Látszik, hogy közel vagytok. Kérdéshegyek...
Na, sorban: Edit! A Komár Laci tetszik
. Hálózsák: nekünk ujjatlan van, én csak bodyt adtam alá, mert nagyon vastag. Orsi, célszerű használni, mert igen hamar képesek már leküzdeni a takarót. De szerintem a tipegő is jó éjszakára. Lilinél most nincs hálózsák,mert állandóan ficánkol, és sokszor a hóna alatt dugta ki a lábát. Meg jó időben (ami egyszer-kétszer előfordult) csak kombidressz volt rajta.
DE! A védőnő, doki azonnal javasolni fogja a terpeszbetétet. Azt viszont hálózsákkal nem nagyon tudod ráadni. Megsúgom: én megvettema terpeszbetétest, de talán összesen egy órát volt rajta...
Orsi, a babák szeretik a pólyát, bármennyire is meglepő. Úgy bebugyolálva úgy érzi magukat, mint a méhben, és tényleg nyugisabbak. Míg ha tudnak kalimpálni, nem érzik magukat biztonságban az elején. Én se vettem, de akiknek volt, azok szerint jó... Meg az elején nagyon picik ám, és azzal könnyebb megfogni őket szopinál. Kezdetben én is párnára tettem Lilit , és úgy szoptattam. Akkor nem kellett annyira arra figyelni, hogy hogyan fogod.
Abban hozod haza, amiben akarod. Úgy hallottam Orsi, hogy átjöttél a Megyeibe (kihez?) Itt úgy működik, hogy amikor kész van a te zárójelentésed, meg a babáé is, kkor azt beadják a csecsemőrészlegre. Neked fel kell öltözni, és a babát ruhával együtt bevinni oda. És a csecsemősök ott öltöztetik fel előtted. Szoktak nekik pénzt adni (1000-es), de én olyan pipa voltam rájuk, hogy egy vasat se adtam.
Nekünkporszívós orrszívónk van, én is féltem tőle, de Lili szereti. Kipróbáltam magamon, egyáltalán nem szív erősen, hiszen átalakítja a szíváserősséget, és tényleg nagyon jól kiszedi a szottyot. Lili mosolyog orrszvás közben, gondolom, ez elég meggyőző. Mi a Tégelben vettük, ilyne kék dobozos. Vegyetek hozzá tisztítókefét is...
Van.
Én nagyon mellszívó-párti vagyok. Akkor is jól jön, amikor soka tejed, és ha nincs, akkor fejéssel lehet mennyiséget produkálni. Hiszen a női szervezet úgy van beállítva, hogy amennyi tejcsi fogy, annyit termel. Mások gyakrabban teszik mellre a babát, ha kezd csökkeni a tej, de nekem a mellszívós megoldás vált nagyon be. AmikorNekünk szivacsmatracunk van, semmi gond eddig...de a kókuszt is méretre vágják, ha olyat akarsz.
Mellápoló krémet nem vettem. Hagyjátok rajta a babanyálat meg a tejcsit megszáradni, attól nincs jobb.
Melltartóbetétből az Aventes a legjobb, de q. drága.
Szinte mindet kipróbáltam, most Rossmannosat használok.
Sterilizáló fontos. Pláne ha fejsz, vagy cumisüvegből is etetsz. De nekem folyadék van Chicco, vagy 2 hónapi elég, egy ezres kb. Tökéletes. Ha mikrós sterilizálóra gondolsz, olyanom nincs. Drága.
Mennem kell, mert Lili nagyon reklamál. Majd még jövök.