Új privát üzeneted érkezett!

Minednkinek Köszönöm és hasonló jókat.

Katica!
Az ureaplasma ritkán okoz, de okozhat kellemetlenséget és ilyenkor kezelni kell. Nem muszáj,de lehet az antibiotikumok káros mellékhatása ellen küzdeni, erre egy módot ismerek, a hüvely "savanyítását", irigálás, enyhén savanyú oldattal pl. tejsavval, de mivel az nincs otthon én a híg ecetes oldatot szoktam javasolni.(egy evőkanál ételecet fél liter vízre) A kezelés alatt naponta (egy hét), utána hetnte kétszer. Többször már nem jó - szárít.
gyuri
Szeged

Köszönöm szépen a válaszát Doktor Úr!

Sidney! Köszi a drukkot "dolgozunk az ügyön"! Kép

Kép
katica_75

Sidney!

A Március 23 csütörtök-i üzenetedben írtad, h majd látogassak be a babásokhoz...., hm... szóval egyenlőre nem találom. Megteszed, h adsz egy linket? :D Úgy biztosabb :D

Tegnap volt 6 hetes a kis-nagy lányom! :D Hogy repül az idő!
M.
samony

Samony!

A babás oldal is itt van: babanet.hu/társalgó/szülészetek,kórházak/Jahn Ferenc dél-pesti kórház babásai címszó alatt, a kórházos topic alatt egy sorral.
Várunk ott szeretettel titeket.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Nyeste!
Az én első lányom is hasonlóképpen született meg császárral anno 7,5 éve. Túlhorsásom volt, a baba igen nagy, 4200g. A fájásaim volt hogy teljesen leálltak. Végül 22 órás vajúdás után, mikor már eltünt a méhszáj, tolási ingereim voltak, elakadt a baba. A feje alapján kifért volna, pedig igen nagy feje volt (40cm). A teste pedig nem hurkákkal volt tele, hanem izmos alkat volt. Mivel fájásgyengeség lépett fel, valamint addigra már be is lázasodtam már csak egy megváltás volt a császár számomra. Megjegyzem toxémia gyanús is voltam.
Ez még a Csepeli- kórházban történt.
Azóta szültem már másik kettő kislányt természetes úton mindkettőt, 4 ill. 6,5 óra leforgása alatt minimális beavatkozással, és rednkívüli odafigyelés mellett ugyanannál az orvosnál. Azóta is hálás vagyok neki, hogy erőt adott az első után és vele szülhettem meg a másik kettőt is (dr Fejérvári Szabolcs). Hozzáteszem a vényomásom itt meg mindig nagyon alacsony volt.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Kerekes!

Nekem nem császár volt, akkor akadt el a válla, mikor a feje már kibújt. Valahogy nem tudott befordulni. Addig viszonylag jól haladt, cakkpakk 3 óra volt az egész.De úgy beakadt, a szülésznő nem is tudta kihúzni, a Doktor húzta ki. Később hallottam csak a rémtörténeteket, hogy ilyenkor törhet a kulcscsont, sérülhet a kar, akár maradandóan is, nagyon nem mindegy, hogyan húzzák ki!
nyeste

Nyeste!
Akkor a csaszival Ágival keverlek, aki szintén olyantájt szült mint mi, tehát együtt voltunk bent.
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Kedves Doktor Úr!

Először is, nagyon boldog születésnapot, és utólag is isten éltesse a neve napján!

Másodsorban szeretnék itt is köszönetet mondani Önnek, Erzsike szülésznőnek, annak a doktornak, aki bent segédkezett, a gyermekágyas osztálynak, és a csecsemősöknek is, hogy egyrészt világra segítették 18-án a tündéri kisfiamat, Ádámot, másodsorban, hogy olyan türelmesen, és segítőkészen próbáltak felkészíteni az itthoni teendőkre, a baba gondozására.
Részemről nem tudok rosszat mondani a csecsemősökre, nővérekre, pedig lelkileg felkészültem az itt leírtak, és az ismerősök tapasztalatai alapján, hogy nem lesz minden fenékig tejfel, de tulajdonképpen eltelt az a 4 nap, és egyetlen hölgy kivételével (akihez volt szerencsénk egymás után 2x is, de túl lehetett élni)a többiek mind nagyon kedvesek voltak.
Rakok fel a babások közé egy képet a fiacskámról :-)

Üdvözlettel:
Nagy-Péteri Veronika és Ádám
rhoney

Sziasztok!

