2001.02.05 10:46
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Az én tapasztalataim szerint hónaljban nem szerencsés a digitális, mert nem tudod kontrollálni, hogy most reális helyen van-e, jól mér-e, aztán meg ha csipogott, akkor derül ki, hogy nem reális ami kijött. A digitálisok elve az,hogy a változást figyeli, és ha az kisebb, mint egy gyárilag beállított érték, akkor közli, hogy kész. Na most, ha kicsit kijjebb nyílik az a bezárt hónalj, akkor simán összejön, hogy a következõ pont az elõzõhöz képest nem lenne kellõen több, és csipogni fog. Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom, és hónaljban inkább higanyosat használok, azt idõnként kiveszem (az alap x percet megvárva) és ha az újravisszatevés után egy-két percre megnézve nem változott akkor elhiszem az eredményét.
Egyébként még a popsis mérésrõl annyit, én is filóztam sokat, hogy nem feltétlen méltóságteljes már nekik, de három gyereknél nem mindegy hogy háromszor 10 avagy háromszor 2 perc alatt van meg az esti-reggeli sorozat. (ha csak egyet kell, avagy nem itthon csináljuk, akkor én sem mindig ezt használom). De szerencsére nekem nagyon szépen elfogadják most is.
(ez egy fura dolog, nagyfiam néha nagyfiú, "anyu menj ki mert öltözöm, fürdök", máskor meg ott rohangászik a tesóival fürdés elõtt abszolút csupaszon, ha hagynám akár fél óráig is)
Ja, mégvalami. Elvileg a popsi és a hónalj között kb. fél fok különbség van. És elvileg valahol a hónaljas érték 36.5 körül reális, estére kicsit több, reggel kevesebb. De. Az elsõ gyerekkel hetekig kínlódtunk, mert volt egy megfázés, megszokás lett a mérésbõl, és bár a megfázás elmúlt, a popsis érték estére 37.6-37.8 körül volt, ami ugyebár hõemelkedésnek minõsíthetõ. Mászkáltunk egy csomó helyre, de nem volt semmi baja. Azóta tudom, hogy egy csomó minden befolyásolja még a hõt, így pl. a lakás hõmérséklete - anno panel volt, 26 fokkal télen (nyitott ablakkal 24 fok), ki is derült, ha le bírtuk 24-re hûteni a lakást, a gyereknek is lejjebb volt a hõm.-je. Ugyanígy a rohangászás stb. is elég sokat tud változtatni a gyerek egészséges hõm-jén is. Érdemes idõnként egészségesen is mérni a gyereket, hogy az ember ilyen szempontból ismerje a gyerekét!
Sziasztok:
Ildi