Szia Anikó !
Véletlenül akadtam az általad kezdeményezett topikra. Azért néztem bele, mert felbosszantott a cím: "Császárral szeretnék szülni". Gondoltam, majd egy szülési fájdalmaktól előre rettegő "nebáncsvirág" fog itt nyafogni, akinek leírom, milyen szörnyű a császár utáni pár hét, amikor az ember abba beleizzad, hogy fel kell kelni pisilni. Beleolvastam a topikba, és összeszorult a szívem. El akartam olvasni az összes hozzászólást az elejétől, de nem tudtam: fizikai fájdalmat éreztem olvasás közben. Mit kellett kiállnotok ! Borzalmas lehet a gyerekedet látni haldokolni, fogalmam sincs, hogy bírtátok ki. Nagyon sajnálom ami történt hármótokkal, fogadd őszinte részvétem.
Két kisfiam van: Andris 2 éves lesz jövő hónapban, Ákos pedig 4 és fél hónapos. Imádom őket, és a topikodat olvasva belegondoltam, hogy milyen nagy ajándékot kaptam Istentől: egészségesek, elevenek. Mindkettő császáros baba; Andrisnak elakadt a feje, egyszerűen képtelenség lett volna hüvelyi úton megszülni, pedig a szülőágyon is egy órát próbálkoztunk. Ákos meg sem próbálta a buksiját a megfelelő helyre illeszteni, hiába fojt el a magzatvíz, ő csak kuksolt odabent, és semmi sem tudta a kijövetelre rávenni.
Volt aki azt mondta, hogy a dokim elhamarkodta a dolgot, mert így könnyebb volt neki, csak egy műtét, és kész. Én viszont hálás vagyok, mert megmentette a fiaim életét. A természetes szülés híve vagyok, és mindkét gyereket úgy akartam világra hozni, ahogy anyukám is engem. Kicsit kudarcként éltem meg az elsőnél, hogy nem sikerült. A másodiknál már felkészített a doki, hogy ilyen keskeny csípővel csak egy lényegesen kisebb babát tudnék hüvelyi úton szülni, mint Andris. És az ultrahang szerint Ákos még nagyobbnak ígérkezett. Így lélekben felkészültem mindkét eshetőségre.
Megértem, hogy a történtek után nem szeretnél hüvelyi szülést. Viszont a dokikat nem értem, hogy ez miért nem kellő indok ? Mert az igaz, hogy könnyebb maga a szülés, (bár a vajúdást egyik gyereknél sem "úsztam" meg,) de a lábadozás nem könnyű, sokkal de sokkal hosszabb idő alatt jössz rendbe, mint a hüvelyi szülésen átesett nők. A műtéti szövődmények aránya is nagyon magas. Azok az ismerőseim, akik szültek így is, úgy is, mindannyian a természetes szülésre szavaztak.
Én nagyon szorítok neked, hogy megtaláld a megfelelő orvost, akit keresel, kívánom, hogy a következő babád egészséges legyen, éljen boldogan a kis családotok !!!
Sok sikert !
Üdv: Cat