Első gyermekemet várom, és a JF-ben fogok szülni. Arra kérlek benneteket, hogy ha tudtok nekem információval szolgálni Dr. Séra Péterről, kérlek segítsetek.

Előre is köszönöm!

Agnesm

Kép
agnesm

Szia Agnesm!

Mikor orvost kellett váltanom, többen is ajánlották nekem Séra doktor urat. Mivel én egyik ajánlott orvost sem ismertem, nem volt konkrét oka annak, hogy végül nem őt választottam.
Amit láttam, az bent a kórházban történt. egyik nap délutántól sorra hozták le a gyermekágyra az újdonsült anyukákat, és ez így ment egésu éjjel, és másnap is. Valószínű, Séra doktor úr lehetett az ügyeletes, mert többen is mondták, hogy nála szültek aznap éjjel, és annak ellenére, hogy mozgalmas volt fent az éjszaka, mind az orvos emberségességét, türelmét, és segítőkészségét dicsérték. :-)
rhoney

Szia Rhoney!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem a tapasztalatodat. Én eddig is úgy gondoltam, hogy jó kezekben vagyok, illetve leszek, de ahogy telik az idő az ember valahogyan néha elbizonytalanodik, és nagyon vár valamiféle megerősítést, hogy jól döntött. Éppen ma vagyunk 31 hetesek, szóval már nincs sok hátra. Eddig dolgoztam, és nem nagyon volt időm gondolkodni, de most hogy már csak két nap választ el attól, hogy otthon élvezzem a gyermekvárás utosó időszakát, egyszerre sok kérdést találtam, amire válaszokat keresek az elkövetkezendő napokban - hetekben.

Még egyszer köszönöm!

Agnesm

Kép
agnesm

Szia Agnesm!

Én holnap töltöm a 31.hetet.Úgy tűnik egyidőben fogunk szűlni!Nekem kislányom lesz és neked????Már egyre jobban be vagyok tojva a szüléstől.Voltatok szülőszobát látogatni?Apás szülés lesz???
EZÚTON SZERETNÉM ÜDVÖZÖLNI A BABÁSOKAT,TUDOM MÁR RÉG JELENTKEZTEM NÁLATOK!
Fricky:sok boldogságot kívánok,tudom neked is most szombaton volt az besküvőd akárcsak nekem!
Detty
dettyke78

Szia Detty!

Nekem fiam lesz, vagyis már van. Voltunk szülőszobát látogatni az egyik vasárnap. Érdekes és megyugtató volt: ridegebbre, kopárabbra számítottam. A szülésznővel kb másfél órát beszélgettünk, aki nagyon sok kérdésemre választ adott. Apás szülés lesz, remélem, hogy olyan időpontban, amikor ennek semmi akadálya nem lesz. A szüléstől egyelőre nem félek, próbálom elhinni, hogy sokminden fejben dől el, és igyekszem teret engedni a pozitív gondolatoknak. Egyelőre az jut eszembe a szülésről, hogy végre magamhoz ölelhetem a Kicsikémet. Nem tudom, hogy ez a hetek múlásával változni fog -e, de remélem, hogy ha igen, csak pozitív irányba.

Remélem, hogy majd találkozunk!

Agnesm

Kép
agnesm

Sziasztok!

Doktor úr! Isten éltesse sokáig névnapja alkalmából.

Detty! Örülök hogy hallok Rólatok. Hogy repül az idő. Remélem ninden ok a vérnyomásoddal is.

Üdv Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Agnesm

Most szültem 2006 04 20-án az ügyeletes orvosnál - Dr. Séra - és nagyon meg voltam vele elégedve. Kedves segítőkész és a gyerekágyon is meglátogatott minden nap kérdezte, hogy vagyunk. A szülésznő is nagyon kedves volt és tulajdonképp ő segítette a babát világra, mert olyan gyorsan jött, hogy a doktor úr a szomszéd vizsgálóból mire odaért, a baba már kint szuszogott. Így rá csak a varrat maradt.
Most így ennyit, ha van még kérdésed írj.

