Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Doktor Úr!

3 hete volt chorion biopsiám, most 17 hetes terhes vagyok. A Schöpf-Mereiben azt mondták, hogy 1 hónapig kímélő életmódot kell folytatni. Most az lenne a kérdésem, hogy 1 hónap után a terhesség végéig nyugodtan emelgethetem-e a majdnem 11 kg-os gyerekemet, v. továbbra is inkább vigyázni kell?

Másik kérdés...
Mi a véleménye az otthoni, kerti medencéről? Áztathatom majd magamat benne a nagy nyári melegben? Fertőtlenítőszer lesz majd a vízben.

Előre is köszönöm a válaszát!
Erika
erika2004

Beuska!

Szerintem (!) Mtücsök jól írta, ne a titulus alapján döntsél. Rengeteg érv és ellenérvet kell egymás mellé állítani, h elmondhasd jól választottál. Egy fiatal orvos még nem fásult bele a munkájába, egy idősebb több tapasztalattal bírhat. Nem mindegy honnan jön az orvosod, mikorra ér oda. Az egyik legfontosabb, h meg tudsz-e bízni benne, meg tudod-e beszélni a kérdéseidet? Beus! bízz magadban! Szeretnél boldog, háborítatlan szülést? Hidd el menni fog. Akárhogyan döntesz, akármelyik orvos mellett, mindenki értetek lesz. Kívánom, h teljeseüljön az álmod.
M.
samony

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni mégpedig abban,hogy mit vigyek magammal a kórházba.Voltam felkészítő tanfolyamon,hallottam,hogy mit kell,de én arra lennék kíváncsi,hogy Ti személy szerint mit vittetek,mire volt szükség vagy mi tette kellemesebbé azt a pár napot!Ma töltöm a 33.hetet,de úgy gondolom,hogy semmit nem akarok a véletlenre bízni,mert mi van,ha a Kislányom előbb akar kibújni!

Köszönöm előre is!
Detty
dettyke78

Detty, ha írsz egy email címet, akkor elküldöm neked az én listámat!

Jucus

jucus1

Dettyke!

Rohanok, így gyorsan bemásolom:

Amit vinned kell a szülőszobára:
saját hálóing a vajúdáshoz (szülés alatt kapsz kórházit)
papucs
papucs a leendő apukának
ha le szeretnél zuhanyozni beöntés után akkor ahhoz a kellékek
WC papír a beöntés miatt
Tena lady super betét szülés utánra!
valami üdítő szintén szülés utánra (min. 1 liter). teát adnak, de ha még szeretnmél mást akkor azt vigyél,mivel két óra múlva pisilni kell
a terhességi kiskönyved kell

gyerekágyas osztályra:
min. 15 db pelenka
positörlő kendő 1 csomag
olyan hálóing, ami felül gombos a könnyű szoptatás érdekében
saját pohár+ evőeszköz
mellfejőgép
melltartóba betét
Tena lady super betét 1 csomag (az első napokban a sima betét nemelég!)
WC papír
bimbóvédőkrém és bimbókiemelő ha szükséges!

Babó anyakönyvezéséhez:
személyigazolványod+ lakcímkártyád+ apasági vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ezt a gyerek születése utáni napreggelén elviszik és másnap hozzák a lakcímkártyát+ a születési anyakönyvi kivonatot

Aztán majd tudósíts!

Ui: Nagyon jók lettek a képek, és észre sem lehetett venni a pocidat a ruhábanKép

Dóri
Vendég

Detty üzeni:

Szia Jucus!

Ez az emílcímem:bognarbernadett@freemail.hu.
Előre is köszi!
Detty

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Fricky:köszönöm szépen,hogy felraktad az üzit!

Dóri:köszönöm a tanácsokat!
A ruhaválasztás nem volt tudatos,úgyanis 2 nappal az esküvő előtt derűlt ki,hogy kicsi lett a ruhám,amit kinéztem!Ott álltam a szalonban félig felhúzott zippzárral és azt hittem megüt a guta.Ez lett jó méretben,de már nem bánom,mert így nem volt melegem!

