Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Remélem, mindenkinél jól teltek az ünnepek!

Ana,
Hát nálatok aztán történnek a dolgok rendesen! Kép Férjednek jobbulást, remélem, hamar rájönnek, hogy mi a gond. Négyfogú Olinak pedig gartula! Kép

Csajok,
Lehet, hogy Nórika nem is 8 hónapos? Rossz helyen volt kinyitva a naptár, amikor szültem? Kép Itt minden baba már olyan ügyes, Smici Annája kanállal eszik, meg ilyenek! Nóri meg csak forgolódik, aztán annyi. Ja és még mindig Csupaszíny Manyi, egy szál foga sincs, még készülőben sem! Mondjuk ezt nem bánom. A reggeli szopit lassan feladom, mert már csak satuzik az ínyével, vigyorog hozzá ezerrel, hiába mondom, hogy nem szabad. De az az igazság, hogy én is elröhögöm magam mindig, nem bírom megállni! Kép Érdekes, hogy délután és este eszébe sem jut bimbótcibálni, akkor rendesen szopizik.

Körkérdés: mit reggeliznek a babók? Én most tejpépet kezdtem adni reggelire, tízórai meg nincs nálunk, azzal elvan ebédig. Vagy tápszert kéne inkább adnom? De abban meg tök tapasztalatlan vagyok. Ha eddig nem kellett, most már jó lenne megúszni nélküle.

Floci,
Szerdát most kihagyjuk, sajna más program van. Majd legközelebb! Kép

Minyu,
Nekem sem szimpi ez a pénzezés húsvétkor, én nem adtam keresztfiamnak. Õ csak egy helyen kapott, nem is tudta igazán mire vélni a dolgot.
Csokiügyben besegítsek? Kép
Nagyon jók a képek! Kép Ha a csomagtartó ennyire tetszik Nándinak, akkor nem is kell gyerekülésre költeni! Kép

Gabuska Lívikéjét is jó újra látni! Kép

Sziszike,
Most regisztráltam a myVIPen, szerintem is az iwiw sokkal jobb, meg az már évek óta fut, rengetegen vannak rajta.

Szilbee,
Leventének jobbulást! Kép

Ja és Nórinak is 20-as cipői vannak, szandiból most 19-est vettem.

KépKép
KépKép
jdora

Leventének magas a rüsztje, így a 20-as a jó, ami egyébként hosszra nagy. De lehet, hogy veszünk majd inkább olyat, ami körbe tépőzáras.

Dóri
Köszi! A hangulata már jobb, meg a láz is lement. Viszont úgy néz ki, hogy a pocakra ment a vírus. Hasfogó, bélflóravisszaállító, répa almával ... és egyéb ilyen "nyalánkságok" jönnek...

Körkérdés
Levente még tejet kap, de én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki mit ad vagy adna reggelire, ha már nem lenne tejcsi, mert egyszer eljön az az idő is és hát jó rá felkészülni.
szilbee

Sziasztok!

Körkérdés a nyaralás!
ki hova szokott menni és ki tud jó helyet, ahova érdmes lenne elmenni. Kép

Sziszike

Kép
sziszike1000

Dóra, Szilbee Kép
Én nem vezetném be a tápit a helyetekben, inkább gyümi, vagy tejpép. Vagyis attól függ, mikor van a reggeli. Nándi 5-6 között szokott enni (most a hétvégén volt egy fél 7 is) ekkor tápit eszünk, és utána még kicsit visszaalszik. Utána már 9 körül szokott lenni a másik reggeli, vagy ez már majdnem tizorai, amiota rájött, hogyan kell rágni, azóta vajaskenyér + valami gyümölcspép (alma, banán, szilva, áfonya, öszibarack és ezek elgye vagy üveges bébiétel)

Sziszike Kép
Asszem én már válaszoltam, hogy hova "szoktunk" menni (nagyjából: sehova, csak 2-3 napra Tokajba)
Viszont barátosnémék voltak 5 hósbabával a Kolpingban és azt mondta, szuper volt! Illetve valaki még irta, vagy mesélte, vagy mondta, hogy Debrecenben voltak (talán még a nyáron) és az is nagyon szuper volt.

Dóri Kép
Nándinak 8 és fél hósan jött ki az elsö foga, sógornömék kislányának 11 hósan. És 8 hósan Nándi sem csinált szinte semmit (akkor kezdett el forogni), mondjuk én be is voltam sz.rva emiatt Kép

Na, megyek, megnézem mi ez a nagy csönd.

Kép
Kép
Kép
minyu

Szilbee,
de legalább a kedve jobb... Kép

Sziszike,
nyaralásra én is válaszoltam, pl. Toscana és Balaton tuti. Egyszerre több körkérdés is futhat, nem? Kép Kolpingról én is jókat hallottam.

Minyu,
én besz.rva nem vagyok, gondolom a súlya miatt nem erőlteti halálra magát. Tápi ügyben igazad lehet, maradok a pépnél. Kép A nagy csönd már nálunk is gyanús szokott lenni...

Ja és Nórinak életében először piros a feneke, csúnya kaka nem kicsípte? Most Sudocremet teszek, Neogranormon jobb lenne?

KépKép
KépKép
jdora

Leventének is kicsípte a hasmenéses kaki... de még a zacsit is. Kép
szilbee

Jdora
szerintem se kezdj tápit adni, ha eddig nem kellett, tejpépek elég jók.
Anna is elég lusta volt, én szintén paráztam, mint Minyu, ezért kihisztiztem egy beutalót gyógytornára (Dévényes). Szerencsére a gyógytornász feleslegesnek ítélte a parámat, de furcsa módon mikor megmozgatta Annát utána lett aktív a kiscsaj. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy parázz Te is!
Cipőből én 18-ast adok rá, ami egy picit még nagy, szandiból jó a 17-es is.
Popsija egyszer lett piroska neki, mikor autózás közben kakált be, de ennek ellenére jól aludt tovább. Én mindig a dokinénivel íratom fel azt a popsikrémet, amit a kórházba is kapott.
Nyaralást már írtam, a Kolpingról én is jókat hallottam, bár nem éppen pénztárcabarát hely. Elég sok helyen van már élményfürdő is, mi egy hétvégi proginak kiszemeltünk egyet.
Körkérdésem nekem is lenne: Ti adtok a gyerekeknek Fluor tablettát? (Idősebb anyuka ajánlotta nekem a fogak egészségének megőrzésére)

Na, jóccakát mindenkinek!!

Roberta

Kép
smici_robi

Cipő: mi 21!!!!-es cipőt hordunk, de Regi amúgy is hosszú baba. Múlt héten 75cm volt!

Ana!
A cukor kicsit magas, főleg éhgyomorra,6,6-ig jó, de nem ez lehet a baj szerintem. Drukkolok, hogy kiderüljön!

Jdora!
Mindkettő jó, a Sudo újabb és zsírosabb!

Körkérdés: Mi tejpépet eszünk reggel, de a barátnőm babatejet ad kaláccsal, kenyérrel aprítva a gyerekének, és néha májkrémmel, vajjal megspékeli(10hónapos).

Nyaralás: Sajna sehová nem megyünk,de:
babarát szállások itthon
Kismama.hu
2004.05.01
Hol kínálnak etetőszéken és gyerekadagon kívül más szolgáltatásokat is a kisgyerekeikkel együtt kikapcsolódni vágyó családoknak?

Csiribiri Üdülőpark
Tésenfa, 7843, Kossuth Lajos u. 85.
Tel.: 06-20-975-0481, 06-30-251-4478, 06-73-700-800
http://www.csiribiri.hu
Pécs és Harkány közelében helyezkedik el, kifejezetten a gyerekes, kisbabás családokat várják. Térítésmentesen kölcsönöznek készségfejlesztő és társasjátékokat, gyermek- és ifjúsági könyveket, díjmentesen biztosítanak babakocsit, gyerekhordozót, járókát, bébitelefont, térítés ellenében adnak gyerekbiciklit és biciklit gyereküléssel, gyerekmegőrzésre is van lehetőség. Az Üdülőpark területén körbekerített játszópark, kisállat-simogató, fűszer- és gyógynövény-bemutatókert, játszótér és sportszerek várják a kicsiket. Kérésre vegetáriánus ételeket főznek, sőt bármit, amit a vendégek megkívánnak.
Áraik: március 1-től október 15-ig
Egy ház (4 főig) 20 350 Ft/éj
+ 1 fő 3700 Ft
+ 3 év alatti 1800 Ft
Ez az ár a reggelit is tartalmazza, félpanziót vagy teljes ellátást lehet igényelni.

