Kedves Anyuka!
Miért nem névvel írsz? (Csak kiváncsi vagyok.)Szóval ha azt hiszed, hogy ki lehet szûrni, sajnos tévedsz. 4 hónapja szültem a 4. babámat, és meg kell, hogy állapítsam, a legtöbb védõnõ és gyerekorvos hülyeségeket beszél. Az 1000 éve tanult baromságaikat szajkózzák (nálunk pl. elsõ baba: gyerekorvos szintúgy elsõ látogatás - tápszer, védõnõ: "ó, már 4 hetes a baba, adjon neki, anyuka gyümölcslevet, kell a babának a vitamin!" Én meg tudatlan elsõgyerekes, adtam is. Következmény: csak 4-5 hónapig tudtam szoptatni, de a kaja jelentõs részét a kicsi fõzelékekbõl burkolta be.)
Nem tudom, tudunk-e ez ellen harcolni. A LLL-es anyukák, (Szoptatásért Liga) szakemberek hosszú évek óta képzik a gyerekorvosokat, védõnõket ezügyben, látszólag nem túl nagy sikerrel. Ha segíteni szeretnél ebben, gyere el szombaton a Margit-szigetre, a szökõkúthoz, ott lesz a Séta a szoptatásért. Eggyel többen lennénk. Hozz magaddal mindenkit, akit csak tudsz, és szoptat. Gyerekprogramok is lesznek.
"Augusztus 3-án, délelõtt 10-kor a Margitszigeten. A szökõkútnál találkozunk, onnan sétálunk el a volt Vörösmarty kertmozi melletti játszótérre, ahol a szokásos személyre szóló tanácsadáson kívül egyéb programok is lesznek: beszélgetés Balogh Anna pszichológussal az egy éven túli szoptatásról, beszélgetés Szõdy Judittal a szülés és a szoptatás kapcsolatáról, szoptatós teszt, gyerekeknek origami, gyöngyfûzés, stb., talán a babamasszázs-bemutató is összejön. Megvásárolhatók a kiadványaink, jelvények, sapkák és a Ligát támogató adományokat is köszönettel elfogadjuk.
Gyertek minél többen, reményeim szerint a média is ott lesz és jövõbeni potenciális szponzorokat is hívok, nem fognak támogatni minket, ha csak húszan lézengünk ott
)"
Ezt Iboly írta, a Liga 2. embere, a szoptatás topicban oszlopos tag. Szerintem az ötleteiddel, kérdéseiddel inkább oda fordulj, hamarabb kapsz választ, de persze ez csak tanács. Így könnyebben jutna el Ibolyhoz.
Puszi, és jó szoptatást:
Virág
Ui.: én azonnal kidobtam ezt a gyerekorvost, kerestem másikat. Érdemes megfontolni...