Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és nem koszos a gyerek a képeken, csak csokis gabonapehely-zabálással is próbálta ébren tartani magátKép Kép
Na bedugulok

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike

Poco,
nagyon szepek a csajszik,olyan egyformak nekem! Dori anyaskodik Fanni felett? Kép
Mi csak Becsig szeretnenk jutni repulovel csak Csanival es tulkepp magaert a repulesert meg meglatogatni a baratainkat. Kép Vonattal mar nem lenne izgi,a hatam borsozik a vonatoktol. Tervben van meg Amszterdam,de oda csakis kettesben... Kép
Sajnos igy nulla tapasztalattal nem tudok tanacsot adni egy hosszu repulouthoz. Kép Az biztos,hogy meg egy felnottet is megvisel,kemeny lesz Dorinak nagyon. Ha mi vonatozunk 4 orat,utana kell a fiuknak 1-2 nap pihi,h minden a helyere alljon.
Nekem is a kunkori fiam tetszik,alig varom,h megnojon a haja. Kép

Titanilla,
hany evesek a fiaid? Hogy mar boldogan hasznaljak? Kép Nagyon vagysz mar unokara? Ha egy kicsit is jobban erzed magad itt "babakozelben",csak gyere sokszor.lass el minket tanacsokkal,nyugodtan legyel babanet-fuggo. KépEs persze ha lesz tali,nagyon jo lenne megismerni majd Teged! Es egyutt fogunk majd orulni az elso unokad erkezesenek!!!Kép

Virgike,
huhu,ha ismerned a ferjem... Kép Kép Na azert annyira nem veszes... Kép
Jok a kepek! Utana beraktad az agyaba vagy igy maradt? Kép
Szombat esti lazat megnezte? Jo sokaig birta! Kép

Inimma
inimma

PocóKép

Bocs, hogy belekontárkodom, a nyári babáktól vagyok és mi repültünk az alig egy éves fiammal. Budapest-London-Denver-Las Vegas útvonalon. A gyerek meglepően jól bírta a herce-hurcát, nagyokat aludt, evett, nem volt vele gond. Szerintem nyugodtan hagyd a gyerkőcöket a gépen mozogni,akit zavar az utasok közül, az így járt. Jobb mintha ordítanának. A gyomra miatt se aggódj túlzottan, a felszállás és a leszállás lehet gond, fent olyan mintha nem is mozogna semmi. Persze, ha szerencsétek van és jók a légköri viszonyok. Kérdezd meg a gyerekorvost, hátha van valami gyomornyugtató gyógyszer vagy lötyi, régen tudom, hogy volt a Daedalon.Kép
Remélem segítettem.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,
Összes topicbaba gyönyörű, hiába no, ugye a mi topikunk.
InnimaKép Nekem is a kunkori haj jön be, de sajna enyém törpének szögegyenes a haja, mint nekünk.
VirgikeKép Műtéthez megy a drukk, elalvós képek édesek ngyon. Tegnap nálunk is 3 órás műsor volt az elalvás, pedig ő akart fürdeni korán.

TonyóKép
Remélem jól vagyzok, rengeteget gondolunk rátok, ha van energiád, és isős írjKép

Repülés: Nagyon bátrak vagytok. Én a vonaton is folyton parázok, bár kicsinek Kornél elég jól bírta az utazást.Daedalonetta kúpot lehet kapni a piciknek.Mi eddi g sosem használtuk.

Fütyi téma. mi túl vagyunk a cerka javításon, de úgy látom újra kezd letapadni. Remélem ez magától oldódik.A szűkület feloldása egy kb. 3 perces lidokainos beavatkozás volt nálunk a Betesdában, előtte 4 hétig körömvirágos kencével kenegetni és minden pelusozásnál ameddig lehet visszahúzni. Kornélnál 1 napig sírt utána amikor pisilt, de más nem volt, szóval szerintem nem kell félni a dologtól.

Bárányhimlő: hát, én is nagyon vacilálok az oltáson. Ha 5 évig hat, hát addig, de addigra talán kevesebb lesz a szövődményes bárányhimlő.A dokker a tv-ben arról beszélt, hogy ez a nyavajás vírus hullámokban okoz erősebb vagy gyengébb tüneteket, szövődményeket. Én voltam most a László kórházban, de nagyon nem vágyom oda vissza semmmilyen okból.

Hétvgén nagyot kirándultunk a János egyen és gyermekvasutaztunk is. Kornél nagyon élvezte az egészet.

Pénteken megkapta élete első triciklijét, ami óriási szerelem volt első látásra. Már napokkal előtte beszéltünk róla, hogy kap, azóta mutogatta az összes biciklit bárhol, ahol meglátta.A pedálokat még nem tudja tekerni, de ügyesen felrakja a lábát rájuk, plusz a szülőkarral még tolni is tudom, így haladunk, bár messzire nem tudunk menni, mert hamar elfáradKép

Pocakosodók hogy vannak?Kép
Vera

hvera

SziasztokKép

PocóKép
Mi is rövidebb ideig repültünk. A fel és leszálláskor keletkező nyomáskülömbség velejáróit ki lehet küszöbölni azzal ha sokat nyel a csajszi. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy itattam fel és leszálláskór Olivért.

