Sziasztok!
Huh, nem vagyok pár napig, megvan a termés.
Nem is tudom, honnan kezdjem.
RJuli: kérlek, mesélj nekem arról, szerinted miért lenne jó, ha Demszky maradna! Arról is mesélhetsz, hogy mit csinált annyira jól 12 évig. Mintha ezt -valamelyiket- már kértem volna, még nem született szép hosszú, tételes és félreérthetetlen lista.
A sajtó téma még mindig érdekes. Az is érdekes, hogy sorra szídva vala MN mint szélsõ jobbnak teret adó lap. Olvassák az ezt állítók rendszeresen az MN-t??? Demokratában vannak idõnként elég durva cikkek. Ami viszont jó a demokratában: hogy teret enged, engedi megjelenni a dolgokat.
Nagyon sok olyan dolog történik az országban, ami CSAK a jobbos (MN, Demokrata) újságokban jelenik meg. (ez itt kötõdik Évi 5. pontjához is) Ezek olyan dolgok, amiket valaki vagy elhisz vagy nem. Ha valaki, mint balos áll hozzá, azt mondja: h*lyeség, manipulálnak, biztos csak kitalálták, hiszen csak õk írnak róla. Ha jobbosan nézem: igen, sajnos igaz, baloldal viszont úgy manipulál, hogy errõl bezzeg egy szót sem ír, elhallgatja. Mertha bevallaná, akkor ajjaj. Ez az egész fasiszta az MN jellegû szöveg teljesen a baloldali sajtó bedumált szövegét juttatja az ember eszébe. Egy ráragasztott jelzõ, amivel jól lehet ijesztgetni.
Szeretnék mesélni két dolgot, amit most hallottam. Természetesen szájhagyomány útján, bár talán jobbos lapokban benne van-volt-lesz, de természetesen az hiszi el, aki akarja, aki nem akarja, úgyse tudok mit tenni.
Egyik eset Budapesten történt, pontosabb helyszínt is tudok, de nem akarom megnevezni. A Fidesz nyitni akart egy pártirodát (vagy minek hívják az ilyet, ezekkel mindig hadilábon állok, szóval egy kihelyezett fiók), amihez bérelni akart egy épületet (helyiséget). A dolog majdnem összejött, amikor a tulaj visszamondta. Mint kiderült: megfenyegették. HOgy pontosan mivel, nem kérdeztem. De ilyen dolgok történnek bizony.
A másik. Településen kampánylevél jelenik meg a postaládákban. Érdeklõdik a baloldali polg. mester jelölt, hogy mit hogyan lát a tisztelt választópolgár, kéri, hogy töltse ki a mellékelt kérdõívet. Ezen a szokásos, mit hogyan szeretne ha lenne a jövõben, és a melyik párttal-jelölttel szimpatizál jellegû kérdések szerepelnek. HOgy a tisztelt választópolgárnak ez ne kerüljön anyagiakba, válaszboríték, bélyeggel mellékelve.
Na most. Ez eddig szép. Csakhogy. Mint valamelyik címzett kiderítette, a bélyeg alatt az õ választási sorszáma szerepelt. Azaz aki visszaküldi, arról elõre tudni lehet, hova fog szavazni. Innen már csak egy aprócska lépés, hogy tegyenek róla, hogy az õ szavazása érvénytelen legyen, ha nem tetszene. Tudom, ez is egy mese, amit vagy elhiszünk vagy nem, én sem fogtam kezemben az ominózus borítékot. De amikor a parlamenti választások után az jött, hogy miért x nappal késõbb jött a jobboldal a csalások szövegével, miért nem rögtön. Hát ez most elõre megjelent. Az ember szerintem azt hiszi, demokráciában élünk, és eszébe sem jut ilyesmi, mintahogy áprilisban sem jutott eszébe. De attól, hogy nem gondolunk rá, az még nem jelenti azt, hogy nem létezik.
A múlthéten volt a Duna tv-n a fõpolg jelöltek vitája. Sajna nem láttam az elejétõl. De. Érdekes dolog volt. Egy csomó nagyon értelmes dolog a Karacs Lajosné (Munkáspárt) meg a xy (nem ugrik be a neve) a Centrum színeiben induló zöld részérõl ÉS Csurkától hangzott el!
Érdekes volt még, ahogy Gy. Németh védte a Demszkyt. Utóbbinak elég hamar elfogyott az ideje, utána lényegében elõbbi képviselte a közös oldalukat. Mindenesetre egyre inkább meg vagyok gyõzve arról, hogy azoknak van igazuk, akik azt mondják, az mszp még Schmitt árán is arra törekszik, hogy Demszkynek és az szdsznek megadja a kegyelemdöfést. Egyszerûen nincs rá más indok, GyNE mindent szépnek és jónak talált, ami az elmúlt 12 évben történt, nem szídott semmit.
Jaj, a kedvencem. Van nektek ovis gyereketek? Vagy az ismerõsök közt? Kérdezzétek meg õket is, szeritnük mennyibe kerül ma az Önkormányzati ovi. Merthogy GYNE kifejti, ingyenes lesz az ovi, ami nem is olyan nagy tétel, hisz a szülõknek eddig is CSAK az étkeztetést kellett kifizetni. Mutassatok nekem egyetlen olyan ovit, ahova tényleg csak ennyit kell fizetni, de ettõl még emberi körülmények fogadják a gyerekeket!!! Egyszerûen komolytalan ez a duma. Ez egy olyan kérdés, amibe belelátok, 5 év ovis szülõség után, ha azokban is ennyire pontos, amikhez nem értek annyira, akkor elég rossz kezekben lenne a város általa!
