Új privát üzeneted érkezett!

Szia Indianyó, gratulálok a gyönyörű babához! Kép

Anna
kannácska

HÁTEZNEMIGAZ...előbb sehol semmi aztán meg megint ikrek... nem tom mi van a babanetemmel!

Indianyó, fogadd szeretettel azért a dicséret áradatomat, azt hiszem elfér! Kép

Anna- remélem csak eccer-izgulok
kannácska

Köszönöm szépen a dícséreteketKép

Büszkeboldoganya

indianyo

biobaba

BiobabaKép Nektek pedig gratulálok a pelusmentes léthezKép

A joghurtkészítés pedig csodaegyszerű dolog, az égvilágon semmi más nem kell hozzá, mint jóminőségű tejecske, 1 kanál natúrjoghurt(ezt a kézmelegre lehűtött forralt tejbe keverjük bele), egy jó kis lábaska, amiben felforraljuk a tejet - kicsit továbbforraljuk, hogy sűrűbb legyen, valamint valamiféle melegen tartó eszköz - hogy csak nagyon lassan, kábé 12 óra alatt hűljön ki a joghurt. Én erre a célra pulóvert ill. vastag takarót használok télen, nyáron pedig csak egy törülközőt tekerek a lábas köré és este szoktam elkészíteni, így reggelre már ehető is. Ez egyébként a hagyományos indiai joghurtkészítés receptje.
Lehet jóféle tejporral sűríteni, akkor krémes állagú lesz - itt csak a jóféle tejpor beszerzése nehézkes, emrt a legtöbb "tejport" növényi alapanyagokból (?!) állítják elő...

Szépséges vasárnapot mindenkinekKép Mi hamarosan megyünk szavazni Dominóval Kép

indianyo

BiobabaKép Épp akartam kérdezni, mit tudtok erről, ma hajnalban, pocakfájós etetés közben láttam az M2-n a Critical Massról szóló műsort, nagyon érdekes és szimpatikus volt.

indianyo

Tok jol nezett ki, amikor mindenki felemelte a bicajat...

Jo lenne, ha lennenek normalis kerekparutak, kerekpartarolok. En regen mindenhova, minden evszakban bicajjal mentem, de amiota itt lakom Budapesten, elegge beszukult a mozgaster. Persze leginkabb azert, mert nem merek mindenhova bicajjal menni. No meg vannak a kerekpartolvajokKép TOlem meg nem loptak sikeresen, mert utanamentem, es kiszedtem a kezebol a bicajom, de azert nehany ismerosomet mar megfosztottak a jarganyatol.

No a lenyeg, h remenyseg szerint sikerul sokakat bringazasra osztokelni. Csak utak kellenek hozza, meg biztonsag (amit mondjuk valamennyire el lehet ugy is erni, h lekapargatja az ember a markajelzest a bicajarolKép) Sok bicajos talan apasztana az autosok szamat. Az autok szamanak apadasa talan tobb zold teruletet eredmenyezne, meg tisztabb levegot...
biobaba

biobaba

biobaba

majd elfelejtettem, a legidosebb resztvevo 92 eves voltKép
biobaba

biobaba

Hello!

Critical mass éljen Kép! Mi az elözöknél ott voltunk, nagyon vidam megmozdulas! és egyre többen mennek (most azt hiszem 50 ezren voltak!). Régen brigaval közlekedtem, de miota pocakos lettem aztan anyuka feladtam, mert tul életveszélyesnek tartom. A parom mar több, mint 10 éve nyomja és nagyon féltem a tüdejét Kép Kép De lehetetlen lebeszélni, még bukorol sem akar hallani Kép...
Tényleg sok (egybefüggö) bicikliut kellene + kissebb forgalom + agyatültetés néhany autosnal Kép
Nem tudom pesten lesz-e valaha olyan mozgalom, mint pl Londonban, ahol erösen korlatozzak a forgalmat a varosközpontban. Eléggé pesszimista vagyok, mert nagyon sokan vannak, akik nem tudjak az életüket kocsi nélkül elképzelni és ezt nyilvan a döntéshozok is tudjak Kép
De, ha egyre többen mennek a critical mass-ra talan van egy kis remény Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Indi, köszi a joghurt receptet Kép!

