Új privát üzeneted érkezett!

Angel: hát mert csak fél görbékKép Csak az érdekes részeket raktam fel belőlük Kép

PCO: állítólag egyáltalán nem egyértelmű, hoyg látszódjanak a ciszták... én legalábbis ismerek olyanokat akiknél (még?) nem látszott... szerintem nekem is csak 20 éves korom után kezdett el látszani...

De már gyógyulokKép Sőőőőt... lényegében meggyógyultamKép Úgy döntöttemKép

Ja... a belgyógyászom a PCO-sokat sima D3 vitaminnal kezeli... állítólag az már önmagában is használ... én soha nem fogom megtudni, hogy nálam mekkora szerepe van a gyógyulásban a D3 vitaminnak... (a D3 vitamin az inzulinrezisztanciára hat)
csakegy

ja... nálam 2 jele van a gyógyulásnak: 1. nincs tele az arcom ragyával (na ez pszichésen is fontos!) 2. lassabban nőnek a szőreim (na ez meg praktikusKép... a bajuszkám is elkezdett ritkulni... és 1-2 hónapon belül el is fog tűnni... ez hótziher... ok, nem feltűnő, de azért én tudom, hogy ott van...)
csakegy

Csakegy,
aha! Kép Má aszittem szar a gépem! Kép

Örülök, hogy gyógyulsz. Kép

Monyó, már elmúlt 20! Kép De reméljük nem látszódna neki semmi!

angel37

Sziasztok!

Tontica!
Lenne kedved tenni egy tablat?
Igazan megertem az erzeseidet!En is irigy vagyok nagyon!2napja szult a legjobb baratnom,ma megyunk meglatogatni!Erre vagyom most a legkevesbe!Sok kismama meg kisbaba!Kép

Nekem is meglett a hormon eredmenyem:
22.napi Progesteron:90,4nmol/l!
Azt mondta az orvos hogy 40 lenne az idealis,ugy hogy ez teljesen jo!
Kaptam 2honapot!Ha nem sikerul megyek atjarhatosagira!Kép

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa: na erre meg én irigykedek Kép

Na jó... ha szeptemberig nem esek teherbe, majd akkor... de addig még itt a nyár, a jó idő, a napfény, a pihenés... szerintem sokkal jobbak az esélyek, mint télen Kép
csakegy

Ancsa,
hű! Kép
Valszeg több tüszőrepi adódótt össsze!
Sikerülnie KELL! Kép

Jaj, csajok, mondom (ha még nem mondtam volna) nem leszek egy darabig, mert jövő kedden utazunk nyaralni, 10-től leszek újra!

Igazából még ma vagyok, esetleg benézek a hétvégén!

angel37

Angel!
Elvileg egy tuszom volt,egy 25mm-es!De ez meg a mult honapi eredmenyem volt,csak most kaptam meg!Minden adott volt es megsem sikerult!Kép

Egy het pihi!Mar nekunk is kene!

Kép
Kép
ancsa81

Tontica
Állatkertbe csatlakozom!Itt is sokan várják a másodikat,pedig az első kisebb,az én gyerkőcömnél.

Csakegy
Sztem jó helyre tette a ferty a p.é-t!KépNem gond némi ingadozás,és mindjárt Bali is elmondja,hogy neki babásan sem volt magas a hőjeKép

Beszti
Gratula!!!!!!Sztem mintha megírta volna ide is,vagy keverem vkivel?

Ildi
Van egy elméletem a cicifeszkóra:Az ösztrogén megemeli a prolaktin szintet.Tehát ha a p.é. megfelelő,magával vonza a magas ösztrogén tényét-vastagabb nyh+ emelkedett prolaktin.Utóbbitól cicifeszkó a ciklus 2. felében.Na,mit szóltok hozzá?????
Még egy érdekességet találtam a tanulás során:A prolaktin ált-ban a nők 23 éves kora körül emelkedik határérték fölé,de legtöbbször 35 éves a nő,mire kezelik a problémáját.

