Vio
Köszike
, talán akkor sikerül.
Ancsa, Kis_meske üdv. a csapatban!
Ancsa, mi történt, hogy a 2006-os rovatból átkerültél a 2007-esbe? Csak nem valami rossz
?? Első baba lesz?
Kis_meske
Én az első babánál már csak akkor mentem, mikor tudtam, hogy van. Igazából kellett volna előbb egy vizsgálatot kérnem, hisz akkor kiderült volna a bajom, és megmaradt volna a baba is.
A következőnél (ami remélem nemsokára lesz
!!!) nekem is kell mennem előre a dokihoz. Õ fogja megmondani, hogy mit kér. Vérvétel, vizelet, baktervizsgálat, kenetvétel, .... előre nem tudom. Azt csak ő dönti el. Ezt neked kell megkérdezned tőle. (én javaslom!)Hogy mit fog kérdezni? Sokra nem emlékszem, de arra, igen, hogy a betegségekkel kapcsolatban a legfontosabbakat, a fertőző betegségeket kérdezi, rubeola, skarlát, bárányhimlő...., és azt, ami a te családodban előfordul (ugyanis anyai ágon érdekes a magzat részéről) trombózis, vesebetegség, szívbetegség, cukorbetegség, daganatos betegségek, vérnyomás, de ezeket is főleg azért kell tudnia, mert ha (ne adja az ég) valami probléma lenne veled, vagy a babával, ezeket figyelembe tudja venni. Ezek ún. rutin-kérdések, ezt tudniuk kell. Tudnia kell, mit örökölhetsz esetleg át a családból, ami a te terhességed lefolyása közben előjöhet
(pl. magas vérnyomás, vizesedés, cukor....). Asszem ennyi. De ettől ne riadj meg
Esetleg még olyat kérdez, hogy szedsz-e rendszeresen gyógyszert, szedtél-e mostanában valami antibiotikumot. Voltál-e kórházban, vérvételen mikor voltál, volt-e mostanában lázad, meg ilyeneket. Milyen munkakörülmények között dolgozol (ülő, álló munka, műszakban, káros körülmények között, pl. vegyszerek, gáz. Aztán a ciklusodról is kérdez, rendszeres-e, milyen, mennyi...stb-stb.
Több nem jut eszembe most hirtelen.
Rem. segítettem.
Benita