Új privát üzeneted érkezett!

Zsizsik, gratulálok, Eszter szép hosszú baba volt :D Manökenméretek :lol:

Az elevitről tényleg mondják, hogy hízlal, illetve nem is, hanem étvágyat növel.
Igaz, a végeredmény ugyanaz... hízol

Musz

KépKép
muszkuru

Sziszi,írtam neked az előbb,hogy nem trio leszünk,hanem négyesfogat veled együtt,de elszállt!! :cry: :cry:
Felfedeztem még valamit,mégpedig,hogy Hoppá-Icus duo is várható!!!Jó is lenne,mi?A táblicsku tiszta zebra lenne!!!!Puszo

Kép Kép
meli1118

Képzeljétek, tegnap olvastam, hogy Erdei "Madár" Zsolt boxolónk felesége 4.5 hónapos terhes és az első 3 hónapban annyira szarul volt, hogy 10 kg-ot fogyott...

Hogy lehet ez????? :(
Vendég

Cosmo, hát úgy, hogy folyamatosan hányt, nem maradt benne meg semmi sem.
Vannak olyan szegény kismamik, akik emiatt még kórházba is kerülnek (kiszáradás, stb veszélye miatt), és infúzióval táplálják őket!

Musz

KépKép
muszkuru

Ez olyan rosszul hangzik! :(

Voltál fogfehérítésen?
Vendég

Kép

málna2162

Málna, nagyon jó ez a szalag :D

Cosmo, igen voltam. Le is írtam az élményeimet úgy párszáz hozzászólással ezelőtt :D
Mindjárt előkeresem

Musz

KépKép
muszkuru

megtaláltam :D
Cosmo, túl vagyok rajta, és a fogaim is megvannak még, szemlátomást fehérebben, és csak nagyon-nagyon kicsit érzékenyek. Az is igaz, hogy tegnap este adtam nekik rendesen az Elmex-ből.
Az egész beavatkozás tűrhető volt, csak attól kaptam hülyét, hogy 1 órán keresztül kellett ülnöm, kipeckelt szájjal. Hát nem volt egy leányálom, de a szépségért szenvedni kell
Ja, és a legrosszabb az volt, hogy beszélni sem tudtam - 1 óra szótlanság, brrrrrrrr

Musz

KépKép
muszkuru

Muszkuru: Köszi az jó lesz!
Vendég

De jó! És kb. hány árnyalattal lett fehérebb?
Vendég

Az ő mintájuk szerint 7 árnyalattal.

Van egy fogsoruk, sorba sötétedő szemfogakkal (tiszta vámpír), a kezelés elején összenézik a mintákkal a kiindulási árnyalatot, készítenek fotót, és a kezelés végén megismétlik, fogminta + fotó.
Kérésre el is küldik a képet, én nem kértem.

A lány szerint, aki csinálta, átlagban 7-8 árnyalatot világosodik az ügyfelek fogsora, az enyém eredetileg a skála közepén volt, és a skálán a második legvilágosabb árnyalat lett.

Musz

KépKép
muszkuru

Szóval még nem világít a sötétben, de szép lett :D

Musz

KépKép
muszkuru

SZUPER!
Vendég

Cosmo: de örülök, hogy jelentkeztél és többé-kevésbé minden rendben veled! Azért jó lenne tudni, mi okozta ezeket a tüneteket nálad! :roll:
Meli: még ebéd előtt vagyok, jöhet a pali! :lol:
Azért, hogy ti mennyire figyelitek a ciklusainkat! :lol: Remélem a négyesből minnél többünknek sikerül, bár én bevallom valahogy az enyémhez nem fűzök sok reményt! Az én hőm még soha nem akart 36.5 fölé menni, így most sem! Kihűlök :?
Szia Sziszi, azt hittem eltitkolod előttünk, hog a héten te is esélyes vagy, de látom sok a dolgod. Mindenki házat szépít, meg kertezik? Készülünk valamire szerintetek? 8)
Na megyek enni, fini palacsintát, ha küld a Meli :)
Málna: jó ez a kis szalagocska, nem is gondoltam, hogy már ennyi ideje vagyunk együtt. 2 hónap és 4 kismama, ez egyáltalán nem rossz arány, nem? :wink:

Andi
candi

Andi, a kihűlési versenybe én is benevezek, a ma reggeli hőm 36,3...

