Új privát üzeneted érkezett!

Anda! óóóóriási gratula nektek!!!!!
húúú és hogy mind a 3 megtapadt (bár a döntésért nem irigyellek)

Átérzem a boldogságotokat!!!!!!!!!!
alinkat

Crys,
gratulálok a szikhólyaghoz! :)

Aanda,
húha! Mindhárom megtapadt? Ez igen! :D

Ági, Katerina,
drukk nektek!
angel37

köszi a drukkokat, nem rég értünk haza a két kis pöttyömmel.

Crys, Aanda nagyon gratulálok :lol: :lol: :lol:
katyerina

Aada, Chrys!

Óriási gratula!!!!!! :) :) :)

Lányok!

Elküldtek trombophilia vizsgálatra a Szabolcs u-ba. Kértem időpontot, nagyon unszimpi volt a nő és csak aug. 9-re volt időpont. Eredmény csak 1 hónap múlva lenne. Volt valaki ilyen vizsgálaton? Nem tudjátok, csak a Szabolcs u-ban csinálják?
Mert én már augusztusban kezdeném a harmadikat.

Előre is köszi!

Katyerina!

Drukkolok!

tiko

Alinkat!

Nem előzhettelek meg, most gondolkozom, bizti elszámoltam valamit! Igen! Az ET utáni 23. napon voltam az UH-n! :) A szurit adom végíg.

Aanda! Hú, nem semmi! Háromszoros gratula nektek!!!Akkor most törhetitek a fejeteket, hogy mil legyen, de ez igazán csak rajtatok múlik! :P

Katyerina! Pihi és optimizmus ezerrel!! :)

Tiko! Nekem volt immunológiám! Kb. 3 hét az eredmény! Sok sikert!
crys74

Alinkat, Aanda!

Én félek, hogy az utro miatti állandó nyulkálástól összeszedek valamit.
Bár természetesen mosok kezet előtte, de akkor is!

Szerintetek?
crys74

Crys!

De azt mondták ez nem immunológia, csak trombofhilia. Vagy az ugyan az?

Ha kezet mosol rendesen nem hinném.

tiko

Tiko!

Nekem immunológia volt és ezen belül a thrombophilia vizsgálat is benne volt. Kb. 15 kémcső vért vettek.
Aztán nekem kiderült a thrombophilia probléma, arra kapom most is a véralvadásgátló szurit.Az orvos szerint e miatt vetéltem el eddig.
crys74

Crys!

Igen, ezt tudom. Mondjuk én nem vetéltem, mondták, hogy nem is sok értelme van elmennem, nem tudom még mit csinálok. De nálad hatásos a gyógyszer :)

tiko

Sziasztok Lányok!

Sajnos nincs időm visszaolvasni, csak tudatni szerettem volna a jó hírt:Régóta nem jelentkeztem, mert ágyhoz voltam kötve. De megérte!!!
Múlt csütörtökön teszteltem és POZITÍV!!!! 29-én megyek UH-ra, akkor kiderül, hogy hány személlyel gyarapodik kis családunk.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a Maca Vibe-t, higgyétek el, használ!
cjud

Kiscsillag vagy aki a táblázatot kezeli!

Kivennétek a tábliból? Köszi:(

Zsu!
bzsuska

Cjud : aztapaszta :lol: gratulálok !!!!

Aanda : gratulálok a három picihez, nehéz ilyen döntést meghozni, de tudnod kell, hogy a Te egészségedet is nézni kell !

Crys : teljesen jó a méret, ilyenkor még csak a szikhólyag látszik, majd a köv. UH-n pulzálást is fogsz látni !!

Zsebikénk mikor fog visszatérni ? Úgy hiányzik... !!

mniki

Lányok!
Mennyien babásodtok egyszerre!

Cjud, Krisz, Anda nagyon gratulálok nektek! :P

Kriszt :!:
Amint Niki is írta, betöltött 6. hét előtt nincs szívhang.

Zsuska :cry:
Sajnálom, de megértem.
Pillanatnyilag nincs tábla, mert Zsebi átadta *-nak, aki viszont egy kicsit visszavonult. Pedig most épp sok szépet lehetne beleírni...
Mihamarabbi gyógyulást kívánok a lelkednek!

Fanni
fanni73

Sziasztok!
Köszi a gratulációkat,jó,hogy megoszthattam veletek!