Sára

Kép

Kép
saara

Jaj, még akartam irni, hogy nagyon jo a könyvecske, amit Biobaba ajanlott (Testapolo kislexikon) és csak 600 Ft, érdemes elolvasni, minden ufonevü komponens benne van, szoval hajra Kép!
Ez+ a tudatos vasarlos könyvecske a haztartasi vegyanyagokrol => garantaltan felszabadul jo sok hely a fürdöszoba polcain Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Saara, hat igen, en is ettol felek. Itt Magyarorszagon kicsit nehezen jut el a fejekbe, hogy nem attol leszek valaki, h kocsiba ulok. Most hetvegen is ledobbentem, h milyen sokan kocsival mentek valasztani. Pedig nincsenek ezek a helyek messze...
Szerintem azert inkabb olyan 30ezer ember lehetett a Critical Mass-onKép Az is jo, h tapasztalt bringasok adnak tippeket, h h eld tul a bicajjal valo kozlekedest. Ujra felpattanhatnalKép

Azon mondjuk ledobbentem, h ugye gyerek nem mehet nagyforgalmu uton 12 eves kor alatt. De a szulo meg nem mehet a jardan, ha lehet menni az uttesten. Ez a problema eddig nem volt nalunk, bar meg most sem aktualis, mert nem bicajozik meg egyedul, de azert eleg durva. Ja es h 10 km/h a megengedett sebesseg a jardan. Kivancsi leszek, h h mondom majd el a gyereknek azt, h csak ennyivel tekerhet... Mikozben en az uttesten hajtok. Tizzel... Tenyleg ki kene szoritani a kocsikat. De ha azt veszem, h az uzemanyag keszlet fogytan... Hatha.
biobaba

Még valami, bocs Kép
A multkor irtam a Humusznak par dolgot kérdezni, közöttük a joghurtos poharakat is és ezt a -szamomra meglepö - valaszt kaptam : "Műanyag poharakat a városi szelektív gyűjtőszigeteken, a műanyagos konténerekbe kell dobni, lehetőleg tisztán."

Lakossági hulladékgyűjtő udvarok Budapesten:
III., Testvérhegyi út 10/a. Tel.: 439-2351
IV., Ugró Gyula sor 1-3. Tel.: 230-2644
IV., Zichy Mihály u. - Istvántelki út sarok Tel.: 370-9863
VIII., Sárkány u. 5. Tel.: 210-5995
IX., Ecseri út 9. Tel.: 280-6664
X., Fehér köz 2. Tel.: 260-9119
XI., Bánk bán u. 8-10. Tel.: 464-5907
XIII., Tatai út 96. Tel.: 329-8437
XIV., Füredi út 74. sz. mellett Tel.: 222-5552
XV., Károlyi S. u. 119. Tel.: 305-2429
XV., Zsókavár u. végénél (a 65. szám után) Tel.: 410-5340
XVI., Csömöri út 2-4. Tel.: 405-4584
XVII. Gyökér köz 4. Tel.: 259-1691
XXI., Bajáki Ferenc u. 86. Tel.: 420-7710

Nyitva tartás: Hétfőtől - péntekig: 10-18-ig, Szombaton: 8-14-ig

Ugy tudtam nem lehet....

Sára

Kép

Kép
saara

Saara, en is igz tudtam, es most szombaton en is megkerdeztem, es nekem is ezt mondtak. Hat majd megprobalom.

