Új privát üzeneted érkezett!

Cat,Mot,Pkagi,Zituska,Jovika,Dodo,Regibeus!

Hú,de sokan vagytok!Kép

KÖSZÖNJÜK MINDANNYIÓTOKNAK A JÓKÍVÁNSÁGAITOKAT!!!

MINDEN JÓT NEKTEK IS!!!
stellapa

StellaKép+StellapaKép
Sok boldogságot és jó egészséget!!!!!
Lujza
lujza

StellaékKép
Sok boldogságot, hihetetlen milyen nagyok a srácok.

Én újra vagyok, csak rossz volt a modemünk.
pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Na Lujza és Reditke!

Ennyivel nem ússzátok meg! Tessék csak jönni mesélni a pocaklakóról, és a már nem pocaklakó Milán fiúról!
Ejnye-bejnye!

Cat

Cat
Kép
cateye

Stella Család!
Hatalmas gratula a fiúkhoz, Isten hozta öket ezen a világon! Jó egészséget, sok-sok örömet kivánok!
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

CatKép
Pénteken megyek orvoshoz, remélem minden rendben. Róka koma kezdi egyre messzebb kerülgetni a házam tájékát, de hányinder még van. Főleg délután/este.Boti mellett nem nagyon lehet pihenni, ezért este úgy zuhanok az ágyba, mint egy zsák. Szerencsére munka után a párom nagyon sok terhet levesz a vállamról, de addig mindig számolom a perceket....Talán a második harmad könnyebb lesz...vagy nem?...
Lujza
lujza

CatKép
Akkor pár szó.
Milán manó cseperedik, 3400-zal született, ma volt 4 hetes és 4400 gramm. Mi ennek nagyon örülünk, mert nála az állapotának (szíve) egyelőre a fő minősítője, hogy tud-e enni és hogy gyarapodik-e.
Sajnos Bálint elkapott valami torokgyuszit, ami lázzal is jár, nem tudom hol és hogyan, mert sehová nem megyünk és senki nem jön hozzánk (lehet hogy apa hozta haza hordozóként és B-n jött ki). Szóval Milánt ezerrel kell védeni tőle, így nagyon nehezek most a napjaim. Picike be van zárva az egyik szobába, amíg alszik nincs gond, de ma reggel 9 és este 8 között összesen 3 órát aludt. Amikor bemegyek szoptatni meg büfiztetni meg rázni a kis seggét, hogy ne sírjon (mert a kardiológus azt mondta ne nagyon hagyjuk sírni, mert az nagyon megterhelő neki), akkor Bálint iszonyatos zokogást művel a bezárt (kulcsra zárt, mert már kinyitja egyébként) ajtó előtt. Szóval vagy a picit hagyom sírni, akit nagyon sajnálok emiatt és nem kellene hagyni, vagy a nagyot hagyom sírni, akiért megszakad a szívem. Egyébként B nagyon imádja Milánt, azt mondja hogy Minán baba és minden pici baba az újságokban Minán és most mivel igazából kistesót nem lehet, így a fotó babákat csókolgatja.
Hát nagyjából most ennyi.
Máskor majd jól nem kérdezel, mert nálam ennyi a pár szó Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép

Nagyon helyes, hogy ennyit írtál.Kép Szegény te!Nem könnyű helyzet! Remélem Bálint nagyon hamar meggyógyul! Milánnak nagyon szép súlya van, nagyon jó lehet a tejci!Kép
Tessék jelentkezni, ha van időd, mert kíváncsiak vagyunk, mi folyik nálatok4Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

LujzaKép
Hát nem lehet egyszerű Boti mellett a pocakosság! A második harmad szerintem egyszerűbb lesz, már nem lesz ez a rettentő álomkór rajtad. Majd számolj be a dokiról mindenképpen!

ReditkeKép
Én nagyon örülök, hogy ennyit írtál, napestig olvasnám. Szép súlya van Minán babánakKép, szépen gyarapszik. Viszont nem irigylem a helyzetedet, hogy így telnek a napjaitok. Valamelyik nagyszülő nem tud feljönni segíteni esetleg. Bálintot le lehetne foglalni, vagy kertezni vele, és akkor több idő jutna az apróra is. Emellett még főzől is?

