Szia Elin!
Nem vagyunk ám mi férfigyűlölőek...
legalábbis szerintem nem...Csupán azt gyűlöljük,aki ilyen helyzetbe hozott minket(ha viszont abból a szemszögből nézem,hogy van nekem ez a kis csoda,még hálás is vagyok neki...),meg a hozzájuk hasonló szemeteket...Mert bevallom,nekem van sok olyan ismerősöm,ahol nem az apa hagyta ott a családját,és nagyon szenved,minél több időt tölt a gyermekével,amennyit csak tud.Van olyan,aki él a családjával,mellette mástól született egy kisfia,és ugyanúgy kezeli,mint a többit.Hatalmas tartásdíjat ad,önként,bíróságon nem is voltak,és azon felül,ha bármiben hiányt szenvednek,csak szólniuk kell.Vett nekik kocsit,hogy a kisfiát a csaj könnyebben hordja bárhová,és segít a lakásban is,hogy normális helyen élhessenek.A gyereknek a legjobb sulit választja,képzi,minden közös családi eseményen ott van,édestestvérekként szeretik egymást a gyerekek.A kisfiú kb.10éves,és ez azóta így megy,mióta kiderült a terhesség.Ez mondjuk elég szélsőséges,mert itt nagyon jó anyagi körülmények vannak a pasinál,de ebből is látszik,hogy ő is leszarhatná őket nyugodtan,mert az én exem is inkább 15ezerért vesz inget magának,meg új kocsija lett,de a fiától levonatna a gyaraktartásból...Ez belülről jön,anyagilag függetlenül,csakis jellem kérdése.Van olyan ismerősöm is,akinek van két gyereke,felesége,jól állnak anyagilag nagyon,semmi gondjuk nem lenne,az asszonynak dolgoznia sem kell.Mégis,apuka nem bír a farkával...De a családját nem engdi bántani,az számára szent(ezt leszámítva),és sosem hagyná el őket.Úgy csinálja,hogy a családja ne szenvedjen semmiben.Hát,ha a felesége helyében lennék,nem bírnám(szegény szenved is eleget...),de az a pasi,hihetetlen,tényleg közben meg rajong a családjáért...Szóval annyi pasi van hasonló helyzetben,mégis fölválallják a gyermeküket,támogatják,és kultúrált hangnemben,emberien kezelik,segítenek,nem bántanak.Jellem kérdése,ki képes erre,ki megfutamodik,és keresi a mentségeket.Láthatást nem fognak megvonni tőle,hiába kérnéd.Én úgy mentem a bíróságra,hogy apuka le se szart minket,velem közölte,nem is akar jönni,de a bíróság előtt adta az ártatlant,aki csak bizonytalan még(egyem azt a romlott lelkét...),ügyvédnéni(nő!!!!!)jól kioktatta ellenem,nekem meg karomon a gyermekemmel,ügyvéd nélkül kellett védekeznem.A lényeg,hogy még a barátnőmnél,ahol börtönben volt az apa,ott is megkapta a láthatást,mára már minden 2.hétvégén ott a keresztfiam nála....Iszonyatos,de nem lehet mit tenni,mert apuka állítólag nem veszélyes a gyermekre...A névválasztásban engem az hajtott,hogy a lényegen ugyan gyakorlatilag nem változtat,de aki így viselkedik a vérével,és azzal,aki őt kihordja,félti,óvja,gondozza,az nem érdemes ember arra,hogy egy gyermek a nevét viselje.Az én fiam legyen büszke a nevére,és az az anyja neve legyen,én annak idején így gondoltam.Meg tudtam,lesz majd egy párom,ki tudja addigra hogy adom elő a dolgokat a fiamnak,hogy mit hoz a sors,és engem hívnak így, a fiamat úgy, a páromat meg amúgy...Egyszerűbb is így,szerintem,és méltóbb,büszkébb,bensőségesebb,mert egy idő után úgyis azt fogod érezni,csak Ti vagytok egymásnak,nagyon szoros kapocsban.
Csilla,várom!