Ildi

Rakok egy képet a babáról , ha sikerül.

Kép
ivildi

Agnesm:Az én dokim a Jávorkai Imre,de sajna pont szabin lesz a szülés időpontjában,úgyhogy én szülésznőt fogadtam, a Helgát.Neked ki lesz a szülésznőd????Nálunk is apás szülés lesz,bár az elején még nem akarta a férjem,de aztán rájött,hogy mégis,mert ez a közös életünket egy olyan momentuma,amit nem hagyhat ki.Le a kalappal előtte,hogy beválallja /magától!/,mert elég ájulós fajta!Hogy tetszett a lilaszoba?Ha egy mód van rá én szeretnék ott szűlni kettesben a férjemmel!
Sidney:szedem folyamatosan a Dopegytet,ez már így is lesz a szülésig.De nagyon jól vagyunk szerncsére!Egy bajom van,hogy Dorkababa még nem fordult meg,tudom még van ideje,de nem bánnám,ha már megtenné!
Ivildi:hatalmas gratula a kislányodhoz!Kívánok jó egészséget nektek és minden elképzelhető jót!
Detty
dettyke78

Ivildi:
gratulálok a gyönyörű hölgyhöz, és köszönöm szépen az infot. Sokaat segít, ha az embert megerősítik a véleményében. Remélem jól vagytok, hamar regenerálódsz a szülés után és a pici lány is szépen fejlődik.

Detty:
az én szülésznőm Békéssiné S. Erzsébet lesz. Nagyon tetszett a lila szoba, én is arra pályázok. Bár szerintem mindenki azt szeretné, tekintve, hogy az egy jól elszepartált, ajtóval zárható helyiség. A többi szülőszobánál nekem az ajtó hiánya nem igazán tetszett. Én egy, maximum 2 ágyas szobában szeretnék majd "lakni", mégpedig a látogatási problémák miatt. Bízom benne, hogy menni fog, bár szerintem sok bébi várható arra az időszakra. Azt nem tudom egyelőre eldönteni, hogy szeretnék -e 24h rooming-int. Gondolom, hogy sokminden függ majd a szüléstől, hogy hogy fogom bírni, hogy fogom érezni magam stb. Neked van terved erre nézvést?

Agnesm

Kép
agnesm

Agnesm!

Megkérdezhetem, hogy ki az orvosod? Én is a Békési Erzsikénél szültem és nagyon-nagyon meg voltam vele elgedve, azt hiszem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam mikor őt választottam - ezzel nem a többieket akaraom lebecsülni -.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Szia Tücsök!

Az orvosom Dr. Séra Péter. Szerintem jó orvos, és empatikus is, úgy érzem, hogy odafigyel, de nem szorít korlátok közé. Mivel nem olvastam róla itt korábban, ezért megkérdeztem, hogy valaki tud -e róla valamit. Nagyon örülök, mert eddig csupa pozitív véleményt írtak róla. Õt kértem meg, hogy ajánljon nekem egy szülésznőt, mert nem ismertem senkit, és ő hozott össze a Békési Erzsébettel. Amikor találkoztunk, és megmutatta a szülőszobát, sokat beszélgettünk és az volt az érzésem, hogy jó kezekben leszünk. Köszönöm, hogy ezt megerősítetted.
Ha orvosra lenne szükséged, a Séra doktor urat csak ajánlani tudom, bár én eddig csak mint nőgyógyászt ismertem, de remélem, hogy a szülés alatt is ugyanazt kapom majd tőle, mint eddig.

Üdv.

Ágnesm

Kép
agnesm

Sziasztok!

Ivildi Gratulálok Nektek. Nagyon cuki a bébi. Remélem jossz a babásokhoz is.