BeusKép
Hogy van Csenge? Meggyógyult már a drága?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép

Bepofátlankodnék egy (babonás) kérdés erejéig:
Fiú-lány ügyben :
azt már több helyen hallottam, hogy a lányos mamák vannak rosszul, a fiúsak nem igazán. Viszont arról még nem hallotam, hogy akit farkaséhség gyötör, és evés után is éhes, az mire számíthat?
Nem mintha nem lenne mindegy, mert az egészség a lényeg, de sokat filózunk a férjemmelKép

Ha van tapasztalatok, légyszi írjátok leKép

köszönömKép

8+4
Vendég

EgcsiKép
Majd jövök, ha hagynak a kis szarosok.
CatKép
Van hogy főzök, van hogy mélyhűtőből dolgozom (mindig nagy adagokat csinálok és fagyasztom). Mamik nem "beszámíthatók", mert anyóst műtötték nemrég és még romjaiban hever, anyám meg "félrelépett" és mankóval is alig biceg meg most jelenleg a melóját sem tudja otthagyni.

Egy gyors kérdés, mert B nehezen viseli, hogy netezek.
Mivel most nincs időm Milánt büfiztetni, mert örülök, ha a szopizás alatt nem őrülök meg, ahogy Bálint veri a szobaajtót és zokog, hogy anya gyere Kép, ezért azt csináltam ma már többször, hogy szopi után felrakom a picit (fej, karok, felsőtest) a szopi párnára hason és úgy hagyom. Küzd szegény, mint kismalac a jégen, harcol a lábacskáival, büfizni is büfizik szerintem, aztán kb 10 perc után kidől és elalszik.
Szerintetek egy 4 hetesnek lehet attól baja (kis gerince stb), hogy ilyen fura pózban van egy darabig? arra gondolok, hogy pl ültetni sem szokták ilyenkor, de azért ez más pozíció, csak mégis hátha rossz hatással van a tartására vagy ilyenek.
Választ előre is köszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Szerintem ennyitől nem lesz baja a gerincének.Kép

Lányok!
Aki ruhát akar rendelni rendeljen, mert mennék beszerzőkörútra!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Edit, ez sajnos olyan nyomasztónak hangzik. Olyan lekileg mindenki sérül benymásom van. Gondolom neked a legrosszabb és azon agyalsz hogy kéne valakit szerezni aki segítene. Ez így egyik gyereknek sem jó. Reméljük hamar meggyógyul és akkor össze lehet engednia két gyereket. Mert ha csak ott ülne anyud a baba mellett már azzal sengítene neked. VAgy amig beteg addig a férjed szabin lenne. na most nem megoldani kívánom a gondod csak ötletelek hátha ennek kapcsán valami eszedbe jut megoldásként. Annyira sajnálom, hogy ilyen cipőbe kényszerültél, és remélem hamarosan jobb lesz a helyzetetek.
MIlyen csend van most itt a topikban. Pedig én most a barátnőmnek kérek tanácsot. szóval 14 hós a kisfia, és napi 2szer cicizik, kiköveteli magának. Terhes 6 hetes és rosszul esik neki szopotatni, kellemetlen. Szeretné leválasztani úgy hogy ne sérüljön de hezitál is kicsit hogy a kisfia ne szenvedjen de elege vana szopiból és attól is trat, hogy a kisbaba is majd szopizik, ő az tuti nem akar egyszerre kettőt, ezt nagyon eldöntötte. Szóval le akarja szoktatni de nem tudja mennyi időt vesz ez igénybe egy ekkora 14hós gyereknél, és nehogy az legyen hogy épp leszokik és meglátja kistesót és ő ismét szopizni akar, szóval felejtse el mindörökre a cicit azt akarja. Szóval mennyi idő és hogyan javasoljátok, ti akik értetek hozzája. Ja persze fogalma sincs a cumisüvegről, hajnalban szopizik, meg délután szopizik, gombolja ki a blúzt és hajtogatja cici cici. na ötleteket kérek szépen köszike Kép
Era
hurki