Bakonyi parasztház
Bakonyszücs, 8572, Petőfi u. 11.
Tel.: 06-89-341-0749, 06-30-346-4670
http://free.x3.hu/bszucs
Baba- és gyerekbarát szolgáltatásokkal könnyítik meg a kisgyermekes családok nyaralását. Három hagyományőrző módon berendezett szoba, néhány sátor és sátorhely várja a vendégeket. Biztosítanak kiságyat, járókát, etetőszéket, teljes Avent-csomagot, pelenkázót, babakocsit, bicikliülést, kengurut. Gyerekmegőrzőt és gyerekfoglalkoztatót szerveznek, hogy a szülők is tudjanak pihenni. Családias programokat szerveznek, megtekinthetők a faluban dolgozó mesterek műhelyei, igény esetén gyógynövény- és gombaismereti túrákat terveznek.
Önálló főzési lehetőség van, térítés ellenében a szálláshelyen étkezést biztosítanak.
Áraik: 2000 Ft/fő/nap, 1000 Ft/fő/nap sátorhasználattal, 750 Ft/fő/nap/sátorhely.
4 éves korig ingyenes, 16 éves korig árengedmény.

Meseszálló Böszénfa
Böszénfa, 7475
Tel.: 06-82-370-756, 06-20-341-7639
http://www.nexus.hu
A Zselic szívében található szálló óriási telkén homokozó, kismedence, fajátékok, labdapálya, favár várja a kicsiket, és hogy rossz időben se unatkozzanak, játszószoba kínál rengeteg játékot. A szobák falát mesefigurákról készült festmények borítják.
Áraik: 7800 Ft/felnőtt/nap/teljes panzió, 6200 Ft/felnőtt/nap/félpanzió, 4500 Ft/felnőtt/nap/reggelivel.
2 éves korig ingyenes, 12 éves korig 50 százalékos kedvezmény.

Almásy Kastélyhotel
Kétpó, 5411, Külterület
Tel.: 06-56-708-800, 708-803
http://www.almasyhotel.hu
Kis vendégeiket játszótérrel és társasjátékokkal várják, különdíj ellenében lovaglás, kerámiázás, gyerekfelügyelet vehető igénybe. Áraik öt éjszakát tartalmaznak félpanziós ellátással. Kétágyas szobában: 108 000 Ft, háromágyas szobában: 117 000 Ft, apartman esetén: 130 000 Ft.

Kolping Hotel
Alsópáhok, Fő út 120.
Tel.: 06-83-344-143
www.kolping.hotel.hu
Keszthely és Hévíz közelében található. Térítésmentesen kölcsönöznek cumisüveg-melegítőt, háti hordozót, gyerek-bicikliülést, óvoda, játszótér, játszószoba és gyerekfelügyelet áll rendelkezésre. Nagy, biztonságos park veszi körül a szállodát, szabadtéri élményfürdőjük van gyerekmedencével, csúszdával, fedett gyerekmedence rossz idő esetére. A szobaár magában foglalja az üdvözlőkoktélt, a fitneszterem, a fürdő, a gőzfürdő és a szauna használatát, a reggeli gimnasztikát, a szállóban szervezett programokat és a reggelit. A programok idejére a szülők beadhatják gyerekeiket Bobo országba, ahol szakképzett óvónők foglalkoznak velük heti 35 órában.
Áraik: főszezonban kétágyas szoba reggelivel 6700 Ft/fő/nap.
3 év alatt ingyenes, később korosztálytól függően változik 3100 Ft-tól 4900 Ft-ig.

Hotel Ciklámen
Bázakerettye, Fő u. 72.
Tel.: 06-93-348-051, 06-30-315-9461
http://www.extra.hu/cyclamen
Játszótérrel, füves területtel, mozival (választható gyerekfilmekkel), esős napokra játszószobával várják a kicsiket. Kérésre szerveznek gombatúrát, kisvasút-kirándulást, vadak megfigyelését.
Áraik: 2-5 éjszaka: 4500 Ft/fő/éj, 5 éjszakánál több: 3900 Ft/fő/éj.
Egyévesig ingyenes, hatéves kor alatt 50 százalékos kedvezmény.

Villapark Várgesztes
2824 Várgesztes
Tel.: 06-34-494-494, 06-34-593-200
http://www.villaparkvargesztes.hu
125 felszerelt villa várja a családokat. Mindegyikhez terasz és garázs tartozik. A park területén több játszótér, ugróvár és két gyerekmedence található. Kerékpár bérelhető.
Bruttó árak nyolc személyre: (MIÉRT ÉPP 8?)
május 1.–július 2.: 1 éj: 34 000 Ft, 2 éj: 56 000 Ft, 3 éj: 78 000 Ft, 4 éj: 100 000 Ft, 5 éj: 125 000 Ft, 6 éj: 150 000 Ft, 7 éj: 175 000 Ft;
július 3.–augusztus 21.: csak hetes itt-tartózkodás: 247 600 Ft;
augusztus 22.–december 31.: 1 éj: 32 000 Ft, 2 éj: 46 200 Ft, 3 éj: 60 500 Ft, 4 éj: 74 800 Ft, 5 éj: 93 500 Ft, 6 éj: 112 200 Ft, 7 éj: 130 900 Ft.

Miskolctapolcai Harkályvilla
Miskolctapolca, Görömböly u. 83.
Tel.: 06-46-560-368, 06-30-943-3073
www.hotels.hu/harkaly
A Bükk hegység lábánál található üdülő játszóudvarral, kerttel, szalonnasütővel, felszerelt konyhával várja a nyaralni vágyókat. Kerékpár bérelhető. A villa 10 főt tud fogadni, háziállat vihető, önellátás.
Áraik: 3000 Ft/fő/éj. Négyéves korig ingyenes, tízévesig 2000 Ft/fő/éj + idegenforgalmi adó.

Hotel Paár
9081 Győrújbarát, Vendégfogadó u. 4.
Tel.: 06-96-456-626, 06-96-456-630
http://www.teatrum.hu
A Bakonyban található hotel gyerekmedencével, természetbarát játszótérrel várja a kicsikkel érkezőket.
Áraik: egyágyas szoba 7000 Ft/éj, kétágyas szoba 9900 Ft/éj, háromágyas szoba 11 600 Ft/éj. Hatéves korig ingyenes. 6-tól 12 éves korig 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Az ár a reggelit tartalmazza, igény esetén teljes és félpanzió választható.

Kis-Tisza Üdülőház és Horgásztanya
Tiszaladány, Somogyi u. 13.
Tel.: 06-30-949-1217
http://www.solving.hu/kistisza
A Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál, a Tokaji-hegy lábánál található üdülőház nagy kerttel várja a családokat. A gyerekeket játszóház, bábszínház, sport-és játékterem szórakoztatja.
Áraik: főszezonban és fűtés szezonban: „A” apartman 7000 Ft/2 fő/éj, 12 000 Ft/3-4 fő/nap, 15 000 Ft/5-6 fő/nap, pótágy: 2000 Ft/fő/nap.
„B” apartman 6000 Ft/2 fő/nap, 9000 Ft/3 fő/nap, 10 000 Ft/4 fő/nap, 12 000 Ft/5 fő/nap.

Marica-házak
8424 Jásd, Kossuth u. 74.
Tel.: 06-88-494-005, 06-30-491-2631
http://www.marica.hu
A Bakony hegyláncai közt található Marica-házak jól felszerelt konyhával, pótággyal, védett parkolóval rendelkeznek. Hatalmas udvar, homokozó, hinta és háziállatok várják a gyerekeket.
Áraik: 2000 Ft/fő/éj, egyéves korig ingyenes, 2-től 10 évesig ötven, 10-től 14 évesig harminc százalék kedvezmény. Ellátást külön díjért lehet igényelni.