Bárányhimlő: egyik lehetséges szövödménye a tüdőgyulladás. Mi voltunk két hónapja kórházba tüdőgyuszival.Kép Háááááááát inkább kihagynám újra. Csúnya betegség. Ismerősömnek a belső szervei is kiütésesek voltak. Képzelhetitek. Igazából a sima mezei bárányhimlővel nincs gond, csak nem tudni, hogy lesz e szövődménye. Ez megint egy olyan dolog, hogy döntsd el, hogy mi legyen. Aztán izgulj, hogy jót tettél e a gyerekeddel!!! A mi gyerekorvosunk ajánlja.

Sziasztok!

KépKép
gigi28

Sziasztok!Kép
Most csak gyorsan a bárányhimlővel kapcsolatban egy weboldal, érdemes tanulmányozni, és za esetleg felmerülő kérdésekre szakszerű válaszokat adnak az ottani orvosok.
www.baranyhimlo.hu
Itt az oltásról konkrétan:
http://www.baranyhimlo.hu/hml/himlo/megelozes

Puszi mindenkinek,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

sziasztok

egy kis szösszenet:

Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:
Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.
Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.
Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!
Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.
Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.
Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének, vagy a térdét verdesné.

ruha pelenkával: (két használat közben elvégzendő munkafázisok)
1.: Mosás, szárítás, vasalás
2.: Mosás, szárítás
3.: Szárítás
Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!
Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.
Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.
Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (és csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

KépKép

puszi
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok
régen voltam már

Viola
Sok sok erőt neked.A lakáshoz is Mira még mindig gyönyörű Kép

Juti
Kép Kép

Liv
Dávid fütyije Kép Jó hogy már javul és ilyen kis hősként tűri

A scaládba nálunk is meghalt most egy néni Kép Héten lesz a temetés Kép

Képek miket felraktatok szuperek Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok..

Köszönöm a meghívást ide és a lehetséges talikra..

Nagyon kedvesek vagytok.

És ha tudok valami tanácsot adni..bármikor.

Bááár...már rég voltam kismama.

Hát az uncsikát..nem vették tervbe még... de remélem lesz, valaha lesz nekem is. Bízom benne.

Mindenkinek szép estét

Titanilla
titanilla

Jaaa.. és Pocó

Ilyen gyönyürű lányzót...Kép

Másodiknak lánykát szerettem volna, lett egy fiam, ki kicsinek olyan szép volt mint egy lány..Kép)
Talán...majd lesz valaha egy lány unokám...

Titanilla
titanilla

Viranka, köszönöm szépen! Kép
Pocó, neked is! Kép

Virgi, nagyon édin alszik a képen a Kistörpéd. Kép

Vera, nálunk nemcsak letapadás van, a szűkület más. De szerdán okosabb leszek ebben a témában.

Juti, ez jó. KépKép

Kép

Kép
liv

Olvastátok a legújabb Nők lapjában a Góóó c. írást? Engem nagyon megfogott.

Lányok, szerintetek a sok anyatej (nemtom, mennyi, 1/2-1 l naponta) mennyire fedezi a kalciumszükségletet egy ekkora gyerkőcnél? Sajt is megy naponta valamennyi, de más tejtermék mostanában nem igazán.

Reditke, rég írtál, jól vagytok?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Bocs, egy kicsit off leszek, a lakás átalakítás közepén járunk, csak meg szeretném kérdezni, hogy
nem kell-e valakinek

egy Ikeás fenyőkeretes franciaágy rugós matraccal, mérete kb. 165*200 cm, 10 ezer Ft-ot szeretnénk érte.
Akit érdekel, hívjon: 06 30 569 7312

Pussz mindekinek, majd jövök, ha kilátok a rumliból.
M.

Kép

Kép
macsek11

Egcsi, Gigi28, köszi Kép Igazából bízom benne, hogy elviselhető lesz, max majd 3-4x körbehányjuk a repülőt Kép A kézipoggyász meg csak váltás ruhákból fog állni Kép Én is az itatásra szavaznék a fel- és leszállásnál, csak Dóeinál egy dugóban való itatás egyenlő a hányással Kép És nem tudom, hasonló lesz-e. Én repültem már egy csomószor, de nem vagyok érzékeny ilyenekre, szóval passz, hogy Dóri hogy fog reagálni.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Juti! Igaz, nagyon igaz. Bár ha a harmadik kicsit később jön, mondjuk 11 év után mint nálunk, néha hajlamos az ember jobban parázni, mint az elsőnél.
Fütyi: mi a második fiukával csináltuk végig letapadás, szűkület. Az egész egy pár perces beavatkozás. Egy-két napig sírt a pisilésnél, főleg az első pár óra volt gázos, de azóta se volt gond. Minket akkor 1 évesen küldött a dokinéni a Bethesdaba. Most ugyanaz a dokinéni azt mondta, 2 éves korig várjunk türelemmel, ha nincs gyulladás, fájdalom...stb. 10 éve azt mondta, már pár hónaposan huzogatni kell, most meg hogy 18-20 hós korig hagyjam nyugiba. Na ennyit az ovostudományról.
Eper: Ákost már tavaly nyáron megetette a bátyus, semmi baja nem lett. Folyóvíz alatt jó alaposan át kell mosni, mert a felületén sokminden megragad. A nagyok is anno mint tavaszi babák már 1 évesen kaptak epret, nem lett semmi bajuk. Szerintem ki kell próbálni és kiderül. Úgy mint a tojást.
Virgi: ismerős jelenet. Kép
Macsek: nem lehet azt a matracot kicsit felnagyítani? Kép) nekem 180-as kellene. Ha meghírdeted, ennyiért pikk-pakk eladod. Jó munkát nektek.
anyuszi3

Sziasztok!