EraKép
Hát ötletem az nem sok van, ugyanis az én fiam szépen elválasztotta magát 9 hónapos korában, igazából nem is tudom hogy történt, talán az igazi kaja jobban érdekelte.
Annyit olvastam a témáról, hogy a szopit helyettesítse szeretgetéssel, ölelés, simogatás, hogy a gyerek ne érezze szeretetmegvonásnak azt, hogy nincs cici. Legyen határozott, ha belül bizonytalan, azt megérzi a gyerek és tovább tart a dolog. No, ennyi, talán akinek tapasztalata van az többet tud segíteni.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Stellaek nagy gratula nektek, szep sullyal szulettek a fiuk, sok boldogsagot hozzajukKép

Reditke: jajj, nem lehet ez ecceru nektekKép remeljuk hamar meggyogyul Balint es ossze lehet ujra ereszteni oketKép

Hurki: hat, nehez kerdes ez. Nalunk Lacko meg szopizott mikor terhes lettem, de nekem nem esett rosszul, es 4 honapos terhesen Lacko maga hagyta abba, allitolag akkor nagyon lecsokken a tej es megvaltozik az ize is. sajna ez a baratnodnek meg messze vanKép talan ha megprobalna vele kis tapszert itatni....vagy a reggeli szopit mi siman kivaltottuk azzal, hogy egybol ebredes utan mentunk reggelizniKép

o.
orsoly

ezeket köszi Orsoly Egcsi mind elmondom, akinek még van ötlete írjon léci. Kellemetlen a szopi, azt mondta valszeg pszihésem kellemetlen neki, mert tényleg nagyon nem akar egyszerre kettőt szoptatni. És Orsoly amikor megszületett Boti akkor Lackó nem is akart már szopizni? Õ ettől is fél, hogy nehogy visszaeső legyen, felejtse már el a cicit végleg.
JA és igazán nem szívja a cicit tehát nem a tejciért csinálja, nagyon sokszor csak nyammog rajta.Tehát lehet őt nemis érdekli ha lecsökken a tej mennyisége. NA???
Köszi Erika
hurki

ErikaKép
Nem teljesen vagyok kompetens a kérdésben, csak kicsit, mert nekem 11 hónaposan hagyta abba Bálint, akkor kb 7 hetes terhes voltam. nekem mind pszichésen, mind fizikailag is kellemetlen volt. Picit érzékenyebb volt a mellbimbóm, de főleg zavart, hogy vissza akarom kapni a cicimet. Bálint amilyen cici bubus volt és amennyire féltem, hogy rosszul esik neki, ha leállunk, olyan könnyen vette az akadályt. nekem akkor már csak reggel szopizott. Kapott helyette jó híg tejpépet egy darabig. A cunmisüveget ő is csak 1 éves kora után ismerte meg, külön tanítani kellett hogyan szokjon rá (egy napig nem kapott másban inni és a jó meleg nyárban rájött, hogyan kell szopni). Szóval a tápot kivágott végű cumiból kapta, így ömlött a szájába.
Egy 14 hónapos azért sokkal okosabb és biztos nehezebb leállni vele, mert pl B ilyet sose csinált, hogy póló tépés és cici, ahhoz még kicsi volt.
Mindenestre szerintem próbálja meg kiváltani. ki tudja, hátha bejön.

Egy kérdés: szopizás alatt szolárium? Virág? Vagy bárki, aki tudja?

Ma már össze eresztettem őket, köszi az érdeklődést és együttérzést. Így sokkal könnyebb.

