Szia Zita!
Azt nem is írtad mi is a helyzet a pajzsmirigyeddel! Alul termelsz, túltermelsz vagy valami egyéb? Mi alultermeltünk, de nem igazán volt jelentősége, minimális endokrinológiai segítséggel a párom belőtte magának a szintet hormonból, amit egyébként leginkább a közérzetéhez mért mindig. Persze neki van gyakorlata, majdnem 15 éve pajzsmirigyes, de nem gondolnám, hogy ettől aggódnod kellene. Tényleg, neked az életveszély az konkrétabban mit jelentett?
Nos a szüléssel kapcsolatban nem nyilatkozhatom igazán, ahogy én láttam gyakorlatilag egy hatalmas fájdalom-tenger története kisebb "színes epizódokkal", amik olyanná tehetik a szülést amilyennek feltehetőleg te is szeretnéd a tiédet. Egy biztos: a legszebb pillanat az életemben az volt amikor a kislányomat megölelhettem (én voltam az első!
) és úgy gondolom neked is így lesz, de ehhez az út az anyák számára fájdalommal van kövezve és szerintem ne kerteljünk:az út széles az utcakő pedig rengeteg.
Mindössze három tanácsot adnék, amit nekünk is adhattak volna szülés előtt:
1. Ha egy picit is úgy érzed, akkor az úgy is van, bárki bármit mond!2. Az nagyon szép, ha az újszülött anyukával van,
de nem 24 órában! A fáradt anya senkinek és semminek sem jó. A szülés a nők életének tán legnagyobb fizikai megterhelése, ki kell pihenni.
3. Tanulj meg
madártejet készíteni, tájékozódj előre melyik az az
alkoholmentes sör, amit a legszívesebben fogyasztasz és vegyél a gyógyszertárban pár fiola
Urtica Urens ch5. homeopátiás készítményt. Ez a mix nekünk bejött a tejcihez, a baba 14 hónapos és még mindig szopizik
...és ne is kergess ideákat a szopival kapcsolatban, nem mindenkinek megy simán: a bimbóvédőt sokan ellenzik, a mi babánk 2 hónap után magától elhagyta.
Amúgy meg tényleg sok csúnya dologról lehet olvasni a szüléssel kapcsolatban, viszont azt is tudjuk, hogy a simán lezajló szülésekről (ahol az orvos csak dísz és a szülésznő az aki segít ) nem olvashatsz , mert miért is írnának róla...
Szóval:
No Para (minden értelemben), de a szemed azért tartsd nyitva!
Bye: H. Tamás[/img]