Jóóó rég tudtam utoljára netezni.. Kép Kép Kép

De most majd jövök gyakrabban , megígérem! Kép

Megpróbáltam visszaolvasni, de egyenlőre erre nem volt még kapacitás, úgyhogy bocsánat az önzésért, de most csak magunkról egy cseppet.

Lili édes-aranyos, most döbbentem rá milyen nagy lett már. Kép Nagyon gyors, és mozgékony, mint mindig, de egyre ügyesebb, egyre ritkább az önpusztító megmozdulása .. Azért mindig talál ki valami programot, ami miatt nem unatkozom Kép

A legfontosabb hír:

LEADTAMASZAKDOGÁTVÉÉÉÉÉÉÉÉGRE! JUHU,JUHU! Kép
Nagyon gáz volt a vége, nem igazán jutott még alvásra sem idő, de kész van.. Kép Megbuktatni csak nem fognak Kép Kép Kép

Most már ahogy anyukám fogalmazott "CSAK" egy pár vizsga meg az államvizsga van hátra Kép

Közben a lakás ügyünk is intéződik (??? khm... akarom mondani intézem ezerrel Kép ) újabb előszerződés készült, banki hitelügyintézek, stb.. Kép

DEEE hogy ne unatkozzak e mellett a régi melóhelyemen boxoltam egy jót a végkielégítésért, ami úgy tűnik egész jól sikerült! Kép Kép
Aki nem tudta volna - mint én sem!! és ezer hála Judy Gézájának ez úton is!!!!!! Kép Kép - 2006.01.01.-től nem leht kirugni a GYES-en levő kismamikat rendes felmondással. Azok, akiket nem nagyon várnak vissza kicsit megnyugodhatnak, mert 1. visszavenni kötelező, 2. a 8 órás meló mellett is fel lehet venni a GYEST, 3. GYES alatt - a gyerek 3. életévéig - jár a védettség Kép Kép Kép Nekem mondjuk ez csak tárgyalási alapot jelentett, mert a történtek után nem kívántam visszamenni EZEKhez...

A melót azonban muszáj elkezdeni, mert nem fogjuk tudni fizetni a részleteket. Szóval Lili bölcsibe megy, amiből csak magánt találtunk "potom" 50.000 rugó per hó áron Kép Kép Kép Én a 11.kerben a MOM parkkal szemben fogok dolgozni, ha valaki tud Biatorbágyról útban arra felé olyan kismamit vagy pótnagyit, aki ennél olcsóbban vállalná, azt kiabáljon!! Kép
Ez az első időben nem lesz kifizetődő számunkra, de most olyan helyet találtam, amit vétek lenne kihagyni.. A múl héttől már egy kis lightos beszoktatást is elkezdtünk.. Nagyon kétes érzéseim vannak, de nem tehetek mást, így is 20
hós koráig itthon voltam, nem gondoltam volna, hogy anyagilag eddig bírjuk albérlet mellett, most hogy még a hitel is hozzájön majd.....

Szumma szummárum, alig volt programom a múlt héten.. Kép És ez a hét is nyűzsgéssel telik, hogy még a meló megkezdeése előtt azokat a dolgokat lerendezzem, amit csak melóidőben tudok megtenni.. Kép

Azért fáj csak nagyon a szívem, mert ha elkezdek melózni, akkor nem fogok tudni eljárni veletek babás talira Kép Kép Kép BRÜHÜHÜHÜ SÍR SÍR ZOKOG!!!
Azért írogatni tudok majd, remélem most már sokkal rendszeresebben.

Puszi mindenkinek
Macs
maccs

Még dobok gyorsan 2 képet! Kép

Kép
Kép

Macs
maccs

Macs
Gratula a szakdogához Kép Miből írtad (mármint téma Kép)
Mikortól dolgozol? Bölcsiben sajna nem tudok segíteni Kép

Liv
Bandó is szinte csak anyatejet iszik,bár néha egy egy túró rudi vagy puding lecsúszik,de sajtot nem ezsik joghurtot se.Hányszor szopizik még Dávid?

Kép
Kép
nikk0830

Liv: Akartam Neked mail..megint visszautasított, de az is lehet, hogy annak ellenére átment. Légyszí nézd meg.

Titanilla
titanilla

Sziasztok!

Sunimum: Orsi (16 hónapos), és zabálja az epret. Igazából az allergén jellege miatt rgy éves korig nem ajánlják.
Úgy várom már, hogy Orsi gy össtefűzögesse a szavakat, és magyarázzon! :-)

Macs: gratula a szakdogához!

Lányok: ezek a gyerkőcök GYÖNYÖRÛEK!!!!!!

Puszi mindenkinek!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Maccs, gratula a szakdoli leadásához, drukk a "már csak" vizsgákhoz. Lili meg gyönyörű! Kép
Állami bölcsi nincs a munkahely környékén?

Mi is úgy néz ki, hogy bölcsibe visszük Bálintot. Nimród ugye szeptembertől ovis lesz, nekem meg vissza kell mennem dolgozni... remélem minden rendben lesz a beiratkozásokkal s felveszik őket ősztől.

Bárányhimlős oltásról annyi tapasztalatunk van, hogy nálunk Nimród be van oltva, s idén nem kapta el, pedig volt aktívan fertőző közegben.