Tudorol meg eszembe jutott, h tobb helyen is olvastam, h leginkabb az szivja a szmogot, aki a kocsiban ul.
biobaba

En meg ezt talaltam Kép, en is ugy emlekeztem, a tejfelesdoboz senkinek sem kell.
http://www.fkf.hu/szelektiv/oldalak/muanyag1024.htm
Műanyaggyűjtő tartály
(sárga)
Üdítős, ásványvizes PET-palackokat, kiöblített háztartási flakonokat és azok lecsavart kupakjait (samponos, habfürdős stb.) háztartásban előforduló tiszta fóliát (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák stb.) dobhatunk bele.

Ne dobjunk bele zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont. Tejes, joghurtos poharat, margarinos dobozt, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott!
petine

Mosas kerdes:
a mosogepek szeretik a mososzodat? Ma epp mosogepszerelo volt nalunk, aki nehany (olcsobb) mosoporrol kifejezetten rossz velemennyel volt, nehyany (dragabbrol) meg ellenkezoleg. Mintha azt mondta volna, hogy az alapanyag a mososzoda, de nem mindegy, mit kevernek hozza (ha jol ertettem).
Petine
petine

Akkor mostmar végképp nem tudom mi a helyes Kép

Biobaba, neked is a Humuszosok mondtak? Lehet, rosszul tudjak??? Ez elég rémesen hangzik....

Sára

Kép

Kép
saara

A mosószóda hagyományos vízlágyító, ezért szeretheti a gép...
Anna
kannácska

Igen, nekem is a humuszosok mondtak. Hat majd elmegyunk a hulladekudvarba, ugyis aktualis lesz mar, aztan megkerdezzuk.

Mososzoda: nalunk semmi problemaja a gepnek a mososzodaval. Evente ontok meg bele 1x 1-2 liter ecetet 95 fokos ures mosasra (centrifugalas nelkul, es egy estere benne hagyni ezt az ecetes let), illetve felforralt ecetet beonteni a mososzer tartalyba, h az esetleg ott kepzodott vizkovet is leszedje.
biobaba

Sziasztok!

En junius vegere varom a babamat a haztartasomat is igyekszem kornyezettudatosan vezetni es a babat is igy szertenenk nevelni. Tudom, hogy mar szazszor vegigbeszeltetek a pelenke kerdest, de nalam most aktualis. Halas lennek, ha megirnatok, melyiket erdemes valasztani.Textilpelenkara gondoltam, de azert elotte kiprobalnam, mielott befektetunk. Mik a tapasztalataitok?

koszonom

judit

Kép
jud_it

Szia Judit!

Itt elegge ki van mar vesezve a temaKép
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/23625.html?1145886924

Biobaba
biobaba

CM meg:
http://www.pbase.com/mp3pintyo/image/59131293/original
http://img152.imageshack.us/img152/991/crw38548ph.jpg
Kép
nem a mienk, de szerintem, aranyos. Egy forumon azt irja a szuloje, h vegigtekerte a gyerkoc a kb 15 kilometertKép
biobaba

Annyira édes ez a kis srac Kép Kép! Arany palmat neki Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Tok jo lenne egy ilyen bicajKép
biobaba

Jó bizony! Kép

A gyerkőcöt milyen idős korától lehet a biciklis gyerekülésbe tenni? Amikor már ülni tud, vagy más képességeknek is a birtokában kell, hogy legyen? (pl. hogy értse, hogy a lábát hogy kell tartani vagy hogy kapaszkodni kell...)
A másik, hogy vajon a gyerekeknek kitalált biciklis utánfutó Magyarországon engedélyezett? És ha igen, nem életveszélyes itthon használni?

Köszi!
Törpenyúl

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
torpenyul

Szia Torpenyul!

Mi bicajon is haton visszuk a gyerkocot. Bar mar 15 kilo, eleg nehez, most akarunk majd venni ulest. Ezek a mostani ulesek mar olyanok, h nem tudja bedugni a labat a kullok koze (mint pl en gyerekkorombanKép, meg most is latszik a helye), es biztonsagi ov is van hozzajuk.
Aztan ha maganak nem is vesz az ember sisakot, a gyereknek jobb, ha van valami jo bukoja.

