Sziasztok Leendő Félegyházi Kismamák és Aktuális Anyukák!
Bocsánat, hogy ezer éve nem jelentkeztem, de olyan gyorsan rámtört a 9. hónap, hogy csak na. Edit, Mézgombi, Gyönyörű gyerekeitek vannak, ezért érdemes, ez tartja bennem a lelket. Nyuszifűlű, hajrá, én is pártolom Szegedet!
Néprajból kellett volna írnom a doktorimat, a Kiskunfélegyháza környéki fóliás zöldségtermesztésből, mondanom se kell, hogy szinte semmi se lett belőle. És arról sincs egyenlőre fogalmam, hogy a baba mellett, hogyan fogom majd befejezni.
A férjem a hetési népi textilkultúráról rendezett kiállítást, vagyis szőttesekből, népviseletekből, mondanom se kell, hogy nekem is be kellett segítenem, így alig maradt valami időm a baba itteni helyének előkészítésére, anyagbeszerzésre, stb. Már most kezdődik a gyermek és karrier (a férjemé) kettősége.
A 37. hétben vagyok. Most vasárnap, azaz 16-án indulunk Alpárra és én le is telepszek a baba születéséig, a férjem pedig biztos, hogy ingázik majd, amíg szállítható állapotban nem leszünk a szülés után. Remélem, minden zökkenő mentesen fog menni, mert a Férjem nélkül nagyon nehéz lesz, ha sokáig Alpáron kell maradnunk. Addig talán az anyukám, anyósom és barátnőim örködnek felettem. A házunk legalább totál hűvös.
Egyre jobban izgulok a szülés miatt, voltam már 2 hete fájásmérésen a szülőszobán, dög meleg volt. Meg arról sincs fogalmam, hogyan fogok háton fekve szülni, mert én egyébként se bírok egy percig se háton feküdni, egyszerűen rosszul leszek, hamarosan kiderül. A cukrom megint jó lett szerencsére. Bár ahogy közeledik az idő, egyre nehezebb a diéta, egyre többet bűnözök, amiért persze lelkiismeretfurdalásom van.
Hétfőn felkeresem Rigót a magánrendelésén, mert a kórházban mindig annyira hajszolt, hogy nem tudok vele rendesen beszélni, pedig szívesen meginterjúvolnám 1-2 kérdésben, pl. szülésindítás, gátmetszés, stb. Mi a praxisa?
Meg hozzád is volna Edit egy kérdésem, amire kérlek, hogy a
tinodi@freemail.hu címre küldj választ a diszkréció végett. Mennyit illik adni Rigó doktornak a szülés lebonyolításáért és szoktak-e adni a szülésznőknek is valamit? Előre is köszi az infókat.
A meleg mellett egyre nehezebb a hasam és lent elégé húzódik, ami miatt nehezemre esik a helyváltoztató mozgás, pedig annyi mindent tennék még. Most ennyit tudtam írni, ha számítógép közelbe jutok, akkor majd jelentkezem. Remélem a kis Csemeténk megvárja, míg hazai földre érkezünk. Addig is szeretettel üdvözöllek benneteket: Ria, Lendváról