Eper nálunk is nagyon csúszik. Kép

Kormi! Mi van veletek? Mikor frissítetek képtárat? Kép

Üdv
Niácska
niácska

Nikk, nem tudom - kb.úgy hússzor? Kép

Kép

Kép
liv

Olvasok ám, és gyűjtöm a kérdésekre(Liv)a válaszokat, és köszi az epreseket, de most megyek, nincs időm többre...
Holnap igyekszem pótolni.
Pusz

Kép
sunimum

Márknak boldog névnapot! Kép

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Márknak boldog névnapotKép

Liv
Rendbe jött már Dávid?

Macs
bölcsi ügyben sajna nincs tapasztalatom, pontosabbna itt Érden is csak 2 állami van és helyhiány. szerintem is nézz körül a melóhelynél. bolcsode.lap.hu.

mi megvagyunk, a 18 hós oltás után bedurrantak Kisgé nyirokcsomói a lágyékánál, megijedtünk, mert azt hittem sérv. volt valakinek ilyen?
az oltás okozta a doki szerint.

puszi
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Bolcsi ugyben en is kicsit tanacstalan vagyok.
Egy tuti, hogy Zoli is fog menni szeptembertol.
En meg szept 24-tol vissza megyek dolgozni, eddig 4 oraban gondolkodtam, de mar 8 oraban is szivesen visszamennek.
Hogy ne roskadjak meg a munkatol, fogok takaritonot hivni es kajara is befizetek. Kép Igy munka utan csak a gyerek marad majd meg a csalad. Kép

Szoval en meg nem tudom, hogy lesz az egesz.
Meglatom, hogy a munkahelyem hogy vesz vissza dolgozni.

Magi
Vendég

SziasztokKép

MaccsKép
Gratula a szakdolgozathoz, tuti jeles lesz.Szakdogához nekem azt mondták hogy igazán sose lesz kész, mert akkor jönnek a legjöbb ötletek mikor már leadtadKép Lili is milyen nagy már, nagyon huncut a képen (is)Kép Jó drága bölcsi, van pofájuk ennyit kérni?!

PocóKép
Nagyon Szépek a lányok! Remélem a repülést minden probléma nélkül megusszátok? Fanni is repül? Gyermekorvost azért kérdezd ki milyen gyógyszert érdemes vinni.

LivKép
FütyigondokKép Remélem javul a helyzet, régen vajon mit csináltak nagyanyáink idejében.Gyógyuljon meg a cerka, lehetőleg műtét nélkül!

VirgikeKép

jó a bealvós kép, csak ki lehet fárasztani a kis rosszcsontotKép

Eper téma

Én már adtam natúr epret is, joghurtban is, sőt szedret, ribizlit is.Az epret szerette.

Tejtermékeket nem sokat eszik, szopik még nappal kb 3-5 ször, éjszaka és hajnalban 1-1 szer.Sajtot, gyermek túró desszertet eszik, rudit is néha, sőt csokit is kap naponta egy körömnyi szeletetKép

TonyóKép

Hogy vagy? Hogy vannak a fiúk? Írj egy pár sort.Kitartást és erőt!

Boldog Névnapot Márknak!

Hétvégén már anyáknapja...........

Tegnap kilyukasztattuk Heléna fülét, jól viselte, egyész nap a tükörben nézte magát, most már észre se veszi, csak akkor mikor alkohollal törölgetni kell, az sajnos még csípi.

Noémi

Kép
fantikbaba

Ez lemaradt!

Virgike drukkolok a mai naphoz!

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Most vagyunk túl a tüdőgyulladáson mind a két lány elkapta.Két hétig volt megint itthon Ágota is!
A húsvétunk rosszul telt.Szombat éjszaka behívták apát a munkahelyére mert árvízveszély volt.(katona a drága)Egy hétig szinte semmit nem pihentek.12-18 órát dolgoztak.szörnyű állapotok uralkodnak a gátakon.

Bárányhimlő elleni oltás:mút héten vittem vissza a lányokat kontrolra és megkérdeztem a doki nénit mit szól hozzá.Neki nincs jó véleménye róla nem is javasolja.Az egyik fő indoka az,hogy öt évente ismételni kell és ha valamiért kimarad egy ismétlő oltás elveszti értelmét az egész.Arról nem is beszélve,hogy minél idősebb korban kapja meg valaki a himlőt annál veszélyesebb.Ágota már túl van rajta túl lesz a kicsi is.Ja és még valamit mondott a doki nénink.Mienden ellen be vannak már oltva a csemeték és ezért olyan gyenge az immunrendszerük.Szerintem ebben van igazság.
Kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

na jönnek az elveszett báránykákKép
de azért jöjjenek a többiek is ám...

Noémi
nagyon csini HelénaKép

Kriszti
én is egyetértek veled. mi van ha kimarad az újraoltás, és mondjuk felnőttként kapja el, akkor már tényleg veszélyes tud lenni. és üzlet is van a dologban szerintem.

Macs
itt Érden vannak családi napközik is, azok nem olyan drágák, mint a magánbölcsi.
mit fogsz melózni?

Virgi
mizujs?

tejtermék: hát Kisgé tejet nem iszik, mert nagyn ekcémás. szopizni már nemigen, úgyhogy sok tejtermék, meg tejpép. remélem elég így.

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Megkesve kivanok mindenkinek boldog nevnapot! Sajnos mostanaban nagyon lefoglal a fiatalur, vagyis nem jatszik kinn egyedul, csak ha en is kinn vagyok, igy nem tudok netezni.

Maccs, gratula a szakdogahoz, minden tiszteletem a gyerek mellett tanulo anyukaknak! AMugy szerintem lehet szombaton is a tali es akkor ti is tudtok jonni. Csak ne augusztusban legyen a legkozelebbi, hanem elobbKép

csengo 23+6
Vendég

Baranyhimlo!

