Többiek ne figyeljetek ide, ugorjatok a hsz végére, kiságy-téma kivesézése jön!
Rambóka!
Mi rutintalanul 3 ágyat vettünk a gyereknek, elmondom melyik miben volt jó.
Az első két hónapban mózeskosárban aludt a gyerek, ami a lehető legjobb megoldás, már írtam. Ezt mi ajándékba kaptuk, de pécsi vásárba kosaras cigányoknál nem drága. Úgysem fog az elején elaludni a saját kiságyában!
Ezt odatettem a franciaágy mellé, (akkor még olyan matrac-szerű franciaágyunk volt, szóval szinte a földön aludtunk )éjszaka csak kinyúltam, fel se kellett kelnem, szopi, aztán aludtunk tovább. A bölcső is ugyanilyen jó, kis zug, szeretik az újszülöttek, azt ráadásul ringatni is tudod, ami megnyugtatja, DE: sokkal drágább mint a mózes, és mindkettőt kinövi a baba kb. két hónapos korában.
Mikor kinőttük a mózest, vettünk egy 120X60 kiságyat, két nagyon jó funkcióval: Az egyik oldalát le lehet engedni, és bolcső alakú a lába, tehát ringatható. (kereket is kehetett rá tenni, meg fix lábat, ha nem akartad a bölcső funkciót). Ezt a méretet extra funciók nélkül nem érdemes megvenni, mert akkor inkább a nagyobb 140X70 méretet kell, mi is csak azért vettük, mert a nagyobb méretben nem voltak ilyen extrák.
na, ezt a kiságyat leengedett oldalával odatettem a rendes franciaágy mellé (időközben a szülők is kaptak "rendes", fakeretes ágyat), és igy összeért a babaágy és a mi ágyunk fekvőfelülete. Szóval együtt is aludtunk meg nem is. Nagyon jó volt, mert egy baba azért 5-6 hónapos koráig éjszaka is szopik. (szomjas). Szóval megint nem kellett felállnom legmélyebb álmomból, lehajolni és kivenni a gyereket a kiságyból (90/60-as vérnyomással ez szép mutatvány a vaksötétben), csak odanyúltam a gyerekért és kész.
+ Már tudod ilyenkor a sírásából, hogy most nem éhes-szomjas, hanem fél, meg téged keres, ilyenkor csak a kezét fogtam meg, megsimoztem, vagy MEGRINGATTAM. Ez volt a legtutibb ebben a kiságyban, pár ringatás félkézzel félkómában, és már mindenki aludt is tovább. Az ágy kb. egy húszas volt.
Mikor elköltöztünk Németországba, kellett vennünkl egy új kiságyat, akkor 140X70 vettünk, aminek ki lehet venni elöl középen a két rácsát. Ekkor Domi kb. egyéves lehetett. Először ez is a hálóban volt, és nagyon jó volt, ha akart, nem kellett felkellnem, a gyerek átmászott hozzánk a nagyágyba, mert ki tudott szállni a saját ágyából. Szóval nem kellett felkellni hozzá. Szopi ekkor már nem volt.
Másfél évesen tettük külön szobába. Azért jó, ha ki tud szállni a saját kiságyából, mert különben reggel hatkor addig üvölt, míg át nem mész érte, és ki nem veszed. Így meg kimászott, átjött hozzánk, és 9-ig aludtunk tovább együtt.
Még egy trükköt csináltunk mikor külön szobába tettük, éjszakára betettünk a kiságyába egy cumisüveget tiszta vízzel. Ha szomjas volt, megtalálta, ivott álmában és aludt tovább, meg se nyikkant reggelig. Aztán kb. két-három éves korában levettük a rácsokat, átalakítottuk kisággyá.
Domi elég hamar kinőtte ezt az ágyat, mert nagyon magas gyerek. (kb. 5 évesen)Utána már rendes felnőtt méretű (90X180) ágyat kapott, csúszdával meg létrával.
ja meg persze leesésgátlóval.
Alatta tud játszani. Szuper. Ez drága ágy volt, de egyetemista koráig ezt fogja használni, nagyon masszív, úgyhogy kitart addig.
Most már csak hetente egyszer jön át hozzánk éjszakánként
, nagyon édes, csak úgy fut, és arra ébredünk éjjel, hogy csattog a meztelen talpa a folyosó kövén.
Apa már arra is idomítja, hogy magától hozza a takaróját is!
De olyan jó, mikor bebújik mellém és átöleljük egymást és alszunk együtt.
Nnnnna, most jól kiveséztem a kiságy- témát!
csajok ma kettőkor 4D-s UH!!!!!
Kincs,
sima fehérek lesznek a falak (én tejeskávét akartam), mert ez óccsóbb, meg az amatőr festőlegények - lsd apa - se tudják elrontani!
mert a színes csúnya, ha nem szépen kened, kétszer rámész ugyanarra a felületre...stb. De az új TV-nknek szuper színei vannak!
Szóval erről még nem érdemes képeket feltenni, hacsak nem apára vagy kiváncsi tróger rokker festőszerelésben meg műanyag festőszemüvegben!
De a babszobáról majd teszek fel képeket, ha kész lesz. nem is baj, hogy fehérek a falak, mert minden más színes, függönyök, szőnyeg...stb.
Okr!
ne is mond. UTÁLOM PESTET!!! Itt nincs strand!!!
Itt a strand azt jelenti, hogy autózól másfél órát a dugóban, 2000Ft-ért veszel fejenként felnőtt jegyet és 1000-ért gyerekjegyet, cserébe bemehetsz egy olyan túlzsúfolt helyre, ahol letapossák egymást az emberek, és undorító koszos a víz a tömegtől.
Pécsen egy délelőtti jegy 200 ft volt nekem tavaly, (Dominak ingyen) a festített víztükrű kristálytiszta medencében, ahol hétköznap délelőtt csak 5 kismama meg a gyerekeik voltak.
pedig úgy kívánom a vizet!!! De már napoztam itthon a kertben, és slaggal le is locsoltam magam.
Meg a gyereket.
na megyek enni valami tízórait.