Sziasztok,
hallgatassék meg egy anti-babakocsis vélemény is, mi háromfélét próbáltunk, egyiket se tudtam megszeretni...
1. autósülés rögzítve a babakocsivázra
Ez volt a legpraktikusabb megoldás az elsõ 4-5 hónapra, fõleg, hogy nagyon ritkán indultunk el gyalog otthonról, a harmadikon laktunk lift és babakocsitároló nélküli házban, irreális elvárás volt magamtól, hogy egyszerre levigyem a 4 kilós csecsemõt plusz a babakocsit, felefelé meg pláne.
Így ált. autóval mentünk sétálni, bevásárolni, mindenhova, a ceomagtartóban tartottam a babakocsi vázat, gyereket levittem a hordozóban, berektam az autóban, õ ált. 2 perc alatt elaludt, legurultunk pl. a margit szigetig, ott pedig anélkül vehettem ki a bébit az autóból, hohy felébredne. Ráadásul tél volt, õ pedig jó melegen bebugyolálva.
Ez efész kellemes megoldás volt 3-4 hónapig, csakép a gyerek eyre nehezebb lett, és már nem bírtam el a hordozóval együtt, és lassan ki is nötte - ne higyetek a 0-13 kg megjelölésig, a valóságban 7-8 hónapos baba aki uygan még csak 6-7 kiló, viszont biztosan ül egyedül utûálják a kagyló ülést...
Ekkor átértünk a kettes megoldásra
2. PegPerego váz, azon sport ülés. Ez nagyon kényelmes volt a bébinek, több fokozatban dönthetõ, puha babakocsi. Viszont vagy 10 kiló, és behemót nagy, komplett elfoglalta az autó csomagtartóját és fizikai képtelenség volt egyedül leküzdeni egy két lépcsõs útakadályt.
Nem is küszködtem vele sokat, kislányom hálistennek hamar felült, így 8 hónapos korában vettünk egy esernyõkocsit, pár kikó, könnyedén elbirom a lassan 10 kiklós kislányommal együtt is, az is dönthetõ két fokozatban, ha véletlenül elaludnia séta közben a lányzó, bár ez egyre ritkább. (1 éves most) Én ezt a babakocsit szeretem a legjobban, alig 10 ezer forint volt, egyetlen hátránya az kicsi kerekek, macskaköves utakon valóban nem egy élmény, de ha lehet kerülünk
De igazándiból lassan teljesen leszokunk a babakocsizásról, csak ha becvásárolni viszem magammal a gyereket akkor viszem, babakocsis sétálásokat pedig felváltotta a biciglizés, kicsilány már katonásan ül a bicigliülésben, fején bukósiksakkal és eszméletlenül élvezi, így is levegõn van, és és sokkal jobban szeretek biciglizni, mint babakocsit tologatni...
Összefoglalva: Gondoljátok meg alaposan mielött százakárhányezer forintért vesztek 4 funkciós babakocsit, mi az amit _valóban_ kihasználtok belõle!!! Alig 7-8 hónapról van szó végülis, szerintem.
Én ma már biztos nem csinálnék nagy faxnit belõle, néhány hónapról van szó, inkább kölcsönkérnék ismerõsöktõl, vagy vennék használtan.
Hangsúlyozom, _szerintem_, ill. a babakocsi választás nagyban függ az életmódotoktól is!
Ezek egy budapesti, belvárosi anyuka tapasztalatai.
d.