Új privát üzeneted érkezett!

Nem ér izgatni csokival,nem tudok kimenni venni 8)
Gyereknek majd elmagyarázod, hogy ez olyan káros, hogy te csak azért eszed, hogy őt megkíméld a hasfájástlól :roll:
Én már előre félek, hogy éldát kell mutatnom, majd titokban torkoskodhatok :? Nem szeretném, ha ilyen édességfüggő lenne a gyerekem, mint én, sok kellemetlenségtől megóvná magát.
candi

Nálunk akkor lenne szegény gyerek igazán bajban, ha az apja csokifüggőségét örökölné.
Én még elvagyok a napi csokiadag nélkül, de apa szabályos elvonási tüneteket produkál, ha nincs otthon csoki :shock:

Musz

KépKép
muszkuru

[quote="muszkuru"]N írta:muszkuruálunk akkor lenne szegény gyerek igazán bajban, ha az apja csokifüggőségét örökölné.
Én még elvagyok a napi csokiadag nélkül, de apa szabályos elvonási tüneteket produkál, ha nincs otthon csoki :shock:

Helyzet nálunk is ugyanez :lol:
Megnyugtatlak fogja, fogják szeretni a csokit, mindegy milyen. :lol:
Apa után szabadon bármi jöhet nekik :lol:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok,most értem haza,ebéd közben olvasgatlak benneteket!!!
Breni,nekem is volt két ciklus úgy,hogy teszteltem,negatív lett,aztán meg is jött....nem méred a hődet?Az mindent megmutat!!

A csokival engem hagyjatok csajok,annyira szenvedtem reggel....

Muszkuru,mindent bele!!
Candi,ne irulj-pirulj drágaságom,halljuk azokat a szemérmetlenségeket!!!Egy hét múlva nekem megint teljes felszereltséggel kell felkészülnöm a tüszőmre...szóval rajta!!!Puszi

Kép Kép
meli1118

Meli, jó étvágyat!
Mi az ebéd?

Gabi, akkor gyerek=Gombóc Artúr? :lol:

Musz

KépKép
muszkuru

Sziasztok!
Vendég

Muszkuru,nem volt időm főzni,úgyhogy elruccantam a kifőzdébe:rántott sajt,sült krumpli.Ezt kívántam meg,Kálmánnak remélem jó lesz.Nemrég nyílt meg ez az új kifőzde,nagyon igényes,tökjól főznek(van a tulajnak egy szuper étterme is,onnan hozza át a kaját)és nagyon jó árban van.Ha nincs időm,mindig innen hozzuk,nem éri meg főzni,egyes kaják olyan olcsók 8)
Kár,hogy süti nincs náluk...mondjuk csokis....puszi

Kép Kép
meli1118

Gabi,akkor az csak leéányálom,hogy az én gyerekem nem fogja szeretni a csokit,hanem azzal nyúz majd a piacon,hogy vegyek neki spenótot??? :P :P :P pusza

Kép Kép
meli1118

Meli, jól hangzik :wink:
Nálunk a rántott sajt sajnos nem lenne nyerő.
Apa tuti elkezdene kutatni a tányéron, hogy ok-ok, finom, de hol a hús ? :shock: :lol:

Én is megállapítottam már, hogy nem mindig éri meg főzőcskénzi.
Ha mindent összeadsz (idő. alapanyag, elkészítés, mosogatás és egyéb macera), lehet, hogy jobban jársz, ha veszed/rendeled.