Most olvastam el a baranyhimlo.hu oldalt es van sok tanulsag benne.
En nyaron beoltatom a fiam, mert 3 db oltas kell a 100%-os vedettseghez, igy beoltatom. EGyet most majd kettot 13 eves kora utan.

A tevhitek kozott van az, hogy a vedooltas nem gyengiti az immunrendszert, gyengitett bakteriumok vannak benne, tehat igy is megdolgoztatja az immunrendszeruket.

Magi
Vendég

Kicsit jöttem, mert azon ritka alkalmak egyike van, hogy pici és kicsi egyidőben alszik napközben Kép

Kicsit visszaolvastam, de mostanában nem jutottam ide nagyon, így a hozzászólások is csak a teljesség igénye nélkül.
Köszi mindenkinek a hiányolást.

Először önző módon magunkról.
Tegnap voltunk kardiológia kontrollon. Ha a reális keretek között maradunk, akkor a lehető legjobb verzió történt, ami várható volt. Csoda lett volna, ha benőnek a lyukak, ezt meg is mondták (de azért tudjuk hogy csodák vannak Kép)
Szóval Milán szépen fejlődik (ez nála főleg kardiális Kép Kép kérdés), 7 hetesen 5150 gramm. Keringése EKGja rendben. Pitvari lyuk csökkent, várhatóan az összenő 1 éves koráig, ezt elsőre is megmondták. kamrai lyuk stagnál. Elég nagy mennyiségű vér folyik vissza a tüdőbe, de most úgy tűnik manó jól veszi az akadályt és úgy kell kezelni, mintha teljesen egészséges lenne. Ez a lyuk nagyon kis esélyes hogy magától összenő.
Cél:
1. fejlődni (heti súlygyarapodást nézni és minden evést mérlegelni, mert fontos hogy olyan 100 gramm körül 10-15 perc alatt meg tudjon enni),
2. betegséget nem elkapni (magas láz, fertőző biszbaszok) illetve ha mégis befigyel, akkor brutális antibiotikum kúra azonnal
3. legalább 3 éves korig megpróbálni kihúzni a szép egyenletes fejlődést, hogy csak azután kelljen műteni a szívét. Előtte nagyobb a műtéti kockázat, persze ha muszáj, akkor megcsinálják, de jobb lenne ha nem kerülne rá sor addig.
Szóval jól vagyunk. Koppkoppkoppkoppkopp.
Sokat gagyorog, mosolyog, hangosan kacag van, hogy álmában is. És kopp, de nekem szokatlan módon éjszaka csak 1x kel enni. Eszik este 8-9 körül, majd hajnal 2-kor, akkor bezabban vagy 150 grammot és szunya reggel 6-7 ig. Ilyet én Bálinttal csak kb 10 hós korában tapasztaltam először.
Naffiú Bálintom eszméletlen rosszcsont, ugyanakkor egy bűbáj zabálnivaló manó.
Folyamatosan magyaráz, hol teljes halandzsát, mint klittyklattyhablibbububátitutá, hol teljesen érthetően apa-olló-kesztyű-csúszda és még vagy 40-50 szó. Hol csak anya és apa által érthető szavakkal: tratto=traktor, kóva=róka stbstb.

Hihetetlen hisztik vannak, abban a pillanatban, hogy nem az történik amit ő kiagyalt vagy nem azonnal történik meg. Visító, sivító, földhöz verős, majd 5-10-20 perc múlva magától elmúlós és mosolygós verzióban.
Lejátszott egy ilyet a Fehérvári úton a Salvus cipőboltban, összefutott minden vevő és ottdolgozó, majd a végén úgy menekítettem ki a gyereket, hogy cipője, sapkája, kabátja kezemben (mert ezt ahogy rátettem rúgta és dobta le magáról, miközben csapkodva verte magát a földhöz Kép ), eladó karomra húzta a nylon táskát amiben a vásárolt holmik voltak és gyereket izomból magamhoz szorítva elhagytuk a színhelyet.
Szóval hihetetlen akaratos egy kis pöcsös, de öcsit imádja.

LivKép Dávidnak jobbulást. kirázott a hideg...
CsengőKép cdt nagyon köszi
MaccsKépgratu a szakdolihoz Kép csak meglett. most már tessék kicsit aludni is....
ErikaKép miért nem csinálták meg? Mikor mentek? Szorítok nagyon.
JutiKép 1-2-3 gyerek leírás nagyon jó. Tapasztalom a 2.kat Kép
TitanillaKép Jó az "öreg" a háznál Kép Kép gyere csak én örülök neki.
ViolaKép Kitartás!!!

Minden gyerek (már nem bébi) nagyon helyes.
Név-szülinaposok gratula.

Én ma nagyon boldog, mert ma van a 3 éves házassági évfordulónk és este apa visz vacsizni, tökik meg itthon maradnak barátnőmmel. Fejek egész nap, hogy ha netám most borul meg a pici, legyen mihez nyúlni.

Bocs, még annyi mindenkinek akartam, de Milán felébredt és Juti leírása szerint rohanok felvenni, nehogy a nagyobb felébredjen a sírásra Kép

Na pussz, lépek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

CsajokKép

Idöm nincs, csak bárányhimlöhöz nem tudok nem hozzászólni!
Dokkerbarátné szerint barihimlö elleni szurrancs - ölég gagyi, mert ö csak akkor adja, ha a szülö kéri, nem ajánlja. A beoltottjai fele visszajön a bárányhimlövel, tehát a szuri ki tudja miért nem, de nem mindenkinél müxik. A tv által hirdetett szuper-szar szövödmények pedig bármely betegségnél elöfordulhatnak. Neki, a 25 éves kórházi + körzeti dokis gyakorlata során egyetlen szövödményes barihimlös gyereke volt.
Átvészelt himlö = totális védettség, oltás = vagy véd, vagy nem.

