Sziasztok
Mony! GRATULÁLOK!!!!
Boldog babavárást!!!
Madri!
Szorítok, hogy minden az elképzelésednek megfelelően alakuljon
Nagyon szép a kisfiatok
Kelimoni!
Elolvastam
Érdekesnek találom a cikket, és igaz is valahol...
Én úgy gondolom, hogy egy felnőtt -bármelyik normál gondolkodású- tud különbséget tenni jó és rossz játék, illetve felesleges kacat között...
Persze vannak szülői túlkapások, de számomra ez nem olyan nagy probléma... Sokkal inkább vegyenek hülyeséget a gyereknek, mint hogy ne foglalkozzanak a gyermekkel.. Sajnos láttam, és hallottam tanítóktól, hogy nagyon sok családban a gyermek magától nő fel, úgy hogy alapvető dolgokkal nincs tisztában... Chipsen és kólán, jobb esetben! Hmm...
A fürdető-ülőke egyáltalán nem felesleges kacat... Persze ettől is felnőhet a gyermek ugyanúgy.. ez csak 1 plusz szerintem, és nem hinném, hogy a közvetlen testkontaktust kiiktatná... Hisz nem lehet magára hagyni a gyermeket benne.. ez csak egy hosszabb fürdőzést enged a már ülő babának... Közvetlenül ott vagyunk mellette, együtt játszunk a habbal, a fürdővízzel... A teljes mosakodáshoz úgy is ki kell belőle venni....
A bébiőr... Kicsit nevetséges, hoyg felesleges, ehhez már csak azt vártam, mikor írja, hogy a légzésfigyelő is hülyeség..
Nálunk butaság lenne biztosan a bébiőr... De egy nagyobb házban, ahol nem lehet hallani a gyermeket, igenis fontos lehet!
A konduktorra visszatérve...
Való igaz, tapasztaltam, hogy a mesekönyv és a zene nagyon jót tesz:)) Én az első héttől fogva mesélek Norisznak, polcai roskadnak a sok könyvtől(még az enyémek is ott vannak, és vannak újak is, illetve van 4 amit a pelusból gyűjtöttem:) )
Mondjuk a zenét nem nagyon szerette pár hetesen, vagyis sok volt neki és ezt jelezte is...
Most már imádja a zenét (babadalok, Mozart és klasszikus zenegyűjteményünk is van), de a megasztár volt a fő, mert ott táncizhatott velünk együtt, nagyon szeretjük a zenét
A zene és a mese is rengeteget fejleszt, de nem szabad megfeledkezni a kézbe vett/kézzel tapintható dolgokról sem... Én igenis sokratartom a készségfejlesztőket, persze általában előtte tesztelem, hogy tényleg jó-e, nem csak ráírták... /érdekes módon a készségfejlesztő csörgőkkel, sokkal többet játszott, mint egy hagyományos csörgővel../
Még ilyen kicsi Norisz, nem merek saját magam játékokat gyártani, félek, hogy az nem olyna biztonságos, mint amit direkt gyermekeknek készítenek, bevizsgált és ajánlott játékok...
Hatalmasat fejlődött Norisz a játszószőnyeg miatt is, 1 hónaposan ütögette a tárgyakat és nézegette mi történik... persze nem esünk túlzásba a készségfejlesztők vásárolgatásával.. Általában féláron vettük, illetve a család adta rá a pénzt is... Hiszen én kértem őket, hogy ne árasszák el zsákszámra csörgőkkel és mindneféle vicikvacakokkal amit nem is tudok majd hová tenni(hisz kevés pénzből jó nagyok és sok), ráadásul szétesnek mert nem bevizsgált játékok, letörnek a darabkái stb... Megbezséltük, ha venni akarnak akkor készségfejlezstőknek, legóknak nagyon örülünk... /Így is úgy is vennének valamit, akkor már inkább legyen értelmes/
Én nem tudok neki készíteni még olyan játékot, amit nyugodt szívvel a kezébe adnék... Hisz mindent megkóstol és szétszerel:)
Már nagyon várom azt a korszakot is, amikor sógyurmázunk , vágunk, rajzolunk, ragasztgatunk:))
A bábozós játékot már most is nagyon szereti Norisz, neki nem kell báb még hozzá, legalábbis nem olyan fontos:)) Hál' Istennek nagyon jó még a fantáziájuk, elég pár db (plüss)állatka, vagy baba ilyesmi, amik különböző magasságú hangon beszélgetnek egymással és hozzá is:)
/Van úgy, hogy a szobájába úgy csalom be, hogy elkezdek 2 játéknak hangot adni, és nagyon nagyon érdekli mit is beszélnek meg egymással az állatkák:)) Egyből szedi a kicsi tappancsait, hogy minél hamarabb ott legyen ő is:))/
Nagyon igazad van. nem szabad őket mindennel elhalmozni, de főleg ennek másfél, 2 éves kora után lehet jelentősége szerintem...
