Új privát üzeneted érkezett!

Találka nekünk asszem még korai: utódom egész nap, meghatározhatatlan időközönként (=valószínűtlenül gyakran) kíván táplálkozni, és nem cumisüvegből...

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni valamit tőletek, ha nem zavarok.
Én most vagyok 38 hetes terhes, tegnap voltam uh-n és a doki nem csinált áramlásvizsgálatot. A kérdésem az lenne, hogy ha emlékeztek még, nálatok megcsinálták-e automatkusan ezt? Kíváncsi lennék melyik doki igen, melyik nem... És vajon miért?

Mamackának is gratulálok a kisfiához, az első kép, amin gondolom apukájával van, különösen szép, szinte művészinek látom. Kép
Ha nem túl indiszkrét a kérdés, ki lett volna a szülésznő, aki végül mégse ment be a szülésre?

Valamelyikőtöknek esetleg van olyan tapasztalata Boros Judit drnő, vagy Józsa Andrea szülésznővel kapcsolatban, amit megosztana velem? Akár emailben is. (profilomban a cím)
Előre is köszi.

sziasztok,
Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Hali!

Csak gyorsan benéztem, megyünk sétálni.

Rövid leszek:
Mamacka,
nagyon gyönyörű család vagytok!!! Kép

Gabi,
videók szuperek!
Na ezt kérdem én is: hol???

Szia Andi!
Gajdos doktornő nekem nem csinált áramlásvizsgálatot. Hogy miért nem, azt nem tudom, de soha nem is volt szó erről.

Na tényleg rohanok, majd jövök!

Kép
Kép
Kép
ilba

Szijasztok!

Tegnap este Petike rekordot döntött, százat evett egyszerre, amúgy meg alkalmanként hetveneketKépKép
Szerencsére már jól van, ha az esti eredményei is jók lesznek, holnap jöhetnek haza végreKép
küldök két képet, ma reggel készültek, egy szopi utáni bealvás soránKép (igazi férfi...amint jó neki bealszik...KépKépKép
KépKép

Üdv mindenkinek: Mancsbá

Kép
mancs

Mancsbá!
Mi látni Tarzan lenni jól, üzenni Anya Dzsén, vigyázni maga, jönni gyors ide írni.
Üdv:
Csita

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Mamacka:
Nagyon szépek vagytok igy együtt!KépKitartás és túl leszel a nehéz napokonKép

Ilba:
A tali időpontok jók,kivéve 21. és 28.péntekek.
Mi még nem tudom hogy jutunk el,de addig még kiderül.

Andi:
Nekem egyszer csinált a dokim áramlásvizsgálatot,amikor nem lett jó a ctg-ém.Vagyis a baba nem volt aktiv.Ez nem kötelező csak ha probléma van.Ezt mondta a dokim.

Mancs család:
Nagyon tündéri a kis leopárdKép/remélem annak vannak foltjai/Kép

Kép

Kép
novum

Dia:
Köszi szépen előre is a dvd-t!Kép

Nektek is kellemes ünnepeket és sok locsolót kivánok!Kép

Lányok!
A himes tojások készülnek már a locsolkodóknak?Kép
Vagy mindenki menekül előlük?Kép

Kép

Kép
novum

sziasztok!

rég voltam. Gergő nagyon igényel. szopival kínlódunk szokás szerint, már most már minden érdekli, egy icipici zaj sem lehet, mert rögtön abbahagyja a kajcsit. az én kis cicivámpír gyerekemet manapság nem érdekli a kaja. Ilba neked grat. hogy idáig kibírtad, én nem tudom menni fog-e. Sajnos a bukás hányás miatt én nem tudok rögtön fejni, mire odajutnék (kb. 20-30 perc) addigra már valahogy mintha visszahúzódna a tej. Jövő hét kedden megyünk mérni. Majd meglátjuk.

Mancs:
Peti gyönyörű, a tigrismintás ruci meg egyszerűen fantasztikó!!!

azér is nem jöttem ám, mert kaptunk egy kis víruskát, + kémprogikat, szóval kínlódtunk a géppel.

le vagyok maradva, milyen tali lesz? valakinél, vagy szabadban? így jár aki nem olvas eleget.

voltunk másodjára is úszni, most már nem tetszett annyira. a víz túl magas nekem és bizony vannak olyan fogások, amiket ez okból kifolyólag nem tudok olyan biztosan csinálni, kölek érzi is, és akkor bőg. pl. amikor csak a fejét kellene fognom és hátulról ráfektetni a vízrel, na az nekünk nem megy. meg olyan sokan járnak hogy nem jutott szekrény nekem (ugye aki szegény tömegközlekedik) meg pelenkázóra is várnom kellett. úgyhogy lejárom még a két alkalmat ami megmaradt és apa úgy döntött, olyan helyre megyünk, ahol van hétvégén és akkor megyünk együtt. ez kényelmesebb is lesz nekem.

Sajtine:
A H&M árai milyenek?

Mamacka:
a képeidből olyan csodálatos harmónia és nyugodtság árad (még ha te nem is érzed) hogy újságban lehetne mutogatni. A hormonoktól meg ne tarts, ez sajnos velejárója. Én úgy kikaptam ezt,hogy bizony fizikai tüneteim voltak, mert a vérnyomásom 170-180-ra ugrott és hetekig szedtem gyógyszert Kép Mire rendbejött, a szürreális gondolataim is nagyrészt elmúltak. De addig akkor sírtam, amikor a gyerek... az elég gyakran volt. A szülésed is nagyon szép volt, gratulálok még egyszer.

