Livus, ez a hunza oldaláról:
"- Az ózonosítás egy hivatalosan engedélyezett kezelési eljárás, ami a víz vastalanítására és tartósítására szolgál. Az ózon, O3 fertőtlenítő hatású, igen agresszív, reakcióképes gáz. Ezt az eljárást a szénsavmentes vizek tartósítására használják. Az ózonosítás során a víz frekvenciamintája szinte maradéktalanul szétrombolódik.
- A most forgalomban levő szénsavmentes ásványvizek 80 % -a ózonosított."
Szóval nem csak a balfi a "gáz"...
A kenyér meg nem az egyetlen ilyen termék, ugyanis minden ún. 'lédig', vagyis nem csomagolt termékre érvényes az, hogy nem kell ráírni az összetevőket. Végülis azt sem tudod, hogy mi van a tejestől vett tejszínben (a legtöbb bolti tejszínben van karragén, csak bízom benne, hogy a tejesében nincs), vagy a csalamádéban, vagy a cukrászdában a sütikben, a fagyisnál a fagyiban. Míg ha előre csomagolt, akkor rá kell írni, mi van benne, még a kenyérnél is.
Még egy bizarr dolog: egyszer megkérdezték a pékeket, hogy miért rakják bele azt a sok vackot a kenyérbe, miért van rá szükség? Válasz: azt nem tudják, de az Élelmiszerkönyv felsorolja, hogy mit lehet (vagyis nem tilos) beletenni, és ők ezt úgy értelmezték, hogy akkor azt bele is kell tenni, attól lesz kenyér a kenyér.
(Szerintem ki is röhögnék azt, aki szerint liszt, víz, kovász, só.)