Ginuska!
Nyugi, ne türelmetlenkedj!!!! Én annó a 30. napon még negatívat teszteltem aztán a 34. és 35.
napon már pozitívat!!!
Babancs!
Türelem!!! A pajzsmirigyműködésedet megnézetted már???
A babát sem üres szobába akarod majd hazavinni, ugye???
Előbb rendbe kell rakni a szervezetedet és csak azután nekifutni a babagyártásnak!!!!!
Hidd el itt mindenki türelmetlen (ugye csajok!!!)! De attól, h. kapkodsz nem lesz babád hamarabb!
Ha nem rakod rendbe a hormonháztartásodat, nem fogsz megfoganni, ha meg véletlenül mégis, nagy a veszély, h. elmegy a baba!!!!! Csak szép sorban mindent!!!!!
Almodo!
De jó, h. vagy!!!
Keményedésre egyél vmi magnéziumot, segít!!!!
Nekem a Magnesii citrici vált be, Rejonak meg a Magne B6!
Lara!
Én is mértem még vagy 2 hétig!
Csillag!
Az alacsony terheléses cukor azt jelenti, h. sok az inzulin!
Röviden annyi a lényeg, h. a bekajált cukrot a véred szállítja azokhoz a szervekhez, amik felhasználják, de ezeken a szerveken ún. inzulinreceptorok vannak, mint kapuk, ezen jut be a cukor az inzulin segítségével.
Ha magas a cukrod (pl. kaja után) a hasnyálmirigyed inzulint termel, h. bepakolja a célszervekbe és a zsírraktárakba. Inzulinrezisztencia esetén a bepakoláshoz nem elég a szokásos inzulinmennyiség, több szükséges.
Ilyenkor a hasnyálmirigy kidob még egy adag inzulint. Csak ezáltal éri el, h. ne legyen magas a vércukorszinted.
Ettől viszont általában hirtelen alacsony lesz, ezt hívják
hypoglikémiának (mi ezt hívjuk hypózásnak ). Jellemzően kaja után nem sokkal jelentkező szédülés, remegés, gyengeség, esetleg ájulás kíséri.
Így viszont előbb-utóbb kifárad, elpusztul. Ez okozza az ún. 2. típusú diabéteszt: ekkor már magas a vércukor, amit diétával, tablettákkal ill. inzulinszurikkal próbálnak kompenzálni.
A PCO problémája az, h. az éhomi vércukrunk jó v. éppen alacsony, ezért a belgy.-ok, diabetológusok számára nem kórjelző (ők a magas éhomi vércukorra ugranak, ami a már kialakult cukorbetegségben jelenik csak meg!!!). Pedig éppen azért alacsony, mert az emelkedett inzulinszint kompenzálja!
Csak éppen ez az emelkedett inzulin okozza a PCO-t!!!!!!!!!!!!
De ezt külön kéne vizsgálni!
(Remélem nem voltam nagyon bonyolult!)
Csajok!
Ma találkoztam egy édes hármasikres családdal. 7 év után jöttek össze a kiscsajok, eredetileg 2-t ültettek vissza, de az egyik még ráduplázott!
Dumáltunk apucival, amíg a feleségére várt, belgyógyász- gasztroenterológus, de ő is lassan ledoktorálhatna nőgyógy.-endokrinológiából!
Kaptam 2-3 tippet tőle:
-Premens (1981 Ft / 30 db) helyett van Cefanorm nevű kapszula 1839 Ft / 30 db
Hatóanyag ugyanaz agnus cactus kivonat.
-Utrogestan helyett (kb. 2000 Ft/ 30 db) a Pharmafutárral behozatható Ausztriából vmi Crinon ( v. hasonló)nevezetű hüvelytabletta, aminek több előnyös tulajdonsága is van:
- Elég belőle naponta egy is (ők nézték a feleség progiszintjét rendszeresen), állítólag igen jól felszívódik, magasabb a progitartalma is!
- Van hozzá applikátor, nem kell kézzel benyúlkálnod, ezért higiénikusabb!!!!!
Egy hátránya van: 1 havi adag kb. 50000 Ft!
Bár, ha utánaszámolok, h. vkinek Utróból 3X2-t kell "szedni", akkor az 6X30=12000Ft és nem is túl gusztusos, meg higiénikus!!!!
- Azt mondta, a terheléses inzulin, helyett meg kellene próbálni terheléses cukrot + C-peptidet nézetni (ez az inzulin szintézise során keletkező fehérjetöredék, mennyisége az inzulinéval arányos), mert az olcsóbb!
Szóval ennyvel lettem okosabb ma!