Szabó Andi:
itt egyelőre én vagyok az egyetlen aki Boros dr-nál szült. mit szeretnél tudni?
áramlás vizsgálatot nekem sem a 38. héten csináltak, hanem kellett mennem a terminus napján is, a 40. héten. Nekem akkor csinált a doki.

Eszti:
olyan szépek vagytok együtt, gyakrabban hozzál olyan fotókat, amin együtt vagytok

Vuka:
Petra, tündéri, a nevetős képeken meg szencációs.

Bubek:
akkor Marcival sem egyszerű az élet KépKép nem baj, lesz ez még így se. Lassan időszerű lesz, hogy meglátogassalak benneteket. Már van könnyű babakocsink, úgyhogy no akadály.

Csajok, nem akar valaki majd kb 3 hét múlva csatlakozni hozzánk hétvégi babaúszásra? Remek alkalom babatalálkára. Most találtam a neten több helyet ahol van szombaton is meg vasárnap is.

Na most akartunk elmenni sétálni, erre a gyerkőc elaludt. Akkor kivárjuk a következőt Kép

sziasztok, majd jövök képekkel is eccercsak.
Vendég

Kép

Igen-igen, hóember, mert a mai fél órás séta után így éreztem magam. Még a fülem is belefájdult a nagy szélbe.
Tücsökmami! Gondold meg a sétát! Kép

Maxi-tali:
Most így állunk. Még mindig kérdés, hogy hol és délelőtt, vagy délután. Csak zárójelben megjegyzem, olyan időpont úgysem lesz, ami mindenkinek kijönne a kajcsiban, szóval szerintem "csatlakozós" tali lesz. Kép
Kép

Tücsökmami,
Te írtad, lesz ez még így se! Kép
Kitartás és türelem! Ezek a kis szarosok így is imádnivalóak, értük bármire képesek vagyunk, nem? Bár hosszú-hosszú idő után ma éjjel képtelen voltam kijönni fejni. Ha nem lesz elég a friss tej, pótlok a lefagyasztott 10 literből.
Tali: szabadba tervezzük, Ti is jöttök természetesen, írd meg mikor lenne jó. Ötletek jöhetnek.
Úszás: mi itt nálunk jövő hét szombaton megnézzük milyen, nem jöttök? 17-18-ig van. Vagy Te hol találtál? Mi szívesen mennénk Veletek, csak nem túl korán, mert András nem tud felkelni. Kép

Timi,
jajj, én nagyon nem várom a locsolókat, ha szép idő lesz, tuti nem is leszünk itthon. Sajnos manapság úgy vettem észre, hogy a Húsvét már nem arról szól, amiről kéne. Emlékszem még, mikor Anyuval korán felkeltünk, szépen kiöltöztünk, a tojásokat rendbe tettük, sütit felvágtuk és vártuk, lestük a locsolókat.
Nálunk maradt a böjt, és a szombati sonkázás.
Fanni készül?

Mancs család!
Hát ez a kis tigris valami tünemény! Nagyon szép baba és látjátok, már otthon, együtt fogtok húsvétolni! Kép

Dia,
Nektek is nagyon kellemes ünnepeket, Domikának sok piros tojást! Kép

Mamacka,
nagyon szép szülésed volt, köszönjük a történetet, Áron baba nagyon nyugodtnak tűnik, gyönyörú kis manó. Kép

Ti adtatok már lefagyasztott tejet a gyermeknek? Én már többször is, de "régebbit" (januárit) most először. Hát valami elképesztő büdös volt. Majd elhánytam magam etetés közben, de Beni megette. Persze csak 80at mertem neki adni, nehogy valami baja legyen. Kép
Ugye ez ilyen és ehető?

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
ha nem jó a tej el sem fogadják a kis okoskák, ne aggódj!

Itt van Anyu, ennyi fért bele most, amíg melegszik a kávé!

Csocsi!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja, lányok, Petikén zsiráf mintás ruci van! Még 2 zsiráf is van rajta! Hi-hi!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Üdvözlet,

Most csak gyorsan, mert felébredt az úr, én meg még eszem is közben, (jók ezek a dolgok így egyszerre, nem ismeritekKépKépKép) - szóval nekünk a 20, 21, 26-a kilőve. A többi jó bármikor, mert Marci olyan összevissza eszik, hogy akár majd valahova elbújva (pl. a kocsiba) is ehetünk. Én mobilis vagyok, bárhova elmegyek szívesen, viszek akit tudok, (Sajtine), az hogy hol, szerintem Margitsziget? vagy a liget? Olyan hely kéne, ami zöld, nem? Ott lehet sétálni is, meg pokrócozni is...vagy ez hülyeség?
Na most már ordít.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! este jövök ha tudok.

Kép
----------------
B&M
bubek

Helllllló!
Ma nem vagyunk túl aktívak.

Anyuciztam délután kettőig (tök jól elvoltak Livivel, hangos kacagásra mentem be a szobába a mosogatásból, azóta sem árulták el, min rötyögött Törpilla, úgyhogy már közös titkuk is vanKép), utána séta TimiékkelKép 4-ig, fél ötkor uzsi, azalatt Zoli is megérkezett, 7-ig ámuldozás a felálló gyerek láttán, azóta meg alszik. Most mindjárt felkeltemKép enni, de valszeg vissza is fog aludni, úgyhogy ma koszosak maradunk...