Meli, még nem ért ide a palacsinta :roll: , ha estig nem jut el hozzám, lehet, hogy meglepem egy adag saját készítésűvel apát

Musz

KépKép
muszkuru

Muszkuru: de nálad még van remény hogy Apa valamivel tartósan felmelegít! :lol: És nálam :?
Na mostmár tényleg megyek enni, mert ezerrel bugyog a hasam, ez márciki milyen hangokat adok ki :oops:

Andi
candi

Candi: remélem nem lesz több ilyen!

Bizony, itt nagyon megy a babásodás. Jó a pozitív légkör! :)
Vendég

Ha már a palacsintáknál tartunk:

Tepsiben sült túrós palacsinta.
A túrót kicsit citromosra szoktuk csinálni, és simán, mintha snassz túrósat csinálnánk feltekerjük és egy tejfölös tejjel meglocsolt (hogy le ne égjen) tűzálló tálba teszünk belőle egy sort a feltekert palikat megkenjük tejföllel, megszórjuk jó vastagon cukrozott kakaóval, majd ha van még palacsinta újabb sor újra tejföl meg kakaó,amíg el nem fogy, kb fél órára 200 fokos sütőben rákaramellizálódik a cukros kakaó és fini ropogós lesz. Nyami.

Palacsinta nyers tésztájába reszelt almás, úgy kell kisütni, kicsit vastagabb lesz, lassabban kell sütni, fahéjas cukorral megszórva tálalni.
Sós kedvenc: tésztába füstölt sonkát vagy karajt (ez utóbbi kevésbé sós) vékony csíkokra vágva teszünk úgy sütjük ki. Megkenjük tejföllel szórunk rá kevés sajtot háromszögbe hajtjuk, kivajazott tűzálló tepsibe rakosgatjuk, megszórjuk sajttal és a sütőben ráolvastjuk a sajtot.
Túrós variációk: a túróba bármilyen gyümölcsöt kockázunk (a banános a legfinomabb nekünk, de kivit, barackot bármit lehet ízléstől függően) majd csokiöntettel meglocsolva tálaljuk

Ezeket egy másik topikban olvastam.A túrósat ki is próbáltuk már!!!Fincsi volt!!

málna2162

Ha már az édességeknél tartunk:

Van Csömörön egy étterem akik forgalmaznak olasz velencei desszerteket. Iszonyú finomak.

Szombat este vendégek jöttek és vettünk egy tál profiteroles-t.

Ez egy olasz desszert, 1 gombóc csokifagyi van vékony piskótába burkolva és alkoholos vaníliaszószba görgetve.

30 db ilyen profiteroles gombócot vettünk.... háát... vasárnap estére el is fogyott mind.
Vendég

Kis torkosok! :wink:
Most ebédeltem,de már meg is éheztem újra! Sokálesz este, hazafelé tuti kell egy kis fagyit vennem ezek után, bár inkább gyümivel kéne vigasztalódni! :roll:
Málna: tanulgatsz? Nem is mondtam, hogy gratula az eredmányhez, további kalapokkal az elkövetkezőkhöz! :wink:

Andi
candi

Sziasztok!

Nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt, de itt sok hasznos dolognak utána tudtok nézni :lol:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... ll/gyertam

Tesó!
Vigyázz! A tgyás nem a 34. héttől jár!!! A szülés napja (kiirt napja) előtti 4 héttől igényelhető!

"Plutó-hugi" aki nővér :lol:

Kép
Kép
mókuska

Mókuska!

Köszi a tippet!

