Virag
Tali nalunk is lehet, kicsit kozelebb van talan a kozponthoz, bar nem tudom a tobbiek hol laknak. Van nagy kert, benne hinta, homokozo, csuszda.
De ha neked tenyleg korulmenyes a 4 gyerkoccel eljonni persze lehet nalad is, lehet felvaltva mindegyikonknel.
Barbara
Igen, ketnyelvuek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy en csak magyarul, az apjuk csak angolul beszel hozzajuk. En meg neha a parom szulei elott is, mert azt szoktak meg tolem, hogy ez az anyanyelvem. Elottuk meg hol igy, hol ugy dumalunk a parommal. Emike mar szepen beszel angolul, de magyarul nagysagrendekkel jobban, a kicsi csak szavakat potyog angolul, magyarul majdnem folyekony,de mindketto megert mindent mindket nyelven. Eleg bator vagy, hogy tanitani akarod angolul. En nem mernem, ha a ferjem nem lenne angol, pedig anyanyelvi szinten beszelek en is. Es nem is tanitom oket, csak ha megkerdeznek valamit, hogy apa ezt vagy azt hogy mondja.
Olyan fura ez nekem, hogy kerdeznek ezekrol a dolgokrol, mert nekunk ez mar teljesen termeszetes. Neha meglepodok, mikor pl. a Coraban furcsan neznek a lanyomra, amint angolul csacsog az apjaval.
Viszont ha valaki ert magyarul, akkor azzal magyarul beszelnek... hat, megiscsak az az anyanyelvuk, meg olyan nyelvkornyezetben elnek. Pl a batyam mindharom gyereke tanul angolul az iskolaban, Emi megsem hajlando veluk angolul beszelni....
Tenyleg, hol eltel kulfoldon?
Vera
Megneztem a ruhat, amit varrtal az eskuvore, nagyon tuti. Hat en biztos nem vallalkoztam volna ra. Kicsi lanykad meg nagyon cuki koszoruslany volt.
Na megyek a szulinapos (2 eves ) nagyfiamat letenni...