Edit
Kép

Kép
reditke

Még egy kérdés.
Azt mondták a kórházban, hogy születéstől számított 3 héten belül megjön házhoz Milán TB kártyája. Most kedden már 4 hetes volt és még sehol semmi.
Tudja valaki hol kell érdeklődni?
Köszi

Ui: Voltam ma kontrollon nőgyógynál. Azt mondta minden szép és már mindent lehet Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EraKép
Ha a kissrácot nem érdekli a tej, akkor tuti, hogy a szeretgetés és a bújás kell neki. Próbálja meg, hogy ad neki tápszert, de közben ölbe veszi. Drukk neki!Kép

EditKép
Örülök, hogy Bálint jobban van.Kép

Fáradt vagyok, de nem kicsit. Már több mint 2 napja itt vannak a gyerekek és ki akarok mozdulni! Tudtam, hogy az amerikaiak lazábban veszik a szülőséget, mint mi, de ennyire?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hurki: nem, total nem erdekelte a cici mar Lackot, egy ekkora manonal fel ev olyan hosszu ido, asse tudta mit kene vele csinalni szvzsKép es en sem akartam kettot szoptatni egyszerre, de en nem paraztam ezen, biztam abban hogy addigra Lacko abbahagyjaKép ja es en egy 14 hosnal mar nem cumisuveget probalnek, ha pl tapot vagy akarmit adna neki a tej helyett, hanem poharat, vegulis kb ekkor mar szepen isznak poharbolKép es bujjanak ossze, valszeg telleg csak azert kell meg neki a szopi (nalunk is ez volt mar gyakorlatilag csakKép)

Egcsi: mert akkor ez ugy nez ki hogy a szulok lepasszoljak HOZZATOK a gyerekeiket, es majd jovunk felkialtassal lelepnek??? jezus. azert ez gaz szvszKép ha megis eljutnal vasarolni, nekem meg minidg all amit irtamKép

orsoly
orsoly

Stellacsalád: szívből gratulálok és sok-sok örömöt kívánok a lurkókkal!KépKép

Hurki: nem szeretnélek megúszni!Kép

Noémi: úgy örülök, hogy felszívódott, gondoltam ám rátok! (Biztos az segítettKép)

Reditke: örülök, hogy ilyen hamar felépültél! B-nek goyors felépülést! Szoli szoptatás alatt: nyugodtan! A meleg még jót is tesz, foltokat okozó hormon már nincs, illetve az esetedben gyors ütemben csökken. Ha volt terhességi foltod, várd meg míg elmúlik, vagy kenj rá brutális fényvédőt (min.50 faktoros) vagy ha nincs olyanod, akkor jó vastagon alapozót. Tudom, ez furcsán hangzik, de a lényeg, hogy ne érje a foltot UV sugár - szolizás után természetesen alaposan mosd le a foltról az alapozót.

Egcsi: ne hagyd, hogy kihasználjanak! Csak addig vállald őket, amíg jólesik!
Ruha rendelés: múltkoriról lemaradtam: hogy megy a dolog? Csak méretet és darabszámot kell megadni? A pénzt hogy kapod meg?

Virág

KépKép
virág33

Reditke: TB kártya - nekünk is nagyon sokára jött meg: 6 hétre!

Virág

KépKép
virág33

OrsolyKép
Mostanra már tudom, ha délelőtt jönnek, hiába mondják, hogy este elviszik őket, maradnak éjszkára is. Most ugyanez a helyzet. mikor fel kellene venni őket, telefonálnak, hogy nem maradhatnának-e még... Azért 2 napnál tovább nem voltak még itt.

VirágKép
E-mailben kérem mit, hányat, méret, márka.Kép Pénzt majd megbeszéljük.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: köszi, összeírom!

Ide próbálok tenni három aktuális képet:
Kép

KépKép

KépKép
virág33

VirágKép

Nagyon édesek a képek! A legjobb azért a családi, látszik milyen boldogok vagytok.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

VirágKép
Istenem, de gyönyörű ez a kisfiú!!!!! és nagyon szépek vagytok együtt isKép

Bogár
Kép
Kép
bogár

Ide is feltennénk 3 képet(1-kórházit a 3 hőssel,2-Olivérről hordozóban,3-Botondról ugyanott):

Kép
stellapa

Olivér a fotogén:
Kép
stellapa

Botond - majdnem - profilból:
Kép
stellapa

VirágKép
Nagyon szépek vagytok, csak úgy ragyogtok a boldogságtól!KépKép

StellapaKép
Tündériek a fiúk, na és jót röhögtem Botond hanyag eleganciáján.KépKép Ezek szerint otthon vagytok már? Szopi megy?