Nálam:Piri még nincs,de hasfájás,ill. takarítási láz annál inkább(utóbbi a legjobb mensijelzőm)A hálóban megpucoltam az ablakot+ szőnyeget,és függönytmostamKépMindjárt megyek főzni isKép

KépKép

KépKép
okr

Angyal
Kellemes pihenést!!!!Aztán babával jönni haza!Kép

Szörnyű lassú a babanetKépKép
okrisz

Okr: akkor ha

"a p.é. megfelelő,magával vonza a magas ösztrogén tényét-vastagabb nyh+ emelkedett prolaktin.Utóbbitól cicifeszkó a ciklus 2. felében."

akkor lehet, hogy azért nem érzek most semmit (ld. cicifeszkó, puffadás) mert szedem szorgalmasan a premenst? tehát a cicifeszkó az igazából PMS tünet és nem a peteérés velejárója?

Most komolyan kérdezem mert engem a mostani PÉ-ben ez aggaszt leginkább (ld. az előzőnél a mellemnek a közelébe se lehetett menni most meg SEMMI változás)

Érdekes...
csakegy

Most találtam:

Kérdés, hogy ez tényleg így van-e...

"Az érzékeny mellekért a progeszteron hiánya a felelős, ami akkor lép fel, ha több cikluson keresztül nem került sor peteérésre. Ebben az esetben általában csak a progeszterontabletták segítenek, vagy egy gél, amit a mellre kell felvinni. Egy másik kiváltó ok a prolaktinhormon túltermelése lehet, amely szoptatás idején a tejelválasztásért felelős. Ilyenkor érdemes prolaktingátló szert szedni. Ennek tisztázása és eldöntése azonban orvos feladata."

Hmmm.... ezek szerint ha ez most tényleg PÉ volt akkor örülnöm kéne, hoyg nem feszül a mellem?
csak1

Csakegy
Lehetséges,hogy a Premens miatt nemérzed.
Nálam a 2. ciklus cicifeszkóvalKép

KépKép

KépKép
okr

Okr: akkor én már semmit sem értek... Te is szeded a premenst... nem?
csak1

Csakegy
A prolaktint nem úgy értettem,hogy hatáérték fölé menne,hanem,úgy,hogy megemelkedik.
Én szedek bromot,úgyhogy tuti nem megy fel ,nagyon.A másik,hogy volt p.é-m,tehát valszeg a progeszteron is jó,és mégis van cicifeszkó.
Sztem ez PMS tünet lehetKépesetleg terhes tünet,már akinek késikKép

KépKép

KépKép
okr

Premens nem szedek,csak bromocriptintKépUtóbbit 6 hónapjaKép

KépKép

KépKép
okr

Okr: hát izé...
csak1

Egyébként megmondom őszintén de van egy olyan érzésem, hogy nálam a gyógyteák és nem gyógyszer kiegészítők jobban működnek, mint a hivatalos gyógyszerek... pl. a kecskerutának is sokkal hamarabb éreztem a hatását mint a metforminnak...

Valahogy más a hatámechanizmusuk?

Mondjuk ez nagyon szubjektív dolog....
cs1

Hu, tenyleg megirta es en nem vettem eszre? Tiszta hulye vagyok!!!??? Ezer boccs Beszti! Kép

Mivel ma marha szar napom van igy du. elmegyek es osszevasarolok minden szirt-sz@rt. Kép
Ma tok sok nyakom van, meg a wecepapiron is latszik pedig ilyen nem sokszor van. Kép
Ezt jo jelnek veszem hogy feviditsam magam. Kép

Elkezdtunk intezkedni munkaengedelyugyben is (ahhoz kell hogy munkanelkuli legyek es ingyen tanfolyamra mehessek Kép ) ugyhogy mindenkepp kezdek valamit magammal mielott besavanyodok mint egy ven banya. Kép
(Ma egesz de. bogok. Kép )

Angyal: pihizzel am! Kellemes jo hosszu hetveget Nektek es egesz nap ki sem jonni az egybol! Kép

Ancsa: progeszteronnak nagyon orulok, ime a tabla:

Kép
Kép
Kép
Remelem nem szurtam el semmit ha igen szoljatok!