Remélem, sikerül összehozni a találkozót!

Ezt a rongybabát kapa Livicsek Anyutól:
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Most jöttünk haza nagymamiéktól és húsvéti nagybevásárlásból, végre mindent kipakoltam. Most kezdhetem a bepakolást, mert holnap másik nagyiékkal elutazunk 4 napra. Gyorsan visszaolvastam és láttam az új táblázatot a talival kapcsolatban, tök jó ötlet. Nekünk minden nap jó.
Most mennem kell. Csak módjával írjatok, mert hétfőn nem győzöm majd visszaolvasni.
A Margit sziget jó ötlet, bár kár, hogy villamossal közelíthető meg. A Szent István park se rossz, oda legalább metroval tudok menni (villamosra nehezebb felszállni).

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!

NEm írtam egy ideje, csak olvastalak benneteket. Aztán mikor írtam volna meg elkezdtek történni a dolgok.
Először is...

Demeter Gergő április 12-én 21 óra 5 perckor 3400 g és 55 cm megszületett! 2 héttel a kiírt időpont előtt majdnem egészségesen...

A történet.

Április 11-én este a babaszobába berakott dupla matracra feküdtem aludni, mert az jó puha, és már nagyon zsibbadós volt mindenem. Párom másnap hajnal 6 előtt indult dolgozni...
Április 12 hajnal fél 7-kor arra ébredezek, hogy hányingerem van. Felkelek és fosizok egyet, utána megyek ki a konyhába, hogy igyak egy tejeskávét. A kávésbögrével a kezemben azon gondolkodtam, hogy nem is kérek most kávét... rohamléptekben mentem is hányni. 7 előtt felhívtam a páromat, hogy hiába pont a mai napja ilyen húzós, de én rosszul vagyok, jöhetne haza. Anyósom is bejelentkezett és át is jött 8 körül. Én visszaaludtam, gyerekek is csak 9-kor keltek fel.
Hányingerem elmúlt, de a rossz közérzet, a gyengeség, a szédelgés és a fáradtság megmaradt. úgy éreztem magam, mint akit agyonvertek.
Párom hazaérkeztett 9 után nem sokkal és egyből bevonszolt az István kórházba, hogy nézzenek meg. Ctg, vérvétel, vérnyomásmérés, és pisilés következett, majd egy manuális méhszáj vizsgálat. Ctg tökéletes, minden lelet negatív, a méhszáj meg 3 cm, ja, és lehet, hogy vajúdok közben? A ctg még nem mutatott semmit, de néha keményedik a pocak...
Én semmi másra nem vágytam csak egy ágyra, hogy végre aludhassak, majdnem összeestem a végén már.
Fél egyre értünk haza, addigra anyósom is lenyomta a két gyerkőcöt, így én is aludtam 3 órát!!! Nagyon jól esett. Apró görcsök ébresztettek, amik meghatározhatatlanok voltak. NÉha keményedett, néha a gyomrom görcsölt be, néha meg alul, mint amikor fosizni kell. Szóval továbbra sem voltam jól, de ezek a görcsök csak jöttek, csak jöttek. 6 óra körül viszont már kifejezetten keményedések formájában és ugyanúgy jelentkeztek 5 percenként. Közben itthon pakolgattam, anyósom és a sógornőm pesztrálta a gyerekeket, majd belefeküdtem egy kád jó meleg, szinte forró vízbe, mert nagyon fáztam.
A görcsök teljesen elmúltak a víz hatására, én jól felmelegedtem és újúlt erővel pakoltam tovább a kórházi pakkomat. A fájások, amik még mindig keményedések voltak megmaradtak.
Este fél 8 után indultunk be az István kórházba és kb 8-ra értünk be a szülőszobára. Az autóban már 4 perces fájásaim voltak. Manuális vizsgálat következett ahol kiderült, hogy már 5 cm nyitva a méhszáj, így azonnali burokrepesztésre került sor. Fél óra ctg következett, ahol szépen kirajzolódtak a fájások amik teljesen elviselhetőek voltak de már azért fájtak, de még ellélegeztem őket. Egy másik ctg-re kapcsolt kismama meg is kérdezte, hogy vannak-e fájásaim, merthogy nem látszik rajtam...Kép
A fájások csúcspontja nem ment magasabbra 30%-nál, ellenben a baba szívhangja nagyon szapora volt. 140-190 skálán ugrált végig. A szülésznő rögtön adott is egy hőmérőt (az előzmények tekintetében), és bizony lázas voltam, hát ezért ez a rémes szívhang!!! Azonnal vettek vért, és kötöttek be egy kanült amin kaptam vénásan egy jó nagy adag antibiotikumot a baba védelme érdekében. Ez fél 9-kor volt.
Ezután átvittek az egyik régebbi szülőszobába (ahol még a Gábor is született), de a szülőágyon nagyon kényelmetlen volt, bár a szülésznő próbált segíteni megtalálni a legkényelmesebb helyzetet. A fájások már fájtak, de még mindig csak 45%-ot mutatott a fájásmérő, de már nem is foglalkoztam vele. A fél óra nagyon gyorsan eltelt. Az 5 perces fájásokból hamarosan 3, majd 2 percesek lettek. Majd egyszercsak jött egy fájás 1 perc múlva amikoris apró székelési ingert is éreztem, de még nem szóltam senkinek. A másodig kicsit erősebb volt, a harmadiknál meg már szóltam a páromnak, hogy hívjon valakit, mert jön a baba!!! Ekkor már nem tudtam nem tolni. A szülésznő jött és megvizsgált, de még kérte, hogy ne nyomjak, mert még van egy kis pereme a méhszjnak. Így a következő fájást úgy éltem túl, hogy a két lábam felhajlítottam és hintáztattam oldalra. Hívtak egy dokit is, ha kéne ott legyen. A doki az oldalamnál nem volt valami segítőkész, nem hagyta, hogy belé kapaszkodjam, a párom már gyakorlottan segédkezett a másik oldalon, a szülésznő meg a fogadó állásnál volt. Az enyhe vajúdási fájások után elviselhetetlenek voltak a tolófájások. Emlékszem a Gabinál pont fordítva volt. Az elviselhetetlen vajúdás után megváltás volt a tolófájás...
Demeter Gergő fejecskéje az első nyomás után kibukkant, a következő fájásnál nem szabadott nyomnom, a gát védelme érdekében, csak engednem, hogy jöjjön a baba a maga tempójában. Ez is elég nehéz feladat, de inkább, mint egy gátmetszés. A rákövetkező fájásra meg is született, a burokrepesztés után 1 órával!