Csajok, okosak vagytok! Nem kell mindent elhinni a tv-nek. Mérlegeljetek. Aztán ha ezt gondoljátok biztosnak, oltassatok, de ha nem teszitek, még nem lesztek rossz anyák. A nem beoltásból nem következik egyenesen a médiumok által sugallt szörnyü szövödmény.

Mi megvagyunk, Boti olyan mint Reditke Bálintja - irtó nagy kópé, hihetetlen energiacsomag és baromi rosszcsont, hugit azonban imádja.
Kiscsaj vigyorog, dumál és nyálzik. Szinte átalussza az éjszakákat. Ruhástól 8 kg 3 hónaposanKépKép

Majd dobok képeket, de ma talán eljutunk ügyvédhez előszerződést kötni -KOPP-KOPP-KOPP, így most igyekszem mindenkit idöre pucc-parádéba vágni.

csók
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!

En is kerdeztem a doksinonket!
O is azt mondta, hogy 5 ev korhaz + 30 ev korzeit gyerekorvos tapasztalataban nem talizott szovodmenyessel. Ellenben most, mert ez mar a regi baranyhimlo egyik mutacioja.

O is csak akkor olt, ha kerik. Hozza is mennek vissza oltottak baranyhimlosen.

De egy erv mellette szol. Aki oltottan kapja el a betegseget, annak nem lesz az egesz teste tiszta piri, es nem tart majd 2 hetig, hanem csak egy ket napig.

En abban remenykedem, hogy beoltom es majd elkapja a baranyhimlot es par nap alatt tul is leszunk rajta.

Nekem gyerekkoromban nagyon durvan kijott es vagy harom hetig voltam beteg. Minden hol tiszta kiutes, meg a belso szerveim is, mert korhazba kerultem vele.
Szerencsere megusztam szovodmeny nelkul.
Na ezt szeretnem elkerulni nagyon.

Ha nem kapja el Zoli az oltas miatt, akkor majd 13 evesen elviszem az orvoshoz beadatni neki, ha rajtam mulik tuti megkapja.

Na nekem ezt mondta a doksi es a velemenyem.
Ennyit a bhimlorol.

Magi
Vendég

Magi!
Én osztom a véleményed. Mi doki nénink is azt mondta, hogy most nagyon erős a vírus. Sok gyereken nagy fekélyszerű sebek jelentkeznek. S nem is beszélt a szövődményekről. Egyébként Õ is csak kérésre olt.
Mi beoltatjuk a fiainkat (vagyis Nimród már be van oltva) S pont ezért. Ha elkapja, nem mindegy mennyire. Szerintem fontos, hogy ha lehet pár nap alatt túllegyen rajta s ne kelljen hetekig szenvednie.

Csirkesz! Szerintem sem rosszabb semmivel az aki nem oltat, mint aki igen. Kép
niácska

nos, még annyit a témához, hogy a vírus nem mutálódott, hanem kb 5 éves hullámai vannak erősségben és most tényleg erősebb. mondta vala a tévés főbariszaki.
de asszem a műsort és néhány baris honlapot is az oltóanyagosok szponzorálják...

Reditke
Nagyon ügyik vagytok, csak így továbbKép gondolom nem eccerű, de tényleg ügyi vagyKép boldog évfordulótKép

Csirkesz
komoly a 8 kilóKépKépKép hát, én mingyá gondoltam, hogy a topk B-i (Bálint, Boti..) nem lesznek kispályások kópéságbanKép várjuk a sztárfotókat.

Gellike ma kopi lett, apa elvitte fodrászhozKép nem kicsit ordított, de olyan kis golyó lettKép
vagesz.

na pusz
j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Ebben a tuti-szuper jó időben szinte egész nap kint "lógunk", úgyhogy egyre kevesebb időm van netezniKép vagy Kép

LivKép
Olvastam mi történt Dáviddal, remélem már túl vagytok a nehezén, nagyon sajnálom szegénytKép

ReditkeKép
Olyan jó olvasni, hogy ennyire jól alakulnak a dolgaitokKép

CsirkeszKép
Hajrá a költözés-projekthezKép

Barihimlő:
Annyira kiveséztétek, hogy már nem is tudok sok újat írni, én ma kérdeztem meg a dokinkat. Õ annyit mondott, hogy személy szerint nem ajánlja és hogy most jelent meg egy cikk erről a Patika Magazinban (mármint az oltásról), de ott a jó apróbetűben benne van, hogy elsősorban azoknak ajánlják, akik immunhiányban vagy valamilyen krónikus betegségben szenvednek. Szerinte a média erősen eltúlozza a dolgot és biztos, hogy a gyógyszergyártók "keze" is erősen benne van.