Köszi az ötletet csajok, hoyg eltezsitek a játékokat és később adjátok oda:) Bevezetem én is! Bár most sme kapott játékot Norisz gyermeknapra, ez nem erről szól szerintem... Sokkal inkább fog arról szólni, hogy mit szeretnének látni, vagy hogy a család együtt töltse ezt a napot, sok játékkal és esetleg kirándulással fűszerezve:)
Én egy szegényebb családból származom, minderről sejtelmem sem volt, addig, míg tizenéves koromban rá nem döbbentem, hogy rólam/rólunk van szó...
Anyukám miután elvált, egyedül nevelt mind3unkat... De tette ezt olyna szeretettel, hogy azóta sem felejtem el... Mindent megteszek annak érdekében, hogy ezt a hatalmas szeretetet gyermekemnek/gyermekeinknek is átadjam!!! Soha nem felejtem el, hogy minden reggel vagy fél órát hancúroztunk az ágyban:) Bármi bajom, problémám volt, anyukám anyatigrisként óvott, és ha beteg voltam, mindig ott volt mellettem, ha lázas voltam el nem mozdult mellőlem , még akkor sme ha már elaludtam...
Azt hiszem ez a családi szeretet mindennél fontosabb:)
A járókát megvettük, de én ezzel a magánterülettel más véleményen vagyok... Bár az én véleményem nem számít, sajnos nem szoktattuk hozzá időben a dologhoz.. És mikor már magáénak tudta a lakás szinte összes zegzúgát, előálltunk egy járókával...
))
Szép is volt, meg fantasztikusan el is játszott benne azonnal, még ott voltunk vele... Aztán anya balra, apa jobbra el, és hát nem hagyta szó nélkül
Muszály néha beletenni a biztonsága miatt, de igyekszem 15 percnél nem hosszabb ideig(igazából 5 perc után nyűszít benne)... Amint kivezsem és engedem útjára, semmi baja...
Ajánlom mindnekinek, hogy ne ilyen későn vegye meg a járókát...
Mondjuk a járóka szerintem, csak arra való, hogy amíg nem érünk rá, benne legyen gyermekünk... nme hinném, hogy megtanult volna mászni benne...
Különben tök jó, mert kívülről mászkál mellette.) És arra is jó, hogy az utakat elzárjam, amik vezsélyesek lennének még a számára:)
Rayo!
Nagyon ari vagy:)))
Hát nem tudom, ez a Brendonos mennyibe kerül, de múltkor kinéztem egyet, és mennyi volt?? 46.000.- Ft... Negyvenhatezer forint...
Ennyit nem szándékozok költeni rá:) Inkább beteszem a bankba Norisz számlájára, ha van ennyi kidobnivaló pénzünk...
Valami olcsóbbra gondoltam, biztosan nem mindenhol ilyen drága...
Nálunk nincs ilyen a piacon szerintem, de nem is járok már oda, sok a rossz tapasztalat...
De nagyon köszi, nagyon kedves vagy:)
Matiba! Gondoltam ám, csak hülyéskedtem:))) Remélem meggyógyultál már!!!
Gyerekeknek is jobbulást!!!
Különben tök jó Kelimoni, hogy írtál a játékokról stb.. Szerintem nagyon sokat tanulhatnánk egymástól, ki hogy és mit játszik a gyermekével? Melyik játéknak van értelme ami esetleg haszontalannak tűnhet, vagy hogy mit nem szeretnek, mi volt pénzkidobás stb...
Ezzel esetleg átmehetnénk az örökbefogadók topicjába is nem?
Bár mindenkinek érdekes is tanulságos a téma szerintem:))
Pl. az a henger minket is érdekelne:)) Mert ha Csenge nem szorult volna bele, akkor a fiacskám is belenézett volna:)))) Meg én is, hogy mennyire élvezi