Sziasztok!
Hát igen, tényleg őszi idő volt ma...
Változatos kaják, amik hirtelen eszembe jutnak:
- 100 %-os narancsjuice-ba áztatott müzli uzsira, vagy babapiskóta, babakeksz
- főtt kaja: tőkehalmáj beleturmixolva főtt krumplihoz, brokkolihoz, répához... bármilyen zöldséghez, vegyesen!
- kuszkuszból és babatejből készített tejpegríz (a Parmalat fél literes babateje nem olcsó- tudom, a gyógynöv. boltokban lehet kapni kuszkuszt...)
VAgy itt a babanet főoldalán van egy olyan rész, hogy babakaják, meg a Kismama.hu-n archivumból voltak régen receptek!
Sárgarépás golyócskák (tejmentes) (10 hónapos kortól)
Hozzávalók:
1 db közepes méretű sárgarépa
4 evőkanál Milupa 7-Gabonás pehely
50 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
Elkészítés:
A gabonapehelyből 4 evőkanálnyit kimérünk, hozzáadunk 50 ml ivóvizet és elkeverjük. Ne lepődjön meg ez egy sűrű pép lesz. A sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük, majd hozzáadjuk a péphez és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. (A hűtőben a pép megszilárdul és könnyebben tudnunk golyókat formálni belőle.) Készítsünk egy kis tálba hideg vizet és vizes kézzel formázzunk golyócskákat a répás pépből.
Gyümölcspürés kenyér (1 éves kortól)
Hozzávalók:
1/2 doboz (50g) bármely ízű Milupa Frutapura 100%-os gyümölcspüré
1/2 kávéskanál margarin
1 szelet friss kenyér
Elkészítés:
A kenyeret kevés margarinnal megkenjük, majd ráhalmozzuk a gyümölcspépet. Kisgyermeknél csak a kenyérbelet adjuk. A Gyümölcspürés kenyérrel garantáltan jól indul a nap.
Zöldbabfőzelék (tejmentes) (8 hónapos kortól)
Hozzávalók:
100g zöldhüvelyű vágott zöldbab (lehet fagyasztott is)
4 evőkanál Milupa 7-Gabonás pehely
1 teáskanál olivaolaj
1 csipetnyi apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A babot bő vízben félig puhára főzzük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és teljesen puhára főzzük. A gabonapehelyből 7 evőkanálnyit kimérünk egy edénybe, hozzáadunk 10 evőkanálnyi főzőlevet, a zöldbabot, az olivaolajat és a főzeléket elturmixoljuk. Ha túl sűrűnek találja az ételt, adhat hozzá a főzőléből, de ezt követően újra turmixolja simára.
Persze a Milupás gyümipüré helyett jó a házi is...
GANGI!
A fotón látható különbség lehet, hogy 1 év múlva eltörpül, bár nem tudom milyen magasok vagytok Te és a férjed...
Hugi, üdv. Virágnak jobbulást. Amúgy a ti kajátokat mennyire eszi, hogy álltok a darabossal? Tudod nokedli-pörkölt, rakott krumpli és társai?
Lívi!
Nagyon édes és kis csini a Timi a farmer ruhájában, ja és tök sokat nőtt, amióta láttam... mostmár olyan csajszis. Jaj, olyan jól lehet a lányokat öltöztetni...
Zsanett, láthattam a férjedet a Mátéval az iwiwen fennt?
AMúgy tök kivagyok, tegnap véletlenül sikerült belépnem, örültem a meghívónak, meg megint találtam ismerősöket, erre ma megint nem enged be....
Nem tudok válaszolni a levelekre!
Rena, van közös ismerősünk. Milyen volt az előadás ma?
A szombati buli jól sikerült, ki tudtam kapcsolódni, jót dumáltam, koktéloztunk... hajnalban mikor ledőltünk persze Somával álmodtam! No comment!
Erika!
Tök ügyi vagy, biztos jó a kézügyességet, én már az anyag kiszabásánál feladnám, nincs türelmem az ilyenekhez, de irigylem, akinek van!
Somának amúgy a torka volt begyulladva, ma már mehettünk bölcsibe, múlt szerdától itthon voltunk. De ha így húzódik a köz. házas babatali is, még a végén mi is eljutunk!
Jó éjszakát, sok napsütést!