Anna-Mária Villa Hotel
Balatonföldvár, 8623, Rákóczi u. 9.
Tel.: 06-84-540-007, 06-30-655-6959
http://www.amv.hu
A Balaton déli partján fekvő szálloda saját stéggel, nagy, árnyas parkkal, családias környezetben várja vendégeit. A gyerekeket fajátékos játszótér, pancsolómedence, gyerekágy, gyerekfelügyelet, naponta kézműves játszóház, gyerektáncház várja élő zenével és tábortűzzel. Kerékpár gyereküléssel, tűzrakóhely, társasjátékok állnak rendelkezésre.
Áraik: főszezon: 6000 Ft/fő, apartman 7000 Ft, elő- és utószezon: 4800 Ft/fő, apartman 5800 Ft, 4 éves korig ingyenes, 4-től 14 évesig 50 százalék kedvezmény.
Az ár tartalmazza a reggelit és az idegenforgalmi adót.

Borostyán Vendégház
9431, Fertőd, Váci M. u. 36.
Tel.: 06-99-537-175, 06-30-939-6015
http://borostyanpanzio.hu
Igazi kis botanikus kert a Fertő-Hanság Nemzeti Park tőszomszédságában! Gyerekágyat, etetőszéket, kiskádat, társasjátékokat adnak, kölcsönözhető kerékpárjaik vannak. A vonattal érkező vendégeket díjmentesen szállítják a pályaudvar és a szálloda között. Ellátást lehet kérni, de főzési lehetőség is van. A kertben homokozó, hinta, gyerekjátékok találhatók, bográcsozás, grillezés, szalonnasütés tervezhető. A határ közelsége miatt érdemes útlevelet vinni, rengeteg a kirándulási lehetőség.
Áraik: 2-3 ágyas szoba: 4000 Ft/fő/éj, 10 éves korig 2500 Ft/éj
Családi, 7 nap, 6 éj:
2 felnőtt, 1 gyerek: 57 000 Ft
2 felnőtt, 2 gyerek, kerti ház, 2 szoba: 85 000 Ft
6 fős család, kerti ház: 115 000 Ft
8 fős család, kerti ház: 130 000 Ft
Az ár tartalmazza a reggelit.

Kehida Termál Hotel
8784, Kehidakustány, Kossuth u. 60.
Tel.: 06-83-534-500
http://www.kehidatermal.hu
A négycsillagos szálloda a kisgyerekekkel érkező családokat speciálisan kialakított babaszobákkal, a nagyobb családokat összenyitható szobákkal várja. Különleges igényt elégítenek ki a hotel nemdohányzó, antiallergén helyiségei, illetve kutyabarát vendégek részére kialakított szobái is. Fedett és szabadtéri élményfürdők, hullámmedence, gyerekpancsolók és csúszdák várják a nyaralni vágyókat.
Áraik: kétágyas szoba: 22 400 Ft, apartman (legfeljebb 4 fő): 39 000 Ft, lakosztály (legfeljebb 6 fő): 61 600 Ft, gyerek (4-12): 5700 Ft, felnőtt pótágy: 7800 Ft
Az ár a reggelit tartalmazza, az idegenforgalmi adót nem, ami 200 Ft/fő/éj.

Összeállította: Egresi Katalin

Kép
rayo

Sziasztok!

Én megnéztem ezt az összeállítást, hát el vagyok ájulva! Lehet, hogy csak nekünk sok, de én tuti nem adnék 100 ezret 5 éjszakáért félpanzióval. Ok, hogy a gyerekre nem kell fizetni, vagy csak kevesebbet, de tutira nem tudod úgy élvezni az egész nyaralást, mint gyerek nélkül. Pláne mi kettővel.
Mi nem megyünk nyaralni a nyáron. A férjem szerint a gyerekek még kicsik hozzá, szerintem pénzünk sem nagyon lenne az idén. Valószínűleg Édesanyámhoz utazunk haza a nyáron (Hargita megye)vagy két hétre és ott megtartjuk a keresztelőt is, mert a nagyszülők is onnan áttelepült hazámfiai.

Piros popó:
Én szentül meg voltam győződve, hogy a Pamperstől lett piros Gergő popója, ugyanis akkor kezdett pirosodni, amikor váltottunk, de aztán kiderült, hogy gombás a lelkem, úgyhogy Canestennel kenem már vagy 3 hete. Most úgy néz ki,hogy rendbejött, viszont az Ádámé kez pirosodni. A dokinénink szerint ez penészgomba, sőt, ugyanaz a szájpenész, ami Ádámon két hete jött elő, és úgy néz ki, hogy a szájából kikezeltük, viszont a tápcsatorna másik fele még nemúszta meg. Érdekes, Gergőnek nem volt szájpenésze, csak egyből a piros popó.
Szóval akartam mondani, hogy nem feltétlenül a kaki csípi ki, és ha úgy látjátok, hogy a pirosság nem múlik el egyik pelenkázástól a másikig, szerintem érdemes megnézetni.

Minyu!
A másikon kérdezted, de itt válaszolokKép
Én a börzén nem láttan csúzdát, baár könnyen elképzelhető, különösen, ha újan keresel. Használtan nehezebb, mert ha asztalt veszel, akkor az asztal elé hivatalosan nem lehet pakolni, csak rá meg alá. De persze sokan kipakolnak elé is, úgyhogy semmi nem kizárt, szerintem érdemes akkor is körbenézni, ha nem konkrét céllal megy oda az ember.

Dóri!
Ne aggódj, szerintem se! Az én fiaimnak is 8,5 hósan bújt ki az első foguk, úgyhogy nem vagytok lemaradva semmiről. Ha rág szopi közben, valószínű, h nagyon készül ott az a fogacska. Én emiatt nem hagynám el a reggeli szopit. Nálunk is úgy van, hogy reggel 6-kor szopi, aztán 9-kor újabb reggeli, akkor megint szopi, aztán fél10-10-kor velem reggeliznek rendszerint. Olyankor vajas kenyeret adok nekik. Aztán déltájt gyümölcsös sinlac, aztán 2-kor elalvás előtt újabb szopi, aztán 5-kor szopi majd egy üveg főzi utánna, majd lefekvéskor, azaz 8-kor szopi, aztán 11 és 1 között még egyszer kelnek szopni. Te jó ég! Most számolom, hogy még mindig 6-szor szopnak. Pedig kezdtem elkeseredni, hogy egyre kevesebbet szopiznak.
Jaj, és csak 10,5 hósan kezdtek el mászni.

Na, megyek, mert apa ide akar ülni a géphez.

Puszi mindenkinek:
Annamari
2*1év

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Rayo,
Aranyos nagyon a kép! És ez a mosoly! SzívdöglesztőKép

Brigi,
sapival, és sapi nélkül is tündéri a kissrácKép

Minyu,
Ez a kép! Csuda jóKép Fotópályázaton a helye!!!

Zalánnak is elég nagy a lába, 19-es a tavaszi cipő, nyárra már 20-ast vettem. És ő is 75 cm, pár napja lemértemKép Én úgy vooltam vele, hogy kocsicipőt már nem veszek, mert fölöslegesnek találtam. Így legalább bármikor letehetem a földre a lurkót, ha nagyon meleg van, úgyis mezítláb lesz. Amúgy sztem jó elvinni a gyereket felpróbáltatni vele, amikor veszitek a cipőt, mert nemcsak a hossz számít, Zalánnak így derült ki, hogy torkos is a lábikójaKép

Reggeli,
Zalán még szopik reggel, de pár napja tízóraizik is, gyümölcsöt. Fogalmam sincs, hogy mit fogok adni neki, ha nem lesz már tej...

Nyaralás,
Mi is valószínűleg csak Erdélybe megyünk nagyszülőzniKép Meg lehet, hogy 1-2 napos kirándulásokra el-elmegyünk majdKép

Húsvétolás: Én is úgy útálom a pénzadástKép Nálunk a családban természetesen piros tojást várnakKép

ja, Fluor-tabletta:
Kérdeztem korábban a fogorvosom, ő nem adna a sajátjának, mert szerinte a fogmosás minősége számít. Akkor ajánlaná, ha a már kijött fogacskák feketékké válnának, és olyan nagyon csúnyák lennének. Szerinte régen lehetett egy hatalmas raktárkészlet belőle, és azért adták az ovikban. Amúgy patkányméregnek használták régebbenKép

Minden pirospopsis babának jobbulást!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok! Tegnap voltunk tanácsadáson. Milán 74 cm és 10300! g. Majd elájultam. Oké, nehéz, mint a sár, na de ennyire!