Cat

Cat
Kép
cateye

StelláékKép
Gyönyörűek a fiúk!!!KépMégegyszer gartulálok és minden jót kívánok!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Tegnap írtam egy hosszút és elszállt Kép
Most röviden a lényeg:
VirágKép Nagyon köszi a szolis infót, nagyon örülök neki, mert csak jobb egy szolibarna hájas anyjuk, mint egy fehér hájas Kép Kép
Nagyon szép family vagytok Kép

StellaapaKép A tieid is nagyon édesek. Igazi kis törpök. Enyémet is mindig kis manónak vagy törpnek látom Kép

Enyémek már összeeresztve. Most tudom értékelni a dolgot és így nem is tűnik nehéznek a két kölök nevelése.
Lépek.

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Biztosan nem vagy hájas!KépOlvastam Bálint méreteit a másik topikban, szép szál legényke!Kép
Örülök, hogy már könnyebb a dolgod.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,Reditke!Kép

Köszönjük Nektek,igazán aranyosak vagytok!

Cat!Kép

Te nem különben!
És még humorod is van!Kép
Pont ezt akartuk "kihozni" a képből,ugyanis Botond kissé ellazult a hazaérkezésünk pillanatában!Kép
stellapa

HalihóKép

Reditke: örülök, hogy Bálint jobban van és megoldódott a gondod (persze én a gondról is csak most olvastam...hiába, tavasz van, német cseregyerek van, ölbebabaBerci van).
Tb kártya: elvileg meg tudják mondani a TAJ-t már akkor, amikor beadjátok az igénylést! Nekünk legalábbis megmondták.(Gondolom, a szülési miatt kéne.)

Virág: látom, Ádám is egy vidám fickóKép Ti meg persze boldogok, ahogy köllKép

StellacsaládKép Nagggyon édesek a fiúk!Kép Hihetetlenül rohan az idő, az előbb még Bercikém is ilyen töpp volt, most meg már kész nagyfiúKép

Egcsi: írtam méltKép

Puszi:

Jovi

ui.: akartam fotót is, de az a drága férjem átpattintotta az összeset a saját gépére...grrrKép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép

Nincs meg a leveled.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: ha a címed oks a profilban, akkor türelem...a T-online olyan, mint a csigabiga (csak csíkot nem húz, hehe).

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép

Akkor jó.Kép Majd folyamatosan ellenőrzöm.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

JovikaKép
Ez a levél még mindig nincs itt. Ennyi idő alatt már itt kellene lennie, nem?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Stellacsalád Kép gyönyörűek vagytok! Szívből gratuálunk mégegyszer. Esetleg van valahol albumotok? Olyan szívesen nézegetném még a képeket Kép
Stellapa Kép hol vagy a képeken? Mint büszke apuka? Kép

Virág Kép ti is csodásak vagytok! Ez hihetetlen Kép. Ennyi szép babát egyszerre KépA hármas fotó tetszik a legjobban. Még mindig szuperül nézel ki Kép.

Reditke Kép örülök, hogy már együtt lehetnek a kistesók, reméljük ennyi megpróbáltatás elég lesz nektek egy jó darabig és nem jönnek újak.

Cat Kép legközelebb jövök, ígérem a talira. De ugye még nyáron lesz? Talán még júliusig beleférnénk Kép. De hozok sütit cserébe Kép Én is szívesen megismernélek már titeket.

