Nyuszi,
Jó ötlet az ovi szünet alatt a találka. Esetleg erre az időszakra mi is összehozhatnánk több talit:).
Banyóci,
Olyan izgi ez az utolsó időszak, drukkolok, hogy minden rendben legyen:).
Halacska,
Korfu biztos szuper lesz, nekünk is nagyon tetszett, amikor voltunk még anno Lili születése előtt.
Kataa,
Szépek a képek:)! Ünneplő rucival én is mindig gondban vagyok, mert nálunk még dívik a fekete-fehér összeállítás, igaz nem tudom miért, főleg ha ezt egy fehér pólóval és egy sötét játszó gatyóval oldják meg:(. Szerintem sokkal szebb ha mindenkin szép ruha van, még ha nem egyformák akkor is.
Sasha,
Ügyi vagy, minden csodálatom a tiéd 3 fiúval az oldaladon:).
Drukk az úthoz, rátok fér egy kis kikapcs:).
Fog, kóla, csoki, miegymás…
Magdival nagyon egyet értek, a gyerek azt eszik amit a szülő ad neki. Ismerek olyat aki nekem panaszkodott, hogy a gyerek napi 4-5 joghurtot eszik meg, kérdeztem, hogy miért engeded? Erre a válasz, mit csináljak kéri! Sajnos nem tellt bele néhány hónap és a kicsi allergiás lett:(. Szerintem igenis néha nemet kell mondani, na ja én már rutinos vagyok, a két éves korig tartó diétáztatásban a gyerekekkel
. Múltkor is elmentem a közeli bioboltba és beszélgettem a beszerző nőcivel, elsoroltam neki, hogy miket nem eszik még Bala, hát majdnem dobott egy hátast, de most már csak pár hónap és lazíthatunk a megvonásokon kicsit. Októberben jöhet a kifli, zsömle, kalács, szívem szerint már úgy adnék neki, de nem kockáztathatok. Tudom furi, de Lili még nem ivott kólát soha, igaz ebben közrejátszik, hogy ő alapból nem szereti a szénsavas dolgokat. Csoki ügy nálunk úgy működik, hogy csak akkor van ha a rendes kajcsit megette (akkor viszont választhat, hogy milyet kér
), ha nem akkor gyümiből választhat. Cukorkát sem nagyon kapott Lili eddig, igaz a kocsi mosóban mindig adnak, ha látják, hogy a gyerekek is ott vannak, de valszeg ezentúl nem fognak kapni, mert Lili lenyomott egy jó kis dumát múltkor nekik: Itt nem tudják, hogy a nyalókától nagyon hamar elromlik a fogunk, adjuk vissza romoljon el az övék!
Az úgymond megengedhető nasi nálunk a túró rudi, meg szoktam csinálni igazi frissen préselt gyümiből gyümölcszselét (ha picit több időm van, akkor kiöntöm pici formákba és ott is van a gumicukor, mindenféle E nélkül
). Na meg a gyümisali mézzel és társai (ma is az lesz az uzsi mellé, már van eper és meggy a kertben). Gyümilé nálunk is mindig sikeres, de főleg a frissen turmixolt, de leginkább a vizet kérik. Viszont idén ki akarom próbálni a higított natúr joghurtos mézes hideg üdítőt a nagyon meleg napokon. Állítólag nagyon jó
.
Szerencsére a fogaik gyönyörűek, igaz mossuk is őket rendesen, az oviban viszont csak ebéd után szokták megmosni, igaz akár el is maradhatna
,na jó ez csak vicc volt
, mert haazfelé mindíg megeszi Lili az uzsiját és itthon aztán megint megy a suvickolás
.
Na most úgy tűnik, hogy minden időm a konyhában töltöm
, pedig nem, rengeteg lehetőség rejlik abban a reggeli fél-1 órában míg alszanak és én már fent vagyok
, no meg itt van a délutáni alvás is, és az a tudat sem mindegy, hogy mennyi mű dologtól kímélem így meg őket.
Na megyek vasalni,
Pusz,
Ilke