Sziasztok
Én is vagyok ám, csak tele van a t.köm, és nincs nagyon időm írni.
Most hogy úgy néz ki Áron és én is jobban vagyunk, kezdi Zita. Már folyik az orra, prüszköl.. Láza hál istennek még nincs. De a porszívó nálunk is előkerült....Komolyan mondom már 2 hete nem voltam hosszabb időre levegőn. Sem emberek között, csak itthon, és anyuméknál. Kezdek begolyózni... Pedig ma akármi lesz is, kiviszem őket a karácsonyi vásárba, mert én látni szeretném. Remélem Zita állapotán nem fog rontani. Ebédre meg anyumékhoz megyünk, disznóvágás van náluk. Hú de utálom.... De most felmentésem van a gyerekek miatt, csak ebédelni és vacsizni kell menni
Gerimamy-pár tipp kajához, hátha segít
Próbáltad már a rizseshúst lecsósan? Én imádom. A sima rizseshúst nem szeretem, mert nekem száraz benne a rizs. tudni kell, hogy én nem szeretem a rizst, de lecsósan imádom
Ugyanúgy kell csinálni mint a sima rizseshúst, csak a "háromnegyedig"(szóval még nem teljesen puha a hús) megfőtt pörkölthöz , hozzá kell önteni egy üveges lecsót, meg egy kis vizet, és a rizst is beletenni. Ezzel együtt főzöm, míg a rizs megpuhul. Csak vigyázni kel, nehogy odaégjen
.Szerintem nagyon fini.
Másik nagy kedvencen a carbonara spagetti,ahogy Jamie Oliver csinálja, de ezt bizti ismered. ha nem szívesen leírom. A tésztafőzés ideje alatt kész van, hátránya hogy elkészítés után rögtön kell enni, mert úgy fincsi. lehet melegíteni is , de úgy pont azt az ízt veszíti el, ami miatt finom.
Levesek, amiket akkor csinálok ha gyorsan kell:
Tejfölös gombaleves, tésztaleves anyósomtól, tojásos leves, paradicsom leves, hideg meggyleves.
Kedvenc kajáim:
magyaros szűzérme( más húsból is, nem csak szűzérméből), rakott krumpli, töltött paprika, vadas, lasanja, rántott harcsafilé , tejfölös krumplifőzelék fasírozottal, és még sok minden , csak hirtelen ezek jutottak az eszembe. Hú és van egy nagyon finom vendégváróm, salátának sem utolsó kaja mellé, de én sima vajaskenyérrel is nagyon szeretem. Őzgerincformába kell tenni, majonézes, zselatinos, zöldséges ,gépsonkás cucc. Hát másképpen nem tudom leírni. Fényképem meg nincs róla, de karácsonyhpz én is csinálok. A formából kivéve szeletelhető, nagyon jól néz ki. Na, azért ennek majd felteszem a receptjét, hátha valakinek elnyeri a tetszését.
és most elárulom egy titkomat. Én vettem gyorsfőző kuktát ( nem ugyanaz mint a sima kukta) és abba főzők majdnem mindent. Csirkéből becsináltleves 15 perc alatt van kész. Pörkölt 20 perc. Paprikás krumpli 8 perc, karfiolleves csirkehússal 10 perc+ a karfiol belefőzése, vadas 20-40 perc( hústól függ). Szóval nem mindegy hogy mennyi ideig kell itthon állni a gáztűzhely mellett.... Kari ajándéknak nem rossz. Anyukám is ezt kért, látta nálam, és most ezt vettünk neki
Van esetleg valakinek közületek?
hú, regényt írtam... Most viszont mennem kell, a többieknek is fogok reagálni, csak nem most