Helló!
Márti!
Igen, igazad van
Gabi!
Hát valamelyik héten én is sűrű korpával ébredtem. Ráadásul most festettem feketére a hajam és annyira meglátszott a feketén a fehér korpa, hogy még amikor jobb idő volt is, inkább sapkában rohangáltam
Aztán vettem Head&Sholderst (remélem így írják
). Másnapra látható eredmény. Aztán rájöttem mégvalamire. Tettem hajhabot a fejemre.... Hát ettől korpásodott be. Egy kis flakon hajhabom van, de már vagy 4 éves, és lehet, lejárt a szav. ideje, v. elszokott tőle a bőröm. Ez is lehetséges.
Lányok!
Zsíros hajam volt sokáig. Egészen a szülésig. Akkor korpás lett
Na jó, azért mert nem tudtam rögtön megmosni a szülés után, pedig annyira megizzadtam, hogy majd megőrültem míg végre meg tudtam mosni
A kis drága állandó hasfájással küzdő újszülöttem mellett, meg örültem, ha alhattam, nemhogy még a hajmosással is bajlódjak. Kit érdekelt, hogy zsíros a hajam, úgyse mentem sehová. Ez most így gusztustalannak hathat, de most ott tartok, hogy hetente 1x elég hajat mosnom, mert nem zsírosodik azóta, és a korpának sincs nyoma, csak a véletlennek köszönhettem (fentebb írtam)
Csakhát az, hogy így magától megoldódjon a zsíros haj probléma nem kis idő, pár hónap, és ha nem a gyeremekágyi időszakban lett volna és nem lett volna ilyen nehéz akkoriban tuti, hogy még mindig én is 2 naponta mosnám a hajam.
Elvileg a túl gyakori hajmosás is előidézhet zsírosodást, mert a fejbőr annál több faggyút termel, hogy védje a hajat. (ezt talán megerősíthetné valami szakember is, mert ez az én szem. véleményem és valamikori hallott dolog)
na puszi
sasha