Ma voltak itt az ablakosok. Megnyugtattak, hogy csak holnap pucolhatom meg. Még szerencse! Pihenésképpen elültetek 20 tő virágot ( ha apa hazaér a virágfölddel!).

Piros popóra nálunk a Sudocrem vált be.

Dóri! Nyugi a fog miatt! 1 hete bújt ki az első fél! 10 hósan! Azóta nem nagyon alszunk, úgyhogy ne sürgesd!

bockbrigi

Sziasztok!

Köszönöm a sok választ!
Azért kérdeztem, mert mi még nem voltunk nyaralni, mióta meg vannak a gyerekek, s arra gondoltunk, idén el kellene menni, eddig mindig sajnáltuk rá, meg annyi másra is kell költeni, de idén talán eljutunk valahova. Kép

Eddig mi is csak kirándulgattunk max. velencei tó...

Húsvét kinek, hogy sikerült? Volt sok locsoló? Vagy ti ismenekültetek?

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok

Apát ma hazaengedték. Panaszai továbbra is vannak, de minden lelete negatív lett. Orvosismerősünk szerint az uh nem mindig mutatja ki a vakbelet. Hát lehet hogy mégis az a baja. Ha még egyszer bekerül a kórházba ezekkel a panaszokkal, akkor kiveszik a vakbelét, ezt mondta a sebészfődoki.

Piros popi: Olinak is volt már piros a popija. Én neorganormon párti vagyok. Milcsinek is volt szájpenésze és neki is lement a popijára, de neki pimafukortot írt fel a doki. Olinak viszon a zacsiján volt gombás fertózés mikor hazahoztuk kórházból. Valszeg még ott szedte össze. Canestennek kentem.

Nyaralás: mi sem megyünk nyaralni, főleg ennyi pénzért.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Ana
Elküldtem...

Evés
Ebéd-vacsora: valamilyen bébiétel...
Uzsonna: gyümölcspüre, bébidesszert...
A többi még szopás...
(hanyag-anya vagyok és nem főzőcskézem a gyereknek... megveszem a bébiételt... elég jók és sokfélét lehet kapni...)

Nyaralás
Megyünk az idén is... mi voltunk tavaly aug-ban is... a másik fórumon ezzel sikerült is kivívnom a "szuperanyák" teljes felháborodásátKépKépKépKépKép...

Ausztriában is van nagyon sok bababarát szálláshely...

Nagyon szépek a gyerkőcök... majd teszek fel én is...

Betsy
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap elszállt a hsz-em, de elmentettem, h...lye babanet.

Jdora,
köszi, aranyos vagy!Kép

Szilbee,
nekünk azt tanácsolta a dokink, hogy nyáron már adjak Livinek tápszerből készített kakaót reggelire. Tejet majd csak szeptemberben kaphat, akkorra már elmúlik 1 éves. Van valami speckó babáknak való kakaópor, de még nem jártam utána, hogy mi az és hol lehet beszerezni.

Tátott szájjal olvaslak Titeket, az én csajócámnak nagyon sokszor piros a popsija. Általában napokig is eltart, aztán pár hét csend és kezdődik újra. Nem találtam még összefüggést az elfogyasztott kaják és e között, teljesen kiszámíthatatlan. Szerencsére nem zavarja.

Gyomberana, Hrk
Kép

Rayo,
hát a hajamat inkább hagyjuk... Amióta megtudtam, hogy terhes vagyok, azaz 2004 decembere óta nem lett hozzányúlva, le van nőve a festett része, nagyon undi.Kép Vágva is csak egyszer volt azóta, egyszerűen sajnálom rá az időt. Mindig copfban van, vagy kontyban, és nagyon jól jön pelenkázáskor, mert Livi elbíbelődik vele, különben az egész lakást körbe kéne futkosnom utána.Kép
Májkrémet szerintem nem jó még adni, sőt vajat sem. Én is inkább abba a táborba tartozom, aki 1 éves kor alatt semmi tejterméket nem adok, de persze nem vagyok rossz véleménnyel arról sem, aki ad. A májkrém meg sokmindent tartalmaz, csak embernek való dolgokat nem (ennek ellenére az íze miatt szeretem, nem is kicsit), pláne nem egy ekkora kisgyereknek.
A kaláccsal meg a liszt miatt nem vagyok kibékülve.
Majd kábé fél év múlva jöhet az is, a tejjel, vajjal együtt.Kép

Húsvéti nyuszi tojt egy új babakocsit, nagyon szerettük a régit, de nagyon nagy és nehéz az én 45 kilómnak és 156 centimnek már. Kellett egy kisebb, de nehezen szántuk rá magunkat. Viszont nem bántam meg, nagyságrendekkel könnyebben közlekedek vele.

Régi
Kép

Új
Kép

Ez az új tudományunk: a térdelés.
Kép

Nyaralás...
utoljára Horvátországba készültünk, de egy Lívia nevű kislány közbeszólt.Kép Idén is csak 1 napos kirándulásokat tervezünk, nem igazán merek elmenni több napra idegen helyre a csemetével. Tudom, hülyeség, de valamért tartok még tőle.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Mi kétféle popsikrémet használunk vagy a HeimPal-osat(receptre írják fel) Vagy a Sudocream-et. Ez bármilyen pirosságon segített már Zsoltinál is, így ez mindig van a hűtőben. Kép

Gabi:egész jónak tűnik az új kocsi, mi is súlly lapján választottunk. Nem mindegy a derekemnek sem. Kép

Jók a képek és a manók nagyon helyesek!!!

Evés: délelőtt gyümi, délután zöldség.
Amúgy közte, utánna szopika. Mi még 5-6* szopizunk.

Betsy: nem értem a másik fórumon miért így reagáltak..el kell fogadni mások vagyunk. Én is sajnálom a pénzt erre, de rá kellett jönnöm kell a kikapcsolódás, és most már nem csak nekünk gyerekeknek is.
Elmehetnénk kirándulgatni, piknikezni is, de ez volt eddig, most víz mellé szeretnénk vinni a gyereket. Azt hiszem midenkire ráfér egy kis kikapcsolódás. Kép

Brigi: volt tegnap ültetés?
Én ültettem tegnap szúnyog riasztó növénykét.
Egy nyári és nagyon szép lesz. Kép
Amúgy muskátlival raktam tele az erkélyt. Kép

Sziszike

Ana: vannak gyógymódok, amik segítenek, ha valaki vakbél gyanus, ha kell megkérdezem..remélem nem kell kivenni.

Kép
sziszike1000

Jó reggelt Lányok!

Én a 2005. őszi topikból vagyok. Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodok, de szoktalak olvasgatni Titeket.
Most is ezt tettem, és látom, néhányan fent vagytok a myVIP-en.
Megkérhetnélek Titeket, hogy akinek van rá lehetősége, küld nekem egy meghívót az alábbi e-mail címre?
kurfisrobert@fibermail.hu

Előre is köszönöm!!!

Kép
kuha

Gabuska!
Tök jó az új kocsitok! És nagyon hasonlít rád a gyerkőcKép
Én azt olvastam, hogy 3éves korig kellene kerülni a tejet és a tojást, mert ezek a legerősebben allergizáló dolgok.De Ki így, ki úgy

Ma elesett Regi a fürdőben és iszonyú üvöltésbe kezdett, pedig csak épp hogy bekoppintotta a fejét. Nem tudom mindentől megóvni, pedig már sokmindent átrendeztem miatta!
Puszi
Rayo+KépKépKépKép

Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Tejtermékek nálunk sem játszanak, ha vajat írok, azt jelenti, h margarin. Májkrémet valóban kaptak már, úgy ítéltem meg, hogy nem lehet őket mindentől megóvni. Ezt-azt lassan-fokozatosan be kell vezetni az étrendjükbe. És a fiúk már elmúltak egy évesek.
Ennek ellenére én sem adok nekik tejet és tejterméket sem. Tulajdonképpen túrót sem kaptak még,pedig szerintem azt már lehetne. Tejtermékekkel úgy vagyok, hogy a férjemnek laktózintoleranciája van, így tudjuk, hogy mi az, amitől nem kell rögtön a wc-re szaladnia. Na azokból a termékekből fogok nekik adni, mert tuti nem lesz belőle baj.
Ha valakit érdekel, akkor mondom, hogy annak ellenére, hogy azt mondják, a joghurtokban már átalakult a tejfehérje, a férjem tesztjén nem mentek át. Így a tej és tejföl sem. Maradt a túró és a sajtok. Szóval én ezekkel fogok majd kezdeni.

