Sziasztok!
Iza!
Kiscsibék édesek lehettek a lakásban
Igen, locsolt a kislegény, de csak engem közösen a Párommal
Máshová nem mentünk, pihentünk itthon.
Kata!
Mi hétvégén fogunk muskátlikat venni, már én is be vagyok zsongva. Remélem szépeket találunk majd. Ti hol vettétek?
Érdekes, hogy a vérvételtől én is féltem régen, most már annyira nem, de azért nem nézek oda a mai napig. Viszont a szülésnél abszolúte nem foglalkoztam ilyenekkel, annyira nem volt időm félni, rettegni. Ott már minden teljesen természetesnek tűnt
Otthonszüléssel kapcsolatban teljesen egyetértek Veled! Én nem merném itthon bevállalni, de ha valaki ezt teszi, lelke rajta, én csak drukkolni tudok neki.
Pipi!
Nekem abszolúte nem volt mellfájdalom, -feszülés, inkább csak most a középidő tájékán. Valakinél semmi tünet nem jelentkezik, ahogy most a második babánál, nálam sem. Így lehet ott Nektek is babóca
Drukkolok nagyon!!!
Bali!
Jelenleg úgy néz ki, hogy kislány. A doki nem látott semmit a lába között, de felelősséget nem vállalt a "diagnózisa" kapcsán
Jövő hét pénteken megyünk a Praxisba, akkor remélem biztosra kiderül a neme. Szerencsére nálunk nincs elvárás, így én nyugodt szívvel várhatok bárkit
Gratulálok a mocorgáshoz
Dorka!
Gratula a jó AFP-hez
Bettus!
Gratula a kiscsajszihoz
Ketteském is imádja rúgdosni a hólyagomat, ilyenkor pár pillanatig azt hiszem, hogy mentem összepisilem magam
Én épp tegnap nézegettem a Praxisos uh képeket itt a Babaneten és a 23. heti zabálnivaló. Nem is értem, miért ne lenne jó a 16-30. hét közötti időszak?
Csengő!
Pocakfájásod
Mikidet mennyire "kell" emelgetned, mármint a kötelező gyakorlatokon (etetőszékbe, ágyba ki-be) kívül?
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak a kórházakkal kapcsolatban. Mikivel nem volt élmény a szülésed? Nekem elég nehéz szülésem volt, epidurált is kaptam (amit lehetőség szerint most nem kérek), ami egy kicsit komplikálttá tette a dolgot. Tudtam a mellékhatásokat, de annyira hirtelen és őrült erővel jöttek a fájások, hogy kértem, pedig előtte én teljes mellszélességgel az epidurál ellen voltam. De mint tudjuk, hogy ember tervez... Én úgy vagyok az otthonszüléssel, hogy nem merném megcsinálni, mert egy kissé hipohonder is vagyok és az első szülésem sem volt éppen komplikáció mentes. Persze most vitatkozhatunk, hogy az orvosi beavatkozások tették-e azzá vagy sem, de így utólag érzésem szerint ez már teljesen felesleges. szerintem, aki otthon szül, annak teljesen biztosnak kell lennie a döntésében.
Szerencsére a Péterfyben nem volt semmiféle tápi, teaitatás. Egyedül cukros vizet kapott Marci, azt is pohárból, mert nagyon alacsony volt a vércukorszintje. Szerencsére nem minden kórházban tápizzák azonnal az újszülötteket!
Szoptatás: az tény, hogy az utánaolvasás fél siker! Én a gyakorlatban láttam, a múlt heti kórházi bennfekvésem alatt, hogy mit is jelent a "tudatlanság". Egy roma fiatallány volt a szobatársam, ahol nem a roma a lényeg, mert rendesebb, tisztább volt, mint bármelyik fehér ember, hanem inkább a családi háttér, segítség hiánya. Szegény lány semmit nem tudott, én segítettem neki, amit tudtam. Persze nekem már volt/van tapasztalatom Marci kapcsán, de egyértelmű volt, hogy ő egy fél sort nem olvasott a szoptatásról magáról. Például, hogy a tej nem fog belőled ömleni azonnal a szülés után, hanem először csak egész kevés előteje van az embernek, majd belövell a tej a 3-4. napon. Sorolhatnám még, de tényleg nagyon sokat számít az utánaolvasás, az akarás a szoptatás terén. Marcival iszonyatosan nehéz volt a szopi az első 6 hónapban, sokat sztrájkolt, nem kellett Neki a cici, de vért izzadva, nem hagytam és igenis kitartottam, hogy szeretném anyatejen nevelni a gyermekemet. Szerencsénk volt, hisz még nincs 1 hónapja, hogy abbahagytuk
Úgyhogy Csengőhöz hasonlóan én is mindenkit az utánaolvasásra, tájékozódásra buzdítok szopi terén!
Kreatívkodás: Marcival várandósan kismillió keretsztszemes képet csináltam a babaszobába, jól sikerültek és abszolúte nem nehéz. Emellett nagyon jól kikapcsol.
Karácsonykor üvegmatricákat produkáltam, az is bejött, pedig aztán én is elég kétbalkéz vagyok
A Húgom viszont nagyon ügyes és nagyon szép kaspókat csinált dekupázs technikával a szobanövényeimnek. Elmondása alapján tényleg nem nehéz, de eddig nem mertem belefogni.
bababörze: jót hallottam eddig én is róla, viszont iszonyatosan sokan szoktak lenni!
Bocsi, ha hosszú voltam...
Puszi: Melinda (22+5)