Sziasztok!
Tök jó, hogy mindenki így beindult. Judit, üdv itt! Momo. ZMariann, jó, hogy nem tüntetek el!
Sajnos Barnika reggelre belázasodott, most (7-kor) adtunk neki kúpot, és várjuk, hogy mi lesz. Remélem, semmi komoly!!!!
Dzsili, még szerencse, hogy fiam van!
Fülbevalója és farkincája nem lesz, az tuti. (Tudjátok, egy hosszú hajtincs hátul, brrr.) Tetoválás, hát, egye fene
Egyébként érdekes, hogy én mindig lányos mamának tudtam csak elképzelni magam, meg is lepödtem, amikor kiderült, hogy kisfiam lesz. Nem csalódtam, csak fogalmam sem volt, mihez fogok kezdeni vele! Most pedig másodiknak is fiút szeretnék, úgy belejöttem! A harmadik esetleg lehet kislány
Amúgy én soha semmit nem írok sértés képpen (csak néha úgy sikerül, ezért bocsánat), ha mégis, azt külön jelzem.
Csak sajnos az égegyadta világon MINDENröl nagyon határozott véleménnyel vert meg a sors! Itt a babaneten ritkán szoktam leírni, de most nem sikerült visszafogni magam.
És ha nem baj, még valamivel szeretném kiegészíteni a véleményeket a mozgásfejlödéssel kapcsolatban. Teljesen egyetértek azzal, hogy a más gyerekekhez, illetve szakkönyvekhez való hasonlítgatás csak felesleges frusztrációt, versenykényszert okoz a szegény anyukákban, meg hogy minden gyerek egyedi és különbözö, mégis fontosnak tartom, hogy tisztában legyünk a fejlödés nagyságrendi határaival.
Bizonyos késések a mozgásfejlödésben nem feltétlenül jelentenek kóros elváltozást, visszamaradást, de ha mégis - és sajnos soha nem lehet elöre tudni, teljesen egészséges-e a baba -, jobb idejekorán szakemberhez vinni, elkezdeni a fejlesztését, mint otthon várni azzal a címszóval, hogy ráér még megfordulni, felállni, stb, meg lusta, dagi, lassú... a drágám.
Azt hiszem, nem egy ilyen történetet olvashatunk itt a neten.
Tényleg nem riogatásképpen írom, de muszáj odafigyelni erre! Jobb egy korai felesleges vizsgálat, esetleg "felesleges" gyógytorna, masszázs, mint egy túl késöi diagnózis. Úgy tudom, egy éves kor után már nagyon nehéz helyrehozni bizonyos dolgokat! Szila, igaz, hogy a Dévény Anna Alapítványnál sem fogadnak 12 hónaposnál idösebb gyereket?
Még valami: egyértelmü összefüggés van a korai mozgásfejlödés és az értelmi (beszéd-) készség között. Logopédiai kezelésnek fontos része a hintáztatás, forgatás pl. (Bocsi, ha nem tudom szaknyelven leírni) Olyat is olvastam, hogy a nem mászó gyerekeknek késöbb tanulási problémáik lehetnek, ezért érdemes akár a járás elsajátítása után is megtanítani mászni a gyerekeket.
GOrsi, Virág, nem tudok szolmizálni
Inkább elénekelem, de talán jobban jártok, ha Andi3 tanítja meg, mert az ö "apró változtatásai" lehet, hogy a valódi dallamot jelentik...
Úgy tünik, lement a láza, most alszik, csak tudnám, mi volt az oka????
Dzsili, szájpenész ügyben sajna nem tudok hozzászólni. A cicidet kezeled? Férjednek
Nekem is volt ilyen, még pisilni sem tudtam elmenni. Kisfiad rendben?
Szila, Hanga meggyógyult?
Cory, te is jól vagy? Nem fáj már a torkod?
A sziget jónak tünik, de még nem ígérem, hogy el tudunk menni. Még a héten nem dolgozik apunk, de aztán orrba-szájba, úgyhogy minden nap megyünk!
Márti, én is kíváncsi vagyok Árminra! Majd lekiabálják a Lucát, meglátod!
Anyukám szerint Barni úgy mászik, mint a sánta róka. (Szoktak ilyet játszani az oviban a gyerekekkel.) Meg kell zabálni, olyan édes, nyög közben. Tegnap már a fürdöszobát is célba vette, de nem mert átmászni a küszöbön, szerencsére. Ha valamit nem engedek, akkor pedig balhézik! És sajna gyakrabban belekényszerül a járókába, mint eddig, néha muszáj ezt-azt csinálni ugyebár.
Nagytali remélem, összejön. Lehet, hogy valamelyik nagyszülövel megyünk, apu megy a tanyára lovakat fürdetni
Mit kell/lehet vinni?
GOrsi, a Komjádyba járok (most szombaton 3-kor lesz, de sok idöpont van), de más uszikban is szoktak tartani (pl BVSC) Az új Kismamában pont van egy cikk róla. Tényleg szuper, csak én nagyon drágának találom. 7000 Ft a tíz alkalmas bérlet, vagy 1 óra 800 Ft. Plusz az uszi! Az elsö óra ingyenes.
Na befejezem végre,mert lekopnak a betük a billentyüzetröl.
Sziasztok, szorítsatok, hogy Bai ne legyen beteg.
Henke+Barnika, a Padlószönyeg Ördöge
Ui. Nem tudtok egy jó rizseshús receptet? (csirkéböl vagy pulykából)