Évi pontjai.
1-esrõl nincs mit írni. Van, akit zavar, hogy szt tisztek, pufajkások, stb vannak az ország élén, van aki azt mondja erre, na és. Legfeljebb az érdekes, hogy ezt a dolgot mért a megelõzõ pártszimpátia alapján dönti el az ember, avagy hogy az adott csoportok (jobbos-balos) ennyire mindenben egyetértenek saját csoporttársaikkal.
2.-es A kedvencem ez a 4-es metró szerzõdésben foglaltakkal. Amikor a fidesz kormány az utolsó hetekben hozott döntéseket, elindított dolgokat, akkor Kovács és Lendvai váltvetve dumálta, ne csiáljon semmit, ennyit meg ennyit költenek el. A 4-es metró aláírása az mszp kormány utolsó heteiben történt. Amúgy ugyanígy röhej, amikor DG most felveendõ hitelekrõl, meg most elkövetkezõ dolgokról tárgyal. Az miért nem fáj, hogy MP zárolja a Széchenyi pályázatot, felmondja a Vegyépszer autópályaépítését. Nekik szabad? Ez miért nem ugyanaz????
4-es pont. Majd igyekszem utána keresni. Egy biztos:nagyon hamar jött az általános családi pótlék, gyes és a gyed visszaállítása. Az adókedvezmények sem az utolsó évben jöttek, de ezt meg fogom keresni a régi adópapírjainkon. Tuti, hogy nem 2001 volt az elsõ év, legalább 2000, de lehet, hogy 99, annál elõbb meg nehéz lett volna. A másik: meséljetek, hogyan akar kormányozni MP a második száz nap után? Mégis mi jön? Mert eddig az általánosan 25% lesz az adó helyett olyan sávok vannak, miszerint mindenki bele fog lógni a 40%ba.
Jut eszembe. A sokat felrótt nem nõtt a csp OV-ék alatt. Utána kéne nézni, mennyibe került a mindenkire való kiterjesztés, a gyes kiterjesztés, a gyed. És azok, akik most ebbõl részesülnek, képzeljék el, hogy nem kaptak volna, helyette mondjuk ugyanezt az összeget (plusz még az adókedvezmények összegét) a részesülõk köre kapta volna emelésként. Ha valaki megkeresi a számokat, vállalom, hogy kiszámolom, szerintem 20%nál nagyobb emelés jött volna ki. Talán örülnétek most neki, ha OV ezt lépte volna?? Mondjatok le a gyedetekrõl, adjátok oda azoknak, akiknek csak gyes jár.(azaz az egy fõre esõ jövedelmük a minimálnyugdíj x százaléka, de a ha 10 Ft-val több, akkor fejbeverés, nem jár egy fillér se, plána egy gyerekre!) Ugye azért örültök neki, hogy van? Tudom, nem sok, de képzeljétek egy kicsit bele magatokat azok helyzetébe, akik alól anno kihúzták. Csak próbáljátok ki, ha most elvennék tõletek. Jó lenne? Örülnétek neki, hogy közben a maradéknak a cspje emelkedik 20%-ot? Azt el lehet fogadni, hogy kevés, ameddig eljuttott ezügyben OV, de hogy nem csinált semmit, azt balgaság mondani.
5. errõl már sokat írtam. Val. sose fog egyezni a véleményünk. Én még mindig úgy látom OV nak lehetne mit tanulni manipulálásból a baloldaltól, ahol az ott dolgozó politikusok már az elõzõ rendszerben gyakorolták ezt, és remélem, azt azért senki sem hiszi itt, hogy az átkos 40 évben nem volt manipulálás???
Ja, még egy beugrott. A fõpolg mesterek vitáján is állandóan az volt a duma, hogy ha valami gyatrán ment az elmúlt években, az azért ment gyatrán, mert a fidesz kormány nem adott pénzt. Közben röhej, de a mi kerületünk legnagyobb útépítése a fidesz kormány pénzébõl megy, viszont az mszp-s polgmesternõ aratja róla a babérokat, mellesleg meg az Önkorm csinálja a szervezést, ami pocsék (lásd index XVII kerület topikja). DG meg közli, azért állnak szarul az utak, mert nem adott pénzt OV. Egszerûen nincs igaza!
Kiakasztó, hogy mennyi pénze van az mszpnek a fõvárosi kampányra. És sehol sem vallják be mennyibe került. Ti tudtok valamit? A minap megyek haza, metróra felszáll egy ürge és nézegeti a frissen kapott kampány-csomagját: a szokásos szórólap, külön kiadott újság és nylonzacskó az adott kerület mszp-s polgmester jelölt fotójával (rendes nagy zacsi teljes oldalán a fotó). De hallottam már ilyen olyan 500 ft-os csomagocskákról is. Plusz a rengeteg plakát, buszon, villamoson, metróban. Ebbõl a pénzbõl azt hiszem 4 évre ki lehetne fizetni tripla áron az összes átvett anyatejet. (
)
Ildi