Kakaót viszont nem adnék tápszerből sem. Nem véletlenül kell kerülni a csokoládét, aminek ugye ugyanaz a lényege.
Ráadásul a kakaó igencsak fogja a székletet, így ha nem kell, nem adom.

Na, nem hagynak írni. Majd még jövök.

Puszi mindenkinek:
Annamari

Kirándulás:
Nekem nincs az ellen kifogásom, hogy valaki babával megy kirándulni. Hát érezze jól magát! Egyszerűen nem tdunék kikapcsolódni a két manó mellett, így pedig kidobott pénz lenne az egész.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,
lézetik babáknak való kakaópor, majd utánaérdeklődök, hogy mi a neve és hol lehet kapni. Remélhetőleg, attól nem lesz baja.Kép

Nagyon irígyellek az ikrekért, bár biztos nem ecccccerű velük. De nagyon nagy boldogság biztosan!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok

Sziszike
Nagyon megköszönném, ha megírnád a vakbélgyulát hogy kell kezelni. Előre is köszi.

Betsy
Hálás köszi a meghívóértKép
Ja és én irigyellek, hogy tudtok menni nyaralni. Nekünk sajna nem marad rá pénzünk valszegKép
De azért kirándulni remélem mi is eljutunkKép

Gabuska
Jó az új kocsitok. Nekünk is volt ABC babakocsink, de a miénk nagyon nehéz volt (nem esernyőre csukható volt). Amúgy imádtam, mert jó nagy pumpálható terepkerekei voltak.

Most mennem kell
Ana

Kép
gyomberana

Sziasztok!
Kipurcantam! Függönyök le, csere fel, ablakpucolás, portörlés. 3 szoba kész. A többit holnapra hagytam. Nagyon rendes gyerekem van, hogy dolgozni hagyott. Egész délelőtt játszogatott, aludt, néha nyújtogatta a kis kezeit :"ana". Olyankor persze bújcizunk.

Sziszike! Megtörtént az ültetés. 4 hordóba raktam virágot! Nekem a virág a heppem. Még nem mertem utánaszámolni, mennyit költök így tavasszal egynyári virágra!

Tejtermék: Milán már kap régóta (2 hónapja) sajtot, túrót a főzelékbe. 1-2 vaníliás krémtúrót is adtam már neki, de attól mintha bepirosodna a pofija. Inkább hanyagolom ezért.

Gabuska! 2 hónapja mi is babakocsit váltottunk. Pierre Cardin esernyőkocsit vettünk, amit még én is egy mozdulattal berakok a csomagtartóba. A 8 hónapot használt 3funkciós meg gazdára vár. Nagyon pang errefelé most a babakocsi-piac. Remélem azért meglesz a gazdája!

bockbrigi

Ezt tegnap írtam, csak nem tudtam felrakni. Kép Na nehogy már kárba vesszen...

Smici,
Fluor-tabletta? Még sose hallottam, hogy babuk kapják. Érdekes. Nekem is gyógyszertári a popsikrém, szeretem is, csak most a piri miatt gondoltam valami turbót.

Annamari,
ez a penész simán csak piros? Nórinak már nem piri, csak kicsit mintha rücsis lenne ott a bőr, mintha gyógyulna. Remélem a penész nem rücsis! Kép Azt hiszem ez a szopielhagyás nem rajtam múlik. Minden reggel odaveszem, de egyszerűen nem hajlandó megszívni, csak ráharap és vigyorog. Napok óta ez megy, most már lassan nem is lesz tej reggelre... Tényleg alakul az igényéhez, mert délután meg van és akkor rendesen szopizik. Hát így jártunk... Kép

Rayo,
nagyon alapos voltál! Kép

Brigi,
Milánka tényleg jó húsban van! Kép

Sziszike,
mi csak a feltétlen szükséges locsolókat fogadtuk, konkrétan a bátyámat és keresztfiamat, de őket igazán nagy szeretettel!!!

Ana,
sajna sokkal okosabbak akkor nem vagytok. Reméljük nem lesz megint kórház...

Piros popi és reggeli ügyben köszönöm a tapasztalatokat! Kép Fogat meg tényleg nem sürgetem!!! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Lányok!

Nem tudom, kinek köszönhetem, mert a nick nevek alapján nem nagyon tudom, ki kit takar, de kaptam egy meghívót a myVIP-re.
A teljes nevét nem írnám le, lehet, hogy nem örülne, ha teljes névvel dobálóznék itt a neten. Annyit, hogy Tündének hívják.
Aki küldte, úgyis tudja, hogy neki szól a köszönet.

Ezer hála érte!!! Köszönöm mégegyszer!

Kép
kuha

Ezt tegnap írtam, csak nem tudtam felrakni. Kép Na nehogy már kárba vesszen...

Smici,
Fluor-tabletta? Még sose hallottam, hogy babuk kapják. Érdekes. Nekem is gyógyszertári a popsikrém, szeretem is, csak most a piri miatt gondoltam valami turbót.

Annamari,
ez a penész simán csak piros? Nórinak már nem piri, csak kicsit mintha rücsis lenne ott a bőr, mintha gyógyulna. Remélem a penész nem rücsis! Kép Azt hiszem ez a szopielhagyás nem rajtam múlik. Minden reggel odaveszem, de egyszerűen nem hajlandó megszívni, csak ráharap és vigyorog. Napok óta ez megy, most már lassan nem is lesz tej reggelre... Tényleg alakul az igényéhez, mert délután meg van és akkor rendesen szopizik. Hát így jártunk... Kép

Rayo,
nagyon alapos voltál! Kép

Brigi,
Milánka tényleg jó húsban van! Kép

Sziszike,
mi csak a feltétlen szükséges locsolókat fogadtuk, konkrétan a bátyámat és keresztfiamat, de őket igazán nagy szeretettel!!!

Ana,
sajna sokkal okosabbak akkor nem vagytok. Reméljük nem lesz megint kórház...

Piros popi és reggeli ügyben köszönöm a tapasztalatokat! Kép Fogat meg tényleg nem sürgetem!!! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Ezt meg ma írom:

Nem igaz, hogy milyen béna vagyok! De ez a h.lye babanet a hibás!!! Kép

Végre-valahára eljutottunk egy Ringatóra. Nagyon élveztük, tényleg jó kis szórakozás, ajánlom mindenkinek a szíves figyelmébe! Kép Én zenei általánosba jártam és anyukámtól is sok dalt tudok, úgyhogy hála égnek nem maradtam sz.rban, de azért van mit tanulni! El kell járni rendszeresen, nincs mese. Ma amilyen pocsék idő volt még direkt jól is jött a szobafoglalkozás. Kép

Betsy,
Akkor a másik fórumon én sem lennék túl népszerű a téli síelésünkkel. Kép

Tejtermékek: a Csecsemők szakácskönyvében a túrót és a sajtot 8 hótól írja, a tejet 1 éves kor után. Sajtot én szoktam a főzelékbe tenni, de a túrót is ki fogjuk próbálni uzsira gyümivel.

Gabuska,
Klassz az új babakocsi, a térdelés meg igazi nagylányos már! Kép

Tényleg csajok,
Amikor egyszer a Várban sétáltunk láttam egy olyan esernyőkocsit, amit két pánttal vállra lehet venni, mint egy hátizsákot. Nagyon tetszett, de a márkáját nem tudtam lesasolni, lehet ilyet kapni valahol? Mi egy darabig még maradunk a nagy babakocsinál, kellenek a nagy kerekek és a jó rugózás a túráinkhoz, de azért az autóba is be tudom tenni. Igaz, akkor más már nem fér a csomagtartóba! BKV-zni nem szoktunk, de arra mehetnék kenguruval, max. leszakad a derekam. Kép

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!

