Page 21 - Babanet magazin 2024
P. 21

INA MAY GASKIN: MINDEN SZÜLÉS SZÁMÍT
A könyv arra hívja fel a figyelmet, hogy mindannyiunkra hatással van, hogy a nők ho- gyan élik meg a szülést. Megmutatja, hogyan bízzunk a nőkben, hogyan értékeljük a szülést, hogyan gondoskodjunk családunkról, és hogyan egyeztessük össze a modern életet egy olyan folyamattal, amely egyidős az emberiséggel. Ina May Gaskin a világ legismertebb hivatásos bábája, számos tudományos folyóiratban publikál, több egyete- men tanít, tapasztalatait nemzetközi konferenciákon osztja meg az érdeklődőkkel.
(Jaffa Kiadó, 2022)
AMBRUS ÉVA: ANYA, KÉREK MÉG! – HOZZÁTÁPLÁLÁS EGYSZERŰEN
A könyvből megismerheted, hogyan érdemes felkészülni minderre, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdj hozzá, milyen konyhatechnológiai eljárásokat és esz- közöket alkalmazz, melyek azok a biztos jelek, amelyekből arra következtethetsz, kis- babád készen áll a hozzátáplálás megkezdésére, de arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat kaphatsz, mit tegyél, ha válogatni kezd, vagy éppen beteg.
(BOOOK Kiadó, 2022)
PAMELA DRUCKERMAN: NEM HARAP A SPENÓT
Miközben az amerikai szerző egy új élethelyzet, az anyaság kihívásaival küszködött Párizs- ban, őszinte megdöbbenéssel és kíváncsisággal figyelte, ahogy a francia anyukák könnye- dén oldják meg a legösszetettebb helyzeteket is, legyen szó akár a kisbabák éjszakai alvá- sáról, akár a nagyobbak evési szokásairól vagy társas viselkedéséről. Hogyan lehetséges ez? – tette fel a kérdést Druckerman, és nem nyugodott, amíg meg nem találta a választ.
(Libri Könyvkiadó, 2017)
MELINDA BLAU – TRACY HOGG: A SUTTOGÓ TITKAI 1. – A CSECSEMŐ GONDOZÁSA ÉS NEVELÉSE
Az Amerikában hihetetlenül népszerű szerző könyvéből sok más mellett azt is megtud- hatod, hogyan szoptasd, fürdesd és masszírozd a babádat, mikor és mivel kezdd el a szilárd étel bevezetését; vagy például miként birkózz meg a gyermekágyi depresszióval, törődj önmagaddal anyaként. Külön erénye a könyvnek, hogy kitér az iker- és koraszü- lésből, valamint az örökbefogadásból adódó kérdésekre is.
(Európa Könyvkiadó, 2021)
BABANET.HU
             BABBABAANNET magazin > 2023. tavasz magazin > 2024. I.
 21
 



















































































   19   20   21   22   23