Tényleg, lányok, Ti mennyi pénz fogtok kapni ha megszületik a baba?
Vendég

Hú, ez a túrós palacsinta nem hangzik rosszul

De nálunk szegényeknek esélyük sincsen, hogy bekerüljenek a sütőbe, ahogy kiszedtem a serpenyőből, apa már el is tünteti őket :lol:
De talán sikerül meggyőznöm, hogy legyen egy kicsit türelmesebb :D

Cosmo, én már számolgattam, a cégem 3 év munkaviszony után nettó 80,000 Ft-tal támogatja a kismamijait és kispapijait, én már 5. éve vagyok itt, jól fog jönni az a pénz.
Utána pedig az éves átlagfizetésem 70%-át, ezért én inkább szabira megyek el a szülés előtt, mint táppénzre, mert az előző 12 hónap átlagkeresetét veszik a TGYÁS alapjául, ami nem mindegy, hogy táppénzes bér vagy pedig teljes fizetés.
Dolgozom, amíg bírok, nem megerőltető, amit csinálok, remélem, nem lesz gond.

Musz

KépKép
muszkuru

sziasztok!

Tesó, köszi a kiegészítést, én sosem tudom, mert én ugye szülés után vettem igénybe. :)

Takidó, szkeneltem be Neked képet rólunk, ahol láthatod a különbséget :lol:
Kép
próbáltam világosítani, de nem lett valami jó, pedig fényképész csinálta :(

Jajj, csigáztok itt ezekkel a palacsintákkal :twisted: , ugy szeretem, de ma nem sütök :) , majd szétmegy a fejem.
Gyógyszert meg nem szeretek beszedni, egyedül a fogfájás az amit nem tudok elviselni :oops:

Na, még egy kép, Kép , itt a hátsó a párom :lol: , nem mintha nem lenne egyértelmű :lol:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Lányok-Asszonyok én leléptem, vár a vasalás otthon, meleg szeretettel :?
Szép estétek legyen, én holnap reggel jövök megint
Puszika:Andi Kép

Andi
candi

Sziasztok!
most hallottam a tv-ben, hogy idén két hét lest csak a nyár.
Háááát teljesen letaglózott ez a hír :cry: remélem nem lesz igaz

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

lest-lesz :oops: :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Hello lányok,

Cosmo, örülök, hogy megint itt vagy, aggódtunk érted rendesen.

Hoppá-Icus párosítás? Nekem jó, csak apa is kell hozzá(m), hogy legyen belőle valami.

A négyes sem hangzik rosszul, várom a fejleményeket :P

Ez nem fair, palacsintákról írni-beszélni, én meg tömhetem a pocim norbi-falatkákkal. Pedig palacsintát akarok enni!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez mit takar, Muszkuru?"a cégem 3 év munkaviszony után nettó 80,000 Ft-tal támogatja a kismamijait és kispapijait". Gyes vagy gyed (mit tudom én melyik-melyik) mellett ad még???

Kata
hoppá

Sziasztok!

Kis_Plutó!
Köszi a képet,kb. nálunk is hasonló különbség van magasságban :D
Amit a nyárról írtál nagyon elszomorított.Végre lesz egy nyaram,mikor alig kell majd dolgoznom,erre szar idő lesz :?: ezt nem akarom elhinni :cry:

Málna!
Gratulálok a vizsgákhoz,és kitartást a továbbiakhoz. :lol:
A palacsintákhoz csak annyit,hogy tudod,hogy kell rávenni az embert,hogy nekiálljon sütögetni :lol:

Olyan jó,hogy megint ennyi esélyesünk van.Mindenkinek szorítok. :!: :!: :D

Cosmo!
Jó,hogy jelentkeztél,már nagyon aggódtunk,örülök,hogy jobban vagy :!:

Candi!
Azért nem szoktam sokat írni magamról,mert olyan pörgésbe vagyok mostanában,hogy nem sok időm van azzal foglalkozni,hogy,hogy is vagyok. :D

Hoppá!
Kitartás a norbi falatkákhoz.

Muszkuru!
Ezt a céges támogatást én sem értem egészen :idea:

Mókuska!
Nagyon szépek a gyerekek :D

KépKép
takido

Takidó, Mókuskáéknál is jó gének öröklődtek :twisted:
Amugy az ő kislánya és Krisztián hasonló tipusok :)
Ez akkor készült mikor még Kriszti csak 10 hónapos volt, de szerintem itt nagyon hasonlítanak Kép
gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Kis_Plutó!
Tényleg hihetetlen a hasonlóság :D

Nika!
Én is megkönnyebültem,hogy már túl vagyok ezen a beszélgetésen :D

KépKép
takido

Nika!
Azt nem is írtam az előbb,hogy gratulálok,nekem is 2-3 hete ugyanekkora volt tünci-bogár.
Te mikor tervezed,hogy bejelented a munkahelyeden?

