Most egy kicsit ráérősen
Csi,
kép tényleg HŰHA, megyek Hozzád tanfolyamra!
Ez az Édes otthon(?) egyebekben jó újság? Érdemes venni?
Panda,
mit szólsz, nem alkottam semmit... Csak gipszeztem. Magam is csodálkozom magamon
Magdi,
megkaptam a mail-edet, holnap, legkésőbb holnapután útjára indítom a SZidat.
Tapragból kiváló a mezei zacskós, egy zacskó 250-300 Ft-tól már megkapható és nagyon-nagyon-nagyon sokáig elég. Langyos vízben kell felodani, én egy csavaros tetejű befőttesüvegben keverem be mindig, kellően sűrűre (khm, hát ennek szemléletes formában való körülírása Csitől származik, a férfiasság egyik megnyilvánulását hozta rá példának, mint szükséges és kívánatos állag
)
Tempera jó, de csak ha plextollal kevered (Pannoncolorban kapható, ugye? -itt megint Csihez fordulok), mert önmagában nem vízálló a tempera, csak ha poliakriláttal -ez esetben plextollal- bekevered. Nem drága dolog, pár száz Ft. De vehetsz beltéri falszínező festéket is festékboltban, Tescoban és társaiban (pl. az Aquakolor már sokunknak bevált).
Gipszöntés: nemrég olvastam egy nagyon jó arányt -tutira jó, mert tegnap ki is próbáltam.
Tehát:
negyed SZ-hoz való formára elegendó gipsz receptje 3:2 az arány a gipsz javára. Fogsz egy 2 dl-es tejfölöspoharat, a keverőtáladba löttyintesz vízből 2 pohárral, majd 3 pohár gipszet. Ezt összekutyulod csomómentesre (legjobb egy 100Ft-od boltban vásárolt olcsó habverővel). Sűrű tejfölállagnál, a megkötés előtti utolsó másodpercben irány vele a formába. Érdemes a formát kicsit megmozgatni, hogy egyenletesen terüljön és buborékmentes legyen.
Egyéb kérdés?
Jó Neked, hogy a nagylányoddal már együtt tudsz kreatívkodni, már én is nagyon várom azt az időszakot!
Virág,
Te is dekupálsz? Nahát!
Cisó,
nagy-nagy adag jótanácsot én is megkaptam, egyelőre még csak felszínesen tanulmányoztam át, de télleg jó!
Panó,
mi nem boltolunk? Csak úgy, fölösleget fölöslegért alapon, technika híján most nem tudom megmutatni a készletemet.
Ildikó,
van még maradék kávéd? Most mihez kezdenék egy zacskó őröletlen kávéval, nincs kávédarálóm
Áfonya,
UH volt már?
Leánykák,
nincs szüksége valakinek a vastag keretes öntőformámra? Tudjátok, amivel a nem olyan régen felrakott vadkacsás kép is készült. Szívesen megválok tőle, nem a barátom...
Reggelire sült fetát csináltam, naggggyon finom volt
Managytakarított Jamina