Hú, csajok, de beindultatok, amíg én itt szöszögtem az ablakokkal!
Recept, amit amúgy akármilyen lekvárral, csokival, dióval, krémmel csinálhatttok:
20 dkg liszthez keverünk kevés-Stahl is így mondta-sütőport (én kb. fél zacskónyit)
15 dkg cukor (sok)+ 10 dkg krémesen puha vaj (nálam=margarin) mixerrel elkever, egyenként hozzáad 2 tojást, aztán 1 kupaknyi vanil. aromát+citromhéjat reszelve
Aztán ehhez a cucchoz fakanállal hozzáadjuk a lisztet apránként, az utolsó adag előtt kicsi tejjel fellazítjuk, hozzá a maradék liszt, elkever.
Ezt az egészet vagy muffintepsi mélyedésekbe tesszük, vagy tepsibe, vagy gyüm.tortaformába, ekkor a közepébe kis mélyedés csinálunk, ott legyen kicsit laposabb, mint a széle, és odatesszük a tölteléket, akármilyen lekvárt, diót, krémet, stb.(én kb. 2.5 evőkanálnyit tettem)
175 C-on 30-35 perc alatt megsütjük.
Na, asszem nem nehéz, egyébként ez a múltkori stracciatellás muffin alapja is, csak ott még kb 10 dkg apróravágott csoki is van a liszthez keverve.
Igenis, olvastuk francia órán a V&F-t, csak Ti sose figyeltetek
! Remélem Dia emlékszik!
Dia, help me!!!!
Babszy, Anyukám mindenképp itt lesz, vasárnap már ide is csempészte a papucsát, egy pólót és egy melegítőnacit
!
Műköröm, na az milyen egy vicces dolog! Nekem nem való, az tuti!