Képzeljétek, pénteken megkaptam a jogosítványomat, úgyhogy szombat óta vezetek Kép. Persze csak apával mellettünk, de nagyon izgi. Hihetetlen, hogy eddig húztam, de legalább meglett Kép. Ráadásul tavaly augusztusban lettek meg a vizsgáim.
Pocaklakónk nagyon virgonc és sokat nő, mert már nem férek bele nagyon az első körös kismamiruhákba, úgyhogy jöhetnek a nagyobbak lassan.

Mindenkinek minden jót.

Puszi
Noémi és Dani baba
23+4
Vendég

NoémiKép
Gratulálok a jogsidhoz, duplán! Ugyanis szerintem aki Pesten szerez jogsit az legalább kettőt érdemel.Kép Én nem merek Pesten vezetni, szerintem az első kanyarban összetörném a járgányt.Kép
Gratula a pocakméretedhez is. Mikorra vagy kiírva?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

StelláékKép
gyönyörűek a gyerkőcök, és irtó nagyokKépGondolom, az étvágyuk is rendben. Mennyit szopiznak?

VirágKép
Atyaég, Ádám sem panaszkodhatKép Nagyobbnak néz ki, mint Csenge.

ReditkeKép
Ezek a rohadt vírusok a gyerekeken jönnek ki leghamarabb, de a lényeg, hogy már vége. Jó babázástKép

Lányok, köszönjük, mi már jobban vagyunk, bár Csenge esténként még köhög.
Én is kérdeznék valamit. Csengus 8 hónapos, még reggel szopizik, napközben már eszik gyümölcsöt, főzelékeket. Este, meg néha napközben még igényli a tejcsit, de nekem már egyre kevesebb van, Sinlac-ot írt fel a doki jómúltkorában,de szegényke amióta ezt issza nagyon nehezen kakil. Ma egész nap erőlködött, többször el is sírta magát. Már próbáltam édesköményt, csak hajtó hatású gyümölcsöt, zöldségeket, de nem segít. Ötlet? Tejalapú tápit már jó régóta nem kapott.

Arra is gondoltam, hogy megkérlek Benneteket, hogy szóljatok, ha van valakinek felesleges teje fagyasztva, mert átmenetileg ez is megoldaná a problémánkat. Már egy hónapja alig hízik a picur emiatt a rohadt tápszergond miatt.
Nagyon nagyon megköszönnénk.
Bea

Bea
regibeus

BeaKép

Örülök, hogy jobban vagytok! Csenge tejérzékeny?
Én Hipp-es tápot adtam Bercinek miután már nem szopizott. Próbáltál már más tápszert? Néha többet ki kell próbálni, mire megtalálod az igazit. Próbáld meg masszírozni a pociját, állítólag az segít. Nem saját tapasztalat, mert nálunk ilyen gond nem volt.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

EgcsiKép
Nagyon köszi! Nem, csak van a családban tejérzékeny, ezért ragaszkodik a dokink ahhoz, hogy ne tejalapút kapjon.Pocakmaszírozást nagyon gyakran alkalmazom, szereti is, csak a bajt nem nagyon oldotta meg. Egyébként a dokink szerint a Sinlac a többi tápihoz képest kevésbé szokott ilyen problémákat okozni (hát ez nálunk nem jött be).

Bea

Bea
regibeus

BeaKép
Most én is kérdeznék. Hányszor eszik Csenge babakaját? Az én "lányom" is 8 hónapos és kétszer kap kaját, de lehet, hogy már 3X kellene.
Én már nem emlékszem Bercinél hogy csináltam. Ha lesz kistesó, lehet, hogy minden az újdonság erejével fog hatni rám, amilyen rövid a memóriám.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Jó rég jártam erre már megint. Mentségemre szolgáljon, hogy azóta én túl vagyok egy sikeres államvizsgán Kép, Marci pedig egy ronda fertőzésen. Kép

Bea,
Én is érzékeny vagyok a tejre, egész pontosan a laktózra. Ezért Krizsi sem kapott sima tej alapú tápszert, hanem neki is Sinlacot írt fel a doki nénink. Mivel az nálunk sem vált be Humana HA-ra váltottunk. Azt hónapokig kapta Krizsi; szerette és semmi baja nem volt tőle. Esetleg próbáljátok ki!