Detty! Örülök hog yminden ok és hog y aférjed végülis úgy döntött hog y bemegy a szülésre. Sztem nem fogja megbánni. Akkor végülis ügyeletes dokinál fogsz szülni előreláthatólag? Vagy ajánlott vkit maga helyet a dokid? Biztos be fog fordulni ált-ban befordulnak ki később ki előbb. Csak nyugi. Még tényleg van ideje.

Ágnesm! Neked is drukkolunk. Ha a Séra dr.az akire gondolok akkor tényleg nagyon szimpi orvos.
Azért az jó amikor az embert megerősítik a döntésében. Én nagyon ajánlom az egyágyas szobát, mert ott tényleg tudsz pihenni. Sztem jó hog y éjszakára elviszik a babákat végülis kb.6-7 óra és legalább tudsz aludni nyugodtan mert tudod hog y ott van a közeledben és vigyáznak rá.
Edina

Kép
Kép
sidney

Agnesm:
Én is 1 vagy 2 ágyas szobába szeretnék kerülni,mert olvastam elég rossz tapasztalatokat a 4-5 ágyas szobával kapcsolatban.Sokat gondolkodtam rajta egyébként,mert ha jó társaságot fogsz ki,akkor hamar elrepűl az a 4 nap,és ha még olyanokkal vagy egy szobában,akik már szűltek át tudják adni a tapasztalataikat.De ez úgyis majd ott dől el,hogy hol lesz hely!A 24 órás rooming-int nem szeretném,mert jó lenne este pihenni már amennyire tudok majd,bár ahogy ismerem magam a szülést követően olyan extázisban leszek,hogy nem fogom tudni majd lehunyni a szemem.Voltatok szüléselőkészítő tanfolyamon?Mi voltunk a férjemmel sztem jó volt,mert sok hasznos infót kaptam,mit kell vinni a kórházba,mi a rendszer stb...Pl. itt hallottam,hogy ha veled is és a babóval is minden ok,akkor a 2 órás megfigyelés ideje alatt kérheted,hogy hagyják ott a babát,de ki is visznek a családodhoz,ha azt szeretnéd.Ez nekem nagyon szimpi!

Sidney:Ajánlott egy dokit,de mivel ezt már 3 hónappal ezelőtt említette,hogy lehet,hogy szabin lesz,eldöntöttem,hogy akkor inkább szülésznőt fogadok és az ügyeletesnél szülök.Azt mondta,hogy nyugodjak meg,mert tuti jó kezekben leszünk!
Detty
dettyke78

Kedves fórumozók!

Van tapasztalatotok olyan JFK-s szülésznővel, akinek kifejezetten erőssége a gátvédelem?
Minden ötletet, infót szívesen vennék a témáról.

Katalin
kata79

Kedves fórumozók!

Van tapasztalatotok olyan JFK-s szülésznővel, akinek kifejezetten erőssége a gátvédelem?
Minden ötletet, infót szívesen vennék a témáról.

Katalin
kata79

Kedves Doktor Úr!

Igaz, hogy második szülésnél nem lehet EDA-t alkalmazni, ha az első császár volt?

Köszönöm előre is!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Nekem a második gyerköcöm gátvédelemmel született. Szülésznő Neve: Ecker Linda /bocsánat ha nem így írja/.

Detty! Kit ajánlott? csak kíváncsiságból. Biztos jó kezekben leszel. Azt azért mindenféleképpen mond meg az ügyeletesnek, hog y Õ az orvosod.
Szülés után biztos hogy járni fog az agyad és nem fogsz tudni aludni. De a többi éjszakán már igen. Én nagyon favorizálom az egyágyast. Attól még tudsz segítséget kérni a többiektől. Viszont pihenni is tudsz és alkalmazkodni sem kell annyira. Nehogy azt hidd hog y én önző egoista vagyok. CSak tapasztalatból mondom, mert volt részem mindkettőben és az egyágyas sokkal jobb volt. Remélem lesz üres és ott tudtok lenni.

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Gátvédelemben jártas szülésznőkről való tapasztalat engem is érdekelne, léci ha van, írjatok!

Sidney,
írnál pár sort arról, hogy kb miket csinált gátvédelem gyanánt?

