Sziasztok!
Látom kezd beindulni a topik, hogy én hogy fogom bírni követni???
Végre ma én is megkaptam a kiskönyvemet, már ideje volt. Ahhoz képest, hogy 6 hetesen már dokinál voltam (csak akkor még nem adott igazolást). A múlt héten, amikor meg meg akartam csinálni, vérzés miatt kórházba is mentünk.
Nem mindig értek egyet a védőnőmmel, de azért fejlődik!:) Magától megemlítette, hogy ezek után at AFP érték nem biztos, hogy értékelhető eredményt ad, ne küldjenek majd mindenfelé vizsgálatokra.
Kataa!
Nálunk a 12. hét nem vízválasztó, mert nem a babával van gond (hála Istennek). És pl. a kórházban adott az ügyeletes dokinő sárgatesthormont pótlásra (Duphastont), de az én dokim azt mondta (amit én is gondoltam), hogy ő azért is nem adott, mert nem a méhlepénnyel van gond, nem megtapadási probléma.
Borbolya!
Az UH elég pontos időpontot tud adni. Nekem a Hannánál és most is 1 héttel biztosan később volt pé-m (sőt Hannánál még később), mégis Hanna az első UH alapján megállapított napon született (nem volt túlhordva).
Mivel manapság (szerintem) mindig UH-val állapítják meg a terhességet, ezért a dokik már biztos nagyon látják, hogy mekkora a terhesség.
A tejcsi csökkenhet, sőt a félidő körül az íze is megváltozik (készül az újabb babára a szervezet, emiatt közelít a kolosztrumhoz a tej). Ez nem jelenti azt, hogy nem lenne elég, pontosabban ha már nem pár hónapos a baba, akkor (szerintem
) neki úgysem a mennyiség a legfontosabb, hanem maga a szopizás.
Egyébként ha drasztikusan abbahagynád (nekem sajnos a görcsök miatt azt kellett tennem csütörtökön), akkor kiderülne, hogy nem is olyan kevés. Legalábbis nekem a 2-3. napon iszonyúan feszült a mellem, pedig egyébként nem gondoltam, hogy olyan hűde nagy mennyiségeket szopizna.
Nekem is nagyon puháknak tűntek a melleim és nem is indult el a tejleadó reflex sem sokszor (az meg már csak ritkán volt, hogy a másikból is jöjjön szopi közben).
Babamozgás: nálunk is van, már a 10. héten éreztem (tudom, korán van). Jó, nekem van előnyöm, hisz 4. gyerek, már minden apró jel feltűnik. De azért koránt sem mindennap érzem, ahhoz még nőnie kell egy kicsit.
Látszani még nem látszik, igaz amúgy is van valamennyi pocim. De nem is lenne minek, mert én magam sem érzem a méhemet még kidomborodni.
Ilgya!
Jól fogadták a hírt.
A pici szerintem még fel se fogta, de a két nagyobb aranyos volt. A legnagyobb minddenképpen be akart jönni UH-ra, de mondtam neki, még nem lehet (hüvelyi volt). A 12. hetit majd felvetetjük DVD-re és megnézheti itthon.
A középső meg most kérdez aranyosakat (Pl. "Minden anyukának van-e baba a pocijában")
Szakértő
: na az nem vagyok, de az AFP-hez nem kell éhgyomor. Kivéve ha másért is vesznek azért vért (pl. cukor).
Uszi: elég tiszta? Mert akkor lehet, sőt kismamáknak nagyon ajánlják az úszást. A doki a tengerben való úszásra azt mondta nekem, hogy azt korlátlanul!:D (Na jó, itthon nincs tenger, mi is csak véletlenül jutunk hozzá a jövő héten...
)
Kataa!
Én úgy tudom, ha kislányt mondanak UH-n, az biztosabb. A kisfiú csak akkor, ha tutira az látszik. Egy 4D UH-n sokkal biztosabbra meg tudják mondani (persze ott is csak akkor, ha nem takargatja).
Akármit is mondtak, szerintem még ne éld bele magadat.
Mi most se fogjuk megkérdezni (ugye nálunk ez már "így szokás", bár nagyon érdekel, hogy helyreáll-e az egyensúly vagy tovább tolódik fiúirányba.
Éva!
Üdv!
Bunny!
Üdv!:)
Vastagbél, haha! Mint rírtam feljebb, nyugodtan lehet érezni, ha tudod mit kell érezni. Egyébként az én legnagyobbamnál senki nem mondhatta volna, hogy a vastagbelem volt, tudniillik őkelme egy erőteljes lábmozdulattal még ki is dudorította a pocim. Pedig akkor én még nem tudtam, mit kellene éreznem és vártam a "pilleszárnyra"
és a "buborékolásra"
. Hát a kicsim nem akart ennyire kétségben hagyni
.
Egyébként a dokid volt már terhes, hogy ennyire tudja, mit csinál a szervezeted??
Hú, jó kis születési súly!
Nem ciki, ha nem látod, mit kéne látnod. Kérj róla videó vagy DVD felvételt (mozgóképet). Nézd meg 50-szer és látni fogsz mindent. A 2. terhességnél meg már akár magadnak is csinálhatod
. (Én a másodiknál azt is megláttam, amit nem akartam. Egy pillanatra áthúzta a vizsgálófejet a doki azon a bizonyos részen (amit mi nem akartunk tudni) és itthon mégis felfedeztem
. Azóta nem is nézek UH-t, csak ha biztos nem nézi azt a részt, mert tuti meglátnám!:) (Jó, nem a 12 hetesen, de mondjuk a 28 hetesen már biztosan, ha nem takargatja magát.))
Dorka!
Próbáld reggel elsőre a joghurtot vagy egy pohár gyümölcslevet.