KépKép
KépKép
tontica

Még itt vagyok! Kép

Én továbbra is fenntartom, hogy a cicifeszkót a progeszteron okozza (legalábbis normál ciklus és hormonszinteknél)! Kép És ezt is olvastam több helyen.
Míg meg nem mérték, a cicifeszkóban volt minden a reményem, hogy okés lesz a progi! Kép

Ancsa,
akkor az az egy jó nagy produkálta a szép progit! Kép
Sajnálom, hogy így se... Lehet, hogy tényleg az átjárhatóságnál van vmi Kép

Kriszta,
úgy hazajönni valódi csoda lenne! Kép
De ha mégis, akkor még itt került belém! Kép

Tonica,
az egyből? vagy ágyból? Kép
Én napozóágyra vágyom - nappal, éjjel meg jöhet a másik! Kép Úgyhogy meglesz! Kép

Aha, szóval 12. nap... akkor jól éreztem a pé-t! Kép

angel37

Na tessék! Most kapásból kissé ellentmondok sajátmagamnak Kép, de találtam egy ilyet:

"A mell és a menstruációs ciklus:

A nők nagy része szinte naprakészen tudja követni ciklusának állapotát melleinek változásaiból.
A menzesz alatt és néhány nappal utána a két fő hormonfajta (az ösztrogének és a progeszteron) alacsony szinten állnak, ilyenkor a mellek duzzadása megszűnik, a mirigyek visszafejlődnek. Ez az időpont a legalkalmasabb a mellek önvizsgálatára, mivel ilyenkor az emlők jól áttapinthatóak. A ciklus 10. napja körül az ösztrogéntermelés fokozódik, a sejtek szaporodásnak indulnak, megkezdődik a mellek duzzadása.

A tüszőrepedés után (28 napos ciklus esetén a 14. nap) a két hormonfajta együttes hatására a mirigyek felszaporodnak, megnagyobbodnak. Ilyenkor feszül a mell legjobban, ekkor a legérzékenyebb."

angel37

Na kérem, egy ilyet is:

"A legtöbb nő jól ismeri a menstruáció előtti emlőfájdalmat, amely a petefészek hormonális működésével függ össze. A havi vérzés első szakaszában a petesejtet tartalmazó tüsző megérik. Ezalatt ösztrogén termelődik, majd a tüsző megreped. Az ezt követő 14 nap - a második vagy sárgatest szakasz - során a petefészekben már progeszteron is termelődik: ez okozza a fájdalmakat."

angel37

Hát ez tiszta káosz...

Na mindegy... akkor nekem valszeg alacsony a progiszintem... majd csak megnő egyszer Kép
csakegy

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni Tőletek (mert szerintem jobban tudjátok Kép) hogy az normális ha az ébredési hő alacsonyabb mint a napközbeni, mert hatalmas eltérés van a kettő között, legalább 6 tized .. pl. ma reggel 37,0 délután fél 4kor 37,6 hüvelyben.

csillagverem (cn. 26)
Vendég

Csakegy,
ugyi? Kép Én asszem már csakazértis kitartok progi okozta cicfesz mellett! Kép

Csillagverem,
simán normális! A napközbeni tevékenység emelheti a hődet, akár ennyire is! Ezért a felkelés előtti a mérvadó! Kép

angel37

Beszti!

Ez nekem is elkerülte a figyelmemet.
Hatalmas gratulációóóóó!

progeszteron és cikófeszkó téma

Én most duphastont kapok (lehet nem jól írom) ami progi pótló. Két nap a menziig, és most sem érzek semmi feszülést. SOHA nem érzetem, pedig mindig van normális ciklusom, jó hormonnal, tüszővel.
Most én ezt már tényleg nem értem.