Gondolom, most kíváncsiak vagytok, hogy a fenébe írhatom meg a születése történetét 24 órával a születés után...

A szülőszobán szopizott egy kicsit a Gergő, de utána már nem volt hajlandó. A csecsemősök, pedig kitettek magukért. Este 11-kor ment el a párom és a csecsemősnővér hajnal 2-kor már jött a Gergővel, hogy hozta szopizni. Segített mellre tenni, de olyan udorral köpte ki a cicit, hogy olyat még nem láttam. Az éjjel többször bejött és próbáltuk mellre tenni, de nem akarta bekapni sem, és felébredni sem akart nagyon. Így hajnal 5-kor elvitte inkubátorba, mert kicsit kihűlt és mondta, hogy kell neki adni pótlást, mert nagyon lacsony a vércukra,nehogy bekómáljon. Így pohárból kapott női tejet az anyatejgyűjtő állomásról. Reggel aztán sikerült megszoptatni, de talán, ha 5-10 percet hajlandó volt szopni akkor sokat mondok. Igaz, nyeldekelt, de hát az akkor is semmiség volt. Délelőtt jött a gyerekorvos és nagyon csúnya szívzörejt hallott nála. Így ismét elvitték inkubátorba, adtak neki atibiotikumot és infúziót kapott és pótlást, női tejet pohárból. Délután megbeszéltük a gyerekorvossal, hogy megnézeti szívultrahangossal a zörejt, hogy mi lehet az, de ott már nem volt rá lehetőség, így a kicsi Gergő most a Tűzoltó utca gyerekklinika vendége. Én is eljöttem saját felelősségre a kórházból, minek maradjak, ha úgysincs ott a babám. Holnap megyek be a zárójelentésemért.
Gergő jól van, valószinű egy felszálló fertőzés miatt hallható a szívzörej ami nem is olyan vészes szerencsére. 7 napos ab kúra után hazajöhet. Holnap nézik meg a szívét az UH-val, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a tőlem elkapott fertőzés miatt van a baj, ami szerencsére nem komoly, csak megfigyelik az intenzíven. Inkubátorban van, de nem kap semmilyen támogatást. Nem kap oxigént, sem plusz levegőt, teljesen kiegyensúlyozott az egész gyerkőc, csakhát az a fránya szívzörej.

Most megyek fejek neki tejecskét, hogy holnap legyen mit bevinni neki, mert most sajnos teáztatják. 160 az adagja és amennyit nem iszik meg belőle a többi infúzióban kapja. VAlószinű, hogy be fog sárgulni, így majd kékfényezni is fogják. Érdekes, hogy így előre megmondják, de nem is várok mást, hiszen nem igazán szopizott.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

Gabuska, köszi a naptej infótKép
Ezt nézd Livi, nálam van a babád ikertesója és képzeld én is a nagyimtól kaptam
Kép

Mancsbá,
Petike nagyon cuki abban a zsiráfos rugibanKép

Tücsimami,
a gatyó 2990, a body 1400 volt , de lehet, hogy 1700 már nem emlékszemKép

Szabó Andi,
nekem csak egyszer csináltak áramlás vizsgálatot, amikor már túlhordtam Zsófit egy pár nappal.