Ettől még nem vagyunk rossz asszonykák - legalábbis szerintem :roll:

Musz

KépKép
muszkuru

Erről jut eszembe Gabi,egy hónapja voltunk a Mátrában és megálltunk Pásztón a főúton egy cukrászdánál kávézni-fagyini.Olyan finom volt minden.hogy vettünk egy halom sütit,hogy majd otthon megesszük másnap reggel.AHA.Olyan csábító volt és,mint persze kiderült finom is,hogy hazáig mindent felfaltunk!! :oops: :oops: :oops: Nagyon jó kis hely,máskor is elmegyünk oda!!Puszi

Kép Kép
meli1118

Meli, én szeretem a spenótot, meg a sárgarépafőzeléket is :wink:
Már gyerekkorom óta :D
Anyukám nézett is, hogy nem vagyok -e beteg, amikor finomfőzelékért nyúztam... :D

Musz

KépKép
muszkuru

Muszkuru,nem beszélve az energiáról,a fűszerekről....ja persze meg az idő pénz....jó,nem mondom,amit én főzök,abban tudom,hogy milyen alapanyag van-pl.én csak barna rizst használok...de amikor sok a meló,nem éri meg a pepecs...

Főzelék:én iszonyú válogatós gyerek voltam,de már nem ,a spenót meg kimondottan finom...a férjem mindent megeszik,amit eléteszek,szerencsém van vele....de szerintem nem megszokott,hogy egy gyerek mindent megegyen...puszi

Kép Kép
meli1118

Muszkuru,

lehet, hogy jobban jársz és kényelmesebb ha rendeled a kaját, de meg se közelíti a saját főztödet az tuti :wink:

Biztos azért, mert az én tanult szakmám a főzés és jól főzök, ezért gondolom így.
Én iszonyú finnyás vagyok, kevés étteremben vagyok egyáltalán hajlandó enni, vannak standard helyeink.

A "menza" jellegű Gatroyal, food expressz szóba se jöhet.

De mondom, nyilván ez a múltamnak köszönhető, hogy nagyon igényes vagyok a kajára.

Ha lesz gyerekünk biztos minden nap főzni fogok neki finomakat... :) már alig várom! :)

Persze nem itélem el azt aki nem főz és bébipapit ad a babócának, mert ilyen is van.

Én alapvetően imádok főzni, nagyon nagy háztartást vezetek, ha látnátok a kamránkat, elájulnátok, mindig van otthon minden, mert szeretem, hogy ha bármi kaja eszembe jut, hogy megcsinálnám akkor legyen otthon hozzá minden alapanyag.
2 hűtőszekrényünk van dugig élelmiszerekkel és egy 5 m2-es kamránk :)

De ez egyébként szakács "betegség", mert minden szakács / séf ismerősöm ugyanilyen kajabuzi, mint én :) :) :)
Vendég

Szia Cosmo,én is szeretek főzni alapvetően,csak nem mindig van hozzá türelmem és időm....de a gyerekeknek biztos én is magam készítem,különösen amíg otthon vagyok velük!! :roll: csak jönne már :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118

Candi....még várunk ám...szerintem mindenki megszavazza....na mondd már :lol:

Kép Kép
meli1118

Képzeljétek, a férjem születésnapjára minden évban nagy vacsorát rendezek.

16 fős szokott lenni, és 7 (!) fogásos menüsort csinálok.

1 előétel
1 leves
3 féle főétel (egy marha, egy szárnyas és egy hal étel) hozzá
3 különböző köret és
3 féle saláta
2 féle desszert

mindezt 16 főre!!!

Tavaly 2005.-ben ez volt az előétel:

sajt-sonka sushi, asztalt gyümölcsökkel, mozzarella golyóval és gyöngyhagymával, személyenként szervírozva!

Kép

Kép
Vendég

Ilyenkor a férjem születésnapján mindig gyönyörű asztaldekorációt csinálok és van ültetőkártya és menükártya is!

2004-ben ez volt a dekoráció: (fehér-pink, gyöngyökkel, szalagokkal)

Kép

Kép

2005-ben ez volt a dekoráció (fehér-kék, tengeri kagylókkal, tengeri csillaggal, és világoskékre színezett vízgömbben vizivirág)

Kép

Kép

Kép

2007-ban fehér-barna-zöld lesz a dekoráció "őszi" feeling-je lesz, falevelekkel, gesztenyékkel, őszi növényekkel :)
Vendég

Cosmo,te aztán semmit nem bízol a véletlenre....