Detty
dettyke78

Detty, ha egyágyasba mész esetleg vigyél magaddal rádiót, discmant, olvasnivalót. Nálam halkan ment a rádió, a gyereket nem zavarta.
Én nem bírom ha napközben nem szól a zeneKép
Ja és a zuhanyzóba külön műanyag papucsot is vittem.
Ásványvízből is rengeteget hozattam be.

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki!

Köszönöm a segítségedet!

Detty
dettyke78

Sziasztok!

Detty! Írtam én is mit vigyél de elszállt. Sz-r a gépem. Alig tudok netezni. Hsz írásról már nem is beszélve.
Én vittem Wc ülőkére papírülőkét vagy mi a neve. Patikában vagy nagyobb boltban kapható /DM/
2 db papucsot vittem zuhanyozásra is.
Bimbővédő, köntös, Hálóingből többet vigyél./mindennapra/. szalvéta, pzs.
Én vittem polot és melegítőnacit, abba mentem ki a látogatókhoz.
És a többit amit a csajok írtak persze azt is mind mind./ugyanezeket írtam le én is a múltkor/
Úgy szalad az idő, mindjárt itt a baba.
Edina

Kép
Kép
sidney

Szia Sidney!

Kszönöm neked is a segítségedet!Igen rohan az idő,elvileg 46 nap van hátra a szülésig.Aztán ki tudja mikor is jön pontosan a Kisasszony!?Már eléggé be vagyok tojva megmondom őszintén,de gondolom mindenki így volt ezzel.A következőnél már nem így lesz!Szombat éjszaka volt /minta ahogy ez utóbb kiderűlt/ 3 db joslófájásom,akkor nem tudtam mi ez.Olyan érzés volt,mint mikor meg akar jönni és görcsöltem,nem sokáig 2-3 perc kb.Tegnap voltam Születés hete rendezvénysorozaton belűl egy egész napos előadáson és ott kérdeztem rá,egy dúla mondta,hogy ez biz" már az volt és ennek csak örülnöm kellene,de rám is hozta a frászt,mert azt is mondta,hogy készüljek fel,hogy akár már 3 hét múlva jöhet a baba!!!!

Bocsi egy kicsit hosszú lettem!

Detty
dettyke78

Sziasztok!

Detty! Hát azért még jó volna ha tovább maradna bent mint 3 hét. Csak ne idegeskedj. Nyugodtan.
34-35 hetesen én gyakran rosszul éreztem magam a második terhességnél. Már attól féltem hogy hamarabb megszülök. Aztán még rá is húztam egy hetet. Remélem Te is így leszel.
Ó a szülés, nekem azt mondták a kolleganőim, hogy ahogy bement úgy ki is jön.hahaha
Kicsit nehézkesebben de tényleg kijött.
Élvezd ki még ezt a pár napot.
Edina

Ha beszélsz esetleg Balnikával mond meg neki hogy nincs nlc-m és hogy mindenkit puszilok köszi Edina

Kép
Kép
sidney

Rég jártam itt, szabin voltam.
Erika2004!
Szerintem nyugodtam emelgetheted, pláne most már...
A másik még aktuális: szerintem nyugodtan, a fertőtlenítő kell? Minek?
gyuri
Szeged

Kedves Doktor úr!
Tavaly szeptemberben a Terhespathológián 2 hétig volt a szobatársam Erős Kati. Amikor szültem (okt.31-én), akkor ismét találkoztam vele, mert jött CTG-re, de azóta nincs hírem róla. Tudna segíteni, hogy mi van vele?
gyumodore

Kedves Doktor Úr!

A medencébe csak azért kell a fertőtlenítő és az egyéb vegyszer, hogy a víz ne algásodjon és ne is vízkövesedjen a medence, ha jól tudom.