Marciról:
Múltkor írtam (mikor Liv kérdezte, hogy kinél mennyit beszélnek a kölkecek), hogy Marci még abszolute semmit nem dumálKép Viszont elképesztő, hogy mutogatással 100%-osan ki tudja magát fejezni.
Ha éhes vagy szomjas, akkor kéretőzik hozzám, mutogat ki a konyhába, amikor odaérünk, körülnéz, rámutogat azokra a dolgokra, amiket megkívánKép
Ha a jáccón megunja az ottlétet, akkor beül a kocsijába, mutogatja a bizt. övet, hogy azt akkor most be kell kapcsolni, aztán mutogatja a játékait, amiket érkezéskor be szoktam szórni a homokba, hogy azokat most össze kell szedni, aztán lehet indulni haza.
Ha sétálni akar, akkor hozza a cipőjét és mutogat a lábára.
Ha befejezni a kajálást, mutogat a tányérjára és a konyhapultra, hogy a tányért oda kell tenni, vége a memminek.

Júniustól úgy néz ki, ismét egész nyárra leköltözködöm gyerkőcökkel Sümegre, úgyhogy jó hosszú ideig nem fogok hallani RólatokKépKép Szeptembertől Marci megy bölcsibe, én vissza melózni, ki akarjuk használni ezt az utolsó hosszú nyaralást.
Ezért arra gondoltam, hogy még mielőtt eltűnnénk, szeretnék egy talit szervezni hozzánk úgy kb. 2-3 hét múlva. Lehet akár hétközben, akár hétvégén is. Legközelebb nem is tudom, mikor lenne lehetőségem találkozni veletek.
Írjatok, hogy ki tudna eljönni.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Jövő vasárnap az anyák napja, nem?

Dávid most nem hagy olvasni, így leírom, mi volt ma, aztán később visszaolvasok.

Ma voltunk kontrollon, a gyulladás elmúlt, de minden nap egyszer, fürdés után vissza kell húzni a bőrt, hogy ne tapadjon vissza, és csöpögtetni Betadine-t vagy kamillát, hogy megelőzzük a további gyulladást. Nyár végén kell visszamenni újra, akkor eldől, hogy kell-e műtét, de először majd kenőcsös kezeléssel próbálkozunk, azt mondta az orvos. A műtét különben 3 éves kor között szokott esedékes lenni.
A berepedések (van vagy nyolc, elég rémisztő) valóban gyógyulhatnak hegesen, bár én egyelőre azt sem tudom, hogy ha naponta egyszer visszahúzzuk a bőrt, így, hogy ennyi helyen be van repedve, egyáltalán hogyan tud meggyógyulni?

Kép

Kép
liv

Kata, találkozó jó ötlet, ha tudunk, biztosan megyünk.

Kép

Kép
liv

Sziasztok4

Boldog névnapot Márk Kép

Noémi Kép Fanni nem jön, csak én megyek Dórival Kép A nagyobbikkal is félek elindulni, Fanni szerintem túl kicsi lenne egy ilyen úthoz. Apa sem tud jönni, ezért úgy láttuk/látjuk jobbnak, hogy a pici marad itthon apával. Hááááh, majd elválik, mennyire jó ötlet Kép
Egyébként mi 3 hete lyukasztattuk ki Fanni fülét, de nekünk nem mondták sem Fanninál sem Dórinál anno, hogy alkohollal kell kenegetni. Csak annyit, hogy 2 napig nyugton kell hagyni, utána naponta megtekerni a fülbevalót. Mindkét csajszi füle tök hamar és tök szépen begyógyult így.

Egyre jobban be vagyok halva Fanni fogain. Most 12 van, és ebből 3 az utolsó 1 hétben jött ki. De nem ez a lényeg, hanem hogy most már totál vámpírfogú a csajszi KépKépKép Jobbra-balra fent-lent az 1.-2. fog mellett nagy lyuk, és utána ott van a 4. Attól félek, hogy ha majd a 3.-ak jönnek, akkor még jobban fog neki fájni, mert ugye nem tud olyan könnyen benőni 2 fog közé a 3. ( szemben a normál esettel, mikor "csak" oda kell nőnie egy fog mellé ).

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Újra csak a bárányhimlővel kapcsolatban szeretnék hozzászólni. Eddig elég biztos voltam a dolgomban, de most azért sikerült egy kicsit elbizonytalanodnom. No, nem azért mert nem hiszek benne, hanem azért mert annyian írjátok az ellenvéleményeket.

Ami nekem mellette szól:
1. Számomra kicsit elfogadhatatlan, amikor arról beszélnek, hogy nincsen vele elegendő tapasztalat, hiszen több mint húsz éves külföldi tapasztalat áll a hátterében.
2. Aktív immunizációról van szó, ami nem azt jelenti, hogy az ellenanyagokat juttatják a szervezetbe, hanem azt hogy a szervezet igenis találkozik a vírussal, és saját maga építi ki a védekezését a kórokozóval szemben. Így megjósolni is igen nehéz, hogy vajon éppen 5 év múlva gyengül-e meg a szervezet védekezése ellene.
3. Gyermekkoromban a rubeola oltás is még csak az ajánlott védőoltások közé tartozott, ma már a kötelező védőoltások között szerepel. Ki tudja, hogy gyermekeink felnőtt korára lehet ez az oltás is kötelező lesz, így esélyük sem lesz annak elkapására, ha mégis az oltással járó védettség megszerzését választjuk, és nem hiszünk 100%osan a védelmében.
4. Kíváncsi lennék azokra az orvosokra, akik most kézzel-lábbal tiltakoznak az oltás ellen, ha megkeresné őket az oltóanyag gyártója valami jó kis ajánlattal, akkor is ennyire tiltakoznának az oltás ellen.
5. Vajon a gyógyszergyáraknak valóban az az érdekük, hogy most minél több oltóanyagot adjanak el és vállalják később az esetleges feljelentések hadát, ha mégis teljesen hatástalan a dolog?
6. Mivel, mint minden betegség a bárányhimlő is járhat szövődménnyel, (igaz gyakrabban jár azoknál az egyéneknél akik immunhiányos állapotban szenvednek) én mindig attól félek mi van akkor ha az én gyerekem az az 1000-ből éppen az 1, akinél mégis szövődményesen lép fel.
7. Illetve itt van még egy csomó védőoltás, amit beadatunk, de igazán nem tudjuk a szervezet mit fog tenni, valóban hosszútávú-e a védettség. Pl. a BCG-ről miért nem beszél senki sem, hogy idővel megkophat és már lehet nem is vagyunk védettek a TBC-vel szemben, mégis kötelező.

