Sziasztok!
Prücs, volt már olyan, hogy Brú fájlalta a hasát, nem tudom, mi lehetett mögötte, de valahogy elmúlt. Én arra jutottam, hogy ha valódi oka lenne, mármint valami szervi, vagy betegség, akkor az komoly hangulatváltozással, sírással járna.
De ilyesmi nem volt, kicsit igyekeztem többet figyelni rá és valahogy elfelejtődött.
Tricikli - van akinek nem jön be, Brúnó nem nagy rajongója, de mikor kapott pótkerekes kétkerekűt, akkor arra fel sem ült, de rákapott a triciklira, ki érti ezt? A környéken viszont vagy egy kisfiú, aki egészen pöttöm alkatú és 2,5 éves kora óta profin teker körbe a környéken, egy tök sima triciklin. Ha már vesztek, azt próbáljátok ki, hogy be lehet-e állítani úgy az ülést, hogy kanyarodni tudjon, akkor is elérje a lába a pedált.
Viszont, érdemes már 3 éves kor körül a rollert is észben tartani, ott is a határ a csillagos ég (na jó, tavaly én 32-ért láttam a legdrágábbat), de 7 ezerért kapott végül a Brú nagyon jó, kínai háromkerekű rollert a hároméves szülinapjára. Ő kérte, de azért időbe telt, míg megtanulta, de élvezi és nagyon jól fejleszti a mozgáskordinációt.
Nézek majd fényképeket, rájöttem, azt hiszem, miért nem tudtam feltölteni eddig, csak elég zűrösek mostanában a napok. Addig kis összefoglaló: a tortát én csináltam, hamis kókuszgolyó masszából, kakaó helyett zömmel karobpor volt benne és egy mozdonyt gyurmáztam a kutyulékból. Kicsit viccesen nézett ki, de Brú örült neki és elfogyott az utolsó morzsáig. Kapott egy Thomasos marcipánt valakitől, na az viszont még mindig tart.
Ajándékok: rengeteg dolgot kapott, sőt volt olyan is, amit végül nem is adtunk oda egyelőre, mert bejött, amire számítottam, hogy nem mit kezdeni túl sok ajándékkal egyszerre, idő kell, hogy mindent megszeressen, kiélvezzen.
Csináltam egy Thomasos pólót, rém büszke volt rá, egy barátunk csinált egy mazsolás pólót neki, annak is nagyon örült, de főleg másnap.
Elsőre az abszolút favorit a kisbusz és a targonca voltak, a könyvet csak nyugtázta, a csocsót, amit a Praktika alapján csináltunk szintén, szerintem arra a jövő héten fog rákapni.
Másnap kattant rá, de akkor nagyon, a lóra, amit kapott. Hát az valami gyönyörűség: egy lomtalanított háromlábú, kiasasztalos állólámpából készítették a barátaink - talán láttatok olyat, hatvanas-hetvenes években volt nagy divat, most a retró hullám kapcsán látni lehetett párat megint. Pabra (Brú adta a nevet, Paci és Zebra keresztezése ugyanis, mert egy zebrától kapta kölcsön a negyedik lábát, hogy ne bicegjen) nagyon belopta magát a szívünkbe.
Majd két-három hét múlva megkapja a kis mérleghintát, azt, amit Prücs, te javasoltál
az lett volna a nagy ajándék, de végül Pabra kiütéssel győzött, majd meglátjátok, miért.
Ja meg még elénekeltük Brú kedvenc dalát, annak nagyon örült, de elsőre rémesen zavarba jött, hogy most csak neki éneklünk (barátainkkal szülinapokat mindig valami kis műsorral ünnepeljük).
Napi fejlemény: Mira Brú kis babakocsiját tolta, úgy, hogy oldalról kapaszkodott bele és négyet lépet, szépen, ügyesen, majd elborult, mint a büdösbogár.
Ja és ma pulykamell sonkát evett, de úgy, hogy ült, harapott, rágott (két foggal ez is teljesítmény), nyelt és közölte, szépen artikuláltan: hammm - kérte a következő harapást, nagy rajongója lett.
Gratula Blankapankának a bilizéshez.
A Füstipark tényleg nagyon jó, bár tény, hogy drága (ám olcsóbb, mint az állatkert), mi úgy mentünk, hogy a Nyugatiból nosztalgiavonattal, Brú azt is nagyon élvezte.
Az én programajánlóm: az Északi Járműjavítóban, a Kőbányai út 30-ban lesz, aug. 1-2-3. vasút és vasútmodell kiállítás, még én sem néztem meg, de itt van infó:
www.vasutmodellfesztival.eu, ma láttam róla plakátot. Szerintem vasárnap elnézünk oda.
No megyek, szép napot mindenkinek!
Tücsi