Alig tudtam aludni éjjel,járt az agyam és hányingerem volt,úgyhogy inkább felkeltem netezni.Nagyon sok infót be akarok gyüjteni ma!

Crys!Én is nagyon utáltam az utrót dugdosni,engem ki is mart,úgyhogy összeszedtem egy kis fertözést,de 2 nap alatt rendbe is jöttem.Ez még ET.után 1 héttel volt,azóta a szájon át szedhetöt szedem.Arról nem is beszélve,hogy olyan gusztustalan és ilyesztö,ahogyan folyik ki,biztos férfi találta fel!!!

Cjud!Örülök a tesztednek,inszem volt?
aanda

Cjud gratulálok én is!!! :) :)
Ági28

Húúú csajok, micsoda babahullám! Gratulálok mindenkinek!

Lois, neked pedig azt kívánom, hogy mielőbb gyógyuljanak a sebeid!
zsizzsik

Chrys, nekem azt mondta a dokim, hogy az Utro szedhető szájon át és hüvelyi úton is, tök mindegy hogy mi van a dobozra írva. Tehát mindkét fajta Utró mindkét helyre rakható. Ha neked nem ellenjavalt szájon át szedni, akkor talán áttérhetsz arra és nem is kell más fajtát venned.
zsizzsik

Csajok ha valakit érdekelnek parfümök, eredeti minőségben márkás parfümök, nem eredeti csomagolásban, jó áron, akkor szóljon nyugodtan. Kérésre elküldöm, hogy milyen parfümök vannak.
Ági28

Tiko,

úgy emlékszem a máv kórházban is csinálnak trombophilia vizsgálatot, de régen voltam ott gyakon úgyhogy nem esküdnék meg rá. Esetleg a házi orvost érdemes megkérdezni, de szerintem sehol nem fogják elkapkodni.

crys,
az utrogestannak én is úgy tudom van szájon át szedhető verziója, nekem most szerencsére elég a duphaston...

mindenkinek a legjobbakat
katyerina

Katyerina!

Köszi szépen! Nem az a baj, hogy várni kell, hanem az, hogy nagyon sokára kaptam az időpontot. Rákérdezek. :)

tiko

Crys74 :)
Nekem azt mondta a doki, hogy ha olyat kapok amit szájon át szedhető akkor is kúpként használjam, mert úgy hatásosabb.
De azt nem hiszem, hogy azt amire az van írva hogy hüvelykapszula szájon át lehetne bevenni. :wink:
Használd "alulról" az a tuti!
nviki
Budapest III. kerület

Viki :P
Kiderült, hányan vagytok :?:
Pusz,
Fanni
fanni73

Viki! Pedig nyugodtan szájon át is be lehet venni a hüvelykapszulát:lol:

Képzeljétek nekem már nem kell használnom az utrót, pedig azt hittem a 12. hétig kell.
alinkat

Fanni73 :lol:
Igen, ikrek!

Alinkat :lol:
Irígyellek az utró miatt :cry: nekem még mindig van 3 doboz és kvára utálom már. Számolom a napokat meddig tart még ki.
Három tuti????!!!!
Egyből nagycsaládos leszel :D
Gratula!
nviki
Budapest III. kerület

Bocsi,
Andának akartam írni az utsó 3 sort :)
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Nviki!Köszi a gratulát,én is gratulálok nektek az ikrekhez!!!

Mi vszeg nem tartjuk meg mindhárom babát,ha a természet addig nem oldja meg,akkor 99%,hogy az egyik apróságot elinjekcióztatjuk.Tudom,hogy ez kegyetlenül hangzik,de hármasikreknél nagyon rizikós az egész terhesség,és elég fejletlenül születnének meg,nagy az esély különféle betegségekre.
Szóval a másik 2 baba érdekében döntöttünk így eddig.Nekem volt 3 éve egy spontán terhességem,ami a 18.héten elhalt,és a mai napig azzal vigasztaljuk magunkat,hogy biztos beteg volt szegényke,azért nem engedte a természet,hogy megszülessen!
Ma voltam a védönönél,magírta a kiskönyvet,ö jár ki hármasikrekhez,akik már 4 hónaposak,de még mindig nem biztos,hogy egészségesek!Szóval a védönö is ezt javasolja.