Tali hozzászólás,
a villamosra tényleg bonyolultabb felszállni.
Bubek, majd egyeztetünk. Köszi előre is.

most megyek, mert sír a hercegnőm

Kellemes húsvéti ünnepeketKép
Kép

Kép

Kép
sajtine

Íme Gergő fél naposan:

Kép

Kép
sasha

Sasha,
gratulálok gyönyörű kisfiadhozKép
Remélem hamar meggyógyultok és együtt lesz az egész család.
Úgy sajnálom, hogy ilyen történt veledKép

Kép

Kép
sajtine

Sajtine!
KösziKép
Én meg annak örülök, hogy ilyen hamar észrevették és intézkedtek! Ha már megvan a baj, akkor pozitívan kell hozzá állni. Meg fog gyógyulni, az biztos, csakhát a 3 nap helyett most 7-et lesz bent. Már csak a tejcsi és a szopi miatt izgulok kissé. Most fejtem a két ciciből 10-10 percet és az eredmény katasztrófálisKép 5 ml. Bár nagyon látszik rajta, hogy még előtej, mert sárga és nagyon sűrű, nem fehér, mint az igazi tejcsi. De hát inger se nagyon érte még a ciciket, lesz ebből még több tej is, főleg, ha már a Geri szívhatja ki. Következő fejés halnal 1-kor... Remélem fel tudok majd kelni.Kép

sziasztok
sasha

Kép
sasha

Sasha,
én is gratulálok a kisfiadhoz, és gyors gyógyulást kívánok. Csodálom a higgadt hozzáállásodat. Tejcsi miatt ne aggódj, csak fejj szorgalmasan. Nővérem kislánya több, mint egy hetes volt, amikor először szopizhatott, de azonnal nagyon profin csinálta, sose volt semmi bajuk szopiügyben.

Lányok,
már megint egy csomó téma volt, amihez hozzászóltam volna, csak a két kicsi mellett nehéz annyira géphez jutni, hogy írni is tudjak, amikor meg hozzájutnék, tuti, hogy ez a *** jelzőjű gép megint lefagy (jobb esetben a párom dolgozik rajta).

ami az eszemben van, pelenkatéma:
A DM sajátmárkás Babylove pelusából pár hete lehetett kapni kétdarabos próbacsomagot, én vettem kipróbálni, nekem bejött, Leventének Midi, Benedeknek maxi méretben. Meglepően jó minőségű még a Lidlben kapható pelus , s még szeretem a Tesco lilacsomagos pelenkáját is. Több bababoltban lehet kapni (pl. a Brumimaciban is) esetleg színhibás, vagy máshogy csomagolt, egész jó pelenkákat, elfogadhatóbb áron. Én már leszoktam a nagyobb márkákról, bár ehhez képest most mindkét manónak Liberója van, mert apa volt pelust vásárolni, s ezt találta...

Holnap utazunk nagyszülőkhöz, s kedden jövünk, Benedek esetleg kicsit tovább ottmarad. Nagytaliért irigykedem, két gyerekkel nem hinném, hogy el tudnék rá jutni.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!!!!

Gyors bekukk!!!

Sajtine:
Nálunk meg a baba unokatesója van...mert annak kék a ruhácskája. Kép És ha minden jól megy akkor ő lesz Adél baba első babája.

Blackrose(35+3)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Kormi!

Nem vagyok ám olyan nagyon higgat, de a Cerny mentős doki is és a klinikán is nagyon megnyugtatóak voltak a dokik. Na meg látnád a család többi tagját. Még anyósomba is nekem kellett lelket öntenem, a párom is totál idegbeteg, anyámról nem is beszélve. Ha a dokik, meg én saját magamat nem nyugtatom (legalább itt a neten leírva) akkor senki... Merthogy anyósom legszívesebben rohhana be a kicsihez... könyörgöm, én vagyok az anyjaKép

Itt egy kép a 16 hónapos nagyfiúval és apával. Ez tegnap reggel készült.

Kép

Kép
sasha

Sasha,
gondolom nem vagyok vele egyedül, tudtam ám, hogy miért nem írsz!Kép Gratulálok Gergőhöz, akinek nagyon stramm (így írják?) anyukája van!Kép Livinek is gond volt a vércukrával, mert ő sem nagyon volt hajlandó enni, még a lefejt tejet sem (el van téve a mélyhűtőbe emlékbe amit nem evett meg az első fejés utánKép, egy fecskendőbe tették a csecsemősök a kórházban), majd 3 nap kellett neki, mire rájött, milyen jó is szopizni. Gergő gyönyörű kissrác, látszik rajta, hogy kutya baja!Kép

Zsófi,
és Te is mindig lebírkózod? Hogy hívják? Az enyémet Kiszeltündike lánya után elneveztük Donatellácskának.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja, képzeljétek, tegnap felállt Livicsek a kezembe kapaszkodva!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jó reggelt,

Sasha gratulálok nektek, és gyönyörű a kisfiad. Kép Nem jó olvasni, hogy mik történtek veletek, de tényleg gratulálok a kitartásodért! Így tovább! Kép

Gabi, megkaptam ám a videot, Livicsek nagyon ügyi! Kép
Vendég

Sziasztok,

én keltettem a kakastKépKépKép

Livi,
ügyes vagyKép
anyukám még nem adta oda, csak megnézni.
Asszem Panka a neve.
DonatellácskaKépKépKépKép
Naptárt is fogtok készíteni?Kép

Sasha,
ez az anyák sorsa, hogy még a családot is neki kell istápolni, meg összefogni.
De nagyon stramnak nézel ki, nem is szabad elhagyni magad.
Örülök, hogy ilyen pozitív a hozzáállásodKép

Holnap megyünk a sogórnőmékhez.
Most voltak bárányhimlősek a gyerekei. Szerintetek mennyi időnek kell eltelnie, hogy Zsófi ne kapja el?
nem szeretném ha betegséget kapnánk húsvétra.