Üdv:
R
reni75

Sidney:
Ha jól emléxem Mikó doktort ajánlotta a dokim.De én ekkor már biztos voltam benne,ha ez az eset áll fel akkor szülésznő és ügyeletes doki.A másik dolog,hogy már több,mint 2 éve járok hozzá,nem szívesen megyek máshoz.

Reni75:Én beszéltem a gátvédelemről Helgával, a választott szülésznőmmel.Azt mondta,hogy minden attól függ,hogy mennyire fogok tágulni,de azt is mondta,ha egy mód van rá megpróbálja a gátvédelmet,de tényleg minden az adott pillanatban fog eldőlni!Mikorra vagy kiírva és ki a dokid?
Detty
dettyke78

Sziasztok!

Gátvédelem? Hm... Ahogy a Detty is írta... ez úgyis ott dől el. De!!!! Nagyon fonti, h meg tudd beszélni az orvosoddal v. a szülsznőddel. Meséltem már, h én szülési tervvel szerettem volna bevonulni a kórházba. Aztán egy baráti beszélgetés közben elmondtam a Helgának (szülésznőmnek) és a szülésnél már ő volt aki minderre odafigyelt.
Hány ágyas kórterem? Nekem például fontos volt, h legyen valaki még. Kétágyasban voltam. Sok mindent meg tudtunk beszélni. Bátorítani egymást, tapasztaltot cserélni. Együtt mentünk reggelizni, tudtunk egymásnak szólni, ha valaki kereste a másikat és még sok apró dolog ami mellette szól. Bizonyára az egyágyas kórteremnek is megvannak a maga előnyei.
Egy biztos! Nagyon szép emlékeim vannak a kórházi időszakról. Kép Ezt nem tudom eleget hangsúlyozni :D

puszi mindenkinek

Móni
samony

Kata!

Meg szeretném kérdezni, hogy neked miért fontos a gátvédelem? Hallottunk már itt érveket, beszélgettünk már erről. Kíváncsi lennék a tiedre is.

M.
samony

Sziasztok!

>Samony

És mi lett a vége a dolognak Helgával? Lett gátmetszés vagy nem? És kb hogy zajlott a gátvédelem?

(amúgy máj 16-ra vagyok kiírva, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik)

Üdv:
R
reni75

Szia Reni!

Nem volt megbeszélve a gátvédelem.. Én nem tartom akkora nagy dolognak. A szülésznő a hasamból ítélve kisebb babára számított. Fájdalmat nem éreztem. De nem tudok különbséget tenni gátvédelem és gátmetszés között, pedig mindkettőben volt részem.
Úgyhogy nehogy azt gondold hogy a gátmetszés az valami szörnyű dolog. Legalábbis szerintem.
Azt hiszem parafint használt, de lehet hog ymost nagy hülyeséget írtam. Nem tudom. Bocsi.
Tényleg nem emlékszem rá.
Hát akkor már jól a célegyenesben vagy. Drukkolok nektek.. Remélem minden úgy fog sikerülni ahogy eltervezted. Üdv Edina

Kép
Kép
sidney

Kedves Judit!
Nincs akadálya annak, hogy előzetes császár esetén, ha normál szülés várható, EDA-t csináljanak.
gyuri
Szeged

Judit!

Látod semmi okod aggódni, Gyuri doki szerint minden lehetséges. Ahány kórház/orvos annyi féle nézet, hál istennek ebben a kórházban erre is van lehetőség. Ne izgulj minden a legnagyobb rendben lesz és tiszta szívemből kívánom, hogy probléma mentes legyen a szülésed - ami még egy kicsit odébb van - és élt át azt a csodát, amit ilyenkor érez az ember lánya.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Kedves Doktor Úr!

Nagyon köszönöm, most nagyon örülök!

Tücsök,

Köszi, jól esett:-)

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzzátok, ha lehet. Októberben szültem a Szent Imre Kórházban, de horror volt a szülésem, hála a dokimnak és a személyzetnek. A következő babámat a JFK-ban szeretném szülni, de még nem találtam rá a megfelelő dokira. Dr. Szinte Andrásról tudtuk véleményt mondani? Szigetszentmiklósi vagyok és neki itt van a magánrenelése, azért is gondoltam rá.Még érdekelne Dr. Harman Gábor főorvos is.
Köszönöm!

