Sziasztok!
Mi is sokat gondolkoztunk, mi legyen a születendõ csöppség neve. Fontos volt, hogy passzoljon a vezetéknévhez (Vincze) és ne legyen még ilyen a családban és a közvetlen ismeretségi körben és ne legyen ünnep (szülinap, karácsony stb.) közelben. Én a dec. 24-i névnapommal tudom milyen az. Így lett a fiúcskánk Kornél László (apukám után a 2. név)januári születéssel, júliusi névnappal. Teljesen "belenõtt" (8 hónapos) és igazi "Kornél arca" van. Azóta persze egyre többször hallom ezt a nevet is, de valószínüleg jobban felfigyelek rá. Sokan kérdezik, hogyan becézzük? Nem értem miért lehet csak a névbõl adódóan becézni egy gyereket. A szeretet és a kedveskedés úgysem azon múlik. Egyébként rengeteg módon becézgetjük. Viccesen azt szoktam mondani, hogy Zsoltinak vagy Bencének szoktuk becézni (õk az unokatesók és ha együtt vannak, akkor mindent mondunk neki
)
Egyébként mégegy segítség a névválasztáshoz, ha esetleg valakinek fontos a nyelvtani hangzás is. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtani Intézete levélben kiküldi (térítésmentesen!) a családi névhez nyelvtanilag passzoló keresztnevek listáját. Csak meg kell adni, hogy kb. milyen körbõl kéred (fiú, lány, gyakori-ritka, magyar-külföldi stb.)
Cím:1068 Budapest Benczúr u. 21. tel:321-48-30 Van valami mellék is, de ha megmondod, hogy névválasztás ügyben keresel valakit akkor kapcsolnak.
Kangi!Nagyon szép a Miklós és az Angéla név is! Rajtatok múlik, hogy összeolvad e Miklós nevenapja a Mikulással !
Jó keresgélést és sok boldogságot mindenkinek a lurkókban!
Évica