Remélem mindenki jól van!
Üdv:Andi
aanda

Viki, ez csodás hír :lol:

Anda :roll:
Ne aggódj, ezért senki nem vet meg, vagy ilyesmi. Én is ezt tenném... de azért remélem, hogy a természet mégis elintézi maga és nem kell elvenni az egyiket.
Mennyi ikres mami van :D

Fanni
fanni73

dejó ez a sok baba :lol:

aanda ne aggódj biztos jól fogsz dönteni!

és még lenne egy nagyon naivusz kérdésem :oops:

annyit hallani arról hogy ki mit érzett mikor megfogant a baba...
ugye mi tudjuk percre pontosan mikor került be az embrió, ti éreztétek azt, hogy megtapadt és megmaradt vagy nem.
ehhez nekem még sajna nem volt szerencsém és kiváncsi vagyok hogy tudtátok-e vagy sem hogy ez most igen, vagy csak utólag pszihésen? :oops:
katyerina

Gratulálok minden kismaminak!!!
Csupa öröm titeket olvasni!!!:)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!
Fanni!Örülök,hogy megértesz engem!CSak olyan kellemetlen ez az egész,mert pl.te is alig várod,hogy terhes legyél,nekem meg most az a legnagyobb bajom,hogy "sok" a baba a hasamban!Ha tehetném,odaadnám az egyiket!

Lois!Jó,hogy itt vagy velünk!

Katyerina!Én nem éreztem meg,hogy mikor tapadtak meg a babák,nagyon negatívan álltam hozzá az egészhez,végig az volt bennem,hogy úgy sem fog sikerülni!Inkább tüneteim voltak,amiból azért talán így visszagondolva sejtettem valamit.Szinte állandóan feszültek a melleim,hatalmasra nöttek és látszódtak rajta az erek.A hasamat ET.után 1 héttel már nem tudtam behúzni és kényelmetlen volt szük nadrágban lenni.
Ezek az én tüneteim,de olyan is van,hogy az ember nem érez semmit sem,söt még a vérzés is lehet normális az elején.
Én ismerek egy csajt,aki egészen a 4.hónapig mensizett rendesen,abból vette észre,hogy terhes,hogy nött a hasa:És értelmes,ép nö volt,egészséges babát szült.
Mikor kell tesztet csinálnod?

Üdv.mindenkinek!
Andi
aanda

aanda!

köszi szépen :lol: . Néha nem bírom leállítani a parahormonokat és mindenen parázom. Ilyenkor a legrosszabb hogy most akkor még bennem vannak-e vagy sem. A múltkor 4 nappal előbb kezdtem el vérezni és 3 tesztet is csináltam de mind negatív lett :cry:
Most 28-án kell tesztelnem.

pár napra eltűnök, mert a férjem elutazik én meg haza utazom anyukámhoz.

Minden pocaklakósnak szép gömbölyödést, a várakozoknak meg sok-sok türelmet

katja
katyerina

Anda!
Nem Kovács doki az orvosod? Mert ő az, aki nagyon nem javasolja a 3-as ikreket!
Engem a 2. lombiknál rá akart beszélni arra, hogy csak 2-t tegyünk be, de nem hagytam magam, s egy 10 perces lelkibeszédet tartott arról, hogy miért nem jó, ha 3-at szülök... Mondjuk nekem sajnos egy sem tapadt meg végül, de akkor visszakétem mind a 3-at azzal az ígérettel, hogy ha 3-an lesznek, kérek redukciót.
Szóval abszolut megértem :wink:
Fanni
fanni73

Szia Fanni!
Mi a Györi Kaáliba járunk.
Bízunk nagyon az orvosunkban,profi szakember,jót akar nekünk,rengeteg tapasztalata lehet ez ügyben.Jó,hogy még van 2 hetünk dönteni,nagyon meg kell gondolni a dolgot,mert redukciónál 7-8%az esély a vetélésre.
Annyira magam alatt vagyok!
aanda

Anda!
Akkor pláne remélem, hogy magától lelép az egyik picúr :oops:
Te csak ne légy magad alatt!
Nekem amúgy 4-5% esélyt mondtak... de erre ne is gondolj!
Sétálj nagyokat és légy jókedvű, mert minden okod megvan rá!
Fanni
fanni73

Fanni!
Köszi a vigasztalást,aranyos vagy!
aanda

Szia aanda!
Nem ismersz , mert régen írtam ide....
Gratula!
Csak belekotyognék.... egy lány mind a 3-at elvesztette a redukció miatt.
Az orvosok szeretik ilyesztgetni a kismamákat. A környezetembe több nő nem lenne ma anyuka, ha az orvosi diagnózis szerint dönt. Szóval ha eljutáttál eddig, jól gondold meg mit teszel.
byby