Jó hétvégét csajok.
j.
Vendég

SZtem inkább ne idegeljük magunkat ezekkel a cickókkal! Kép

Lehet normál ciklus cicifesszel is meg anélkül is! Valszeg tényleg attól (is) függ, hogy a mellben inkább zsír v. inkább mirígyállomány van!

angel37

Csakegy: Jól emlékszem hogy te is 31 körül mozogsz? Mármint korilag.Kép
Szóval 31 ide vagy oda, hát én is úgy érzem, hogy
ráérek még. Inkább legyek gyógyultan babás, mint végig parázni egy terhességet....

Okriszti! Jó takarítást!Kép Nekem is e felé kell tendálni ma.

Monyóka UH-n is látszik.

Angel! Hát ezt nem teheted velünk!;)Kép Elmész nyaralni? Indiszkrét lennék, ha megérdeklődném, hogy hova? Csak mert annyira szeretek írigykedni.Kép
Zokni: hát ahogy öregszem, annyira leszek őrültKép Pár hónapja csak bokazokni, és csak gyönyörű színekben, és csak különlegeset vagyok hajlandó felvenni.Kép
Mindenesetre kellemes pihenést Nektek Angel!Kép

Tontica!
Hát az én napom sem fullosKép Elhagytam 2.000 forintot ( a sok rohanás...), no és HATALMAS fizuemelést kaptam. Szerintem senki sem találja el, hogy hány %-ot isKép Súgok: 0,73%Kép
Legközelebbi táblára felkérem magam. Ha lehetKép

Legközelebb kedden jövök majd, mindenki sok hancúrt kívánok!Kép

Tildi! igyekszem, igyekszem jönniKép

Bee---------bye
beebeey

Angel: hááát... de Te nem szedsz Premenst amit pont erre találtak ki Kép Én legalábbis szeretném, ha inkább ezzel lenne magyarázható, hogy nekem nem feszül Kép

Ja... nap közbeni hő... bevallom, nekem az a bíztató dolog most (tehát, hogy valszeg volt PÉ-m), hogy tegnap este 36,8-at mértem... normálisan este jó ha 36,3 esetleg 36,5-öt mérek... (a legutóbbi PÉ-nél volt, hogy este 37-re is felment...) ...
csakegy

Bee: jaja... majdnem 31 vagyok... még 3 hónap... 35-ig nem parázokKép

Legutóbbi fizuemelés... én talán 2,9 körül kaptam Kép
csakegy

Beebey,
köszi! Kép
Ciprus! Kép

Nem vagy kicsit túlhonorálva ezzel az emléssel? Kép Kép

Csakegy,
Pedig ezzel jót akartam mondani mindenkinek... Kép

Legyen úgy, ahogy mondod! Kép Ez is belefér a bugyorba! Kép
Mi az a Premens? Az meghozza?

angel37

Bee,
te is ötye vagy? Kép

Akkoris én győztem Kép, és bizony rám már néha rámjön a para! Kép

angel37

Angel: hát a PMS tüneteit csökkenti... ja, és leviszi a prolaktin szintet (természetes módszerekkel)... biztos ami biztos alapon szedem Kép
csak1

Aha, szóval az cicfeszkót csökkent! Kép

Csajok,
én most elköszönök mindenkitől! Kép

Május 10 után leszek legközelebb!

(Bár nem tudom függőségem mire vesz rá a nyaralás alatt! Kép)

Kívánok mindenkinek, amit szeretne: zebrát, tüszőt, magas progit, vastag mnyh-t stb stb. ééééééééééés cicifeszkót! Kép

angel37

Angel: jó utat és hatalmas kikapcsolást Kép
csak1

HOL VAGYTOK????????
Megjottunk a baba nezesbol!Faj a szivem nagyonKép!

Tontica!
Koszonom a tablat!!Kép

Egy paran eltuntek belole!
Ancsa34,Anett,Gizmixxx,Moni!
MI VAN VELETEK???????????????

Tlidi!
Mostanaban te is nagyon keveset vagy!!Kép

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat.KépKép

Tontica, Junko!