Másik kérdés...
Most voltam ellenőrző UH-n a biopszia után a Schöpf-Mereiben, ahol a 19+3 hetes terhességemre (utolsó menses 2005.12.29) azt mondta az orvos, hogy max. csak 18 hetes kornak felel meg a méretek alapján. (BPD43,FL29) Most ez gond? 1 hónap múlva vissza kell mennem, mert a gerincét sem lehetett látni rendesen.

Előre is köszönöm a választ!
Erika
erika2004

Kedves Doktr Úr!

Azt szeretném kérdezni - 5 hónap tudatos próbálkozás után (30évesek vagyunk mindketten,kb. összesen 2 évig szedtem gyógyszert ,mégsem voltam soha terhes) - mikor szükségszerű az első vizsgálatokat elvégeztetni ?Gondolom mindíg a hormonvizsgálatokkal indul a vizsgálódás?
3 hónapja mérem a hőmet,amely arra enged következtetni hogy peteérés van, és ennek figyelembevételével ütemezzük az együttléteinket is, de a baba még sem akar jönni.
Köszönettel. K.
katica_75

HU, elhanyagoltam a topicot, és meg is változott minden.
gyumo:
Erős Katiról nem tudok, de az az igazság, hogy tilos is lenne nekem "információt kiadni" egy páciensünkről. Bocs.

Erika!
Szerintem már látni kellene ... kis eltérésnek nincs jelentősége.

Katica
5 hónap még nem ok "alapos" kivizsgálásra, de már elkedte, helyesen az alaphő mérésssel. Mutassa meg orvosának és beszélje meg a továbbiakat (sperma vizsgálat pl), de türelmesen, van idő.
gyuri
Szeged

Kedves Doktor Úr!

Most egy kicsit megijesztett. Lehet, hogy azért mondta a doki, mert valami gond lehet a baba gerincével? A gerinc alsó része nem látszódott rendesen. Kimondottan a gerincet nézte alaposabban, mert a férjem 7. csigolya spina bifidával született... A kezelődokim azt mondta, hogy 2 hét múlva ő is megnézné, de rá egy hétre meg már a Schöpf-Mereibe is vissza kell mennem egy újabb Uh-ra.

Erika
erika2004

Próba

Manci
oust

Kedves Doktor úr!

Látom ,hogy itt lehet kérdést feltenni önnek ,és nagyon örülök neki!

Nekem van egy 9-hónapos fiam ,aki még mindíg szopizik ---is!!

Viszont , sajnos úgyérzem gombás fertőzésem lett :oops:
Van itthon Clotrimazor hüvelytablettám! Csak nem merem használni,mert nemtudom ,hogy szoptatás alatt lehet -e :!: :?:

A betegtájékoztatóban ,nincs benne ,csak ,hogy terhesség alatt az 1.trimeszterben nem lehet használni. A szoptatást nem írják....

Szóval az a kérdésem ,hogy használhatom-e!

Válaszát előre is köszönöm

Manci
oust

Manci!
nyugodtan lehet használni, de én előtte azt javaslom, hogy csináljanak egy hüvelyváladék vizsgálatot, igazolandó a gombás fertőzés. Mert esetleg azért nem hat mert nem az van.
gyuri
Szeged

Mindenkinek!
Az új rendszerben lehet közvetlenül is kérdezni, nem csak a topik nyilvánossága előtt. Ha valakinek sürgős a válasz, akkor jobb, ha így ír, mert a leveleimre naponta válaszolok, míg a topikhoz nem jutok hozzá minden nap.
üdv
dr. Csákány M. György alias Gyuri
gyuri
Szeged

Dr. ÚR :!: -alias Gyuri :lol:

Köszönöm, a válaszát!