Van háti hordozó is Kép
Mi is kaptunk egy Chicco-sat, de nem használjuk.
Én nem szeretem a hátamon hordani a manóm, de ha valakit érdekelne szóljon csak. Kép

Tej, Zsoltinál 1 évesen már adtam neki mindenféle tejterméket, Annánál viszont húzom. Azt viszont tudom előbb adnék neki lisztet és tojást is, mint tejet. Kép
A tejből még sok van szerencsére, s, amíg igényli szoptatom is. Kép

A védőnőnk megkérdezte, miért nem adok a picinek naturjoghurtot, mert kaphatna már..stb. Mire én, amíg van tejcim nem akarok más tejterméket adni neki és nem is igényli úgy érzem.

Sziszike

Kép
sziszike1000

Ana,
nekünk a réginek voltak jó nagy pumpálható kerekei. Nagyon jó szolgálatot tett, mert itt a lakótelepen olyanok a járdák, mintha valami sziklás hegyvidéken lennénk.
Ez az ABC nem esernyőre csukható, de elég kicsire lehet.

Megkérdeztem a dokit, mivel lehet kenni nyáron a Törpiket, a Nívea 30-40-es faktorú krémeit ajánlotta, de márkától függetlenül a lényeg a 30-40-es faktor.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!Kép

Bocsánat, hogy én is bepofátlankodom megint, de szerintetek akkor én se aggódjak még Lívinél, hogy csak forog + gurulva halad???Kép
Nem ül még, nem szeret állni sem ha tartjuk.
De amúgy nagyon mozgékony csak a kúszásra sem jött még rá, mondom gurul mindigKép

Õ régen nem aludt soha hason, kb. 4 hós kora óta van hason is ha fent van.

Ja fluor tablettát én Bécsben kaptam a suliban mindig és a fogaim nagyon jó erősek(2 lyukas van eddig az is a terh. óta).
Szerintem érdemes adni, nálunk tudom h nem kötelező.

Válaszaitokat előre is köszönömKép

Sziasztok

Mea az ősziből és Lívi aki 7 és fél hósan gurulKép

Mea
mea

Sziszike,
én hátra vehető babakocsira gondoltam. Az érdekelne elsősorban, bár nem biztos, hogy nagy ötlet, mert a pelenkázótáskám is hátizsák. Sőt most, hogy belegondolok, rossz ötlet. Kép

Gabuska,
nekünk Ambre Solaire van 40-es gyerekeknek, zöld színű a krém, látod, hogy hova mennyit kentél, aztán persze ha beszívódott már nem zöld. Kép Isteni fini gyümiillata van, persze nem erős. Kép

Mea,
szia! Lívi ott tart, ahol Nórika, sőt! Bár ő imád állni az ölünkben. Viszont ő már 8 hónapos elmúlt. De azt azért nem mondanám rá, hogy nagyon mozgékony, inkább lusta dög. Úgy olvastam, ha jól emlékszem, hogy Lívi is jó húsban van, szerintem nekik nehezebb fürgének lenni... Kép Ma is sokan megcsodálták a Ringatón, hogy milyen óriáslány. Kép
Fluor tablettát már ilyen kicsi babuknak is adják odaát?

KépKép
KépKép
jdora

Jdora
Maclaren márkájú babakocsi Brendonban kapható, egy kézzel esernyő alakúra csukható, 5 kg!, pánttal vállra akasztható. Brendonban forgalmazzák, nekem ez volt a nagy szerelem eleinte, ára: 40-70ezer (felszereltségétől függően). Jó kis városi babakocsi, könnyű vele közlekedni, akár BKV-val is. (Fizethetnének is nekem ilyen jó reklámért, nem?)

Naptej: én Vichy-t használok évek óta, így Anna is azt kapja (40/18-as).

Tejtermékek: 7 hós kora óta kap joghurtot, főzelékekbe tejfölt, túrót, krémtúrót, Túró Rudi belét, sajtot. 8 hó óta tojássárgáját a főzibe.
Főzelékeit már rendesen rántom, ill. habarom, de rizslisztet és olivaolajat használok.
Kakaót, csokoládét én nem adok neki, mert izgatja az idegrendszert, nem is beszélve a cukortartalomról.

Mea
mikortól lehet (kellene) adni a fluor tablettát? Nekem azt mondták, hogy rögtön adható, mikor kijött az első fog. Egyébként nekem is úgy ajánlották, hogy jó erősek lesznek tőle a fogak.

Roberta

Kép
smici_robi

Már megint elszállt...

Dóra,
jól hangzik ez a zőőőőőd naptej!Kép

Roberta,
a 40/18-nál mit jelent a 18?
Amit a tejtermékekről és a tojássárgájáról írtál, attól a mi védőnőnk tuti idegösszeomlást kapna, ha olvasná!KépKépKép Annyira látom magam előtt az arcát!KépKépKép

Jó, hogy írtatok erről a fluortablettáról, még nem hallottam róla, de adok Livinek, ha a doki is rábólint. Szegény férjemnek elég gyengék a fogai, hátha Livicsek is hajlamos rá.

Ma észre sem vette, hogy elengedte mind2 kezével a dobozt, de egy idő után feltűnt neki, hogy hogy lehet az, hogy egyszerre mind a két kezében van valami, és ijedtében eldőlt.KépKépKép
Kép

Ezt találtam a fluor tablettáról:

"Fluorid tabletta

Fogszuvasodás szempontjából fokozottan veszélyeztetett gyerekeknek szüksége lehet fluorid tabletta szedésére is. Kisgyermekkorban a veszélyeztetettség megállapításához a szülők fogazatát kell kiindulási alapnak venni. Ha a szülők fogazata rendezett (néhány tömés, legfeljebb 1-2 foghiány), nem szükséges a tabletta szedése. Ha viszont a szülőknek erős szuvasodási hajlamuk volt serdülőkorban, vagy még van most is, akkor javasolt a tabletta szedése. A fluorid tabletta adagolását egyénileg kell beállítani, mert függ az ivóvíz fluorid tartalmától, az étkezési, fogmosási szokásoktól, ezért a tabletta szedése előtt konzultáljunk a gyermek fogorvosával." (www.babafalva.hu/portal/index.php)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziaasztok!

Mea. sokáig nekem sem maradt meg hason Anna, s nekem sem mászik négykézláb, ami szerintem nem baj.
Annának egyedi mászás technikája van Kép ülve mászik..bár mostanság hason is, de csak visszafele.
Ülvemászás: aki látta a pelenkásbajkeverőt, az tudja milyen. Kép
Egyszóval szerintem minden baba más tempóban fejlődik, s legyél türelemmel, szerintem nincs gond. Kép

Pántos babakocsit én pl. nem vennék..igazából, mindegyiknél a pánt megoldható. Most egy Hauck dönthető támlás esernyőkocsink van, ami minden igényünket kielégíti, kerekei közepesek, voltunk vele Lajos forrásnál kirándulni, s azt mondhatom földúton is nagyon bevállt, kellemesen csalódtam benne. Kép

Fog: Zsoltinál adtam Fluorid tablettát, s mégis lettek rossz fogai, szerintem nem ezen múlik.
Azt mondta a fog doki az antibiotikum 1 éves kor alatt sokat ront a fogakon..mi sem tudtuk.. Kép

Sziszi

Kép
sziszike1000

Mea!
Nem vagytok elkésve! Regivel tornára járunk, ahol "serkentik" az izmait a mozgásra, ráadásul vékonyka, ezért áll már egy ideje és pakolja a lábait is kapaszkodva. Egyébként, majd meglátod, hogy amikor rájön valamira, pl. kúszni, aztán nagyon gyorsan fejlődik tovább az a fajta mozgástipus. Örülj, hogy még nem kellett a porcelánokat leszedni az alsó polcokról és a terítőid is mindig a helyükön maradnakKépKépKép

Jdora!
Irigyellek a Ringató miatt, nekünk legközelebb Szeged lenne, de hát az is messze vanKép

Már kell naptej? Vagy csak ha erősebben süt a nap???????

Gabuska!
Üres "kólás" üveg nálunk is nagy játék, reszeli a fogával a kupakját!