Nem ti néztétek el, én nem mondtam el itt eddig.
A múltkor Anyapoc kérdésére sem válaszoltam (mi van velem), pedig olvastam....
Igazándiból még máshol sem akartam elmondani még, pont azért, amiért Takidó is egy kicsit bizonytalan volt: az UH-n még nagyon aprócska volt a baba, elsőre csak petezsákot látott a doki és csak 2-szeres nagyításon látottunk valami pici babaszerűt (igaz úgy már szívhang is látszott). Ezért még mindenképpen meg akartam várni a következő UH-t. (Aztán egy másik topikban mégis másképp alakult.)
Babás görbém sem volt, mert nem mértem, csak a 30-40. napig (akkor sem nem volt végig 37 felett, 36,8-37,1 között mozgott), akkor mertem csak tesztelni, mert a 27. nap körnéykén némi pici vérzés, barnázás is volt (gondolom beágyazódási, mert a 19-20. nap környékén lehetett pé), azt hittem, megjött. De nem!KépKép

Tontica!

Ne aggódj és tuti vagyok, hogy hamar lesz babád!Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziaszok!
Angel! Köszönöm Kép akkor bízom egyelőre abban, hogy továbbra is 37-37,2 között marad az ébredésim a napokban, mert akkor van remény. Ma vagyok a 26 ciklusnapon, DPO 12, és ma reggel csináltam egy tesztet, ami haloványan nagyon, de pozitív lett, de igen haloványanKép párom is meglátta hajnalok hajnalán álmos szemeivel Kép
Vendég

Csillagverem Kép de szupi, gratulalok!!! Kép

Beszti: mar megijedtem hogy tenyleg ennyire feledekeny vagyok, bar azt hiszem nem felejtettem volna el hogy babas vagy. Kép EZ CSODALLATOS!!! Kép

"Szep" napomat megkoronazta egy hatalmas veszekedes mert elfelejtettem kivaltani egy receptet a paromnak ami nagyon fontos lett volna es most jon a hosszu hetvege, hat ez van, tenyleg lyukas a fejem. Kép Kép

Meg mindig nem valaszoltatok hogy hogyan kell szinezni az alairast.

KépKép
KépKép
tontica

Csillagverem! Gratulálok!KépKépKép

Okr! Várjuk ki a végét! Láttam én már fűben nyuszit!Kép Most nézegettem a ferty babás görbegalériáját, hát ott aztán minden van!Kép A Te görbéd még simán , lehet babás. Hisz még 37 közeli a hőd. Mit szóljak én? Mindjárt felrakom a görbém. Tegnap a 11. DPO-n lezuhant, pedig mndig csak a mensi napján szokott a 14.-en. Mondjuk a lányom nagyon korán felébredt és akkor mértem meg, nem a megszokott időben, de a ma reggeli is csak egy fokkal jobb. Nem értem.

Kép
Kép
sosi

Íme:Kép

Kép
Kép
sosi

Sziasztok Lányok!

Olyan szépek a görbéitek ... Kép Nekem a Clsoti nagyon megemelte a hőmet, most kezd lefelé kúszni a normális értékekre. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Egy angol nyelvű honlapon találtam csak ezzel kapcsolatban valamit. Dobok egy görbét, bár még sok minden nem látszik rajta KépKép

Kép Kép
kokusz

Kokusz
Sztem mindenkinek megdobja a hőjét a closty!!!KépAz enyém pont így szkott kinézni,mint most a tiéd!Kép

Sosi
Ez egész bíztató!Visszament!!!!!!KépKép

Tontica
SajnálomKépVannak ilyen sz@r napoKépNálunk az egész múlt hét vhogy ilyen volt.
A táblában írd már Adát 20 hósnakKépÖregszikKépKép

Angyal
Kellemes pihit!!!10-én várunk!!!!KépKép

Beszti
Hááát akkor telepátia volt,mert már tudtuk itt egy páranKépKépKép
[color=#aa00aa]