Kép Kép
meli1118

Ezt, hogy érted? :shock:
Vendég

Sziasztok,

csak nagyon gyors bekukk, mert mire végigolvastam 2 nap termését, már indulnom is kell sajna vidékre.... :(
Cosmo, ez valami hihetetlen....!!!!Eszméletlen ügyes vagy ! A menű sor is biztosan szuper lehetett, de ez a terités......komolyan mondom, irigyellek, hogy ilyen kreativ vagy ! Nekem sajnos ez nem adatott meg, de borzatszóan tetszik, mikor valaki ilyen ügyes ! Gratulálok ! :lol:

Málna, sajnálom ! Akkor mégis te vagy az, képzeld, csak annyit mentettem el a telefonomba annak idején, mikor beszéltünk, hogy "Kriszta", és mikor nem válaszoltál (sms-ben), azt hittem, valaki másnak írtam randira szóló meghívást....! :oops:
Gondolom, már a hócipőd is tele lehet a tanulással, de ha gondolod, mikor kész leszel a vizsgákkal és persze ha van kedvetek, elmehetnénk együtt valahová !

Jó hétvégét mindenkinek, én most lépek !
zsizsik

Hát úgy,hogy ilyen precízen megtervezel mindent előre és ennyiféle ételt készítesz,gondolom,hogy mindenki kedvében járj....meg a díszítés,a kiegészítők....mindent nagyon szépen kitalálsz....erre gondoltam,hogy semmit nem bízol a véletlenre.puszi

Kép Kép
meli1118

Szia Zsizsi,jó hétvégét neked!!!Nálad sincs megállás,ahogy látom!!!Többiek hova lettetek?Ebédeltek,anyukák ebédeltettek???Nekem mindjárt jön egy diákom,kb fél óra múlva....addig még itt vagyok!!!!Puszi

Kép Kép
meli1118

Meli, értem köszi

Zsizsik, aranyos vagy, köszönöm. A férjem nagyon büszke rám a családja előtt ezeken a napokon és ennek iszonyúan örülök!
Vendég

2004-ben (amikor a fehér pink dekoráció volt) akkor ez volt a menü:

Leves

Palócleves
(csirkemellfilével, zöldbabbal, zöldségekkel, tejföllel)

Főtelek

Dior csirkemell
(csirkemell, tejföl, füstölt sonka, paradicsom, sajt)
Provance-i csirke
(provance-i füszerek, chili paprika, fokhagyma)
Vetrece
(marhahús mustáros-borsos szószban)
Gundel máj
(máj, baconszalonna, bors)

Köretek

Füszeres rizs
Sajtos krumplipüré
Dressing zöldségtál
(feta sajt, paradicsom, paprika
uborka, újhagyma, majonéz, sajt)

Desszertek

Gyümölcs koktél görögdinnyében
(gyümölcsök, mandula, tejszín,
karácsonyi füszeres forralt bor)
Gesztenyepüré, meggyel és likőrrel

Sajnos a tavalyi 2005-ös menü nincs most itt a gépemen :(
Vendég

neeeee,mert kimegyek a konyhába és megtámadom a hűtőt.....

Kép Kép
meli1118

Meli

Én vagy megszokom vagy megszököm... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

málna2162

Cosmo

Le a kalappal!
Használd ki ezeket az időket.Ha jön a baba örülni fogsz hogy lyuk van ott hátul.Ja és nem fogsz mindennap főzni.Erre meg is merek esküdni...

málna2162

Málna!

Biztos, hogy fogok minden nap főzni, mert engem az kapcsol ki igazán. :wink: Ráadásul a férjem 16:00-17:00 óra körül hazaér és utána az "övé" lesz a prüntyőke, hogy pesztrálja.

Akkor simán összeütök max 1 óra alatt bármilyen finom levest, vagy főzeléket.