KépKép
takido

Muszkuru

Ez jól hangzik :)

Lányok

Mindenkinek jár egyszeri ,kb.54000.- ft anyasági támogatás.Ehez minimum 4 szer megkell jelenni terhes gondozáson.Csak akkor vagy jogosult rá.

A baba 6 hónapos koráig majdnem annyi pénzt kap a kismami mint a fizetése,valamivel kevesebbet,nem sokkal.

6 hónaptól 2 éves koráig pedig a fizetése 70%-át de maximum BRUTTO 80.000.-

Én rendesen bevagyok jelentve a céghez szép hat számjegyü fizetéssel de semmire nem megyek most vele.Nem kapom a 70 %-át csak azt a nettó 60 valamenniyt.
Augusztustól meg a 28 ezret... :(
De 2 éves korától el lehet menni 4 órába dolgozni.
Családi pótlék addig jár amíg a gyerek nagykorú nem lesz,most havi 11.000.-/gyerek

málna2162

Málna abból a 28000 ft-ból még levonják a járulékot, ugyhogy mire hozzád kerül 23 v. 24000 ft körül van. Bocsánat, de nem találtam számlakivonatot, hogy mennyi pontosan. :lol:
Ja, 2 gyereknél a családi 24000 ft lesz, ennyi plussz megy majd Nektek rá :lol:
Lumbágóból sikerült már rendesen felépülnöd?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Látom ma este is egyedül maradtam Kép pedig most a párom dolgozik, és itt legalább nem alszom el.
Azért eltudnék, de teszekellene. :lol:
Na, akkor jó éjszakát kívánok mindernkinek, és babás álmokat :lol:
Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jajj, azért fáradt vagyok ám, kicsit érdekes szavakat sikerült írnom Kép

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Lányok!!Ugye,hogy nem véletlenül gyanakodtam az Anyós Drágára!!Én meg már nagy naivan azthittem,hogy minden KLAPPOL!!Erre meg ma azzal fogad,hogy Én nemfogom birni a munkát,én akárhogy tiltakoztam,hogy de fogom,Ő csak fújta a Magáét,én vagyok a szar,meg a szemét,hogy terhes vagyok,és miattam kell keresni egy másik lányt,meg minek kellett nekünk ez az egédz,hiszen még a lakás sincs meg,stb......................!Ja,meg még aztmondta,hogy a Mi döntésünk,hogy mi lesz a babával!!Tehát magyarán most ez nem jókor jött szerinte akár el is vetethetjük!!!EZ EGY PATKÁNY!!!!!Mindegy!Végül a Párom aztmondta,hogy maradjak amig birom csinálni,vagy addig amig Ő nem talál egy munkát,és elmegyünk innen a francba!!Beszélt a könyvelőve,aki aztmondta,hogy nyugodtan elmehetek vesz.terhessnek amikor akarok,és az "anyósnak" nem kell fizetnie semmit!!Mert azt már majd a TB állja!!Sőt!!Akkor sincs semmi baj,ha megszünik a cég!!!Dióhéjban ennyi!!!!!Ennyire,hogy lehet valaki GENYA!!!!Ja!!Miattam már nem megy holnap vérvételre,és MIATTAM le kell állitani a babaprogramot!!Kérdezem Én,ez NORMÁLIS?Na,megyek,mert fáradt vagyok,már nagyon késő van!!Mindenkinek JÓ ÉJT!!Bea

Kép
bea27

Jó reggelt,Bea ez a spiné tényleg elmebeteg!!Nagyon sajnálom!!!Legyetek erősek és úgyis ő húzza a rövidebbet!!!Neked ott lesz az egész családod és a párod melletted,ő viszont ha így viselkedik teljesen egyedül marad!!Ne idegeskedj,mert árt nektek!!!Puszi

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!
Bea!
sajnálom, hogy így viselkedik az a lényeg, hogy ne lássa, hogy a szívedre veszed. pórögjön le rólad s Óriáskára gondolj aki mindig erőt ad neked.

