Sziasztok,
második gyermekemet szültem néhány hete a Péterfy-ben.
A szülőszobák meglepően tágasak a Baross u. klinikához képest, ahol az eső babám született.
Beöntés mint olyan szóba sem került a szülőszobára való felvételem során, holott volt idő rá.
Választott orvosom volt, a szülésznővel viszont az ügyelet alatt találkoztam először.
Róla annyit, hogy a kórházon belül is nagyon jó híre van, mert ő tud úgy kisegíteni egy kisbabát úgy, hogy elkerülhető még a gátmetszés is. EDA-t nem akartam, nem is erőltették.
A vajúdás mélypontján a szülésznő segített át. Nem ma kezdte a pályát, hatalmas rutinja van és csak úgy árad belőle a nyugalom. Bátran javaslom mindenkinek, Tar Katinak hívják nekem rengeteget segített mindenben.
Szülés előtt adatfelvétel során lehet eldönteni, hogy alapítványi szobát kér-e valaki. Szerintem nagyon érdemes, mert a többi szobához nincs külön zuhanyzó és mellékhelyiség. A közös nagyon szörnyű, még a látogatók is azt használják + ott tárolják az ágytálakat, vagyis a bűz állandó.
Az ételek ehetőek, de a Barosshoz képest szegényes. Nagyon kevés folyadékot adnak inni. Reggel kávé vagy tea, este egy tea.
Szakmailag minden orvos és szülésznő rendben van, de összességében a Baross utcai klinika felszereltebb, modernebb, de egyúttal zsúfoltabb is.
A Péterfy-ben nagyon jól megy a hátsó információáramlás. Valahogy minden papír és dolgozó ott volt időben, mielőtt rákérdezne az ember. Az volt az érzésem, hogy az újszülött osztály dolgozói is teljesen tisztában vannak vele, hogy melyik csecsemő kihez tartozik és mi az előzménye a babának és anyukának. Nem kellett elmondani, hogy én vagyok az az anyuka, aki.....
Ami nem tetszett, hogy pihenni nem lehetett a napi rutinfeladatok miatt. Hajnaltól estig: fülhőmérő, ételosztás, vizit, takarítás, pelenkás kuka ürítés, sima kuka ürítés, kaja osztás, vizit stb, stb.
Összességében nem egy Ritz Hotel, bár nem sok kéne hozzá.
Üdv: Roene