Sziasztok!
Tegnap este 9-re értünk haza. Már a Vészhelyzet alatt szundiztam.
Hű, de megszaporodtunk hirtelen!
Kiskincs!
Ne bántsd Csakegyet a biobigyói miatt!!!!
Nem minket akar vele idegesíteni, neki ez a hitvallása, hát csinálja! A placebó bizonyítottan csodálra képes!!
( Csakegy meg ne sértődj!!!!!!!!)
Én már vívtam vele csörtéket régebben a természetgyógyászat függése miatt, de azt vallom h. mindenki abban hisz, amiben akar, és amíg nem akarja a többiekre ráerőltetni, addig teljesen rendben is van a dolog!
De lehet h. neked is csak rossz napod volt, v. félreértettünk( volt itt már ilyenből hacacáré!
)!
Nóra!
Eleket a túlélő tüsző szindrómájával együtt felejtsd el!
A PCO-hoz hivatalosan több kritérium is szükséges:
-PCO-s petefészkek
-meddőség ( 1 éve sikertelen próbálkozás)
-hiperandrogén tünetek( ragyák, szőr,hajhullás)
-hormoneltérések
-elhízás
Na NEM MIND EGYSZERRE, hanem az első mellé a többiből bármelyik!!!!
Teljesen természetes amit érzel, pszichiáterek régen leírták már ezt a szituációt: ha megtudod h. vmi komoly bajod van, az első fázis a TAGADÁS( "ez nem lehet, nekem ilyenem biztosan nem, csak félrediagnosztizáltak, tévedtek").
Mindannyian keresztülmentünk ezen, én is, tudom mit érzel!
Olvasd végig a topicot, lesznek meglepetések!
Magyar nyelvű PCO-s irodalmat a Norkáén kívül( ami tuti, érthető és jól összeszedett!!!!) nem igazán tudok jó szívvel ajánlani, angol nyelvű cikkek már jobbak( de ott is találtam olyat, ami rögtön az ékrezekcióval kezdi
).
Kavics!
Nyugi, hagyd meg magatoknak ezt a nyugis
hónapot, (jól olvastam új osztály?!!), legalább vmi eltereli a figyelmedet a " céltárgyról", a " most nem lenne legmegfelelőbb az idő, egyébként is fáradt vagyok, hagyjuk a p..csába az egészet!" az egyik legsikeresebb stratégia!!!!!
Nóra, Csillag, Mir!
Sajnos PCO-ban önmagában nem segít a diéta( majd felrakom azt a cikket, amiben ezt is vizsgálták!), a legcseppnyibb cukrot is bepakolja az emelkedett inzulinszint a raktárakba, és nincs az az isten, ami kihozná onnan. A mozgás többet használ!
De mindenképpen a metformin a legcélravezetőbb!
Én már 1 kilót híztam tőle!!!!
Rambóka+Mütyűrke
(14+3)