Takido!
Én a 12.hét után szeretném bejelenteni. Sajnos a közvetlen fönököm már gyanakszik s nem tudom mi lesz. Nem bízom benne. Lesz ami lesz, addig m egpróbálom lehúzni.

Kis_plutó!
Ezt a hasonlóságot. Hihetetlen.

Hoppá!
Hajrá Norbi!

Candi!
Ha végeztél a vasalásal átjöhetsz hozzánk is :)

Cosmo!
örülök, hogy jól vagy!

Málna!
Köszi a hasznos infokat!

A többieknek is puszi!
Muszkuru jók a receptek.

szorítok a négyes fogatért s a többiekért. Esős idő mindenki használja ki összebújásra......

Jó munkát!
nika04

Helló Csajok!!Gyorsan bekukkantottam.Bár már lassan indulnom kéne,de hivott a Párom,hogy még nem jött az Anyja Őt leváltani!Pedig 9:00kor már az Önkormányzatnál akartunk lenni.Ma van a vérvétel.Látjátok!!Csak nem adta fel a hülye programot MIATTAM :!: :!: Na mindegy!Már annyira várom,hogy ne keljen dolgoznom!!Ti el sem hiszitek,hogy MIATTA menny kedvem lehet /VAN/ oda kedvem menni.Na mindegy!!Nem nyavalygok.
Ja!!Képzeljétek!!A héten érem utol a harmadik mensimet. :lol: :lol:
Olyan szar az idő!!Málna!!Hol vagy??
Candi??
Dóri??
Nika!!Köszi,hogy igazat adsz.Az igaszság az,hogy én már semmin sem lepődök meg.A Párom megmert volna rá esküdni pénteken,hogy az Anyja nem örült a HIRNEK!!R..........meg!!

Kép
bea27

Na megyek!!Mindenkinek szép napot!Ha estére nem kómázok be,JÖVÖK!!Puszi,Bea

Kép
bea27

Sziasztok, jó reggelt!

Bea
sajnálom, az én anyósom még a terhesség 7. hónapjában is azt mondogatta, hogy ne éljük bele magunkat. Amikor a 36. héten voltam UH-on, mikor hazaértem megkérdezte, hogy megvan mindene. Mondtam igen. De megszémoltad az ujjacskákat is...?
Aztán jól megszakítottam velük a kapcsolatot, mikor Tomi már 8 hónapos volt, nem láthattak minket 5 hónapig. Azóta normális és kezd nagymamaként viselkedni.
Meg kell nevelni őt is!

Ma 36,25 volt a hőm, a 26. napot taposom. Én tartom a kihülési rekordot. :cry: :cry: :cry:
Elárultam anyunak pár napja, hogy hőmérőzök. Azt mondta hülyeség szerinte, mert ő terhes volt a hője mégis alacsony maradt.
Ez a módszer sem mindekinek használható, allítólag.
Vendég

Sziasztok,képzeljétek,mi van!!!Ugye vettünk egy Peugeot-t 3 hete!Erre tegnap jön egy levél,kedves....bla bla,köszönjük,hogy megtisztelt bizalmával,szeretnénk megajándékozni egy lehetőséggel önt és partnerét.5 ország(Olasz,Horvát,Svájc,Német,Ausztria)50 szállodájában ingyen eltölthet 5x 2 éjszakát!!!!!!!!!!!!Annyi csak,hogy van egy naponta kötelező min.összeg,amit a szállodában el kell költeni,átlag kb.20 Euro/fő/nap!!!!De enni amúgy is kell,szóval ez semmi.Az ajánlat 2007.06.30-ig él,szóval 5x2 napot nagyon olcsón nyaralhatunk,telelhetünk,szinte csak az üzemanyag,meg a költőpénz!!!!!Annyira nem tértem még magamhoz!!!Azért bennem felszólalt a szkeptikus Melinda,hogy kérdezzük meg a kereskedőt,aki egyébként a szomszédomban lakik,hogy van.e valamilyen hátulütője az ügynek,aztán nekivágunk a dolognak.Állítólag a héten hozza a motoros futár a kuponfüzetet,azzal kell igazolni a szállodákban,hogy van egy ilyen kedvezményünk!!!Abban majd benne lesz minden részletesen!!!Annyira örülök!!!Puszi,bocs,ha hosszú voltam,de úgy fel vagyok dobva,hogy fosom a szót....

