Sziasztok,
Nagyon fáradtka voltam, és meg is fáztam egy kicsit.
Most viszont netközelbe jutottam, és rájöttem, hogy függőségem van! És hiányoztok!
Olvasgattalak vissza Benneteket egy kicsit
Kandika, az Uh papírom szerint szerdán 6 hetes voltam. Talán most lehetek a 7. első napján.
Espero, tök jó, hogy voltál Uh-on! Gratulálok, lassan kiderül, hogy egyidősek vagyunk
))) és tényleg együtt szülünk majd, ács doki meg szaladgál közöttünk, mi meg együtt ordítunk
Csakegy, Neked nagyon érdekesen mozog a hőd
Barack, üdv nálunk!
Gitta, szerintem is keress egy másik dokit! Ha hormoncuccokat szedsz az is nagyon drága. Nekem egy szuri 6E volt, a dokinak is valamit kellett adni, legalábbis nagyon várta. Egy magánrendelés 5-8E Ft, és nem kell minden héten menni ám, engem Ács először 2 hónapra rendelt vissza.
De egyébként sztkban is lehet normális doki, ez nem ettől függ. és más brancheban ismerek nagyon - nagyon normálisakat, valaki még pénzt sem fogad el, csak a nőgyógyban nem. de amiket írtatok, nekem úgy tűnik, Ács doki még mindig az egyik legjobbként vezeti a listát.
Szóval, akkor a régen ígért sztori.
Valamikor 16 évesen jött meg az első, nagyon rendszertelenül, maratoni ciklusokkal, kb 1 év volt, amikor rendben volt minden, úgy 19-20 éves korom körül. és szörőske vagyok.
Aztán egy eüs ismerősünk tanácsára orvoshoz mentem. Kerestünk egy jónak mondott endokrinológust (tényleg nagyon lelkiismeretes volt, mindenfélét kivizsgált), és szteroidot adott, oradexont, ezt szedtem egy fél évig, majd miután nem használt dupla adgaban. Megszűntek a ciklusaim, és még szőrösebb voltam. Romlottak a fogaim, a látásom, állandóan beteg voltam.
Aztán kerestem egy másik dokit, aki szintén szeroidot javasolt, majd miuzán nem voltam hajlandó beszedni, felírta a dianét, és azt mondta irassam fel majd a nőgyógyásszal, ha gyereket szeretnék spéci kezelés kell.
2 éve kb abbahagytam, jártam akkupunktúrás kezelésre (nagyon jó volt, volt spontán mensi is, csak kevés!), majd az akup doki mondta, hogy szerinte pco van, és hogy clostyl is kéne. Nem rossz, mi?
Sajna kiment angliába, az egyik legnormálisabb doki, akit ismerek.
Elkeseredés, nőgyógyász, kivizsgáltattam magam, UH, tényleg pco. closty. (Itt hallottam először a metformint, de egy másik orvos vizsgált, és nem írták fel.) A szurit csak a telefonban mondta, előre nem, és nem akartam visszamenni, mert spontán szerettem volna, nem előregyártottan.
Na mindegy, a 3 doboz clostyt azért beszedtem, és ez a ciklusaimat nagyjából helyre is hozta, de semmi. Aztán megint elmentem a dokihoz, jól lecseszett, miért tűntem el, azton closty + choragon. 6500 Ft szuri, nagyon rosszul voltam utána, semmi kedvem se az összebújáshoz, annyira szarul + stressz. Aztán kerestem egy másik dokit, csak egy kicsit közelebb, ua ajánlotta, szteroiddal kiegészítve. Ja, és közben még volt egy intermezzo egy másik endokrinológusnál (szintén jó nevű, nagyon lelkiismeretes!) illetve az egyes klinikán is, ahol a doki HSG-vel akart indítani, amit nem tudtak megcsinálni, mert elfelejtett megvizsgálni.
Aztán elkezdtelek olvasgatni a netet, Benneteket, Ács dokit, aztán irány Ács doki, metformin. 1,5 hónapig szedtem.
A többit tudjátok.
Ja! És még valami! Az egyit sztk doki (aki clostylt + choragont adott) kivételével, mindegyik jó nevű, mások által (a klinikás többek által) ajánlott doki volt, és majdnem tönkretettek! Az sztks viszonylag még normális volt, csak nem hallott a metforminról talán, legalábbis nem írta fel. De pl ajánlotta a premenset is.
Csak azért írom, hogy azért mert valakinek jó a híre, és 500 ismerősöd ajánlja, az még nem jelent semmit. Lehet azt is, hogy valóban nagyon jó orvos, csak épp ebben a kérdésben tájékozatlan.
Szóval Gitta, szerintem keress egy másik orvost, és addig keress, amíg nem érzed magad jó kezekben! Én ha összeszámolom már 3 endokrinológusnál jártam, és most vagyok a 4. nőgyógyásznál ugyanazzal a bajjal.
Mindig elzárkóztam a magánrendelésektől, de most már nem érdekel. Több pénzem ráment így az orvosokra, és a gyógyszerekre, mintha egyszer jó kezekben lettem volna.
Nja, a végére egy széles mosolyt