Sziasztok!
A juttatások kapcsán én is rakok fel egy linket innen a Bnetről:
http://www.babanet.hu/iranytu.php A Babaneten van egy másik infoforrás is, ahol kérdezz-felelek stílusban lehet utánanézni a járandóságoknak. Én innen is sok infot szereztem, más példáján okulva:
http://www.babanet.hu/iranytu/kerdes.php A gyednél az igénylést (!) megelőző naptári évet veszik alapul. A gyed igénylése pedig a tgyás lejárta után történik, tehát a baba kb. féléves kora körül, ami valszeg, mindenkinél már 2007-ben lesz, így a gyed alapja a 2006-os jövedelem lesz!
Gyermekek után járó adókedvezmény 1 és 2 gyermek után megszűnt, csak 3. gyermektől jár. Mintha az 1-2 gyerek nem kérne enni, nem kéne ruházni...
Csengő!
Nekünk, mint másodgyermekes szülőknek tudod, hogyan és milyen összesgű tgyás, gyed jár? Én próbáltam utánanézni és nekem az jött le, hogy a minimálbér kétszerese a mérvadó. Neked van valami infod? köszi a linket!
Pocakhúzódás
Nem lehet, hogy ezt a hülye időt érzed? Miki nem fárasztott le túlságosan? Ma Marci engem baromira felidegesített délelőtt (bocs, de szebben nem tudom leírni, mert már fél 6-kor kukorékolt és tiszta zizi volt végig) és rendesen éreztem a hasamat, ami a folyamatos emelgetéstől és az idegeskedéstől lehetett.
Akkor Te most 0-n vagy
Mamy!
Tutira tompít a melső fali lepény! Ezt már olvastam is, meg logikus is. Az hülyeség, hogy a 20. héten KELL már érezni, egy terhesség alatt nincs olyan, hogy mikor mit kell csinálni
A barátnőm, vékony testalkattal is csak a 23. héten érezte először a babócát. Türelem, babamozgást terem
Orrdugulásra esetleg próbálj tengervizes orrsprayt (Dr. Teiss, vagy Sterimar). Hátha
Kriszkrosz!
A táppénznél az elején lassan utalják az első részletet, de aztán, ha rendszeresen kerül leadásra a tápis papír, akkor már nincs vele gond. Legalábbis nekem szerencsém volt.
Képzeld, múlt héten megkaptam az SZJA visszatérítésemet, pedig már nem is számítottam rá május előtt
Vannak még meglepetések az életben!
Az AFP teljesen független a terheléses cukortól. A terheléses a 24-26. hét között csinálják. Nem maradtál le semmiről.
Jó takarítást és elsősorban gyorsat!
Suezika!
Nálam is csúsztak a leletek, mint amikorra ígérték
Gratula a babamocorgáshoz, sőt rúgdosáshoz
Dorka!
1 kávé szerintem sem a világ vége. Még mindig jobb, mintha az alacsony vérnyomásodtól szédelegnél egész nap. Hétvége óta én is elkortyolgatok délben fél adag 3in1 Nescafét. Marcinál is megtettem és nem tűnik mérgezettnek a gyerkőc
Simigabi!
Én Marcival talán már +4-nél is jártam ilyenkor, de még az sem volt vészes. A hasunk szerintem már nem tart úgy, mint az első baba várása alatt, gondolom én. Meg nálam sajna Marci után nem volt idő igazán ledolgozni a felesleget sem, a szopi miatt nem erőltettem. Ezzel természetesen nem a Te kondidat vonom kétségbe!!!
Kata!
AFP rejtélye: szerintem rejtély marad
Lehet, hogy két laboros végezte a vizsgálatot és már ez is sokat számít. Tényleg csak találgatni tudok. Ha a dokid okésnak találja, hát az a lényeg
Rolex!
Az AFP a betöltött 16-18. héten szokták levenni. Az eredmény függ a levétel időpontjától is, bár ahogy Kata példája mutatja, a gyakorlat sok minden megcáfol...
Májfolt: terhesség alatt valóban valaki hajlamosabb lehet rá. Pl én már a fogigátlótól csúnyán foltos voltam, amit a nap csak súlyosbított, így pocakosság alatt próbáltam kerülni a túlzott napsütést. De ez is erősen hajlam kérdése!
Köszönöm a pocakbókokat továbbra is
Pusz: Melinda (21+4)