Kép Kép
meli1118

Meli!
Erre mondják két legyet egy csapásra. Gratula!

Sziszi!
Én is kihűlös vagyok. A hőm amikor mértem egy próba hónapot akkor 35,2-36,5 között volt.
Amikor már tehres voltam a mensi elötti nap 36,3 volt. amikor nem voltam, akkor 35,2.
Most , hogy mértem a 36,7-37,00 között volt.
Viszonyítás kérdése mi az, hogy alacsony :)
nika04

Szia Sziszi,én a 30.napon vagyok,a hőm fenn van 12 napja,de ma gyanúsan magas volt,37,3fok,remélem nem valami újabb betegség kocogtat nálam!!!Az én anyukám minden módszerrel szemben szkeptikus,szerinte sokszor és egészségesen szeretni kell egymást,a többi meg majd jön...persze azt már elfelejti,hogy amikor engem vártak,akkor csak 7-8 hónapra sikerültem és ő teljesen be volt sz..va,hogy miért nem akar már összejönni....és persze ennek már 27 éve,akkor még sokkal egészségesebbek voltak az emberek!Puszi

Kép Kép
meli1118

Szai Nika,hát még ha nem csak ketten mennénk,hanem babásan!!!!Az lenne csak igazi jó hír!!!puszi

Kép Kép
meli1118

Jó reggelt Mindenkinek!

Még egyszer köszönöm, hogy aggódtatok értem, nagyon jól esik!

Bea: A párod nem véd meg a nemnormális anyjával szemben? Sajnos nekem is vannak durva vitáim az apósommal, de a férjem mindig mellém áll és már többször összeveszett az apjával miattam. A párod miért nem beszél az anyjával, hogy hagyjon Téged békén?

Nálunk most lesz egy svédcsavar, mert a férjem bejelent a saját cégéhez magas jövedelemre és amikor terhes leszek és megszülök, már eltelik annyi idő, hogy a magas összeget fogom kapni, de ez az összes (akármennyire is jelent be) nem lehet több, mint 87.500 Ft.

Meli: Gratula az égből pottyant nyaraláshoz! Hova menétek szivesen? Egyébként melyik autószalonban vettétek a kocsit?
Vendég

Sziasztok

Anyusziszi
Kihülés ellen!
Kép

Bea

Én a helyedben ott hagynám a p.....a!Pont így hogy nincs még senki a helyedre,hadd szívjon.Ne hagyd ,hogy kikészítsen!!!

Meli

Nem akarsz esetleg csinálni egy tesztet?!
Mi lenne ha én szépen bebujciznék a csomagtartóba és elmennék én is nyaralni :roll:
Két éve a tesómék voltak ilyen kuponfüzettel nyaralni,és nem volt átverés :)

Nika

Szerintem próbáld meg híresztelni hogy összeszedtél valami gyomorfertőzést.Elképzelhető,hogy mindenki megtartja a 3 lépés távolságot de legalább egy kicsit leszállnak rólad.
A munkatársnőm ezt csináltam.Mindenki bevette.Igaz utánna attól volt kiakadva hogy mindenki megakarta fejteni,hogy mitől lett neki. :lol:

Kis_plutó

Már minden rendben,Nem fáj nem sajog.
Hát ez a piripénz nem hangzik túl jól...

málna2162

Cosmo

És ez sajnos BRUTTÓ...

málna2162

Szia Cosmo,Jászberényben vettük.Én Horvátban még nem voltam,férjem sem,de Olaszországba szerlmesek vagyunk,igaz,nászúton Rómában voltunk,de Verona,Miláno,Firenze....ezeken a helyeken még nem voltunk,szóval csábít.Ausztria azért praktikus,mert nagyon közel van és 2 éjszakára ide éri meg legjobban.Még jó,hogy csak ilyen problémáim vannak :oops: :oops: Szerintem először Bécs,kipróbáljuk a dolgot,aztán távolabbra merészkedünk!!puszi

Kép Kép
meli1118

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?