Utanfutot nem tudom, de letezik olyan bicaj, amin elol van ez a dolog.
http://www.winther-bikes.com/pages/kangaroo.php
A Happyland forgalmaz Winther cuccokat, lehet, h tudnanak ilyet is rendelni.
Biztos van nehany elszant kerekparszerelo, aki osszerak neked olyan bicajt, amilyet szeretnel. De en csak egy ilyet ismerek, o meg Kecskemeten van (volt?).

Biobaba
biobaba

Saara, kérlek nézd meg a könyvecskédben, h mi az a xantán! előköszi

Petine, bizony én is BMEs vagyok... 7. éve Kép Kép , most komplexezem a közép tanszéken, jó lenne végre leadni!!!! (...jól értettem h Te is az építészmérnökin végeztél?)

szasztok, Anna
kannácska

köszönöm a vaálaszt, sokkal okosabb lettem. Két kérdésem maradt: ha nem tudom napon szaritani a pelenkakat, akkor mi történik? MIndenhol benne van a leírásban, hogy napon kell szárítani nekünk meg egy négyzetcenti erkélyünk sincs. Másrészt most láttam a babanatura oldalon a Bambinomio pelenkát így kép alapján egész minőséginek tűnik. Tudtok róla valamit? Én csak a Monapelt láttam élőben, az nem nagyon győzött meg.

Kép
jud_it

A nap a feherites, meg valamennyire fertotlenites szempontjabol jo. Van olyan szarito, amit ablakba is ki lehet tenni. Azt sem tudjatok megoldani? De feltehetoleg nap nelkul is megszaradnak majdKép Gondolom, a ruhaitokat is bent szaritjatok. Esetleg kicsit tobb ecetet teszel obliteshez.

Bambinomio: lattam eloben, de nem hasznaltuk. Csak leszoktato bugyiban van ilyenunk. Csini, de a Popolini kicsit tobbet bir, bar eleg bugyutan nez ki. Kulsonek en a gyapjut javaslom meg mindig a gumibugyik helyett. Kicsit talan nagyobb lesz tole a csomag, de ez a gyereket nem akadalyozza a mozgasban. Monapel: van, akinek bejon, nekunk nem igazan valt be.
biobaba

Anna, xantangumi szerepel a könyvben, 2 ++ jelzi, tehat ajanlott. Funkcio: kötöanyag, megjegyzés: mikrobialis eredetü. Ennyi.

Törpenyul, igy néz ki egy biztonsagos gyerekülés:

Kép

Van ennél kommerszebb valtozat is, szép rozsaszin müanyagot lattam legutobb Kép Kép
Erröl beszélgettünk a multkor 2 gyerekes ismerösökkel, azt mondtak lehet hasznalni, ha mar tud ülni a gyerek.
Allitolag 2 méret létezik, szerintük nem érdemes a kicsit megvenni, mert pik-pak kinövi a gyerek.

Utanfuto: Elöl szimpatikusabb, de szerintem igy is veszélyes, én nagyon féltenél a manot...

Sára

Kép

Kép
saara

Saara, ezt az ulest hol talaltad? Megneznem eredetiben.
Azert en inkabb a dragabbat vennem meg, ha biztonsagosabb. Eddig is azert nem hasznaltuk, mert az volt a para, h leesik a gyerek a gyerekulessel egyutt a bukkanoknal.
biobaba

http://www.neuzer.hu/company.php?CategoryID=71
talaltam ilyen eloreteheto gyerekulest is, ez nekunk mar kicsi, de ha vkinek 2 gyereke van, es az egyiket meg lehet elol vinni... V ha nekunk lesz masodikKép Van vkinek ilyennel tapasztalata?
biobaba

vagy ilyesmivel az utanfuto helyett, ha mar nagyobb a gyerkoc?
http://www.bikes2udirect.com/A0002.html?id=rd7pgL43
http://www.bikes2udirect.com/A0010.html

nekem meg a gyerekulessel kapcsolatban az is gond volt eddig, h a gyerek elalszik. A gyerekulesben meg fiyeg a feje osszevissza. A Wallaby Evolution ulesre mashol azt irjak, h ebben alhat. Ismeri valaki? Vagy ezt? Ezekhez hasonlot itthon hol lehet kapni?
biobaba