További szép napot :!:

Manci
oust

Sziasztok Csajszik és Doktor Úr!
Most vagyok itt először és nagyon tetszik ez a fórum :) Úúúgy néz ki (2 pozitív teszt), hogy VÉGRE babát várunk :D Tolnay doktor Úr volt eddig a nőgyógyászom, de az évenkénti vizsgálatok alatt nem igazán tudtam megismerni. Esetleg van vki, aki hozzá jár, vagy nála szült? Érdekelnének a részletek :) Aki tud segíteni, annak előre is köszi.

anyucim@freemail.hu
Monó
fm

Gyuri!
Szeretném megkérdezni hogy az Jáhn Ferenc kórházban van-e PIC?
Fontos lenne segítségét előre is köszönöm
gumimaci

Gumimaci,

Semmiképpen nem szeretném Gyuri doktor kenyerét elvenni, de ha sürgős, szerintem olvasgass vissza egy kicsit. Többször volt már erről szó. Ha jól tudom, PIC II-es van a kórházban. Bizonyos hét után született manócskákat már nagyon profin el tudják látni. Egy korábbi hozzászólásban a doktor pontosan leírta, hogy mi a feltétele annak, hogy ne kelljen át szállítani a babát másik kórházba.

Üdv,

Judit
karpijudit

fm!
Tudod, kollégáról semmilyen véleményt nem mondok.

gumimaci!
Judit válasza is jó, de remélem priviben is megkaptad.
gyuri
Szeged

Gyuridoki (ha megengeded), ez természetes... a lányoktól várnám a segítséget...
fm

fm!
Gratulálok, jó egészséget és boldog babavárást kívánok!
Nekem a Tolnay doktor az orvosom, értelemszerűen hozzájártam terhesgondozásra és nála is szültem (és persze mai napig hozzá járok).
Nagyon ajánlom, mert velem végig nagyon rendes volt, nagyon odadóan gondoskodik a kismamáiról!! A környezetemben sok kismama jár hozzá és még nem hallottam róla rosszat. Persze sok más, nagyon jó orvos van a Dél-pestiben, de szerintem nem fogsz csalódni a Doktor Úrban!
Üdv.Liliviki
liliviki

Köszönöm a választ és a gratulát Liliviki, nagyon sokat segítettél. Lennének még kérdéseim, esetleg emailben vagy priviben kérdezhetnék tőled? Nagyon fontos lenne... Előre is köszi!

anyucim@freemail.hu

Monó
fm

fm!
Persze, írj nyugodtan!
liliviki@freemail.hu
Várom!
liliviki

Köszi :)
Már írtam is :)
fm

Sziasztok!

Én jelenleg új vagyok itt. Jelenleg 10 hetes terhes vagyok. A barátnőm javaslatára kerestem fel Mikó Dr.-t. Szimpatikus embernek találom, de mivel még nem nagyon ismerem, örömmel venném, ha valaki írna Róla, akinek van Vele tapasztalata is.

Előre is köszönöm.

Üdv Zsana
r. zsana

Kedves Doktor Úr

2 hét múlva megyek a 12 hetes Uh-ra. Sajnos az első alkalommal nem volt lehetőség arra, hogy adjanak képet az Uh-n. Láttam viszont, hogy van videó. Esetleg van arra mód, hogy az ember vigyen kazettát, és felvegyék a vizsgálatot?

Válaszát előre is köszönöm.
r. zsana

Szia R. Zsana!

Képet valóban nem nagyon tudnak adni, viszont ha viszel kazit akkor biztos felveszik neked! Nekünk szinte minden alkalom meg lett örökítve.

Tücsök
mtücsök

Szia Zsana!

Nekem is szinte minden alkalom fel lett véve kazira, amit az Ica (UH-os) készített. Amikor őt helyettesítik és valamelyik doki csinálja akkor ők nem szokták engedni. De egyébként semmi akadálya.

Tinocska
tinocska

Tinocska és Tücsök!

Köszi szépen a tippet, akkor a jövőben így készülök majd. :)
r. zsana

Sziasztok!

Nekem az orvos is felvette kazira. Lehet hogy aki téged uh-ott nem tudta hogy kell és azért nem vette fel.

R.zsana üdv köztünk akkor már csak 30 hét és a babásoknál is leszel de jó.

Edina
sidney

Sziasztok!

