Sziasztok!
Gabi,
nálunk pont ugyanez a helyzet
Zsoltika sem megy oviba szeptembertől, épp elég lesz megszoknia a kistesót. Nem is tudom, hogy bírnám beszoktatni, az első hónapok meg tuti nehezebbek lennének, mert ő anyás, ragaszkodó gyerek. Na és a betegségek, pont ez a másik fontos ok, nehogy hazahozzon valamit, ami a picinek is árt. Az évvesztesség szempontjából is jó ez így, mert valamelyik csoportot ismételni kéne az oviban (vagy a kicsit, vagy a nagyot), és igazából egyik sem szerencsés.
Szobatisztaság: ráértek! A nyáron biztosan ráérez majd Peti! Mi már nappalra nem hordunk pelust, éjszakára is próbálkoztunk már a gatyóval, de egyszer bepisilt, és bepirosodott a bőre. Így ezzel inkább várunk. Nálunk egyszercsak szólt Zsoltika, hogy ő gatyót kér, és kezdettől wc-be pisil. Azonban a kaki csak párszor ment a wc-be, aztán valahogy pelust kért hozzá Zsoltika. De nagyon szépen szól mindig, visszatartja, megkapja a pelust és hajrá
A lényeg, hogy nem szabad erőltetni, sikerülni fog majd a saját tempójában Petinek is.
Mamy,
előtej
Nekem is volt, amikor Zsoltival voltam várandós, de nem emlékszem, hogy mikor! Nekem egyetlenegyszer jött egy pici vízszerű valami, akkor vettem egy csomó melltartóbetétet, mert azért a pólómon meglátszott a folt
Keresztelés: Zsoltikát megkereszteltük, de nekünk volt is a férjemmel templomi esküvőnk... A keresztelő előtt találkoztunk a pappal, végighallgattunk egy kis beszédet, és már mehettünk is. Egyébként nem vagyunk templombajárók. Utána kell kérdezni, mert egyéb tapasztalatom nekem sincs.
ÁKata,
a légzésfigyelős oldalak engem is érdekelnének
Nekünk nem volt, és igazából most sem tervezem, hogy beszerezzem. De azért utánaolvasok
A Baby Sense-ről én is csak jókat hallottam, természetesen csak oktatással egybekötve van valami értelme.
Viszont úgy olvastam, hogy ha a gyerek már fel tud állni, akkortól nem sokat ér a légzésfigyelő. Ugyebár rögtön beriaszt, mihelyst a baba nem fekszik az ágyban... Az én fiam 7 hónaposan meg már lazán állt! Ha tényleg így van, akkor ezt is érdemes figyelembe venni a kölcsönzés / vásárlás kalkulációnál.
Dorka,
jó lehetett a fürdetés a kórházban
Én csak a szülés után láttam ilyet először. A kórházba mindenképp vigyél mellszívót! Anno az én egyik szobatársam babáját vitték kék fény alá, ő fejt kézi mellszívóval, és neki lett leghamarabb teje a szobában
Ja, néhány perc különbséggel szültünk mindhárman
Különszoba: biztos jó, de a sima szobák is megjárják. Igaz, senki nem mehet be a látogatók közül, de szerintem ez inkább csak jó. Engem nagyon zavarna, ha az óránkénti szopi-próbálkozásunkat a szomszéd ágytulaj rokonai bámulnák... Viszont én nagyon jót beszélgettem a szobatársakkal, egy csomó infót kaptam tőlük, főleg azért volt ez hasznos, mert a csecsemősnővérek nem igazán érnek rá segíteni
A külön szoba előnye, hogy Apa is ott lehet veletek, segíthet
Nyugisabb, hát mérlegelni kell. A kaja tényleg vacak, tapasztaltam, érdemes mindent bevitetni, pl. olyasmi ételt kérj, amitől majd megindul a széklet (bocsi)
Bár korpa is van ott egy dobozban, joghurtba keverheted, ha ez segít. Vagy rendelj a rokonoktól baracklekvárt (én ezt tettem), vagy bármit
Ja, és mikró is van, bármit megmelegíthetsz!
Nyugis állapot
Hát, amikor én szültem, tele volt az osztály, na ott aztán minden volt, csak nyugi nem
Hopp, most látom, hogy nem Te kérdeztél. Most már nincs időm, de majd visszakeresek
Minden elismerésem a vizsgázóknak, tanulóknak
És gratula a sikeres vizsgákhoz!
Lányok, van-e köztetek olyan, akinek van terhességi csíkja? Nekem még nincs, de Zsoltikával bizony lett egy csomó (3 éve). Most nagyon kenegetem Vichy krémmel, eddig egy szál sem jelent meg, de nem emlékszem, hogy annak idején mikor kezdődött a csíkozódás. Nagyon jó lenne megúszni, de attól tartok, még így sem fog sikerülni
Most eddig jutottam, és mennem kell ágyba dugni a gyerkőcöt. Ma a ramaty idő miatt mindketten rengeteget aludtunk délután, persze most meg nem álmos a kölök... Remélem, holnap végre szebb idő lesz!
Sziasztok!