Mennem kell, mert felébredt!
Puszi

Kép
rayo

Sziasztok!

Hát elég régen nem írtam, nem is győzöm olvasni!
2 hete megtartottuk a kiscsaj keresztelőjét, kb 22-en voltunk úgyhogy el voltam egy kicsit havazva.
Tej: én azon a véleményen vagyok, hogy a tejtermékek ráérnek 1 éves kor körül. Igaz, mi tej-fehérje érzékenyek vagyunk így nem is kaphat, de amúgy se adnék neki. A gasztrós dokinő egyszer azt mondta, hogy az ilyen fajta allergiás reakciók nem a tejtermék közvetlen fogyasztása után lép fel hanem van amikor később. Van akinek 4-5 hó múlva és van olyan is akinek 1-2 év múlva.
Fluorid tabletta: Én is hallottam róla, de nem csecsemőkorba, hanem 2-3 éves gyerekeknél.
Sajnos az én fogaim nagyon rosszak úgyhogy lehet, hogy az én gyerekemnek is majd szüksége lesz rá.
Nyaralás: szeretnénk elmenni mi is pár napra az Alföldre, de nem tudom, hogy bírja majd a kisasszony a 4 órás utat.1-1,5 órát lazán kibír, de utána nem tudom mi lenne.
Gyomberana: Jobbulást a férjednek.
Nagyon szépek a babák!Jó sok kép van már fent!
A piros popóra nálunk is a neogranormon vált be.
Rakok fel én is képet.
SziasztokKép

Kép
csucsu74

Gabuska
40/18: Az első (40) a leégést okozó UVB sugarak elleni védelmet, a második (18) pedig a sejtkárosító UVA elleni védelmet jelzi. Nekem elég könnyen barnul a bőröm, még soha nem égtem le, és úgy tűnik Annánk is az én bőrömet örökölte (ez esetben szerencsére).
Köszi mindenkinek az infót Fluor tabletta ügyben. Sajna nekem sem túl jók a fogaim (meg nem is szépek), így valszeg kapni fog a kiscsaj.

Műanyag palackokkal nálunk is szeret játszani a gyerek, sőt, ha van benne egy kis víz és a fény felé tartom neki, akkor teljesen el van ragadtatva a csillogástól.

Mászás: Spektrumon volt egy műsorsorozat a gyerekek fejlődésével kapcsolatban. Ott mondták, hogy az átlag 9-11 hós kor körül kezdi a mászást, és 26 féle! mászástechnika ismeretes. Sosem gondoltam volna.

Roberta

Kép
smici_robi

Sziasztok! Tegnap este csomót begépeltem, de nem engedte elküldeni a gép. Már régóta szeretném megkérdezni a kisfiús anyucikákat, hogy nektek mit mondtak, mikor kell elkezdeni a babák kukucát húzigálni. Anyukám szerint én már rég elkéstem vele, mert ő a 2 öcsémmel rendesen megjárta a hadak útját. Letapadt, beavatkozás, sírt az egész család, a fiúk nem akartak utána pisilni, stb. De a dokinő+ védőnő szerint, 1 éves kor előtt nem kell piszkálni. Na, most mi legyen?

Mászás: Milán 2 hónapig csak "fókában", hason kúszott, aztán hopp, elkezdett mászni 1000-rel. Van, akinél kimarad a klasszikus mászás. A fősulin még azt tanultam, hogy az olvasási zavarral küszködő gyerekek esetén, néhányuknál a problémát a mászás teljes kimaradásával magyarázzák. Milán 9 és fél hós kora óta mászik normálisan. Nem kell aggódni! Én is hülyét kaptam, amikor a barátnőm hasonló korú fia 5(!) hósan mászott!

bockbrigi

Bockbrigi
Leventénél már pár hónaposan vissza kellett húzni az előbőrt, a váladékozás miatt. Azóta is minden este fürdetéskor visszahúzzuk és így egyáltalán nincs letapadva. Ráadásul most már, hogy nem fáj neki, nagyon élvezi is. Kép
szilbee

Sziasztok

Férjemet megműtötték ma délelőtt. Vakbélgyulladása volt. Szerda délután hazaengedték a kórházból, tegnap megint nagyon begörcsölt és újra kórház. A hülye anyósom meg egyfolytában rinyál, mintha én tehetnék a vakbélgyuláról. Délelőtt bementem a kórházba. Barátnőmhöz vittem át a gyerekeket, de Milcsi nem akart maradni és elkezdett ordítani, úgyhogy elvittem magammal. Először anyósom lecseszett, hogy minek hoztam a gyereket. Hát annyira ideges lettem. Mégis hova tegyem? Mi lett volna, ha a barátnőm nem tudja Olit elvállani. Utána meg egyfolytában ugatott a gyerekkel, hogy nem beszéljen, meg nem járkáljon. Üljön csendben. Na mindegy.
Amúgy apa jól van a körülményekhez képestKép

Brigi
Én is úgy tudom, hogy 1 éves kor előtt nem szabad bántani a kukijukat. Nálunk szerencsére Milcsinél nem volt vele gond, de Olinál már szólt a dokinő, hogy nagyon szűk és próbáljam egy kicsit lehúzni, de ne erőltessem, nehogy megsérüljön, mert begyulladhat és nagyon megkínlódhat vele a kisgyerek.

Roberta
Azt a műsort én is láttamKép

Fogak: Nekem eddig egy lyukas fogam van (már betömték). És anyukámnak is nagyon jók a fogai. Nekünk a gyerekdoki nem írta fel a tablettát, de a régi védőnőnk eröltette. Vettem, bár én úgy tudtam hogy csak akkor hat ha a foggak érintkezik. Annyira pici kis tabletták! Megpróbáltam összetörni (két kanál között). Három tabletta elrepül. Nagynehezen sikerült. De ha a szájába öntöm nem érintkezik a fogakkal. Akkor meg minek. Odaadtam apukámnak. Õ minden tablettát, vitamint beszed.

Na mennem kell.

Ana

Kép
gyomberana

Rayo,
a kólásüveg nem üres, rizs van benne, szereti csörgetni.Kép Rágcsálni nem annyira szokta.

Bockbrigi,
a másik topikunkban egy 4 hónapos kisfiú anyukájának már mondták, hogy kezdje el. De ő is bizonytalan, most ő is utánakérdez pár helyen.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ana,
Örülök, hogy jól végződött a dolog!Kép Nagy mázli, hogy kivették a vakbelét, és nem lett semmi komoly!!! Jobbulást kívánok neki! Anyóssal meg ne foglalkozzKép

Brigi,
Én, vagyis a férjem, huzigálja Zalánnak a fütyköst, kb. 5 hós kora óta. Parafinolajba mártott fültisztító pálcikát dugdos be nekiKép vagyis ráhúzza a bőrt, de csak óvatosan, és kicsit. Én nem meremKép

Mászás:
Zalán 6 hósan már rendesen mászott, előtte 1 hétig kúszott, azelőtt 2 hétig visszafelé kúszottKépÉn szeretem, hogy ilyen kis ficánkaKép

MeaKép
Szerintem ne aggódj! Én vettem Zalánnak csörgő kislabdát textilből (asszem Simba), és azt tettem a buksija elé, így ez motiválta kicsit, hogy előre haladjon, mivel nagggyon szerette volna elkapni.

Naptej,
Clinians 50-es naptejet vettem, a patikus beszélt rá. Vichy-t akartam venni, de szerinte ugyanolyan minőségű, és 2X annyi van benne ugyanannyi pénzért. Én már kenegetem vele az arcát séta előtt, ha süt a nap. Ti?

Flakon nálunk is kedvenc. A konyhában egy kosárban gyűjtjük az üres üvegeket, onnan szolgálja ki magátKép

Pirospopsi,
Szerencsére nálunk egyszer sem volt piros a popsi.

Sziszi,
ez elgondolkodtató. Zalán már 2 antibigyó-kúrán átesett....Kép

Képek nagyon jók! Majd már én is teszek fel, mert rég nem láttátok Zalánt!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Smici,
Megnéztem a Brendon katalógusban a Maclaren babakocsikat, nagyon jónak tűnik, pláne amelyik 5 kg! De olyan kicsik a kerekei, tuti kiráznám Nóriból a lelket ezeken az utakon. Hát egyelőre marad a nagy. De majd ha a Brendonban járok, azért megnézem élőben is.