Tudom, már nagyon sokszor megbeszéltük, de most megint feltenném a kérdést (nincs időm visszaolvasni), hogy melyik orvos is az, amelyik kedves, türelmes, ha kell, öt kérdésre is válaszol egymás után és Pestlőrincen van a magánrendelője? Szeretnék fogamzásgátlót feliratni, de nem annál, akinél szültem...

köszi előre is, Marq
marqueza

Sziasztok!
Új vagyok itt. Én szivesen venném ha valaki már szült Dr. Csütörtökinél. és esetleg tudna nekem infot küldeni.
simon zsoltné

Sziasztok!

Simon Zsoltné!

Csütörtöki dr.úr nagyon jó választás. Bár én nem nála szültem, de ismerem.
Javaslom ha van időd olvass vissza mert sokan szültek nála itt a topikban és csak pozítivan nyilatkoznak róla.

Üdv Edina
sidney

Szia Simon Zsoltné

Én nála szültem és csak jókat tudok mondani neked róla. Mit szeretnél tudni ? Az biztos, hogy nagyon sok páciense van!
De én amióta megszültem nála a kislányomat 2 éve, csak párszor voltam nála. De ha felhívom telefonon a mai napig tudja hogy ki vagyok.

Üdv. Zsófi
kira

Sziasztok Csajok,

Kedden megyek terheléses vércukor mérésre. Nem emlékeztek, hogy fél zsemle és 2 dl tej után egy órával kell a laborban jelentkezni, vagy 1 zsemle és 1 dl tej, esetleg a kettő kombinációja.......?

Köszi előre is:

Judit
karpijudit

Judit!

Nem tudom, hogy egyforma ez mindenhol, de nálunk az sztk-ban csinálnak egy éhgyomrit, aztán meg kell enni az 1 zsömlét, inni a 2dl tejet és rá egy órára vesznek először. Aztán másodszor, 3.-szor.

kizsó

Judit!

1 zsemle, 2 dl tej és 1 órával utána vérvétel a H-ban. (7:15-8:30 ig)
A JFK-ban az én dokim ezt csináltatta meg.

A másik, hogy bemész éhgyomorra vérvétel, majd cukros lötty elfogyasztása, és 2 óra múlva megint.
A dokim ezt csak akkor csináltatta, ha az elsőn nem lett jó az eredmény.

Hogy megy az idő, már itt tartassz....

Üdv:D óri
Vendég

Szia Judit!

Én is úgy emlékszem, ahogy Dóri írta.

Szia Tücsök
mtücsök

Sziasztok!

Judit! Én is Dórit tudom megerősíteni. hát persze mert egy a dokink Már 24 hetes vagy? Nane!!!! Neked is ilyen gyorsan telnek a hetek vagy csak én érzem így? :D Kórházban így csinálják sztem odamenj ne terheld meg a szervezeted azzal a cukros löttyel, ha nem fontos.
Meg aztán ott annyira rendesek a vérvételen is.

Puszi Edina
sidney

Sziasztok,

Tényeg gyorsan megy az idő. Most fordulok 23. hétből a 24-be...
Mindenképpen a kórházba megyek a vérvételre. Semmi kedvem a cukros löttyhöz, és egy órát sem szeretnék a kórházban dekkolni...ráadásul Erzsike szakértő kezei közül sem szeretnék kikderülni.

Jó éjszakát!

Judit
karpijudit

Judit!

Szerintem Erzsike szabin van, a múlt héten nem ő volt, hanem két nagyon aranyos nővérke vagy szülésznő...Áginak végig udvaroltak.

Üdv:Dóri
Vendég

Sziasztok!

Csak azért írok, hogy megosszam az örömömet Veletek. Voltam ma UH-n és vittem kazettát is amire felvették a babókát. Nagyon nagy élmény volt, az értékek rendben vannak, aminek különösen örülök! Egyébként folyton mozgott, szóval jó kis aktív babó.
Az Uh-n Ica megint nagyon kedves és türelmes volt, ami szerintem nagyon sokat számít.
Szóval ennyi.

Remélem Veletek is minden rendben.
Üdv: Zsana
r. zsana

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?