Beus
beuska81

Szia Beus!

Én is miklósi vagyok, bár én nem a Szintéhez járok. Róla nem tudok sokat. Hartmann Dokiról itt hallottam jókat, biztos ír majd vki, aki nála szült. Nekem uh-t csinált párszor, és szimpatikusnak tűnt.

Jucus

jucus1

Szia Beus!

Nekem Hartman doktor a kedvenc dokim, de ez nem jelenti azt, hogy a többi nem jó, speciel amikor szültem akkor nem ő volt ügyeletben,hanem egy másik doki és ő is nagyon szimpi volt. Megmondom neked őszintén, hogy én eddig akárkivel találkoztam ezen az osztályon mindenki emberségesen bánt velem, de azért a Hartman doktort nem cserélném le senkire.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

A Harman doki főorvos, igaz? Örülnék, ha valaki megadná a magánrendelője számát. Sajnos valamit annyira elcsesztek nálam, hogy még mindig fáj a gátamnál valami. Jó lenne, ha jó kezekbe kerülnék, és megoldódna a problémám.
Ti most várjátok a babáitokat?
Jucus: te itt Miklóson merre laksz?
beuska81

Tücsök: Te a kórházi rendelésére jársz hozzá? Mikor rendel? Mennyit kell várni rá?
beuska81

Már nem járok rendszeresen hozzá, mert már egy éve megszületett a kislányom. Igen én a kórházba jártam hozzá.

Kép

Kép
mtücsök

Szia Beus! Bocs, hogy csak így bepofátlankodom ide!
Én a Szintéhez jártam, amióta csak az eszemet tudom. Most csak azért nem hozzá járok, mert budaörsi lettem közben és egy kissé messze van, no meg kemény segítség kellett a teherbeeséshez sajna.
De: én nagyon szerettem hozzá járni, mindig korrekt volt, lelkiismeretes, bármikor hívhattam, ha problémám volt, ...
A húgom nála szülte mindkét babáját és az öcsikém is nála született. Csak jókat mondhat róla az egész család. Melegen ajánlom! Kép
Ja és a húgoméknak csinált köldökzsinórvér-levételt is remekül, pedig akkor csinálta először (a kedvükért olvasott utána).
Jó babavárást!
Melba

KépKép
melba

Beus!

Buckában. :-) A taksonyi híd felöli részen. Nekem augusztusban született a fiam, Gergő.

jucus1

Beus,

Én is csak csatlakozni tudok Tücsökhöz. Hartman doktort én sem adnám senkiért sem!
Ha akarod, elküldöm az elérhetőségét priviben, de szerintem a kórházban is próbálkozhatsz.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Köszönöm a válaszokat!

Nehéz most választani, mert mindkét dokiról jókat írtatok. Viszont a Hartam dr előnnyel indul, mert ő főorvos és talán nagyobb szaktudású. Vagy rosszul gondolom szerintetek? Amióta a kisfiam ilyen nehezen született, azóta nem merem magam beleélni, hogy legközelebb könnyű szülésem lesz. Szeretném, ha az orvos a helyzet magaslatán álljon, bármi komplikáció is adódik. A szent imrés dokim, csak a végén tolta be a képét, előtte még elment vizitelni. :-(
Judit, elküldenéd akkor az elérhetőségét?
Köszönöm!

Beus
beuska81

Beus,

Megadod az email címed?

Judit

Kép

Kép
karpijudit

beuska81

beuska81

Beus!

Én nem akarok itt semmilyen vitát elindítani, de szerintem nem attól lesz egy orvos jó, hogy főorvos vagy nem. Erre már nem egy példa volt kis hazánkban, így hát csak azt tudom neked mondani, hogy ne ez alapján dönts, persze Hartman doktor minden képpen jó választás!!!!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Szia Beus!

Én is miklósi vagyok. Én a magánrendelője közelében lakom. (Még mindig a fogorvosi rendelőnél rendel a doki?)

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Beus!
Egyetértek Mtücsökkel.
gyuri
Szeged

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?