Sziasztok!!
Kandi????????????
Ginuska, hagyd a francba a lombikot, kérlek!! Plíz!! NEM KELL!!! Minek terheled a petefészkeidet hülye hormonos behatással, ha nincs egyéb problémátok? Ha ez nem sikerülne, csak vissza fog vetni. Tudom magamról!! Nekem két lombik is volt! Az, hogy 20 kg-t fogytál, szenzációs, ciklusod is alakulgat, TUDOM, hogy reagálni fogsz a Clostyra!! Most megint lett egy metforminos kismamám, egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez egy járható út!
Lányok, sok minden történt az elmúlt pár napban PCOS fronton, leírtam a Családinetre, nektek is ide bemásolom, még elöljáróban annyit, hogy Petrányi a
www.informed.hu oldalán feltett egy friss írást a levelezésünk hatására, őt is megérintette a dolog (megírtam neki mostmár mindent dühömben). Ha valakinek vacakol a dokija, legyen szíves nyomtassa ki ezt az írást, és vigye el neki!!!
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/ob_gyn/polycystic_ovari um/?article_hid=74581 " Viszont új fejlemények vannak, PCOS fronton. Egyre több minden történik, és néha már úgy érzem, hogy a feszültség tetőzik bennem. Újabb két metforminos kismamánk lett, akiket addig is biztattam és követtem a sorsukat, egyiknél ha jól emlékszem, 5 hónap, a másiknál 8 hónap szedés után, az egyik teljesen spontán (50valahanyadik napi pé), a másiknál Clostyval (korábban semmit nem ért neki a gyógyszer).
Közben egy leányzó teljesen normális IR leletet produkált, aki ettől "elkeseredett", és bevallom, én is most láttam először ilyet. Biztattam hogy írjon Petrányi doktornak. Kiderült, és Peszkó, látod, Gyimesi doktor úrnak igaza van ebben, hogy NEM LEHET JÓL MEGFOGNI AZ IR-t. Valami minden PCOS-osnál van, mert valami okozza, hogy endokrin eltérések vannak, de sokszor még a nagyon alapos 5 pontos inzulinméréssel sem fogható ez meg. Egyre inkább úgy tűnik, hogy mindenképpen, ha a laborértékek (és az UH sem mindig!!!!) PCOS-t igazolnak illetve (még ha van is ciklus!!) el-elmaradozik a peteérés, az elsőnek választandó gyógyszer a metformin.
És az a döbbenetes számomra, hogy a Kaáliban már Kovács Peti is teljesen erre van ráállva a legújabb visszajelzések szerint, viszont a többi doki ezzel nem tart lépést. (Kovács Petiről az is kiderült, hogy a témából írta a szakdolgozatát... valamire mégiscsak jó volt az, hogy az USA-ban doktorált??? - csak mert Krizsa dokikánk emiatt személyeskedett már a háta mögött, ahogy a madarak csiripelték...)
Akkor ezt is megtudtuk, hogy addig kell menni, HA bizonyított a PCOS fennállása, míg metformint nem szerzünk, és mint Peszkó példája is mutatja (meg mind a két mostani friss kismamáé!!), endokrinológushoz kell fordulni, és NEM nőgyógyászhoz.
Aztán történt újabb dolog. Szombaton olvasgatok, olvasgatok, és az egyik NLC-s fórumon mit látnak a szemeim? Hogy mit mond Dévai a metforminról. Lányok, teljesen kiborultam ettől az embertől. Nem létezik, hogy a butaság mondatja ezt vele. Emelt hangon, szinte a végletekig felidegelve magát azzal riogatta a csajt, hogy meg kell várni, "míg az első végtaghiányos csecsemő megszületik a szedése következtében", és hogy felelőtlenek, sarlatánok az a dokik, akik ezt alkalmazzák, és hogy HALÁLOS is lehet a szedése!! És hogy a Net baromság!
Kb. itt mondtam azt, hogy STOP. Már nagyon érett bennem, hogy lépni kell valamit, ez is botránycikk gyanús téma. Írtam én is Petrányinak egy jó hosszú levelet, mindent megírtam neki a tapasztalatokról, töviről hegyire. Azóta levelezünk, mert ő is ledöbbent (Cipruson rendel, bár 2 hete a tihanyi diabes konferencián felszólalt, és érzékelte, hogy bajok vannak az itthoni hozzáállással). Õ kicsit még nyitogatta a szememet, meg hogy ő is rengeteg kétségbeesett levelet kap mostanában, most kaptam innen az ötletet, hogy próbáljam megkérdezni a metformint gyártó cégeket, mi a fene az akadálya a törzskönyveztetésnek. Vannak országok, ahol legalább már a hivatalos ellenjavallatot levették a tájékoztatóról.
Hát nem tudom, mire sikerül jutni, de már nagyon nagy forrongás van itt."
Voltam a szülésznőnél, NST-n hallgatóztunk, hát Bogi még nagyon nyers.
Júniusnál előbb nemigen jön ő. Nem baj, most sok a dolog.
A csaj amúgy 50-es, nagyon sokat nevet, biztat, na ilyen kell nekem egy szüléshez.
Gigi, én eztet úgy csináltam, hogy nem 10 napra kértem Duphastont (inszemeknél), hanem 2 dobozzal. És ovuláció után 12-13 nappal nyomtam tesztet. Más megoldás nincsen. Vagy pedig megszervezed a vérvételt. Való igaz, a progi abbahagyásával veszélyeztetheted a beágyazódást.
Egyébként Bromo+Closty... te is PCOS-os vagy???
Nick, alakulgatunk, alakulgatunk!
Rambóka, nekem hosszú a lábam + voltizsáltam is egykoron...
Rejo, a 2.babánál gyakori, hogy ilyenkor már érzik a mozgást!!
Kincseske, nézd meg a Petrányi-cikket, bizony emelni kell azt az adagot... a mostani két kismami is emelés után lett terhes!!
Norka