Hurki,
Barátnődnek egy tipp az elválasztásra. Krizsi 10 hónapos volt és reggel+este szopizott, Marci meg úgy 10 hetes pocaklakó amikor elkezdtem vérezgetni és emiatt el kellett választanom Krizsit. Azt csináltam, hogy tápszert adtam neki cumisüvegből cici helyett, de ugyanabban a pózban ahogy a cicit. Azaz ölben, néha szopispárnán, hozzám bújva. Korábban azt sem tudta mi az a cumisüveg mégsem volt gond belőle. Akkor jöttem rá, hogy igazából nem is a cici kellett már neki, hanem a szopizással járó meghitt közelség. Eleinte csak minden 2. reggeli szopit váltottunk így ki, majd minden 3. nap kapott csak reggel cicit, stb... Mikor a reggeli tápis üveg természetessé vált akkor jött ugyanez az esti szopival. Már nem emlékszem, hogy 2 vagy 3 hét kellett a teljes elválasztáshoz, de egyáltalán nem viselte őt meg. Én is féltem tőle, hogy mi lesz majd ha látja szopizni a kicsit. Nos nem történt semmi. Néha-néha, de nagyon ritkán mikor Marci éhes, jön és közli, hogy "Majci...cici, Kizsi is cici." Akkor ha megkínálom bekapja a cicit, szív egyetlen egy kortyot és ennyi elég is neki. Nem élvezi már, csak a tudat kell neki, hogy ő is kaphat ha kér. Sőt eleinte ezeknél a próbálkozásoknál szemmel láthatóan nem emlékezett a szopizás technikájára sem.

Stella család,
Én is szívből gratulálok nektek!!!Kép

Nekem is lenne egy kérdésem: Szerintetek mi van akkor ha nem kezdem el még hozzáetetni Marcit? Most lesz 7 hónapos, de úgy megvárnám a hozzáetetéssel a friss zöldségeket. Csakhogy addigra már csaknem 9 hónapos lesz. Vajon nem ártok neki ezzel?

Humi
humi

HumiKép

Gratula az államvizsgához! Most akkor mi lett belőled?Kép
Mi baja volt Marcinak?
Miért nem adsz gyümölcsöket, amíg lesz friss zöldség? A banánnak olyan mindegy mikor adod, azt mindig zölden szedik le.Kép
Szerintem nem ártasz vele, ha rendesen gyarapszik, elvégre egyes kúltúrákban évekig csak szopiznak a gyerekek.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Edit Kép
Mi a Tb kártyáért személyesen mentünk el a TB-be és kb 1 perc alatt ki is állították.

VirágKép
Nagyon szépek vagytok! Kép

Noémi Kép
Igazán ide is rakhatná fel pocis képet. Kép Örülök, hogy jól vagytok.

Stella Kép
Ha lesz egy kis időd meslj egy kicsit, hogy milyen otthon a ét manóval? Kép

Humi Kép
Gratla az államvizsghoz!

Zituska Kép
Eltűntetek Mi van veletek?

Itt olvasom csak az elválasztós é hozzátáplálós hozzászólásokat, igaz mi még csak 3 hónaposak vagyunk, de már okosodom. Kép

Egy képet dobok Domiról. Kép

Kép

Kép

Kép
pkagi

Beus Kép
Esetleg próbálj valami gabonát keverni a kajához (kölest pl lehet már egész korán, mert gluténmentes) . Mi szinte minden nap eszünk valami gabonát (köles, zab, rozs, hajdina, árpa, tönköly), és azóta sosem volt "nyuszi-bogyó" kaki.

Ági Kép
Kacsintós kép Kép

pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Bea Kép
Nálunk Mátét is megfogta a sinlac, szerintem akkor más kellene. van szója alapú tápszer, az is tejmentes (pl. a nestlé alsoy) beszélj a dokiddal.
Nagyon ügyesek vagytok, hogy még mindig szopizik Kép

már 8 hónapos??? hihetetlen Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?