Sziasztok!
Beirattuk Miksát az oviba
Családilag hárman mentünk be, és nagyon örültem, hogy az uram is tiszteletét tette, meg most már ő is látja, hová fog járni a kis tökimanó.
A Maci csoport a kicsiké. A mostani kiscsoportból visszamaradnak vagy tízen, és hozzájuk jönnek majd az újak. Mondjuk Miksa is kétszer jár majd kiscsopiba, lévén októberi. Két óvónő meg egy dadus lesz majd velük. Egyikük a vezető óvónő, ővele a múltkor már találkoztunk. Bent is jártunk a csoportban, így beszéltünk a másik óvónővel is, meg Miksa volt a gyerekek között is. Talált ismerőst is, le is ült mellé rögtön
Nem volt olyan nyuszi, mint az elején a zenebölcsiben, hanem olyan kis vagány. Csak túlzásba ne vigye, mert azért vitatkozott ott is, csak hogy bemutatkozzon
Ja, és kérdezték, hogy itthon leszek vagy megyek dolgozni, mondtam, hogy még nem tudom, hogy alakul. És azt mondta a hölgy, aki beírta Miksát, hogy felveszik úgy is az oviba, ha otthon vagyok, nem feltétel, hogy dolgozni menjek. Sőt, szerintük az a legszerencsésebb, ha első évben nem melózok, mert nagyon sokat lesz beteg a kölkec. Ez most olyan negatívan hangzik, de nem úgy mondták
Összességében nekem szimpi az ovi, az óvónők is, klassz az udvar is, bár nem óriási. Fajátékokkal van tele.
Motiot! Miksa jobban van, csak az a 1,5 nap láz volt, de szívni kell az orrát. Fújni még nem tudja sajnos (tényleg, mikor tudják megtanulni?) és olyan vacak, hogy mindig folyik neki, ő meg törölgeti szét az arcán ... és ha még a keze is koszos, hááát ... biztos láttatok már ilyet
Most már csak elmúlik.
Nyaralás: nem akkora tétel ám ez, fejenként 23 ezer Ft-ra jön ki az egy hét szállás. Ausztriában ez lesz a hétvégi ár, nem?
Ja, és ami jó, hogy most már a tengerig van autópálya.
Anikó! Aha, találtam egy másik jót
De már majdnem bőgtem, olyan tehetetlennek éreztem magam. Kettőt különítettünk el a végére, az egyik ugye nem pont ott volt, ahol először gondoltam, a másikban meg nem fértünk volna el. Már úgy beleéltem magam, ilyen szempontból tök hülye vagyok
Végül egy kicsit északabbra leszünk, Splittől 45 km-re, ha minden igaz. Ez a hőmérséklet miatt nem biztos, hogy annyira jó, viszont Splitig autópálya van, után meg már csak keveset kell szerpentinezni. A másik 180 km lett volna onnét. Ha lefoglaltuk, majd teszek képet, addig nem
Nehogy megtetsszen valakinek, aztán ráugorjon előttünk
Már nem rátok gondolok, hanem akárkire, aki itt böngész.
Horgászás: azért jutott idő a dáridózásra
Mindig pecáztak néhányan és közben mások dáridóztak
Vízparti ház volt, így a lehetőségek száma végtelen volt
Hordozó: dehogy fürödtél be
Alul ugye én simán megkötöttem két csomóra. Az állandó. Felül pedig húzd szét teljesen a masnit, amíg a fapöckök föl nem akadnak. Onnét már nem tud széjjelebb csúszni. Érthető?
Úgy mintha mondjuk a cipőfűző végén lenne csomó, és teljesen akadásig húzod. Ha nem lennének rajta a fagombok, akkor tegyél rá valami nagyobbat, és akkor beakad. Jó lesz
És Barnabás mit szól hozzá különben?
Ildi! Gyönyörűek!
És hogy hasonlítanak egymásra
És Natasa láthatóan nagyon szépen gyarapszik a szopival, nagyon ügyesek vagytok!
Vásárlás: nem is számítottam én nagy durranásra, de a C und A-ban általában tutira találok magamnak ruhát és a gyerkőcnek is. A Deichmannban is ki lehet fogni jókat. Az 50%-os boltban én egyedül a Cottonfield márkát ismerem, hát evvan, le vagyok maradva
Cipő: viszont ha már eljöttök Dunakeszire, akkor van egy egész jó kis cipőbolt a központban, Kacsaláb a neve. Én Miksának szinte minden cipőjét náluk vettem. Mi rászoktunk az Asso márkára, nagyon bejött. A mostanija is egy klassz bőrcipő, 6 ezer valamennyi. De sajnos megint váltás lesz, bár ez a cipő még nem szorítja. Viszont kaptunk egy rokontól két 25-ös cipőt, egy sportcipőt és egy vászontornacipőt, utóbbi teljesen kicsi rá. Én nemtom mekkora lába lesz
Tévéhez akartam még írni, hogy a tesóm 7 éves kislányát az anyja minden este fél 8-kor ágyba dugja. Tévét nem nézhet, de nem feltétlenül az elveik miatt, hanem így egyszerűen nincs rá ideje. Hazér az oviból, nagyon pici játék, vacsi, fürdés, aztán szobába ajtót rácsuk, rádióból vagy magnóból van mese és készpassz. Hétköznap még értem is a korai fektetést, mert reggel kelni kel neki az oviba, de hétvégén is fél 8-kor fekszik, szóval kimarad szegénykém mindenből. Nyáron napsütésben lefekteti aludni. Naszóval ha viszont anyuéknál van, akkor meg szegény be akarja pótolni az elmarad mesenézést, és alig lehet kirobbantani a tévé elől. Apám feleségének az unokái is így vannak. Waldorf oviba járnak, ahol ugye nem ajánlott az otthoni tévézés, és akkor kiéheztetve érkeznek és rákattannak a tévére. Úgyhogy szerintem inkább a mértékletes tévénézés a jó megoldás.
Rita! ne aggódj, szerintem jól csinálod! És hol is vannak a képek?
Lányok, akkor időzíthetnénk a talit úgy, hogy Motiot is tudjon jönni!