Kép

Kép
sajtine

Sajtiné,
én terhes voltam, mikor a rokonságban volt bárányhimlős gyerek, 1 hónapot mondott az orvosom.
nem is, mer' a kakast én keltettem fél hétkor!KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

akkor biztos ami biztos ,ma felhívom a doki nénit

Kép

Kép
sajtine

ÁÁÁÁÁÁ, Sajtiné, most látom, hogy 1 hónapot írtam, de 1 HÉT! Bocs!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Sasha, nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, de a lényeg, hogy nem komoly a baj. Szorítok, hogy mielőbb gondtalanul együtt egyen az egész család!
Gabus, gratesz Livinek! Lassan lehet rohanglni, hogy elcsípd!
Mamacka, nagyon szépek a képek. Apával az első képen nekem nagyon tetszik!
Mancs kis zsiráf-tigrise is tünemény. És mennyit szopizik????? Kezdek írígy lenni. Csak így tovább!

Látom mi is rajta vagyunk a tali-táblán. Az az igazság, hogy nekem mindegyik dátum jó, de konkrétat majd csak akkor tudok mondani ha meglesz a helyszin. Egyenlőre OK:o)

És íme tőlünk két kép:
Holnap utazunk a szüleimhez és ott is maradunk hétfőig. Már nagyon várom. A nagyim is meglátja majd a dédunokáját:o)

Legyen nagyon szép husvétotok! KépKép

Kép Kép
natasa1975

Nem vagyok járatos a témában, de assszem ma van Nagypéntek.
Bóóóóóóóódog Húsvétot kívánunk mindenkinek!
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Natasa,
jó nagyizást nektek!
Jó a Szonja nyuszi!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szonja nyuszkó, köszönjük a húsvéti jókívánságokat! Kép
Vendég

Sziasztok,
Csak egy gyors bekukk, mielőtt elutazunk.

Mamacka,
Gratulálunk!Kép Gyönyörű ez a kis szöszke herceg. Jó volt olvasni a szüléstörténeted. A sötét gondolatok és a szörnyű kimerültség el fog múlni, kitartás, az aggodalom sajnos marad, nade itt vagyunk mi, hogy eloszlassuk.Kép
Ja, és szuperek a képek!Kép

Mancsbá,
Nektek is gratulálunk Petikéhez, nagyon stramm kis kölök. Várjuk az otthoni képeket.Kép

Sasha,
Minden elismerésem, nagyon erős vagy! Gergő babának hatalmas gyógypuszikat küldünk, hogy hamar meggyógyuljon és hazamehessen anyához, apához és a tesókhoz.Kép

Gabuska,
Akkor nem sokáig lesz meg a kiskutyátok, hogyha már iyen hamar ácsingózik a leányzó. Pár hónap és elindul...Kép

Ilba,
A szopibealvós kép szuper.Kép
Köszi a hozzátápis levelet, én is megkaptam.
Elképzelhető, hogy minket érdekel a hétvégi babaúszás, az időpont is jónak tűnik, hol lesz?

Tücsimami,
Gyertek Ti is!Kép

Dia,
Szuper lett a hajad. Domika még mindig tündér.Kép

Wolga,
Szombaton voltunk odaát Bicskén. Én vezettem. Gyakoroltam az utat.Kép
Majd számítok rád némi infó ügyben, merre lelhető fel játszótér, strand, uszoda, esetleg egy jó turi stb.Kép

Vuka,
Petra álomszép baba. Nagyon jók a képek róla.Kép

Eszti,
Beni milyen nagy már! Jó a közös képetek.Kép

Timi,
Asszem Te kérdezted: Bogesz saját szobájában alszik, bár ez annyit jelent, hogy egy tolóajtó választja el a hálónktól, szóval, ha akarom, egy szoba. A párom szerint nem eléggé hangszigetelt...Kép
Mostanában óránként kel éjszaka. Azt kell hogy mondjam, határtalan az elkeseredésünk.Kép

Sajtine,
Jó ez a frameshow, mi is eljátszogattunk vele egy kicsit, bár némi informatikus segítséget (ld.párom) igénybe kellett vennem az elején.Kép

Talira nekünk talán a 20-a lenne jó, bár ez még függ egy pár dologtól.

A videókat én is szívesen fogadom: gyenge.judit kukac gmail.com

Akinek nem írtam külön, nagy-nagy puszi!Kép
És:
Kép

Jucus
jucus73

sziasztok!

Köszi a válaszokat az áramlásvizsgálattal kapcsolatban, kicsit megnyugodtam. Kép
Tücsökmami, arra lennék kíváncsi, hogy úgy sikerült- e szülésed, ahogy szeretted volna, a doktornő együttműködő volt-e veled, mikor érkezett, stb... Kicsit bizalmatlan lettem Olga történetét megismerve... Mivel a többiek nem nagyon érintettek, mert más az orvosuk - ahogy írtad, ha gondolod, emailban is küldhetsz választ. Köszönöm.

Sasha!
Először is gratulálok a kisfiadhoz! Azt kívánom, hogy mielőbb hazavihessétek Gergőt a kórházból és rendben legyen minden! Szorítok nektek, hogy a tejcsi is beinduljon!
Egyébként a történetedet olvasva jöttem rá, hogy találkoztunk a kórházban szerda délelőtt! Engem ctg-ztek az ágyon fekve, amíg te a fotelban ültél. Vigyázz magadra és a családodra is!