Csillagverem
Üdv!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap pont írtam a babanetre, a szendergő porottyal az ölemben,mikor jött a szomszéd,csöngetett,kopogott veszett módon.Nos,gondoltam,nem nyitok ajtót,majd elmegy.Ott lett a gond,hogy visszajött.Most már nem csak csöngő+kopogás,hanem ordított,hogy nyissam ki az ajtót(honnan szedte,hogy itthon vagyunk???)A gyerek végképp felébredt,így kinyitottamHáát egy szöget akart beveretni vmi szerelővel az erkélyünk alá(mérges smile)
Azt hittem fogok egy lapátot,és addig ütöm......No ,jó vicc volt
Szal a gyerek így aztán egész nap nem aludt,nyűglődött csak,nem is evett.Aztán éjszaka evést pótolta,így hajnal 3-tól már nem alszunk.Remélem lehallatszott az üvöltése,és felébresztette vele drága jó szomszédaimat.

Ma hőt nem mértem,mert igazából nem is aludtamKépEste már volt rózsaszín,így várom a niagarátKép

KépKép

KépKép
okr

Kép
csakegysokadnick

Kriszti!Kép
Nem elkeseredni!
Sikerülni fog!!

Kokusz!Kép
A Closty nekem is felnyomta a hőmet.
Egy hónap múlva megint kezdem. Remélem, nem fogok hízni tőle!
Rád - ebből a szempontból - hogy hatott?

Angel!Kép
Azt hittem még jössz a hétvégén..
Jó pihenést neked!Kép

Kép
Kép
zsazsóka73

Szép hétvégét Lányok!
Okrisz
Szegény kis babókád Kép Sajnálom a pirit,bocs rózsit, de azt azért írígylem hogy Te már ennyire jól ismered a tested működését.(gondolok itt a napokkal ezelőtti prognózisodra)

Beszti,Csillagverem!
Gratulálok! Mióta próbálkoztok a babával?
Beszti
Láttam a profilodban a gyerekeket,nagyon édik,gyönyörű családod van Kép!

Olyan jó hogy így potyognak a bébik!
Halló gólya úr!Mi is várjuk sok szeretettel Kép Kép!

Csakegy
Szépen megindúlt a hőd KépAkció is volt a kellő időben?
Csatolok én is 1et,sajna párszor 5,30 kor ébredtem 6,30 helyett ez nagyon bezavarja a görbét?????Kép

Kép
katica_75

Okr

Akkor ez normális .... mármint hogy ennyire felviszi a hőt a Clsoti ....

Zsazsóka

Én szerencsére még nem tapasztaltam hízást a Clsotitól ... ez a második Clsotis ciklusom. Mérem magam rendszeresen, mert én is attól tartottam hogy felmegy pár kiló. De nem Kép

Kép Kép
kokusz

Szép jó napot mindenkinek! Az ebédhez pedig jó étvágyat!

Kép

Ui: Beszti hatalmas grautla!
Kokusz:Nekem is megemelte kb. 3 tizeddel és
híztam is tőle!(hát a súlyra főleg oda kell
figyelni a Clostinál!

Puszika
Vendég

Nekem három Closty-s hónap megvolt hízás nélkül.
Akkor nagyon oda fogok figyelni a súlyomra, mert egy hónap múlva folytatjuk.

Szép hétvégét mindenkinek!Kép

Kép
Kép
zsazsóka73

Sziasztok4

Adok egy kis életjelet magamról. KépKépKép

Tontica!
Légyszi javíts 4. cn.-ra. Köszi. Egyébként megvagyok, semmi extra, továbbra i sjól működök. Egy hét múlva mgyek a dokimhoz megbeszélni a továbbiakat.

Üdvözlöm az újakat.

Gratulálok a friss kismamiknak!

Hőmérőzni most egy darabig nem hőmérőztem, de ma reggel megmértem és 36.8 volt. Nem értem miért nem ment lejjebb, nekem a ciklus 2. felében szokott ennyi lenni. Kíváncsi vagyk holnap mit fog mutatni.

moni

Tontica
Légyszi javíts akkor engem is a táblában 1 cn-re,és 4.clostys ciklusra.+ Ada 20 hónapos
Köszike!

KépKép

KépKép
okr

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?