Sziasztok lányok!
Bocsánat,hogy igy betörök közétek de sokszor olvasgatlak benneteket!
Én a Babaprojekt elött állokba irogatok!Igaz nekem van egy 5 éves kisfiam aki minden segitség nélkül fogant,de a második babához már nem volt ilyen kegyes a sors hozzánk!
Én is a Kaáli intézetbe járok Kováts doktornőhöz!Egy évvel ez elött volt egy lombikom és abbol még két visszaültetés és most kezdtük a másodikhoz a vizsgálatokat!Sajnos az előzőkből még pozitiv tesztem sem volt!Igazábol nagyon bizonytalan vagyok abban hogy hány babácskát érdemes visszaültetni!
Fanni73!
Neked mennyit ültettek vissza hogy ikrek lettek?

Lányok mindenkinek nagyon nagyon gratulálok akinek most sikerült!Olyan jo olvasni sok erőt ad az embernek a továbbiakhoz!

KépKépKépKép
aniko24

Bocsánat Fanni elnéztem a nevet Vikihez szerettem volna ezt irni!
Elnézést!

KépKépKépKép
aniko24

Szia Byby!
Köszönöm,hogy írtál,mindenféle válasz érdekel a témával kapcsolatban!

Kérem,hogy azok is írjanak a redukcióval kapcsolatban,akik csak olvasnak minket,de van tapasztalatuk!
Köszi!
Andi
aanda

Aanda!
Nekem két ismerősöm is ebben a helyzetben volt amiben te!
Ez egy borzaszto nehéz döntés!
Az egyik ugy döntött hogy megtartja mind a hármat,végig feküdt szigoruan és a 34-ik hétre született két lány és egy kisfiu!
A másiknak megmaradt szintén három és neki javasolták a redukciot és egyet elszurtak!Megmaradt mind a két baba egy fiu és egy lány 38 hétre születtek!Mind a kettő nagyon közeli ismerősöm azért is irtam le neked őket.De sajnos sok rémtörténetet lehet hallani, igazábol mind a két dolognak megvan a maga veszéllye!Az orvossal kell hogy mérlegeljetek,hogy neked mi lenne a legjobb!

KépKépKépKép
aniko24

Szia Anikó!
Köszi,hogy írtál!
Tényleg annyira nehéz a döntés,most ott tartok,hogy 50-50%.

Tudom,hogy ezt nem tölem kérdezted,de azért leírom,hogy nálunk hány embriót ültettek vissza a lombikoknál.
Az elsönél 2-öt,negatívat teszteltem,
a másodiknál 3-at,pozitív lett a teszt,de az5.hét elején megjött,
most a 3.-nál 3-at és mind megmaradt.
Olyanról is hallottam,hogy 2 embriót ültettek vissza,de az egyik kettéosztódott így 3 baba lett.

aanda

Köszönöm Andi a válaszod!
Azért vagyok dilemmában mert talán a doktornő rájött hogy hol csuszik el a dolog nálam és a mostani lombiknál progi injekciot fogok kapni!Mert azt nem termel a szervezetem egyáltalán és az utro sem szivodik fel vagy amennyi igen az kevés nagyon!
Szoval csak informáciokat gyüjtök,mert nagyon bizonytalan vagyok a kérdésben!Nekem is elsőre kettőt raktak vissza utána meg hármat-hármat de azok már fagyibabák voltak!De akkor még nem tudták mi a baj nálam!
Szerintem ha leülsz az orvosoddal és mérlegeltek biztos segiteni fog a helyes döntésben!
Feltétlenül magadat is figyelembe kell venned mert a te egészséged is nagyon fontos!
Ha a redukcio mellett döntessz akkor keresd meg a legjobb orvost aki ebben profi és érdemes még pestre is feljönni ha itt van!
Ha meg még sem döntessz ugy akkor végig járni milyen esélyekkel indulsz ennek az egész terhességnek igy!
Biztos vagyok benne bármelyiket is választod az lesz a helyes döntés számodra!És senki nem fogja a szemedre vetni ha esetleg kettő babát tartassz csak meg!

