Sziasztok!
Most már azt mondhatom, hogy némi tapasztalattal szolgálhatok mosható pelus téren.
Biobabával teljesen egyet kell értsek és a saját tapasztalatunk is ezt támasztja alá, a mosható pelusból még egyetlen egyszer sem folyt ki a pisi és a kaki, míg az eldobhatóból rendszeresen, márkától függetlenül, és a színes, nem fehéríthető ruhákból szinte képtelenség eltávolítani az anyatejes kaki foltját. Azonban a textilpelus belső részből a kaki kifolyik a külsőbe, ezért azt is gyakran kell mosni, ezért nem lesz elég az ajánlott 3 db külső, mindenképpen vennem kell még min. 2 db-ot. A 18 db textil belső tökéletesen elég. Én használok még papírt is, ami lebomló, ez azért ajánlatos az anyatejes kakinál is, mert a nyálkásabb, túrósabb részt felfogja, kevésbé lesz foltos a pelenka. Nálunk ez azért is fontos, mert Szabi hihetetlen mennyiséget képes kakilni. Az étvágya hatalmas, 2 hónaposan 6600 gr, igencsak óriásbébi és csak anyatejen él.
Nagyon szépen belejöttünk a használatába, Szabit és minket sem zavar a nagyobb bugyor, sőt, már annyira megszoktuk, hogy fel sem tűnik. Ha belegondolok egy csurig telt eldobható sem sokkal kisebb a babán.
Más: Lányok, tudnátok nekem segíteni abban, hogy hova fordulhatnék a problémámmal?
December óta folyamatosan beteg vagyok
Kezdődött hörghuruttal, majd 2 hónapja, szülés után tüdőgyulladásba ment át, nem sokkal később krónikus arcüreggyulladásom volt és utána hihetetlenül megfáztam. Még az aranyerem is ott van, amit rendbe kell hozni. Szerdán pedig tejlázam lett, nem maradt ki szopi, nem volt csomós, hanem baktreiális fertőzéstől van valószínűleg. Már azóta szedem az antibiotikumot, de a gyomrom nem bírja. Ez már a 3. antibiotikumos kúra 2 hónap alatt. Most újra elkezdtem szedni a Protexint, remélem valamennyit segít. Bár már arra is gondoltam, hogy nem az antibiotikumtól megy a hasam, hanem benyaltam valami vírust. Sajnos a terhesség annyira legyengítette az immunrendszeremet, hogy képtelen vagyok összeszedni magam, egyik betegségből a másikba esek és ez már lelkileg is teljesen kikészít. Vitamint szedek, folyadékot iszom, márcsak a szoptatás miatt is. Szerintetek milyen orvost keressek fel ezzel a problémával?
Köszi.
Pirus