#baba#anya

Babát szeretnél? 3 reggeli, ami tökéletes ebben az időszakban!

Ha belevágtok a babaprojectbe, az összebújásokon kívül vannak már dolgok is, amikre érdemes nagy hangsúlyt fektetni. Nem árt, ha keveset stresszeltek, kicsit visszavesztek a tempóból, mellőzitek a dohányzást, és a szokottnál jobban ügyeltek az egészséges étkezésre. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bevitele kiemelten fontos ilyenkor, a következő reggelik pedig igazán tökéletes forrásai ezeknek!

Babát szeretnél? 3 reggeli, ami tökéletes ebben az időszakban!

1. Zabos-joghurtos pohárdesszert

A babavárás előtti időszakban nagyon fontos a fehérjebevitel, emellett a jó rostforrások fogyasztására is érdemes törekedni. A következő finomságot akár előző este is elkészítheted!

Hozzávalók:

1 csésze aprószemű zabpehely

2 marék magféleség: lehet dió, mandula, pekándió, mogyoró apróra törve

1 csipet só

1 evőkanál házi dzsem vagy cukormentes lekvár

1/2 evőkanál méz

2 evőkanál mogyoróvaj

1 csésze görög joghurt

1 csésze fagyasztott bogyós gyümölcs

Így készítsd el:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, egy közepes tálban pedig keverd össze a magvakat, a sót, a zabpelyhet. Keverd össze külön a mézet, a lekvárt és a mogyoróvajat, majd egy kicsit mikrózd meg, hogy meleg, folyós legyen Ezt a krémet keverd hozzá a magokhoz. Ezt a sűrű egyveleget kend a sütőpapírra, és süsd kb 18 percig, de5 percenként nézz rá, nehogy túlságosan megégjen. Amikor kész, hagyd kicsit kihűlni – és meg is van a házi granola. Ha kihűlt, készítheted a pohárdesszerteket: rétegezd többször a granolát, a görög joghurtot és a mogyós gyümölcsöket. A fenti adagból kb 4-5 pohár reggeli ki is jön, mennyei és vitamindús lesz!

 

2. Trópusi szendvics, az igazi vitaminbomba

Ha szereted a különlegesebb ízeket, és van is kedved ilyesmikkel bíbelődni, próbáld ki a következőt! Az avokádó egy igazi szuperkaja, és fantasztikus zsírforrás a szervezet számára, emellett hozzájárul a szív és érrendszer egészségesebbé tételéhez.

Hozzávalók

2 szelet teljes kiőrlésű kenyér

4 vékony szelet mangó

Apróra vágott vöröshagyma

Cayenne bors

1 lime

2 szelet kecskesajt

Fél avokádó, vékony szeletekre vágva

Só, bors

Friss koriander

Így készítsd el:

Pirítsd meg a kenyereket. Aprítsd fel a mangót, adj hozzá egy evőnálnyi aprított vöröshagymát, szórd meg egy kevés cayenne borssal és locsold meg a lime levével. Helyezd a kecskesajtot a pirítósra, tedd rá az avokádót, mehet rá a mangós saláta, végül pici só, pici bors és a friss koriander. Isteni lesz!

3. Tojás, másképp – készíts spenótos, gombás, sajtos frittatát!

Tudtad, hogy a gomba és a tojás remek D-vitamin források? Ez azért kiemelten fontos ebben az időszakban, mert kutatások szerint a D-vitamin megfelelő szintje nagyban hozzájárul a teherbeesés sikeréhez. A következő recept épp ezért remek napindító.

Hozzávalók:

1 deci tej

1 deci görög joghurt

6 nagy tojás

Só, bors

2 evőkanál olívaolaj

Fél fej vöröshagyma, apróra vágva

Pár szem csiperkegomba

3 db zúzott fokhagyma

2 nagy marék bébispenót

2 evőkanál szárított vagy friss kakukkfű

Pár szelet kecskesajt

Így készítsd el:

Melegítsd elő 200 fokra a sütőt. Egy nagyobb tálban keverd össze a tejet, a joghurtot, a tojásokat, a sót és a borsot.

Tegyél egy nagyobb, öntöttvas serpenyőt a tűzhelyre, az olajon pirítsd át a hagymát és a gombát, amíg ez utóbbi aranybarna nem lesz. Nagyjából ehhez 10 perc kell, majd vedd lejjebb a hőfokot, mehet bele a fokhagyma, a spenót és a kakukkfű. Keverd át, 2-3 perc után mehet rá a tojás, majd a kecskesajt. Tedd át az egészet a sütőbe, és körülbelül 20 percig süsd, amíg a közepe is meg nem szilárdul. 

Barbara, 2020. február 26.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?