Eszter
Persze, hogy szívesen látunk
Írj magatokról és tegyél fel képeket a srácokról
Mea
Nagyon ari Livike, ahogy álldogál
Unique
Köszi az érdeklődést, már szinte teljesen meggyógyultunk
És ha nem baj, nekem is lenne egy kis munkaügyi kérdésem (én tök hülye vagyok ilyenekhez
):
Ha mi mondjuk úgy tervezzük, hogy akkorra legyek megint pocakos, mire Kristóf 3 éves lesz és ugye nekem, akkor kéne visszamennem dolgozni, viszont én terhesen kórházban nem dolgozok, Kristóffal is táppénzen voltam, amint kiderült, hogy a pocakomban lapul
, akkor a táppénzem mennyi lenne? És egyáltalán, lehet ilyet csinálni, hogy valaki GYÁS, GYED után egyből táppénzre megy újra? És ilyen esetben elvileg nem rúghatnak ki, ugye?
És ha jól értem, amit Edinának írtál, akkor a következő gyereknél a GyÁS-nél, stb. még a Kristóf előtti fizumat veszik majd alapul? És a táppénznél is?
Na persze mindez csak terv, ki tudja, mikorra fog összejönni a kistesó? Olyan jó lenne előre tudni, hogy elsőre vagy 5 év próbálkozás után sikerül majd.
Mert én, amíg oviba nem megy Kristóf, kizárt, hogy akarjak kistesót. Apuci meg pláne nem, ha rajta múlna, Kristóf tuti egyke maradna. (Ez sokat elárul arról, mekkora hiperpörgős energiabomba ez a gyerek
) Én eredetileg 3, Apucim 2 gyereket akart, de mindketten lejjebb adtunk belőle 1-gyel
Viszont mire oviba megy, akkorra már mindenképp a pocakomban kéne lennie a kistesónak, mert az eddigi munkahelyemre már sajna tuti nem fogok tudni bejárni gyerkőc mellett. Két műszak, hajnali 4:20-as busz, éjszakázások, mindennap Pestre felutazni, 30oooFt buszbérlet (mert nem fizetik), ez kisgyerek mellett teljességgel megoldhatatlan, viszont biztos anyagi háttérnek jó, mert relative (ápolónőhöz képest) jó fizut kaptam.
Szóval nagyon ki kell centizni a dolgot.
Viszont, ami jó hír, így 16 hónapos korára lassan eljutottunk odáig, hogy este egyedül elalszik (kopp-kopp
), bár nappal, ebéd után még altatni kell
.
És már kezdik érdekelni a játékai (ideje volt
), főleg az autók, igazi fiú
, folyton tologatja őket, brumm-brumm-ozik hozzá, egész jól elvan velük.
Továbbá már képes kilépni az 1 méteres hatótávolságomból
, már egyedül elrohangászik az erkélyen, és ha Apuci is itthon van, akkor elvan vele a szobában (még akkor is ha nem vele foglalkozik) és nem jön ki állandóan hozzám
Ez a legszuperebb, mert úgy utáltam, amikor pl. mosogatás közben a nadrágomat cibálta, miközben Apuci békésen számítógépezett bent a szobában.
Ja, és már úgy-ahogy lehet tőle főzni, porszívózni(ezt egyenesen imádja
, holott eddig rettegett tőle)
Szinte 100%-osan megért mindent, bármit megcsinál, amit kérünk tőle, néha egy kis hisztivel fűszerezve
Imádja, ha segíthet
Igazi rendmániás, dobálja ki a kukába a szemetet, magától is
, néha azt is, amit nem kéne, így mielőtt levisszük a szemetet, mindig át kell néznem a tartalmát
Mindennek megvan a helye (kivéve a játékait, az halomban áll
), ha valamit nem oda teszünk, ahová való, akkor jön a hiszti, pl. apa ruhája a szék karfájára, papucsok a lábra, még akkor is, ha az ágyon fekszünk, mert az oda való
, cipők a cipősszekrényre, kabátot a fogasra, felágyazáskor is mindent ugyanúgy kell csinálnunk, üvegekre kupakot mindig rácsavarni, fürdés után a fürdetőjére, popsikrémére tetőt rátenni, polcra visszatenni.
Szóval nem semmi figura
Néha még korán reggel magamhoz se térek, de a kissrác már mutatja, hogy ez nem jó helyen van, az nem jó helyen van, ilyenkor "kicsit" nem esik jól
Na most jó hosszút regéltem magunkról
, ti is nyugodtan
, szerintem tök érdekes, hogy kinek a gyerkőce mennyi mindent tud már, mert olyan gyorsan fejlődnek
Na most már eldugulok
Jó éjt!!!
Babus