Szia Timus!
Már ma is megharapott
Már sokat beszél, 2-3 szavas "monadatai" vannak. (A legnagyobb siker 2 hónapja: Megjöttem a sulibol, s így fogadott "anya krér tej...csücs ott" (Ez egyértelmû- anya kérek tejet csücs oda, s mutatja a kezével, hogy hova
)kis szünetet tartott közben. Eddig azt csináltam, hogy próbáltam elvonni a figyelmét, mint a hisztinél is. (Valami játékkal, például elkezdek beszélgetni, csip-csip csókázni a plüssssseivel, bábozom, babakocsijával játszom, bármi, ami az eszembe jutt,mesélek---> 2percen belül vége a hisztinek, harapást el is felejti, és már az ölembe is ül), de ez csak akkor megy, ha észre veszem, hogy harapni fog.
DE például ma azért harapott meg, mert visszahoztam a szomszédból, mert el akartak menni, õ meg nem akart hazajönni.
Azért mondtam a dokibácsit, mert amikor ezt mondtam neki, akkor bekapta az ajkait, s nem harapott. (De ez akkor volt, mikor látszott a szemén, hogy harapni fog,de ha nem látszik? Sír, hogy valami nem úgy van, ahogy akarja, és utána odajön, azt hiszem csak hozzámbújni, (legtöbbször azért is) és megharap.
Szóval röviden, ha látszik rajta nem gond. De hogy fogom errõl leszoktatni???? (akkor zavarjam talán el magamtól? -->ez szerintem nem megoldás. Én vigasztaljam, mert szívszagggatóan sír--->nem fog leszokni róla, még többet harap
)
Egyáltalán mit tanácsolsz, hogyan viselkedjek vele utána.
Ma azt csináltam, hogy van egy nagy plüssfarkasa, és neki kezdtem elbeszélni, hogy simogasson meg, adjon nekem puszit, mert fáj, ahol megharapott a kislányom. Megtette
az én kezemben volt S beszélgettem a farkassal, s utána játszottunk vele, amira Zita ia abbahagyta a sírást és elkezdett bekapscolodni a játékba. De tõle nem kaptam simit, meg puszit, pedig ha véletlenül megüt, akkor ad.
A babája is kiesett a babakocsiból, "és elkezdett sírni" (Zita mondta e-eee-ee ), megpuszilgatta, és megsimizte, utána nekem is meg kellett. Lehet, hogy az a baja, hogy most kevesebbet foglalkozom vele, az apja meg türelmetlenebb vele, mint én? Vagy, hogy most idejött egy kisfiú, aki szintén harap (2 héttel kisebb) vagy, hogy a 7 hónapos állandóan eszi a kezét.
Jaj, bocs, hogy ilyen hosszú voltam, csak teljesen el vagyok keseredve, hogy mit rontottam el, hogy ennyire megváltozott. Eddig mindig idejött hozzám, simizett, mondta, hogy szer.(ez a szeretlek)
HA volt türelmed elolcvasni kérlek válaszolj.
Ziták