Andi (38+1)

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Andi!

Akkor te a függöny felé fordulva feküdtél? Kép De érdekesKép Kicsi a babanetes világ.

Többiektől bocsi, de fél kézzel írok, mert a másikkal tartom a fejőgépet... eddig nem sok gyűlt Geribabának, de ez még csak előtej és ebben van a jó sok immunanyag amire most nagy szüksége van!

sasaha

Kép
sasha

Sasha,
én is mielőbbi hazatérést kívánok Gergőnek! Bátyók már biztosan nagyon várják!Kép

Tényleg, hogy dőlt el a névválsztás?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus!

Mikor a szülőszobán megkérdezték, hogy hívják, valamit mondani kellett...Kép

Kép
sasha

Sasha,
én komolyan kérdeztem, komoly választ szeretnék!KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Sasha!

Igen. Be kellett fordulni. Kép Majd elaludtam közben, ahogy bámultam a függönyt, csak nyomkodni kellett a gombot a magzatmozgáskor. Kép
Akkor Boros dr-nő vizsgált meg, ugye?

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Sasha:
isten hozta Gergőcskét Kép ugye milyen szép név? a mi Gergőnk is így gondolja Kép
egyébként meg gyors gyógyulást!

Andi:
küldtem levelet!

babatalálka:
elvileg nekünk a 25-26-a kivételével a többi nap jó. majd meglátjuk.

Jucus Bogikája!
Kicsi Fülike olyan aranyos vagy! KépKép nagyon örülönk ám Neked Gergő babával egyetemben Kép

egyelőre ennyit, milyen az idő, Ti mentek sétálni?
Vendég

Halihó!

Beni erkélyen, én a gépnél. Kép
Képzeljétek tegnap kettőt evett nélkülem. Most először, eddig mindig két kaja közt mentem el, de tegnap volt kolléganőkkel taliztam. Este 9 után értem haza. Anyós vigyázott Benire, András is későn jött. Mindent megevett Kép, még aludt is délután egy fél órát. Mikor megjöttem, úgy izgultam, hogy mi lesz, majd kiugrott a bőréből, mikor meglátott, de aztán mikor wc-re mentem elkezdett sírni. Nem kerülhettem ki a látóteréből. Olyan édi volt! Kép
Képzeljétek, egyik kolléganő 6 hetes terhes! Olyan jó! És ki a dokija? Na? KépKépKép

Livike Kép,
Láttam milyen ügyi vagy, lassan eljöhetsz kis barátodhoz is!!! Kép
Jó a Donatella babád, Anyucidék nagyon találó nevet adtak neki, illik rá! Kép

Sasha Kép,
Hatalmas gratuláció a villám szülésért. Neked volt az előző kettő nagyon nehéz, ugye? Nagyon erős kos csajszi vagy, ezaz, légy nagyon pozitív és tuti kis Gergő hamarosan haza mehet! Nagyon szép baba, kutya baja szerintem.
A tejcsi be fog indulni, másfél napja szültél!!!! Kép Az előtejből az 5 mili is szuper, teli van minden jóval, amitől Gergő szép, nagy, erős, egészséges baba lesz! Kép Drukkolok Nektek! KépKépKép
Jó, hogy írtad, hogy Cerny mentővel vittek Benneteket, én évek óta nekik utalom az 1%-ot.

Kormi,
Köszi a pelusos tapasztalatokat, nekem a Lidl-ös nem jött be, nagyon laza a combjánál (vagy az én fiam nem elég Huka Gyurka??? KépKépKép)

Eszti,
Szuperek a videók, még!!! Kép

Natasa,
Nyuszkó Szonja szuper!!! Kép
Az Apás képen hihetetlen nagynak tűnik!

Jucus,
Jó, hogy jöttél, rég voltál! Babaúszás itt van Óbudán, de ha többen mennénk máshová, mobilisak vagyunk, ha az időpont jó.
Hová utaztok?
Bogesznak sok-sok álommanót küldünk! Kép

Maxi-tali állása: később, valamiért nem tudom felrakni. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Tibimbó!!!!

BOLDOG NÉVNAPOT!!!! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Maxi tali:
Kép

Elvileg mindenki nyilatkozott, mert most szerintem Mancsnak és Mamackának még korai lenne, Melinda meg Kaposváron van azt hiszem.
Most hogyan döntsünk? Olyan nincsen, ami mindenkinek jó lenne. KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabuska,
Köszi a videókat. Naggyon drága Livi. Olyan jó látni meg hallani így "élőben" is. A postaládámban 2 GB tárhely van, úgyhogy hajrá!Kép

Majd én is küldök, csak most rohanásban vagyunk.

Tücsimami,
Köszönjük! Én is mindig meggusztálom Gergő fülecskéjét a képeken. Olyan harapdálnivalóak.Kép

Jucus
jucus73

Ilba,
Köszönjük az álommanókat, asszem ideértek, mert Bogi már jó ideje horpaszt, ami nem volt eddig szokása. Éjszakára is kérünk majd belőlük, ha lehet.Kép

A budai uszik nekünk közelebb vannak, de ami igazán lényeg, hogy hétvégén legyen.

Szombathelyre utazunk az Imi szüleihez. Jó nagy a család, két tesója van és minkettőjüknél három-három gyerkőc.