Ami pedig ellene szól:
Én magamat meggyőztem, hogy be kell adatni a gyerekeknek, de mi van akkor ha nincsen igazam, és valóban később mégis elkapják?
Szóval iszonyat nehéz döntés, és a jó döntés meghozatala a legnehezebb, mert mindkét oldalnak 50% esélye van a győzelemre.

Nem is folytatom, mert egy regényt tudnék írni érvekről és ellenérvekről. A lényeg mindenki higyjen annak, akinek akar, és tegyen azt amit jónak lát.

Minden baba gyönyörű a képeken!

Puszi,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Csirkesz!
Az utolsó érv amit írtál a leginkább meggyőző!Valóban ha himlős lesz a csemet az már többé soha nem kapja el.

Lányok!
Egy kicsit panaszkodok!Tegnap befejeződött apunak a sugárkezelés.Nem használt....Nem nőtt a tumor de nem is zsugorodott.Szegény negyon elkeseredett.Én ezt a kezdetek kezdetekor sejtettem,hogy nem használ de most,hogy ezt a doki mondta ki...Õ nagyon bízott benne.Mi tudtuk,hogy ha sikeres lesz a sugarazás akkor sem tudják megműteni ő mégis reménykedett.A műtét azért nem lehetséges mert főerek mellett van.Szörnyen néz ki a bőre.Olyan mint ha megégett volna.Most várunk mert pihenni kell a szervezetnek és talán majd elkezdődik a kemoterápia.A baj csak ott van,hogy az nagyon igénybe veszi a szervezetet és ő már így is elég sokat fogyott és a szervezete sem olyan erős mint a kezdetekkor.Bocs a panaszért!
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti,

múltkor hallottam fél füllel, hogy a sárgabarack magjában van egy anyag, ami a daganatok ellen jó. Állítólag az Ökonet árusít valami kivonatot a magból, amit érdemes szedni. Nem tudom, mennyire van így, talán érdemes utánajárni, sokszor a természetes gyógymódok többet segítenek, mint az orvosiak. Drukkolok, hogy javuljon apukád állapota!

Lányok,
névnapi köszöntéseket köszönjük! Kép

Majd még jövök!

Kép

Kép
macsek11

Még mindig az oltásokhoz...
Boti megkapta a második kullancsos immuninjekcióját, Csenge most hétvégén kapja a 3 hós szurit.
Na meg apjuk és én is megkapjuk az elsö kullancsosdit.

Boti még mindig nem nagyon beszél mások számára érthetöen. Eddig mondta: aja - és szerény személyemet jelentette. Most mondja mindenkinek, aki magasabb nálaKép Két szót használ magabiztosan: viz (értsd: víz, ill. inni kérek). tiz (értsd tüz). Hangutánzók közül: pissz - és az orrspray-re érti, és pisszegései közepette kéri, illetve engedi a spriccentést.
Be van gözölve mindennemü szeszes italért, mert már kóstolta a sörhabot és cuppogott, hogy fini, a borba meg nem gyözte volna mártogatni és lenyalni az ujját, ha hagytuk volna. Pálinka közelébe ezek után nem is engedjükKépKép

Kép a hétvégi fürkiröl:

Kép

Márknak happi néjmdéjt!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kriszti, sajnalom hogy edesapad ennyit szenved. Remelem nem minel tovabb az unokakkal lehet, mint az en aposom. Tudod mar sokat irtam de 10 eve tul van a kemon es stagnal az allapota....

Ma voltam dokinal. Jelentem a masodik is pocsos. Most aztan torhetjuk a fejunket fiu neven....

csengo 24+0
lattatok ki van a 2006/07 teli babasoknal????
Vendég

bocsi a masodik mondatban nem helyett meg lett volna....
Vendég

Csengo!!!

Gratulalok a kis pocsoshoz!
En nem tudom ki van a 2006-2007 teli babasoknal.

Nalunk Zoli meg csak annyit mond, hogy anya, apa, Agi, auto, vau-vau. Ennyi a tudomanya!!! Kép
Szoval nem beszelunk nagyon, de akar mit mondok neki, mindent megert es szepen szotfogad.

Bar igazabol a ket veglet a gyerek. Vagy nagyon rossz, vagy nagyon jo. Atmenet nincs. Igy neha fesziti az idegeim.

Magi
Vendég

CsengőKép
gratu a fiúcskához Kép megnéztem, láűttam. gratuláltam is.

KrisztiKép
Apudnak a legjobbakat!

CsirkeszKép jó a kép.

Milán ébredt esti szopihoz, megyek. Utálja, ha netezek Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok most néztem meg az említett topikot és Beszti a boldog kismami.Hatalmas gratula neki!
GnéKriszti
gnékriszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?