Egy francia oldalon talaltam: http://www.britax.fr/siegevelo.htm
de mashol is lehet keresni: http://www.britax.fr/contacts.htm

Az elsö trailer kicsit instabilnak tünik ranézésre. A masodik talan jobb. A wallabyt nem ismerem, de ha nincs oldalt semmi, ami megfogna a gyerek fejét... Szerintem a startlapon lehet probalkozni, biztos vannak üzletek, ahol lehet tuti gyereküléseket kapni. Megkérdezem a biciklis havereket is, hatha tudnak valami jo helyet....

Sára

Kép

Kép
saara

igen, azzal a Wallabyval nekem is ez a gondom, h ha lefordul, oldalt semmi nincs, meg ha elalszik, rajta a sisak, oldalt nem fog semmi, hiaba dontheto, ebben is fityegne a feje, a masodik lenne jo, de az nincs itthonKép
biobaba

Húúú, köszönöm a sok jó választ! Asszem Bp-re tényleg jobb az ülés, mint az "elől-" v. utánfutó.
Villő lányunk még kicsi (egyelőre még ülni sem tud Kép), de nyáron az uszodába már jó lenne bicajjal menni vele. (BKV-val messze van, bicajjal közel Kép)

Törpenyúl
torpenyul

Pardon: elölfutó Kép

Törpenyúl
torpenyul

Torpenyul, ha annyira kicsi, akkor en inkabb haton vinnem. A mienk most volt 3 eves, es meg mindig haton hordjuk bicajon. OK, mostmar akarunk venni ulest, de eddig biztonsagosabbnak ereztuk igy. Nekunk olyan hati hordonk van, amiben, ha elalszik, ki lehet tamasztani a fejet, nem nehez a hordozo. Majdnem olyan, mint egy kendo, csak nem tekersz magadra annyi anyagot. Bringan ez jobb is szerintem. Bar egyik baratnom a bringara is kendovel kototte fel magara a kisebbik gyereket. Epp a mult heten jott mogottunk 2 csaj bringaval, es mondtak, h ok is ilyet akarnakKép Mindkettonek volt gyerekulese.Kép
biobaba

Biobaba és hol lehet ilyen hati hordozot kapni? Jol hangzik, megnézném Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Hat itthon nemKép
Lehet, h masik topikban mar olvastal rola:
http://www.ergobabycarrier.com/
Nekunk meg a korabbi valtozat van, allitolag az uj meg jobbKép
biobaba

Biobaba, nektek ERGO-tok van? (mintha valahol ezt olvastam volna Kép - talán a hordozós topikban)

Törpenyúl
torpenyul

Bocs, mire elküldtem, már írtad is...

Törpenyúl
torpenyul

Ha netan valamelyikotok bringara pattanna: http://magwas.freeblog.hu/files/nothit/html/nothit_kesz.html
biobaba

Hahó!

Ugye jól tudom, hogy a kihelyezett szelektív hulladékgyűjtők műanyagos részébe csak palackokat lehet dobni? Ha igen, hová lehet egyéb műanyag hulladékot vinni (jelen esetben cd-kre és cd tokokra gondolok, most selejteztünk...).

Köszi előre is!

Kóbor
kóbor

off: Kannacska! en az eptorton komplexeztem meg diplomaztam. Nekem akkoriban szinte minden idomet lefoglalta az egyetem. Szoval sok kitartast neked igy baba mellett!
petine

Hali!

Senki semmit? Írjatok lányok, mert a férjem bedobja azt a csomó tokot a palackgyűjtőbe! (A CD-ket egyelőre nem, most meg nem mondom, miért e megkülönböztetés...)

Kóbor
kóbor

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?