Jucus
jucus73

Sziasztok!

Köszönök minden bíztató sort!Kép

Most jöttünk haza. Voltunk a kicsi Gerinél, vittem neki az üveg alján lötyögő kb 15-20 ml tejet, de nem baj, mert csak 10 ml-et kap enni egyelőre, meg teát... Még nem vitték el a szív UH-ra, de remélem el fogják. Sokmindent nem csináltak veleKép Totál nyüzsi volt az intenzíven. Mikor ott voltam, két korababa is érkezett, és az egyik nővér mondta, hogy eddig egész nap ilyen... Mindenesetre azt is említették, hogy pár nap és valószínű átkerül a sima csecsemő osztályra, bár ha még meg sem vizsgálták rendesen akkor nem is értem, hogy hogyan. Ne értsetek félre örülök neki, csak annak nem, hogy nem "foglalkoznak vele". Egyébként simogattam, meg dumcsiztunk is egyetKép Viszont megállapítom, hogy egyáltalán nincs szopóreflexe. Odatettem az ujjamat a kis szájához és még reklamált, ahelyett, hogy be akarta volna kapni. Pedig a nővér szerint lassan etetési idő jött volna nála. Lesz vele gondomKép
Épp most telefonáltam körbe a gyerekeket és rá kellett döbbenjek, ahányan vannak annyi felé... Gábor anyósomnál, Dani anyukámnál, a kicsi Geri meg...
Ma még marad mindegyik "nagy" ahol van, mert még mindig gyenge vagyok és kínoznak a méhösszehúzó görcsök, a legváratlanabb pillanatokban és nagyon fáj, nem baj, legalább már ezen is túl leszek.
A lényeg, hogy elvileg a Gergő stabil, nincs nagy baj.

puszi, megyek pihizni
sasha

Kép
sasha

Mégse megyek pihizni!

Gabuska!
Nem tudtunk megegyezni a párommal, hogy mi legyen a neve. Neki a Rolnad tetszett, nekem meg a Tamás. Közben persze váloggattunk neveket, és közte volt a Gergő is.
Mikor a szülőszobán megkérdezték a pici nevét, a párom rámnézett és félig kérdőn mondta, hogy Gergő. Aztán rákérdeztek, hogy Gergő, v. Gergely, de arra már együtt válaszoltunk. GERGÕ
Szóval, ahogy mondtam, valamit mondani kellettKép

Andi!
Sajnos nem emlékszem az arcodra, én meg el voltam foglalva a saját magam bajával, mert már akkor majdnem összeestem a fáradtságtólKép Eszembe se jutott bárkit is figyelniKép Igen a Boros dr vizsgált meg, és nagyon szimpatikusnak tűnt, meg igazán kedves is volt. Õ a te orvosod? Azt hiszem jól választottál, én meg jól döntöttem harmadjára is, hogy nem választottam senkitKép Ugyanis ismét szülésznővel szültem, és a doki csak dísznek volt ottKép

Tücsökmami!
Azért még ízlelgetni kell a nevetKép Valahogy nem áll a számra még. Tegnap este is mentünk be a klinikára és komolyan el kellett gondolkodnom, hogy Demeter kihez is jöttünkKép

Ilba!
Nehéz az első volt nagyon, a második elhúzódó, ez meg valóban gyors volt.Kép Bár, ha nem vagyok rosszul és már reggel bent maradunk, lehet ez is egész napos szülés lett volna, de így, hogy aludtam közben, meg pancsoltam (nagyon jó!!!!!!!) így szuper volt. Egyébként egészen a burokrepesztésig nem hittem, hogy aznap szülökKép
Igen, én sem értem, hogy miért akarnak szegénybe 160 ml-t beltölteni, de lehet, hogy én értettem félre és az az egész napi adagja és nem az egyszerije. VAgy lehet, a teából kell annyit meginnia. Nem értem, de mindegy, majd megpróbálok kihúzni többet legközelebb a nővérből, mert most nagyon sok dolguk volt.

Pelus!
Ahány gyerek annyi forma, nem lehet általánosítani. Ezért is van annyi fazonú pelenka. Az én gyerkeim mind hurkásak, a maximumot hízták mindig és a Pampersből, Huggiesből is csak a mini volt rájuk jó, mert későb már ugye combosodtak és azok szorítottak. Ami a hurkásaimnak bevált az a Libero és a hasonló fazonú pelenkák. A DM-es pelus pl Libero egy az egyben, míg a Tesco meg Pampers...
Többet nagyon nem is próbáltam, én leragadtam a Liberonál. Márcsak azért is, mert abból van az egyetlen olyan méret, hogy 15-30 kg és a nagyfiamra már azt kellett adnom elég sokáig, hiába még csak most 19 kg. De szerencsére neki már 1 hete nem kell pelenka! Ezt is elérük! Se kakira, se éjjelre! Hurrá, maximálisan szobatiszta!

na most már azátn sziasztok!
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Köszönjük a bókokat!

Isten hozta az Újdons(s)zült babákat... Kép

...csak egy gyors kérdésem lenne...
Ha előlhagytam két óra hosszat szobahőmérsékleten a lefejt tejet, akkor azt ki kell dobnom? Vagy még jó?????? ...köszönöm a választ...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
ha nem büdi és elfogadja Áron, akkor odaadhatod neki.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?