Kelimoni, az egynapos kép tündéri! Albumba való, egyszerűen gyönyörű!! ( Na persze a többi se kutya, főleg apa daruja
...ez később a fiatok nagy kedvence lesz!)
Diti, Balázs is egy szobában aludt velünk ( most viszont nem alszik a 6 éves kópé, hallom, hogy valamiféle vasmacskáról és vadmacskáról énekel!!!Na nem baj, holnap nincs ovi, mert beteg, köhög. Én is mellesleg. )... szóval, külön szobába tenni több dolog miatt nem túl jó szerintem:
1. Állandóan figyeli az ember lánya, hogy szuszog-e. Külön szobában ehhez shreki füleket kéne növeszteni.
2. Ahogy Kelimoni irta, az első hónap után nem mindegy, hogy a kiságy a közeledben van-e az éjszakai etetésnél, vagy menned kell alvajáró üzemmódban két kilométernek tünő métert.
3. A dolog hátránya a későbbiekben mutatkozik meg majd, amikor az ember lánya és fia szeretne nyugodtan aludni az ágyban,(vagy mást is...
) ám a gyerek, aki azt szokta meg, hogy ott alszik a nyakunkon, teljesen érthető okokból nem akar kiköltözni. Na itt kell majd a svédcsavar!!
Így nálunk Balázs kiságyát természetesen a hálószobába tettük, utána természetesen átköltözött a franciaágyba, és csak másfél évesen költözött ki.
De másféléves kora óta, a saját szobájában, a saját ágyában alszik. (Khm, sokszor anya is abban az ágyban szundított el! Na jó, néha még most is!!!)
A kislányunk is a hálószobában alszik majd, de a franciaágyba már nem biztos, hogy beköltözik. Tanul az ember a hibáiból, ugye.
De inkább erre a kérdésre térjünk vissza két év múlva. Lehet, hogy két gyerek lesz a franciaágyban.... mi pedig a földön, vagy a nappaliban a kanapén.
Láthatod, milyen határozott vagyok a kérdésben...
Így segíteni nem nagyon tudtam, de a fő elvem mindenben az, hogy ne hallgass semmilyen jó tanácsra, csak a szívedre. Mindig úgy csináld, ahogy neked és a babának a legjobb és a legkényelmesebb. Hiszen Te ismered legjobban magad és a babádat !
Gabszi
Viccet félretéve, én arra gondoltam régebben, hogy ha még lesz babám, akkor olyan kiságyat szeretnék, aminek az oldala lenyitható, így a franciaágy mellett levő kiságyban aludhat, de nem választ el tőle a rács, megtudom érinteni, és teljesen jól hallom. Mégis külön van, nem fekszünk rá... stb.
Na jóó, mostmár viszont a vadmacska-vasmacska dalt be kell rekesztenem. Mégis csak fél tíz van, irgumm-burgumm!