Más dolgom nem lesz, mint főzni és pesztrálni a babust. :)
Vendég

Málna drágám,megjöttél???!!!!Milyen volt a vizsga?Remélem minden ok!!!
Nálunk lassan csónakkal kell járni....kár,hogy nekünk nincs...hehehe

puszo

Kép Kép
meli1118

NA megyek.Leadom az agyamat :lol: Vagy ledobom a hajamat. Majd meglátom... :shock: :roll:
Pusszancs.

Zsuzsi

Ahogy elnézem az időt tényled fröccs bemutató lesz inkább...
Azt hiszem maradunk itthon.Meg írtam hgy már beterveztük a hétvégét.

málna2162

Cosmo

Úgy legyen.Bár szerintem ez eléggé rózsaszín álomnak tűnik.

De ha megkérdezel itt másokat is vagy ha kiváncsi vagy a véleményükre akkor biztos elmondják,hogy azért ez nem mindig van ám így.
A baba diktál és tesz rá hogy te éppen mit akarsz csinálni.Az idődet ő fogja beosztani.
Apa pesztrálgatja? Amikor nem alszatok egész éjjel,és apa reggel fejnélkül megy dolgozni,örülni fog amikor hazajön és esetleg aludhat
Na mind1.

Meli

Jaaaaaaaaaaaaaj,még csak most megyek.Fél4 -re :o :o
Lehet hogy gummicsimmába megyek :lol: :lol: :lol: :lol:

málna2162

Málna,

Elhiszem, hogy nehéz de azért szerencsés helyzetben vagyok. A férjem bármikor haza tud jönni és nem is kötelező minden nap bemennie dolgoznia. 1-1 fárasztó éjszaka után ha úgy dönt akkor nem megy be hanem otthon marad.

Arról nem is beszélve, hogy az anyósomék a szomszédaink, ha kis csendre és nyugalomra van szükségem akkor átadom a babát a kerítésen és van 2-3 óra szabadságom. Akár minden nap! (anyósom lenne tőle a legboldogabb) :wink: :wink: :wink:
Vendég

Cosmo,
le a kalappal elotted, en nem volnek kepes ilyet csinalni.....foleg nem minden evben.
Most lehet hogy meg fogtok kovezni es azt mondjatok majd hogy lusta dog vagyok, de en orulok hogy nem kell foznom csak hetvegen. Mindketten szallodaban dolgozunk es van ingyen kaja a dolgozoknak. En nem vagyok finnyas, mindent megeszek amit elem tesznek es ezzel a parom is igy van.
Szoval en orulok hogy legalabb hetkoznap nem megy el fozessel az idom :)
Majd ha jon a gyerek akkor persze en is fozni fogok :!:

Malna,
Egy kalappal neked :!: :!: :!:

Koszi a 'parnas' trukkoket :) es ha barmilyen mas bevalt modszeretek van irjatatok hadd legyen mit gyakorolni :o
Gyertyaba nem tudok felmenni :evil:
icus

Soha eletemben nem 'meeting-eltem' ennyit!!!!
Mi a fenenek van ez a sok haszontalan meeting :?:

Majd jovok......
icus

Hidd el Icus, én is csak azért vagyok így a főzéssel, mert nekem ez egyben a hobbym is.
Míg más mondjuk kertészkedik addig én főzök.
Képes vagyok arra, hogy ha vasárnap d.u. unatkozom, nekiálljak valamit főzni/sütni. Csak puszta kikapcsolódásként.

Én főzés terén már rugóra mozgok, mint a többi nő.

Ha pár napig nem főzök akkor már hiányzik. :)
Vendég

Málna, ügyes legyél - akár gummicsimmában vagy anélkül :D

Icus, kérd meg apát, hogy segítsen felkúszni gyertyába. Nálunk első alkalommal nagy röhögés volt, de sikerült 8)

Musz

KépKép
muszkuru

[quote="meli1118"]E írta:meli1118rről jut eszembe Gabi,egy hónapja voltunk a Mátrában és megálltunk Pásztón a főúton egy cukrászdánál kávézni-fagyini.Olyan finom volt minden.hogy vettünk egy halom sütit,hogy majd otthon megesszük másnap reggel.AHA.Olyan csábító volt és,mint persze kiderült finom is,hogy hazáig mindent felfaltunk!! :oops: :oops: :oops: Nagyon jó kis hely,máskor is elmegyünk oda!!Puszi