KépKépKépKép
aniko24

Szia Anikó!
Örülök,hogy az orvosod rájött,mi a baj nálad,így nagy eséllyel indulhatsz neki a következö lombinak.

Jó,hogy Te úgy gondolod,hogy senki sem fog megvetni,ha a redukciót választjuk,mert én sajnos tartok ettöl.
Ha a redukció mellett döntünk,akkor Bp.-re fogunk menni,mert a dokim tud ott egy profit ez ügyben.
Most kaptam meg egy györi doki címét,aki a 3-as ikreknél profi,úgyhogy mindkét lehetöséget alaposan végig fogjuk járni a férjemmel,mielött döntünk.

aanda

Aanda!

Szia, nem emlékszem,hogy beszéltünk-e már, ha igen bocsi.
A redukcióval kapcsolatban annyit, hogy a bátyáméknak nem sikerült az első lombik, akkor 3 embrikét kaptak vissza. A másodiknál már 4 embrikét kaptak vissza és mind a 4 megtapadt!
Az orvos javasolta a redukciót, így maradt nekik 3 baba. Teljesen egészségesen, időben és megfelelő súllyal születtek. Azóta is minden rendben van velük, már 9 évesek.
Nem tudom ezzel segítettem-e bármit, de egy biztos: én láttam őket kiskoruktól kezdve, félig mellettem nőttek fel, én nem vállalnám be a hármat. Iszonyatosan nehéz. 3 éves korukig az önkormányzat adott melléjük munkaidőben egy ápolónőt. De gondolj bele pl. olyan dolgokba, hogy hogy mész el velük sétálni. CSak 2 kezed van. :) És ez csak egy apróság. Aztán ilyen apróságok, hogy mire mind a 3 gyerkőcöt megeteted, kezdheted előről. SZtem nem is lehet mind3 gyerekre elegendő figyelmet fordítani, sőt, azt mondom, még segítséggel sem igazán.

Bocsi, hogy beleszóltam, csak a tapasztalataimat és a véleményemet szerettem volna megosztani veled.

Gratulálok és boldog babavárást kívánok!!!!

Puszi

tiko

Fannika!

Hogy vagy? MIkor kezdesz?
Nekem lehet, hogy csúszik 1 hónapot a trombofília vizsgálat miatt, mert csak szept. közepére lesz eredmény és asszem érdemes megvárnom. Te nem voltál azóta valamilyen vizsgálaton?

tiko

Szia Tiko!
Köszi,hogy leírtad a véleményedet.
Én is sok sikert kívánok neked.
Andi
aanda

Aanda!

Köszi:) És remélem nem haragszol, hogy leírtam. :)

tiko

Sziasztok!

Úgy néz ki szeptembertől nálam is mindinkább esedékes lehet az ikerterhesség, ugyanis az új dokim lombikot javasolt. Szeptembertől belevágunk tehát, de még egyelőre én is barátkozom a gondolattal. Pontosan az ikerterhesség miatt. Lehet hogy nyafkának és hülyének tartotok, de kerek perec leírom, hogy nekem a hármas ikerterhesség maga lenne a rémálom. Valahogy nincs elég önbizalmam ahhoz, hogy el merjem hinni, hogy probléma nélkül ki tudnám hordani a három babát egyszerre. No meg utána egyszerre a három csöppséget ellátni. Tudom, hogyha ott lennék és nem lenne más választásom biztosan megoldanánk valahogy a helyzetet, de ha lenne választásom valszeg én is a redukció mellett döntenék. Mindez persze egyelőre még elméleti fejtegetés nálam, de mivel szóbajött, gondoltam leírom én is a titkos paráimat ;)

Tiko, nálatok a családban egyébként volt trombózis? Nálunk mindkét szülőnél megvan rá a hajlam, az apukámnak sajnos már volt is trombózisa, az anyukám anyukájának is szintén, már többször. Szerinted érdemes erre felhívni a doki figyelmét?
zsizzsik

Zsizsik!
Elsőre általában kettőt raknak vissza, és te is megmondhatod mindig, hogy pl. te csak kettőt kérsz.
alinkat

Zsizzsik!

Nálunk a családban nem tudok róla, hogy bárkinél lenne trombózis hajlam. Nem is tudom, hogy el fogog-e menni, még gondolkodom rajta. Csak szeretnék mindent kizárni, bár szerintem úgyis ez is negatív lesz.

Egyetértek ALinkat-tal, lehet kettőt is visszakérni.

tiko

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?