De ha valaki lát olyan esernyőkocsit, amit hátra lehet venni két pánttal, mint egy klasszikus hátizsákot és úgy, mint egy háti hordozót lehet használni, akkor jussak feltétlen eszébe és szóljon!

Gabuska, Csucsu
Ezek a leányzók már tisztára mint a nagyok, úgy játszanak! Kép

Hát ilyenkor nem irigylem a fiús anyukákat, nem könnyű ebben a fütyihuzogatós témában eligazodni! De figyelmesen elolvasok minden idevonatkozót... Remélem leszek még én is kisfiús anyuka! Kép

Ana,
Hát nem lehet most könnyű Nektek... Férjed meddig lesz kórházban?

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!

A mászással kapcsolatba, mi nem mászunk.Annám 7 és fél hós, nagyon szépen ül, megkapaszkodva valamiben feláll, négykézlábra is tud állni de mászni nem hajlandó. Egysze mintha próbálkozott volna hátrafele mászni (bár az minden volt csak mászás nem) de azóta úgydöntött ezt nem fogja csinálni. Igazába nem izgatom magam ha nem, hát nem.
Viszont lenne egy kérdésem, ti mikor kezdtétek a glutén tartalmúakat adni a babóknak? Elvileg azt is 8 hósan lehetne elkezdeni, nem?
A védőnöm szerint már elkezdhetem a párizsi és a virsli adását. Ti már adtok ilyeneket?

Csucsu

Kép
csucsu74

Ana: jobbulást a férjednek. Ne is figyelj az anyósodra. Nem éri meg az idegességet!
Vakbél utókezelése: lehet hatékonyan kezelni és megelőzni a talpmasszázzsal
Vakbél (alsó rész), nyirokpontok maszírozása.
Ha van kedved vagy időd hozzá. Kép
Most nehéz lehet neked, de mi veled vagyunk lélekben. Kép

Brigi: mi 2 évesen mentünk el felhúzatni és a Bethesdába(sebészetre), nagyon profin csinálták, kenegetni kellett egy ideig, de azóta sincs semmi gond. Kép

Rita: Mi hiába húzgáltuk neki, nem ez számít szerintem. Kép
Azt hallottam, az antibiotikum teljesen tönkre teszi a gyerekeket és 1 kúra egy teljes évre hazavágja a pici szervezetét, de amikor látjuk hat-nem szabad abba, hagyni, mert rosszabb lesz a kórokozók elterjedhetnek, így csak akkor kap, ha muszáj.
Azóta egyszer(idén kapott) középfülgyulladását kezeltük evvel..

sziszike

Kép
sziszike1000

Sziasztok Kép

Sajna, minket is utólértek a bacik, Nándinak gennyes a torka Kép Tegnap este sokáig nem tudtuk lehúzni a lázát igy kihivtuk az ügyeletet. Nagyon rendes dokinéni jött ki, alaposan megvizsgálta, szerencsére addigra lentebb ment a láza. Köhög, Folyik az orra Kép Tegnap nem akart enni sem, ma már azért jobban evett, szerencsére inni sokat iszik magátol! Remélem, ma jobb éjszakánk lesz, mint az elözö.

Ana Kép
Sajnálom a mütétet, de legalább már kinn van a "rossz", éslehet gyógyulgatni. Anyós Kép

Kukihúzogatás: na, erre mondtam, hogy ahány orvos-védönö, annyi vélemény. A kórházban azt mondták, lehet húzogatni óvatosan. A gyerekorvosunk még meg sem nézte (egyébként megint nagyot alkotott, ha nem mondom, hogy ugyan nézze mán meg a gyermekem torkát, meg se nézi, és nem derül ki, hogy gennyes... Ö is meglepödött...) Egy magángyerekorvos azt mondta, hogy 1 éves koráig ne piszkáljuk. Nos, mi annál az álláspontnál maradtunk, hogy este a kádban apa nagyon óvatosan tisztogatja, picit huzigat rajta, de tényleg csak a huzogatás végett. Egyébként ugy tudom, van direkt erre való "börfellazito" krém, amivel ha bekenik a letapadt bört, fellazul és nincs szükség késöbbiekben mütétre.

Napkrém: mi tavaly Niveát vettünk, attól nagyon kipörsögött a böre, ugyhogy ki is dobtam. Idén még nem vettem. Majd a gyógyszertárban érdeklödök.

Na, megyek. Pusza, mindenkinek jóccakát Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

SziasztokKép

Köszönöm a hozzászólásaitokat kúszás témábanKép
Megnyugodtam akkorKép

Rayo!Kép
Hát mivel oldalra gurulva halad mindent el is ér.
Úgy hogy már mindent eltettem előleKépKépKép

Fluortablettát mi alsós suliban kaptunk.
Receptre lehet kapni vagy nem????
Meg fogom én is ezt érdeklődni, szerintem érdemes adni nekik.
Nálunk a családban mindenkinek nagyon rosszak a fogai csak nekem nem és én szedtem anno a suliban(ott adták kötelezően)

Babák nagyon cukik mindKép

SziasztokKép

Mea
mea

Az unokaöcsémnél a gyerekorvos azt mondta, hogy hagyni kell a fütyköst ráérnek a szülők majd később húzogatni. No ennek az lett a vége, hogy begyulladta fütyi és műteni kellett. Kép

mászás
Levente a jövő héten lesz 9 hónapos, de még nem mászik, csak négykézláb hintáztatja magát egy pár másodpercig. Mondjuk ez az ő súlya mellet (9300gr) azt hiszem érthető is.
Kép Kép
Kép
Itt úgy néz ki, mint aki fekvenyom, pedig csak 4kézláb áll. Kép
szilbee

Sziasztok!

Minyu, jobbulást nektek.
Mit szedtek? Mit írtak fel?

Napkrém: van gyógyszertári és van receptre is. Nagyon jók!
Én Zsoltit csak nagy napban kentem be. Kép

Abba egyetértek, csak ovatosan kell húzogatni, de ez típus kérdése valakinek elég ennyi valakinek kell a doki. Mi a beavatkozás. Kép után kaptuk a krémet, ami lazítós.
Mi nem erőltettük, s a doki egy pillanat alatt megoldotta a dolgot. Kép

Kellemes 7végét mindenkinek és jobbulást a betiknek! Anyukájuknak meg kitartást!!!!

Kép
sziszike1000

Minyu,
Jobbulást Nándinak! Mennek a gyógypuszikKép

Szilbee,
Ha Levente követi Zalánt, akkor nemsoká mászni kezd. Amikor elkezdett kutyázni, utána nem sokkal mászott is. Hajrá!

Csucsu,
Én glutén adásával várok, min. 1 éves koráig. De én fokozottan óvatos vagyok. Viszont a párizsin, meg a virslin kiakadtam... A két leggázabb kaja, minden sz.rt beletesznek...

Mi azért is huzigáljuk a fütyit, mert a férjemnek fitymaszűkülete voltKép Nem tudom, hogy ez mennyiben öröklődik.

Mindenkinek szép hétvégét, és jó időt!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ana
Nagyon együtt érzek veled az anyósoddal kapcsolatban. Nekem is volt hasonló tapasztalatom, csak nekem az apósommal. Évekig az agyamra ment. Nem mondom, hogy ne foglalkozz vele, mert az ember ezt úgysem tudja megtenni, de ha bármi ilyen van akkor nyugodtan add ki magadból, akár itt a babaneten is. Nekem ez segített egyedül.

Hrk
Köszönjük a bíztatást, bár nem is tudom, hogy várjam vagy féljem azt a kort, mikor elindul, ;)

Más
Mit gondoltok lányok, mivel lehet kiváltani az esti (20:00) szopit 9 hónaposan, ha hirtelen elfogy a tejcsi? Tegnap este ugyanis nem volt elég tejem. Kép Gondolom amiatt, hogy egy pár órával korábban 38,3 fokos lázam volt (elkaptam Levente nyavajáját) és a szervezetem felhasználta a folyadékraktárait. Szóval ti mit tennétek hasonló esetben?
szilbee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?