Remélem, ha legközelebb erre jártok fogsz szólni előtte :lol: :lol:
Visszaolvasok, és jövök

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Ennyit a mai napomról :(
Olyan sz@rul vagyok... Reggel még semmi bajom nem volt, nekikezdtem a takaritásnak. Aztán el kezdett fájni a jobb cicim és jött rám a rosszullét. Valszeg mellgyuszi, sztem belső lázam van ami folyamatosan cikázik odabent, totál gyenge vagyok. Egy kicsit tudtam pihenni mikor Dani aludt, akkor vettem be gyógyszert is, de nem lett jobb. Egy forró fürdőre vágyom, de persze apa megint estig dolgozik :twisted: én meg itt szenvedhetek két gyerekkel :(
Hozzáteszem ma csak 2-ig kellett volna dolgoznia, a többi nap 1/2 5-ig, de egész héten este 9-kor jött haza :twisted:

Muszkuru
A szezámos husi édes-savanyu-csipős ragacsos mázos husi és szezámmagba van forgatva. Sztem ismered, szezám nélkül is lehet kapni.

Cosmo
Nagyon ügyi vagy! :lol: Én még most is simán elmennék szakácsnak v cukrásznak. Nagyon tetszik ez a két szakma. Sütni-főzni is szeretek, csak ahogy a lányok már fentebb emlegették nagyon kevés az idő... Én meg csak ugy szeretek igazán, ha senki nem zavar. Mondjuk többnyire én főzök, ritkán veszünk máshol kaját, de ált. csak vmi gyorsat és egyszerüt. Ilyen szép teritékekre már nem futja az energiámból :(

Breni
A barátnőmnek két negativ teszt után lett pozitiv :wink:

Kép
Kép
mókuska

Mókuska, sajnálom, mielőbbi gyógyulást!
De ha gyulladásod van, biztos vagy benne, hogy a forró fürdő a megoldás? Gyulladásra nem jó a forró, elvileg...

Szia Gabi, welcome back :D
Most megvártalak :wink:

Musz

KépKép
muszkuru

Nagyon jó szakma a szakács / séf, csak nem nőnek való. Reggeltől-esti egy konyhában állni, az nagyon fárasztó fizikai munka.

Egyszert majd 10 év múlva szeretnék egy saját éttermet. Francia jellegű ételekkel, kandallóval, fotelekkel, kis 50 férőhelyes barátságos elegáns éttermet szeretnék, nagy borválasztékkal, igényes vendégkörrel.

Egy ilyen étteremben ismerkedünk meg a férjemmel. Imádtam. (sajnos már bezárták) :cry:
Vendég

Mókuska.

Sópakolást próbáltál már?
Vendég

Hú, én pont a francia konyháért nem vagyok oda annyira.

Amikor Párizsban voltunk (nászúúúút :D ), annyira be voltam sz@rva, nehogy csiga vagy békacomb vagy kagyló landoljon a tányéromon az étteremben.
Megtanultam az útiszótárból a csirkét (poulet - ha valaki hasonló gondokkal küszködik), és mindenhol azt kértem :roll:
Egy héten keresztül... :shock:

Furcsa, de amerre mi jártunk, angolul, németül nem nagyon tüntették fel a fogásokat...

Szóval lebuktam, nem vagyok egy nagy gourmet...

Musz

KépKép
muszkuru

Cosmo
Még semmit nem csináltam vele, Dani olyan nyügi és akármibe fogok ottkapaszkodik a nadrágomban :?
Még enni is alig tudok tőle mert mindig jön kunyizni :lol:

Muszkuru
Mikor Lilivel jártam igy nekem akkor is a meleg viz segitett, elég ha meleg viz alatt tusol az ember és közben masszirozza. -Könnyebb szétmasszirozni

Kb fél órája el kezdtem teregetni...addig jutottam, h kiszedtem a ruhákat a gépből. Persze, hogy Dani nem hagy, de aludni sem akar :?

Kép
Kép
mókuska

Mókuska, OK, kezdünk már képbe kerülni, mi vár ránk :D

Musz

KépKép
muszkuru

Muszkuru,

:) azért a francia konyha nem csak békából és csigából áll, csak az híresült el róluk.
A marhából készült ételeik pl. fenségesek.

Mókuska,

próbáld ki, állítólag nagyon jó rá. A barátnőmnek olyan mellhártyagyuszija volt, hogy nem tudott feküdni, mert annyira fájt neki, ülve aludt. Neki segített.

Nincs segítséged? :( Nagyszülők, testvér, unokatesó, barátnő aki levesz rólad feladatokat? Ha a babára vigyázni nem is tudnának, tergetni ők is tudnak.
Vendég

Cosmo
Hát ezaz, senki... Tesóm (kis plutó) Pásztón van, a legjobb barátnőm (révén, h ugy költöztem ide csak 1 igazi van) ugyanebben a cipőben jár, a kislánya Lilivel egyidős a kisfia 3 hónappal fiatalabb Danitól. Anyuék kb. 65 km-re, anyósom dolgozik, dehát mondjuk meg őszintén én nem a lánya vagyok.....

A csigákért-kagylókért én sem vagyok oda, de a tv paprika müroraiban szoktak Franciaországról is adni müsort, pl. Provance... hmmm folyamatosan csorog a nyálam a finomabbnál finomabb kaják után.

Kép
Kép
mókuska

Indulok haza

Jó hétvégét csajok, kellemes babagyártást és kellemes babavárást mindenkinek :wink:

Musz

KépKép
muszkuru

Mikor kezdtem rosszul lenni 36,1 volt a hőm. Most 37,1-nél tartok. Alakulok :?
Mellesleg már itthon van Lilike is és láss csodát Dani el kezdett játszani :lol: Ki érti ezt? :roll:

Kép
Kép
mókuska

Tesó, háát nem lennék most a helyedben :shock:
Nekem is jó volt a melegvíz, meg annakidején nekem mondták a borogatást is de langyos vízzel, mert igy nem apasztja a tejet :)

Már megint mennyi finomság került terítékre :lol:
Na én nem szeretek főzni, bármit szívesebben csinálok, akár egész délelőtt kapálok, csak főzni ne kelljen. Nálunk biztos az is közrejátszik, hogy a családom iszonyatosan finnyás. Nálunk kajaujjítások nem jönnek be, csak ritkán :cry:
Mikor mi összekerültünk a párom alig ismert kajákat, anyósom olyan változatosan főzött. Pörkölt disznóból hétvégén, szerdától csirkéből. Fő a változatosság, ugye. Mikor idekerültem ugy megcsömörlöttem a pörkölttől, most már megeszem, de nem ilyen gyakran.

Amugy a sógornőm szakácsnő, de nem főz valami finoman.

Cosmo szépek a dekorációk, én nem vagyok ennyire kreatív.

Amugy egyetértek a többi előttem szóló anyukával, bizony míg kicsi a baba nem is olyan könnyű. :)
Volt, hogy éjszaka 2-3 órát aludtam nem a konyha vonzott, hanem a friss levegő, mert ott legalább ébren tudtam lenni :(

Anyusziszi Tomi is nagyon szép kislegény :lol:
Nem is csodálom, hogy bolondulnak utána a NÉNIK :lol: Most imádtok ugye??
A nénihez hozzá kell ám szokni :roll: eleinte nagyon zavart, de amióta Adri ovis lett beleszoktam a szerepbe :lol:

Málna remélem a gumicsizmához valami dögös minirucit vettél fel :twisted: :twisted: , csak hogy ütős legyen a dolog :twisted:

Na, lőjjetek le, akik este jönnek nem győznek mejd olvasni :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!
Megjöttem :lol: :lol: :lol:

málna2162

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?